Άντε να γελάσει λίγο και το χειλάκι μας.

4 Παράγοντες

Πρώτες Σκέψεις

  • Ξέρω, ξέρω, χάσαμε τη διαφορά, αδιάφορο το Περιστέρι, κουρασμένο, μπλα μπλα… Νικήσαμε. Γίνεται να το χαρούμε;
  • Μπορεί η νίκη να ήταν αδιάφορη για την τελική βαθμολογία, αλλά σίγουρα μας δίνει μια εβδομάδα ηρεμίας, μια δόση αυτοπεποίθησης, ότι μπορούμε να κάνουμε μια μεγάλη νίκη. Κυρίως δίνει κουράγιο στους παίκτες, που βλέπουν πως η δουλειά τους στις προπονήσεις, φαίνεται και στο παρκέ.
  • Προφανώς, όταν μπαίνουν τα τρίποντα είμαστε άλλη ομάδα, αλλά αυτό δεν είναι που συμβαίνει σε όλες τις ομάδες; Όταν υπάρχει ευστοχία από έξω, ανοίγει η αντίπαλη άμυνα και το αντίθετο – όπως έγινε απόψε που το Περιστέρι είχε 3/15 σουτ – μπορείς να σφίξεις την άμυνα σου περισσότερο.
  • Ακόμα ένα καλό αυτής της νίκης είναι πως ήρθε με τους Μπλούμπεργκς, Στάρκ και Σανόγκο να κάνουν καλό παιχνίδι επιθετικά και – φυσικά – η ομάδα έπιασε τα φυσιολογικά της νούμερα στην επίθεση και άντεξε και το 3/15 του Τολιόπουλου.
  • Αδιάφορη ή όχι, αυτή είναι μόλις η τρίτη εντός έδρας ήττα του Περιστερίου φέτος και η πρώτη εκτός των δυο μεγάλων.
  • Ευτυχώς έκανε φάουλ ο Λόγνκ στον Κατσίβελη και μπήκε το τρίποντο. Πέρα από την πλάκα πάντως ήταν πολύ καλός σήμερα και στην οργάνωση και στην άμυνα.

Δηλώσεις

«Συγχαρητήρια στα παιδιά. Βρισκόμαστε σε μια περίεργη πνευματικά περίοδο ως γκρουπ, θέλει πολύ θέληση και ετοιμότητα για να καταφέρεις να μείνεις συνεπής στο πλάνο σου και να παίξεις με ενέργεια, όπως ξέρουμε και πρέπει να παίζουμε πάντα. Τα παιδιά έπαιξαν πολύ καλά αντέδρασαν μετά το άσχημο δεύτερο ημίχρονο που είχαμε με τον Προμηθέα. Τους αξίζουν πολλά μπράβο. Και μόνο εφόσον συνεχίζουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο και να παίζουμε με τον ίδιο τρόπο τότε μπορούμε να κοιτάμε αισιόδοξα τη σεζόν»

Highlights

62 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ian 73

Για να πω την αμαρτία μου, ως παλαιός τενίστας προτίμησα να δω το Τσιτσιπας-Σιννερ και τώρα βλέπω το Τζοκοβιτς-Ρουουντ. Υποθέτω πάντως(ρίχνοντας κλέφτες ματιές στο ερτφλιξ) ότι ο Κόουτς… ξανάγινε Κόουτς και οι παίκτες μας βγήκαν από το πανέρι (Κατσιβελης αποφασιστικό τριποντο στο τέλος με φάουλ-τα ύστερα του κόσμου). 🙂

Ian 73

😂

Ian 73

Σε λίγο θα γράψω εμπεριστατωμενη ανάλυση του ματς που δεν είδα.

vaggelaris

Συγχαρητηρια στην ομαδα που εδειξε μετα απο αρκετο καιρο σφυγμο. Συνεχιζουμε κ ελπιζουμε με Γκαλινατ ν δουμε ακομη καλυτερη συνεχεια…

timemaster

Αυτό το παιχνίδι είναι ωραίο παράδειγμα πως το να κερδίσεις με 20 ή να χάσεις με 20 κρίνεται σε λεπτομέρειες.
Αν σήμερα δε χάναμε τα καρφώματα κ τα ελεύθερα σουτ θα είχαμε πραγματικά συντρίψει το Περιστέρι.
Όμως παρόλα αυτά που χάσαμε η νίκη είναι νίκη.
μπορεί κάποιοι παίχτες μας ανά διαστήματα να ήταν κακοί όμως αυτο που μου μένει είναι ότι έβγαλαν ενέργεια και αντίδραση.
Πραγματικά όμως κάτι πρέπει να κάνουμε στο ριμπάουντ μετά από βολή. Ενώ το Περιστέρι έδιωξε δύο φορές την μπάλα σε δίκη μας βολή, εμείς χάσαμε δύο ριμπάουντ στις δικές τους.

