Ο Αγγέλου για όλους και για όλα

Από την Άρης είσαι:

  • Ο Αρειανός και αυτή η ομάδα δεν γαλουχήθηκαν στην υπομονή, οπότε πρέπει να έχεις έξτρα αντοχή για να αντέξεις τα δύσκολα που τα τελευταία χρόνια είναι σαφώς περισσότερα

  • Στον Άρη όφειλα. Οποιοσδήποτε και αν βρίσκεται εδώ παίρνει παράσημα. Η εμπειρία, η αποδοκιμασία και οι σχέσεις είναι παράσημα. Σε αυτήν την ομάδα υπάρχει η σκληρή αγάπη. Αυτό που δεν λέει, αλλά εννοεί ο φίλαθλος του Άρη, είναι ότι είμαι δίπλα σου αλλά δεν στο δείχνω. Έρχομαι στο γήπεδο αλλά δεν με νοιάζεις εσύ, με νοιάζει η ομάδα μου. Το έλεγα και στους παίκτες μου αυτό για να τους βοηθήσω να καταλάβουν και να διαχειριστούν την πίεση. Ο κόσμος εκστασιάζεται, εκτονώνεται για την ομάδα. Όχι για τα άτομα που την απαρτίζουν, αλλά για την ομάδα και την Ιδέα. Οπότε, νομίζω ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω και ήταν μια μεγάλη πρόκληση που έπρεπε να δεχθώ”.

  • Θεωρώ ότι ο ίδιος είναι ένας πολεμιστής σε αυτά που ξέρει και ταυτόχρονα πολύ σεμνός και προσεκτικός σε αυτά που δεν ξέρει. Εγώ νομίζω ότι για το λόγο αυτό δεν έχει ανοιχτεί ακόμη στον κόσμο και δεν έχει διαμορφώσει τη σχέση του μαζί του. Δεν είναι έτοιμος ακόμη να το κάνει και θεωρώ ότι προετοιμάζεται για να το κάνει, τη στιγμή που θα θεωρήσει ότι μπορεί. Και να σας πω και κάτι ακόμη; Αυτό το θεωρώ τίμιο. Ο Άρης αυτήν τη στιγμή δεν είναι σε μνημόνιο, αλλά είναι σε πόλεμο. Έχει δέκα ανοικτά μέτωπα και θα πρέπει να εκτιμηθεί ότι ο ίδιος πολεμά σε αυτά και δεν κάνει δημόσιες σχέσεις. Μια από τις μάχες την κέρδισε με τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ, εκεί όπου βρέθηκε ο Άρης ενώ κανονικά δεν θα ήταν χωρίς τις ενέργειες που έκανε ο Γουλιέλμος”.

  • “Τα εννιά “παράθυρα” συνεργασίας που θέτω, ψάχνω από τους παίκτες μου. Τα αγωνιστικά είναι πέντε. Η άμυνα, τα ριμπάουντ, η αποφυγή λαθών, η έξτρα πάσα και το καλύτερο – από πλευράς προϋποθέσεων- σουτ. Τα συστατικά του χαρακτήρα, τα οποία ζητάω από τους παίκτες, είναι τέσσερα. Να είναι σταθερός, να είναι γενναίος, να έχει φυσική και εγκεφαλική ενέργεια και να δημιουργεί προβλήματα αμφισβητώντας τον αντίπαλο μέσα στο γήπεδο. Γι’ αυτό και λέω ότι στόχος του Άρη φέτος είναι το πρωτάθλημα”. “Αυτό είπα και στον κ. Γουλιέλμο. Όταν ο προπονητής λέει να πάρουμε το πρωτάθλημα, αυτός είναι ο στόχος μας και τέλος. Όποιος αντέχει συντάσσεται. Όποιος δεν αντέχει μένει πίσω”.

  • “Καταρχάς η διαδρομή «ενθουσιάζομαι – απογοητεύομαι», κάθε μέρα, είναι πολύ κοντινή. Βρισκόμαστε σε έναν κόσμο που ζει με θυμό, αντιμετωπίζει προβλήματα, ζούμε σε μια εποχή Βαβέλ και χρειαζόμαστε πίστη, να είμαστε δεμένοι μεταξύ μας, αλλά και να έχουμε αντοχή και υπομονή. Θα φτιάξουμε κάποιους κανόνες ώστε μέσα από έναν επαγγελματικό τρόπο να φτιάξουμε σχέσεις και ομάδα”.

  • “Θα ξεκινήσουμε 12-13 Αυγούστου, μια εβδομάδα νωρίτερα απ’ ότι σκεφτόμασταν, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι απολύτως συγκεκριμένο. Εμείς θέλουμε 5 εβδομάδες προετοιμασίας, να έχουμε δώσει πέντε φιλικά και να έχουμε φορτίσει και τις μπαταρίες των σχέσεων, των αγωνιστικών και ανθρώπινων σχέσεων, αλλά και να προσαρμόσουμε όλα τα μέλη της ομάδας σε μια καινούργια πραγματικότητα με ταξίδια, ξενοδοχεία, προπονήσεις.