timemaster

Έχω μία περιέργεια για έναν κανονισμό.
Ο Καστριτης ζήτησε να δουν την φάση για αντιαθλητικό στο τράβηγμα της φανέλας του Σανογκο. Εφόσων η φάση έγινε πριν σκοράρει ο Χουγκαζ κ ειδικά από την στιγμή που ο Σανογκο ήταν αυτός που πήγε να τον κόψει δε θα έπρεπε να ακυρωθεί το καλάθι;

Babis cool

Δίνω συγχαρητήρια για την αντίδραση μετά τα προχθεσινα χάλια.
Όταν παίζουν κι άλλοι εκτός Τολιοπουλου Χαρελ οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες και το μπάσκετ μας πιο θελκτικο.
Το θέμα είναι να καταφέρουμε να κάνουμε break στα play offs … αλλά με τόσο προκλητικά εχθρικές (χωρίς προσχήματα) διαιτησίες τι ελπίδες να έχουμε σε σειρά αγώνων????
Αλήθεια σήμερα θα κερδίζαμε αν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον???

gkanton

Είναι να απορεί κανείς για την ομάδα. Το πώς έπαιξε σήμερα φανερώνει ότι έχει δυνατότητες. Δεν είναι δικαιολογία ότι το Περιστέρι ήταν κουρασμένο κλπ. Το πώς έπαιξε δείχνει ότι το ματς το ήθελε. Το γόητρο είναι γόητρο. Πρέπει να υπάρχει εξήγηγη για την τεράστια διαφορά απόδοσης που είχε η ομαδα στα παιχνίδια με Περιστέρι και Προμηθέα. Κάποιοι πάιχτες πχ. Στάρκ, έδειξαν σήμερα ότι δεν είναι από το πανέρι. Ας συνεχίσουν να μας διαψεύδουν.Συγχαρητήρια στην ομάδα και στον προπονητή κι όλοι ευχόμαστε να συνεχίσουμε έτσι μέχρι τέλους…

Sam Vincent

Κερδίσαμε χωρίς Γκαλινατ, με κακό Τόλιο και μέτριο Χάρελ ( τους ” μοναδικούς” καλούς μας παίκτες για κάποιους ) . Οι αποτυχημένες επιλογές του Καστρίτη πήραν το ματς στην έδρα μιας πολύ καλής ομάδας. Αφήστε το δέντρο και κοιτάξτε το δάσος.

stepap

Μπράβο στα παιδιά που αντέδρασαν. Μπράβο στον Μπλουμπερκς που πήρε αρκετές προσπάθειες κ δεν ήταν διστακτικός. Μπράβο στον Κατσιβελη για την όλη εικόνα του. Μπράβο κ στον αγαπημένο Σανογκο.

Δεν πετάμε στα σύννεφα γιατί ο Σπανουλης έκανε συντήρηση δυνάμεων, ειδικά στον Ραγκλαντ.

Υγ. Δυστυχώς, με τους Σέντερ που έχουμε πρέπει να παίζει ο Σανογκο και ο Μπλουμπερκς περίπου 30 λεπτά ο καθένας.

Last edited 1 month ago by stepap
Sam Vincent

Εμείς κάναμε συντήρηση δυνάμεων στον Χάρελ και τον Ντε Σόουζα ,😀

stepap

Σαμ, δεν υπάρχει ελπίδα για τον Σοουζα. Προσπαθεί αλλά δεν το έχει, ειδικά με τον τρόπο παιχνιδιού του Καστρίτη. Ότι έπαθε πέρυσι ο Καββαδας, τραβάει φέτος ο βαρύς για τον κόουτς, Αγκολεζος σέντερ.

Sam Vincent

Είπα εγώ φίλε μου , ότι υπάρχει ελπίδα ? Έχει κάποιες στιγμές που σου δίνουν ελπίδα και την επόμενη στιγμή,αχρείαστο φάουλ και χέρια με γράσο.

stepap

Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι

aris6emperor

Συγχαρητήρια Αρειανάρα!

ellis 1982

Δυστυχώς το ματς δεν το είδα,ας οψεται η κόρη μου και γενέθλια της συμμαθήτριά της… έριχνα κλεφτες ματιές στο live, συγχαρητήρια στην ομάδα,θα το δω το βράδυ στη δουλειά,θα περάσουν και δύο ώρες ευχάριστα…

kaptsik

Πόσο σε καταλαβαίνω 🙂

loukmosh

Η αλήθεια είναι ότι με το Περιστέρι να έχει σημαντικό ματς την Τρίτη ο Σπανούλης έκανε συντήρηση δυνάμεων.

Κανένας παίκτης του δεν έπαιξε πάνω από 25 λεπτά. Γενικά μοίρασε τον χρόνο.

Αυτό βέβαια δεν μειώνει την νίκη μας. Γιατί θα μπορούσαμε να είμαστε το ίδιο κακοί όπως στο παιχνίδι με τον Προμηθέα και να χάσουμε και σήμερα.

Με την επιστροφή Gallinat στα playoffs ελπίζω να επιστρέψουμε και στην καλές μας εμφανίσεις.

Μακάρι το σημερινό ματς να είναι η εκκίνηση για Stark, Blumbergs και Κατσιβελη να έχουν καλές εμφανίσεις μέχρι το τέλος της σεζόν.

stepap

Αυτοί οι τρεις που λες ίσως κάτι κάνουν. Τον Λευτέρη τον βλέπω δυσκολα να επανέρχεται.

vaggelaris

Δεν ειναι μονο συντηρηση δυναμεων. Οταν παιζεις για ενα τοσο σπουδαιο ευρωπαικο στοχο σε 3 μερες ειναι δυσκολο ν επικεντρωθεις σε ενα σχεδον αδιαφορο ματς. Ολες οι ομαδες το παθαινουν. Απλα εμφανιστηκαμε κ εμεις σημερα λιγο πιο συγκεντρωμενοι κ αποφασιστικοι

Jiorgy

Ωραία βραδιά! Νίκη που μετά το προηγούμενο ματς μάλλον κανείς δεν περίμενε ότι θα κάνουμε. Δεν ξέρω πόσο κουρασμένοι ήταν οι παίκτες του Περιστερίου, πάντως δεν έπαιξαν καλά. Εγώ θα έλεγα ότι κράτησαν δυνάμεις για τον ευρωπαϊκό τους τελικό. Ο Σπανούλης στις δηλώσεις του είπε ότι είναι πολύ θυμωμένος για το πως έπαιξαν οι παίκτες του αλλά προσωπικά δεν με έπεισε. Νομίζω πίστευε ότι θα μας κερδίσουν σβηστοί. Εμείς από την άλλη παίξαμε σχετικά καλά. Όλοι συνέβαλαν σ’αυτό. Μπήκαν σουτ, βγάλαμε άμυνες. Είχαμε πλουραλισμό στην επίθεση από παίκτες που δεν το περιμέναμε κ στο τέλος τέλος δεν χρειάστηκαν τρίποντα από τον Τολιο για να κερδίσουμε (η αλήθεια είναι ότι τα έψαξε σε αρκετές φάσεις αλλά δεν μπήκαν). Αυτό βέβαια είναι φυσιολογικό. Όταν στην επίθεση βάζουν κι άλλοι πάνω από 10 εκτός των γνωστών δύο, ε τότε αυξάνονται οι πιθανότητες νίκης. Και στην πραγματικότητα αυτό χρειαζόμαστε για του χρόνου (αν μπορέσουμε να κρατήσουμε τους γνωστούς δύο), κι άλλους παίκτες που μπορούν να τραβήξουν και μπροστά. Anyway, αργότερα αυτά. Ελπίζω το σημερινό να είναι η αρχή ενός σερί!

stepap

Ωραία το είπες” Η αρχή ενός σερί”.
Με κολοσσό κ Παναθηναϊκό εντός, Ελπίζω να βρούνε μεγάλο κίνητρο μπροστά στο κοινό μας, ειδικά με Παναθηναϊκό που ίσως
να καίγεται για την νίκη.

kp79

Αν δεν κάνω λοιπόν, όταν παίζει καλά ο Σταρκ, σε συνδυασμό με την σταθερά καλή απόδοση Τόλιο και Χαρελ, πάντα νικάμε. Φάνηκε για ακόμη μια φορά πόσο σημαντικό είναι να έχεις ένα καλό αναπληρωματικό pg να αλλάζει τον βασικό σού όταν αυτός δεν τραβάει.
ΥΓ. Χαρούμενος για την νίκη, ωστόσο όπως είπε και ο @babis cool, αν το μάτς είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον οι βολές θα ήταν 30-10 και το τελικό αποτέλεσμα διαφορετικό. Κάτι που θα βρούμε μπροστά μας στα πλέι οφ, οπότε η ομάδα πρέπει να είναι προετοιμασμένη και οπλισμένη με υπομονή και επιμονή

kp79

Αν δεν κάνω λάθος…..

stepap

Για τα play off μην έχεις ελπίδες. Λίγο ο Λολιος , λίγο η έδρα, οι ρεφερι θα είναι εναντίον μας. Άσε που ο Προμηθέας πήρε αυτόν τον Χάμιλτον που σήμερα έβαλε 6 στα 8 τρίποντα.
Οπότε, θα έλεγα ότι οι πατρινόι πριν 2 μήνες ήταν το ίδιο καλή ομάδα με εμάς, όμως τώρα είναι κ σε ποιότητα κ σε βάθος, ξεκάθαρα ανώτεροι.