  • “Είμαστε μέσα σε όλους τους παίκτες που έχουν παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουμε κάνει με όλους επαφή, αν και δεν χωράνε όλοι. Αποτελούν βάσεις για μας οι Μποχωρίδης και Φλιώνης, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστούν και αυτοί που προέρχονται από την Αρειανή οικογένεια, σαν επαγγελματίες που πρέπει να κτίσουν το μέλλον τους. Επειδή έχω περάσει από παίκτης, πρέπει να σεβαστεί κάποιος το διάστημα που ζητούν για να πάρουν την απόφαση. Και ο σεβασμός είναι μεγαλύτερος γιατί, αν θέλουμε να πούμε την αλήθεια, ο Άρης τους προτείνει δεδομένα συνεργασίας δύσκολα. Πρέπει ωστόσο να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, να είμαστε ξεκάθαροι στις σχέσεις μας και να είμαστε αυστηρά υπεύθυνοι. Εγώ είμαι ικανοποιημένος από τον Λευτέρη με τον οποίο μίλησα, το ίδιο και με τον Δημήτρη που είναι αξιόλογο παιδί, αλλά εγώ πιστεύω σε συγκεκριμένο μοντέλο. Στην πυραμίδα που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, στη σύγκρουση, τη δέσμευση, την ευθύνη και το αποτέλεσμα. Εμείς τώρα είμαστε ακόμη στο πρώτο στάδιο, προσπαθούμε να κτίσουμε εμπιστοσύνη”

  • “Τα παιδιά θέλουν να παίξουν στο ψηλότερο επίπεδο που μπορούν και με τα περισσότερα χρήματα. Έχουν φιλοδοξίες και έχουν ήδη διακριθεί σε αυτό που κάνουν. Εμείς τους λέμε, «ελάτε να πάμε μαζί εκεί που θέλετε και να γίνουμε ένα καλό μέσο μεταφοράς για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας. Τους λέμε ότι μαζί μας θα έχετε ένα γεμάτο ντεπόζιτο αναμνήσεων και παραστάσεων που στην μπασκετική σας ζωή, θα σας φανεί πολύ χρήσιμο στο μέλλον”.

  • “Υπάρχουν και κάποιοι παίκτες “κρυφά χαρτιά” που μας ενδιαφέρουν και που δεν θα πούμε κάτι γι’ αυτούς τώρα. Οπότε μην με ρωτήσεις παραπάνω”.

  • Δέχθηκα την τιμητική πρόσκληση του Μάικ Μπουντενχόλζερ, του νέου κόουτς του Μιλγουόκι, που για χρόνια ανήκε στο εξαιρετικό τεχνικό επιτελείο του Σαν Αντόνιο, με ότι αυτό συνεπάγεται. Θα πάω να παρακολουθήσω νέες τεχνικές και την εξέλιξη του μπάσκετ στο πιο ακραίο τους επίπεδο, να αποκομίσω νέες πληροφορίες για το άθλημα και αν μπορέσω, να φέρω στοιχεία πίσω που θα καταφέρουμε μαζί με τους συνεργάτες μας να τα εφαρμόσουμε στην ομάδα

 

 

 

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
keoma

διαχωρίζει την θέση του από την πρόσφατη ανακοίνωση περί Φλιώνη ή την διορθώνει.. βασικά δεν ακούσαμε κάτι καινούριο και κυρίως προσπαθεί να ηρεμήσει τα τρικυμιώδη νερά που κολυμπάει ο σύλλογος και καλά κάνει..!!! ααα πάμε και για πρωτάθλημα…

stepap

Κρυφά χαρτιά διαβάζω, χμ….. Μακφαντεν, εσένα εννοεί;

keoma

αποφάσισε ο Μπάρλος να κλείσει σε μας…

vaggelaris

Λάζαρος Παπαδόπουλος για πενταρι κ ντινος Αγγελίδης για 4αρι

kaptsik

Βεζενκοφ! Να συνεχίσουμε ότι αφήσαμε στη μέση!

keoma

και με Μακνήλ και Οκάρο φυσικά..

kaptsik

Ανησυχώ λιγάκι για τη χημεία της ομάδας με Οκαρο και Βεζενκοφ αλλά θα το ρισκαρα!

ChrisSiak

Η συνέντευξη δόθηκε πριν από την ανακοίνωση για Φλιωνη υποθέτω. Η εφημερίδα κυκλοφορεί Σάββατο άρα συνέντευξη Παρασκευή;;;;

Πέρα από αυτό εντάξει τον νιώθω προσπαθεί να χτίσει ομάδα με πορδες κ ατάκες τύπου δε μετράει ο προορισμός αλλά το ταξίδι. Ωραία κ ποιητικά όλα αυτά που λέει ποσω μάλλον τώρα που βρισκόμαστε σε τέτοια κατάσταση κ ισχύουν κ στη νιοστή.

Ody

Να υποθέσω ότι αν τελικά κάτι πάει στραβά και δεν το σηκώσουμε θα έχει αποτύχει?

Jose

Τον Σλαφτσακη και το Βεργίνη τους ρωτησε;

John Havlicek

είναι πρώτος στην μπουρδολογία , μπορεί να ζηλεύει και Βαγγέλη Ιωάννου και να θέλει να γίνει ατακαδόρος