Last edited 1 month ago by stepap
vaggelaris

Χωρις ν ειναι η σουπερ ομαδα πρεπει ν παραδεχτουμε οτι εχει πολυ πιο ποιοτικους ξενους απο εμας. Οποτε για ν κανουμε το κατι παραπανω πρεπει ν θυμηθουμε τον Αρη του χειμωνα. Κ δυστυχως οντως υπαρχει κ το κομματι διαιτησια που ειναι ασταθμητος παραγοντας…

stepap

Ο Προμηθέας ως ομάδα το μόνο που δεν έχει είναι ο κόσμος.

Έχει χρήματα, έχει ισχυρό πρόεδρο, έχει καλό προπονητή, έχει ξένους που τους θέλουν όλοι εκτός Ευρολιγκας. Έχει νεαρούς που τους βάζει να παίξουν για να εξελιχθούν.
Πιο πιθανό είναι να βγει τρίτος κερδίζοντας το Περιστέρι, παρά να βγει πέμπτος, χάνοντας από εμάς.

vaggelaris

Δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια. Το πιο πιθανο σεναριο βασει αγωνιστικης αξιας ειναι ν παιξουν για 3η θεση προμηθεας-περιστερι. Εμεις ουσιαστικα παμε για την υπερβαση. Απλα πολλοι δε το καταλαβαινουν κ κολλανε στα “ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ” μη βλεποντας τις αγωνιστικες διαφορες. Στο θεμα του κοσμου κ οι δυο αυτες ομαδες δεν εξαργυρωνουν τις πορειες τους με γεματα γηπεδα….

pro

Επειδή μετά το ματς με τον Προμηθέα έκανα πολύ σκληρή κριτική στην ομάδα (σε παίχτες κυρίως) ,κριτική στην οποία επιμένω φυσικά γιατί είναι απόσταγμα όλης της σεζόν, έχω να πω ότι παρά το ότι το χτεσινό ματς ήταν ειδικών, για το περιστέρι , συνθηκών η νίκη είναι νίκη και η ,παρά τις μεταπτώσεις, καλή συνολικά εμφάνιση πολύ σημαντική. Αξίζουν συγχαρητήρια όλοι στην ομάδα γιατί κερδίσαμε μια πιο ποιοτική ομάδα ,στην δική τους έδρα και πήραμε μια ένεση αυτοπεποίθησης. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος ενώ και η επάνοδος του γκαλινατ θα δώσει την έξτρα ώθηση που σίγουρα χρειαζόμαστε για ένα καλό φίνις…

stepap

Πολυ θα ήθελα την γνώμη σας για τον παικτη Μπλουμπερκς.
Εγώ έχω θετική γνώμη κ πιστεύω ότι είναι θέμα οριμανσης του χαρακτήρα του παίκτη για να έχει πιο ενεργό ρόλο στην επίθεση της ομάδας μας.
Τα στοιχεία τα έχει, την τόλμη να έχει πιο πρωταγωνιστικο ρόλο δεν έχω δει σε αυτόν.

Υγ: θα βρούμε στα λεφτά του, καλύτερο παικτη το καλοκαίρι;

Last edited 1 month ago by stepap
i love this game

Ότι έχει καποια καλά στοιχεία ειναι δεδομένο, αλλά η μαλθακότητά του δεν νομιζω οτι επιδέχεται βελτίωσης και μου χαλάει όλη την εικόνα. Βέβαια ο κόουτς θα αποφασίσει. Εγώ θα πήγαινα για κάτι άλλο. Μόνο τον Harrel θα κρατούσα…

stepap

Δεν νομίζω ότι είναι μαλθακότητα ακριβώς. Θα έλεγα ότι λόγω του σωματοτυπου του (είναι πολύ αδύνατος ) δεν προτιμάει τις επαφές. Όμως μέσα από σύστημα μπορεί να παίρνει περισσότερα σουτ ανά παιχνίδι. Γιαυτό νομίζω ότι θα βελτιωθεί όσο οριμαζει.
Αυτό το 49% στα τρίποντα δεν το βρίσκεις εύκολα στα χρήματα αυτά.
Ποιον άλλο θα διαλεγες;

Jim Patras

Στο EuroCup όμως είχε μετά βίας 30% με 13/43.

stepap

Όντως μεγάλη διαφορά ποσοστού. Αυτό δείχνει και ότι είναι προς το παρόν παίκτης για μικρομεσαίες ομάδες. Προέρχεται αλώστε κ απο πρωτάθλημα μικρής δυναμικότητα.
Είναι όμως ένας παίκτης που μπορείς να επενδύσεις στην βελτίωση του; Εγώ λεω ναι αν δεν ζητήσει αύξηση πάνω από 15 χιλιάρικα

gkanton

Πιστεύω ότι έχει περιθώρια βελτίωσης. Να μην ξεχνάμε από ποιο πρωτάθλημα ηρθε.Χρειάζεται να βελτιώσει το μπασιμο του και το σουτ από μέση απόσταση. Για το ύψος του είναι γρήγορος . Δεν πρέπει να μείνει μονοδιαστατος σουτέρ τρίποντου. Μπορεί να βελτιωθεί ακόμα στην άμυνα. Αν μείνει, που εγώ θα ήθελα, με ένα καλό σέντερ δίπλα του θα είναι πολύ καλυτερος.

kaptsik

Θα έλεγα ότι το 4αρι και ο άσσος θα πρέπει του χρόνου να είναι οι θέσεις που οφείλουμε να επιδιώξουμε βελτίωση. Με όρους σταθερότητας ο παίκτης δεν κάνει. Δε μπορούμε στο 4 να έχουμε και Σανογκο και Μπλουμπεργκς. Θα πρέπει να θυσιάσουμε κάποιον για να πετύχουμε αναβάθμιση.

stepap

Βελτιώση θέλει πρωτίστως ο άσσος κ το 5. Το 4 έπεται.
Όμως επειδή ο κόουτς παίζει με ελαφρύ σχήμα συνήθως, μπορούμε να έχουμε τρεις Πάουερ φόργουορντ. Δηλαδή και Σανογκο και Μπλουμπερκς και άλλον ένα τύπου Τζουστον που να μπορεί να παίξει κ στο 4 κ στο 5.

kp79

Συμφωνώ με step up. Καλό pg και center χρειαζόμαστε. Ιδίως το πρώτο. Ο καλός play maker τραβάει παίκτες πάνω του, μοιράζει 10 ασίστ στο 4αρι και 5αρι και τους κάνει μάγκες. Γενικότερα θα έλεγα να κρατήσουμε σχεδόν όλους τους παίκτες, με ριζικές αλλαγές στον άσσο και στο πέντε. Φανταστείτε την φετινή μας ομάδα με Ραγκλαντ αντί Σταρκ/Καρ και Ετσενικε & Χατζηδάκη αντί Σόουζα & Μπανκστον. Θα ήμασταν εμείς 3οι

Jim Patras

Θα ήμασταν στη 3η θέση;Δεν μπορώ να το πω με ασφάλεια..Θα είχαμε πάλι τη διαιτησία στην εξίσωση.Αλλά και δικά μας θέματα,θα λέγαμε ότι έχουμε μόνο 6 ξένους(τόσους έχει το Περιστέρι), Έλληνες από το πανέρι και εφήβους(τέτοιους έχει ο Προμ.), τραυματισμούς κτλ.
Όσον αφορά τον μέλλοντα χρόνο,είμαι στην άλλη πλευρά της όχθης,επιθυμώ extreme make over.

stepap

Δηλαδή Τζιμ με το Μπάτζετ που έχουμε ή κ με μια αύξηση 20% τι παίκτες θα έπαιρνες;

Jim Patras

Είναι τεράστια η δεξαμενή για κάθε βαλάντιο.Θα μπούμε σε ονοματολογία όταν ολοκληρωθεί η πορεία μας στο πρωτάθλημα,μέχρι τότε αξιολογούμε το υπάρχον έμψυχο δυναμικό.

kaptsik

Επειδή το στυλ του μπάσκετ που παίζουμε ίσως δεν ταιριάζει σε όλους τους καλούς σέντερ που θα μπορούσαμε να επιλέξουμε για αυτό δεν εστιάζω εκεί. Αντίθετα με τα διπλάσια λεφτά από του Μπλουμπεργκς κάτι καλύτερο θα βρεθεί

Last edited 1 month ago by kaptsik
kp79

Από τις πρώτες του εμφανίσεις ήταν το πουλεν μου! Σίγουρα έχει μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοση του. Ωστόσο, κατά την άποψη μου, έχει το βασικό χαρακτηριστικό των καλών σύγχρονων pf: Το μακρινό σουτ. Βεζενκοφ, Μήτογλου, Πίτερς, Κουζμινσκας, Κουλμποκα, Οκαρο, Φώτσης, κτλ (να μην μακρυγορω) ξεχώρισαν λόγω του σούτ 3π. Και άλλοι πολλοί παίκτες έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτούς εκτός από το σουτ 3π και είναι άγνωστοι.
Οπότε ψηφίζω δαγκωτο ΝΑΙ για Μπλουμπεργκς του χρόνου! Φανταστείτε τον με ένα καλό pg σαν τον Ραγκλαντ να του μοιράζει 5 ασιστ σε κάθε παιχνίδι και να τον βγάζει ελεύθερο στο τρίποντο… τέτοιο παίκτης δεν βρίσκεις με 60-80χιλ. Οι Κουζμινσκας Κουλμποκα παίρνουν 200-300χιλ. απλά πρέπει να βρούμε pg να μοιράζει ασίστ.

Jim Patras

Όλοι οι παραπάνω έχουν και καλό rebound. Ο Λετονός έχει μ.ο.3.

kp79

Για αυτό τον λόγο ο Μπλουμπεργκς παίρνει 80χ ενώ οι άλλοι από 300χ έως 3 εκατομμύρια τον χρόνο

Jim Patras

Από χαμηλά(στις απολαβές)ξεκίνησαν όλοι.Ο Λετονός είναι μονοδιάστατος άρα δεν έχει τις πιθανότητες με το μέρος του για μεγάλα μελλοντικά συμβόλαια.

BillyHoyle

Ο Μπλούμπεργκς είναι ένας δυσεύρετος τύπος παίκτη, ήτοι ψηλός ο οποίος σουτάρει καλά, σουτάρει σε κίνηση, έχει τακτική παιδεία και πασάρει καλά. Γι’ αυτό και ο κόουτς τον διάλεξε από την ανωνυμία του Ρουμάνικου πρωταθλήματος πιστεύω, χωρίς διαπιστευτήρια στο βιογραφικό του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ομάδα ανέβηκε με την επιστροφή του, καθώς λύνει τα χέρια σε πεντάδες, και ξεκλειδώνει το περίφημο spacing.

Ψηλούς με το ίδιο σουτ μπορείς να βρεις, και καλύτερο, αλλά με τη δυνατότητα να βγουν από τα σκριν, να κινηθούν τόσο καλά στο χώρο, και να μην παθαίνουν ίλιγγο αν βάλουν την μπάλα στο παρκέ, σε αυτά τα χρήματα πολύ δύσκολα βρίσκεις. Από τους παίκτες που δεν λέγονται Βασίλης Τολιόπουλος στο φετινό ρόστερ, είναι μακράν ο καλύτερος τακτικά, αξίζει να τον παρατηρήσει κανείς στις επιθέσεις τόσο όταν πάνε κατ ευχήν, όσο και όταν χαλάνε, έχει εξαιρετική αντίληψη χώρου, και αν ήταν δυνατότερος θα ήταν και εξαιρετικός ρημπάουντερ με αυτό το χαρακτηριστικό.

Αυτό που του λείπει είναι η αθλητική υποδομή – όχι απαραίτητα η ταχυδύναμη, αλλά η διάρκεια – αν θυμάστε μόλις επέστρεψε στα πρώτα παιχνίδια ήταν εξαιρετικός, πριν κάνει κοιλιά κανά μήνα μετά. Για εμένα αυτό δείχνει ότι το κορμί του δεν είναι συνηθισμένο στην πίεση του Τετάρτη – Κυριακή, καθώς αποτελεί μια πρωτόγνωρη εμπειρία γι’ αυτόν, όσο και η καταπόνηση του να παίξει απέναντι σε παίκτες καλύτερου επιπέδου. Γι’ αυτό και θα ήθελα να τον κρατήσουμε, καθώς θεωρώ ότι με ένα κανονικό καλοκαίρι και (ελπίζω) χωρίς τραυματισμό στο πρώτο παιχνίδι, μπορεί να κεφαλαιοποιήσει στην εμπειρία αυτής της σεζόν και να εμφανιστεί πολύ καλύτερος – άλλωστε είναι μόνο 25, στην ηλικία που και ο Τολιόπουλος έκανε το step up του.

Εν κατακλείδι, κανένας παίκτης δεν υπάρχει σε εργαστηριακές συνθήκες και δίχως συμφραζόμενα. Αν πάμε με κάποιον τρόπο του χρόνου στο 1,5 μύριο, σαφώς, θα πήγαινα για κάποιον καλύτερο. Εφόσον όμως παίζουν σε ένα +-25% του φετινού μπάτζετ, θα τον κρατούσα τόσο για λόγους συνέχειας/ομοιογένειας, όσο και για την προοπτική που έχει δείξει.

BillyHoyle

Επειδή τώρα είδα και τα άλλα σχόλια, ο σέντερ είναι άλλος ένας σημαντικός παράγοντας. Το γεγονός ότι εδώ και δύο μήνες περίπου παίζουμε επί της ουσίας χωρίς σέντερ (και προηγουμένως Σοουζα/Μπάνκστον είχαν τα ίδια προβλήματα, αλλά τελευταία μοιάζουν να περιμένουν τη σεζόν να τελειώσει) αυτό επηρεάζει και άλλους παίκτες – ιδίως θα έλεγα τον Μπλούμπεργκς του οποίου η μη έφεση στο ρημπάουντ μπαίνει στο μικροσκόπιο – αλλά και το γεγονός πως πρέπει να έχει πιο κεντρικό ρόλο στην άμυνα. Άλλωστε το ρημπάουντ είναι ομαδική δουλειά, όμως η απουσία center που να μπορεί να κάνει ένα στοιχειώδες box out στον προσωπικό του αντίπαλο, κάνει τους πάντες να φαίνονται χειρότεροι. Δεν το συζητώ για τον Μπάνκστον, αλλά και ο Ντε Σόουζα είναι περισσότερο δυναμικός ρημπάουντερ, παρά ελέγχει τον χώρο (Αν θυμηθείτε τον Μαγκί τη χρονιά Αγγέλου, είχε επίσης γράσο στα χέρια, αλλά χρησιμοποιούσε τη δύναμή του και σε μεγάλο βαθμό “ακύρωνε” τον αντίπαλο σέντερ, πράγμα που ο Σόουζα δεν κάνει).

i love this game

Πώς θα σου φαινόταν ο Chad Brown για τον επόμενο center μας? Μιλάμε για τον πρώτο ριμπάουντερ μακράν του δεύτερου, τον πρώτο στα κοψίματα και τον τρίτο στο ranking στην φετινή basket league!!!
Νομίζω αξίζει να ασχοληθούμε μαζί του για αναβάθμιση στη θέση του Μπάνκστον. Επίσης πώς θα σου φαινόταν ο Ετσενίκε για αντί De Sousa?
Τον Bates μετά από τέτοιο τραυματισμό και ετήσια αποχή μπορώ να τον λογίσω μόνο ως τρίτο center…
Γενικά θα προτιμούσα να ψωνίσουμε από BasketLeague φέτος…
Φτάνει με τα κολλέγια και τις …. Ρουμανίες.
Στο Περιστέρι πήγε πολύ καλά φέτος με 5 δοκιμασμένες λύσεις σε ξένους …

BillyHoyle

Δεν τον έχω παρατηρήσει ιδιαίτερα να σου πω την αλήθεια, αλλά με φοβίζουν οι παίκτες που αλλάζουν ομάδες σωρηδών και βγάζουν νούμερα σε σύνολα που δεν κερδίζουν. Αν έχει μυαλά στο κεφάλι του είναι δυναμίτης, αλλά το κομμάτι προσωπικότητα μόνο οι ιθύνοντες το ξέρουν – εφόσον συνεχίσουμε με Καστρίτη η προσωπικότητα θα παίζει πάντα ρόλο.

Συμφωνώ μαζί σου πάντως, με φοβίζει να πάμε με τον Μπέιτς οτιδήποτε πάνω από τριτοτέταρτη επιλογή ψηλών, κι ας μας βγει Χάγκινς κι ας παίζει 25′ λεπτά, μια χαρά. Συμφωνώ και στο ότι θα ήθελα καλύτερη ισορροπία value for money και εμπειρίας σε υψηλότερο επίπεδο.

Κατ’ εμέ είναι ίσως το πιο κρίσιμο καλοκαίρι από άποψη σχεδιασμού – είναι εμφανές ότι η ομάδα απαιτεί επένδυση (και ενδεχομένως και ο κόουτς) και πώς καλώς ή κακώς ο κόσμος μπορεί να κάνει υπομονή στα πολύ δύσκολα, αλλά αν μας δώσεις μια αχτίδα, η υπομονή αυτή είναι 2-3 παιχνίδια, όχι σεζόν. Το θέμα είναι, αν δεν γίνει η επένδυση, ή αν δεν μείνει ο κόουτς, να μπορέσουμε να μείνουν στο ίδιο πλάνο της χρόνο με τον χρόνο βελτιωσης, να στηρίξουμε το αγωνιστικό τμήμα κλπ. Απλά φοβάμαι πολύ ότι αν αυξήσουμε κατά 10-20% το μπάτζετ και κάνουμε πάνω κάτω την ίδια χρονιά στην Ευρώπη και τετράδα στην Ελλάδα, θα μιλάμε ξαφνικά για αποτυχία κλπ.

Εν πάσει περιπτώσει, προτρέχω, για να δούμε τι μας επιφυλάσσει φέτος.

knoxville369

Μπράβο στην ομάδα μας ακόμα και σε ένα ματς που για εμάς δεν έχει πολύ σημάδι (5η θέση σίγουρα)….απλα αναρωτιέμαι με 2 καλούτσικα 5αρια και ένα καλύτερο ποιντ Γκαρντ (θέση Σταρκ) αααα και βέβαια υγιή γκαλιναν ποσο πιο όμορφα πράγματα θα βλέπαμε Ελλάδα και Ευρώπη;;;;μακάρι να αυξηθεί έστω και 500κ το μπατζετ του χρόνου να δούμε αλλά πράματα

stepap

Όντως, αν δεν είχαμε την ατυχία με τον Μπειτς η ομάδα θα ήταν σχεδόν πλήρης. Θα είχε και λίγο σκορ από τον ψηλό. Θα είχαμε τάπες, ριμπάουντ και περισσότερο τρανσισιον.
Οπότε ακόμα κ με 200 χιλιάρικα αύξηση μπορούμε να αναβαθμίσουμε τις θέσεις που λες. Πρέπει όμως να πάμε στα σίγουρα. Όχι ρουκις τύπου Νοτε κ Καρ που θέλουν μισή χρόνια για προσαρμογή.

Jiorgy

Βέβαια τώρα αυτά τα 200 χιλιάρικα αύξηση θα τα χρειαστούμε για να κρατήσουμε (αν μπορέσουμε) τον Τολιό και τον Harrell… Επομένως χρειαζόμαστε αρκετά παραπάνω για να κάνουμε το βήμα παρπάνω. Μακάρι να βρεθεί κάποιος…

stepap

Η αύξηση σε Γκαλινατ Τολιοπουλο, χαρελ θα είναι κάτω από 150 χιλιάρικα σύνολο.
Θα έχουμε κ απόθεμα απο το συμβόλαιο του Μπειτς που κόπηκε στο 50%.
Οπότε μπορείς να δόσεις αυτά τα λεφτά σε ένα τεσσαροπενταρι και έναν πλευ μέικερ με εμπειρία από Ελλάδα.
Δηλαδή αν αλλάξεις τον Σταρκ με έναν παίκτη τύπου Φριντρικσον, πόσο παραπάνω θα κοστίσει;

Last edited 1 month ago by stepap
Jiorgy

Πολύ φοβάμαι ότι με 150 χιλιάρικα σύνολο, δεν κρατιούνται οι τρεις… Όντως όμως εξοικονομούμε κ από τον Μπειτς (ελπίζω μόνο να μη μας βγει DeSousa κι αυτός κ χτυπάμε το κεφάλι μας). Είναι σαφές ότι με καλύτερο play maker έχουμε κ καλύτερη ομάδα. Αρκεί να μείνουν οι τρεις

stepap

Κ πολλά είναι τα 150.
Μην θυμάσαι μόνο τις καλές μέρες των παικτών.
Ο Τολιοπουλος έχεις 30% στο τρίποντο πλέον στην Ελλάδα. Ο χαρελ 50% στις βολές κ 30 στα τρίποντα. Ο Γκαλινατ θα είναι 3 μηνες εκτός σε λίγο.

kp79

Με όλο το σεβασμό στην πορεία τους, για αγωνιστικούς λόγους εγώ δεν θα ανανέωνα Κατσιβελη και Μποχωριδη, οπότε εξοικονομούνται επιπλέον 150χ. Και τα δίνεις για Μήτρου Λονγκ στο 1 και Φίλιο στο 2.

dragon_aris

Συμφωνώ για Κατσιβελη , αλλα μποχωριδη θα κράταγα με την ελπίδα να προσφέρει κατι περισσότερο του χρονου ειναι και δικος μας νιώθει απο την ομαδα. Μονο και για τα αποδυτήρια θα ειναι καλο να μεινει.
Χαρελ -Τολιο- Σανογκο το πιο βασικο αυτη η 3δα είναι να μεινει.

kp79

Αν το δούμε συναισθηματικά, έχεις δίκιο. Αν όμως δεις ότι τα νούμερα και η προσφορά του Μποχωριδη φέτος είναι ίδια με εκείνα του φίλιου πέρσι, δεν αξίζει να δίνεις 4πλασια αμοιβή στον πρώτο απο τον δεύτερο . Με ψυχρή αντικειμενικότητα δίχως κίτρινα γυαλιά. Εκτός αν ο Λευτέρης αποδεχθεί συμβόλαιο κάτω από 50χ και μικρότερο ρόλο

kaptsik

Ελπίζω ότι αν μείνει εκτός εθνικής και κάνει μια σωστή προετοιμασία το καλοκαίρι, θα δείξει καλά πράγματα του χρόνου. Επίσης από την αντίστροφη ο Τολιοπουλος αν επιβαρυνθεί το καλοκαίρι, τότε αργότερα δε θα είναι επαρκώς φρέσκος