Για να επέλθει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έγιναν δύο πράγματα. Αφενός, ο ίδιος ο παίκτης έδειξε έμπρακτα την αγάπη του για τον σύλλογο κι έριξε πολύ τις απαιτήσεις του, αφετέρου οι ‘πράσινοι’ ενεργοποίησαν ξανά το πρόγραμμα ‘Sponsor a Player’, το οποίο επιτρέπει σε διάφορες εταιρίες να σπονσοράρουν μια μεταγραφή, βάζοντας εκείνες μέρος των χρημάτων με αντάλλαγμα τη χορηγική συνεργασία με τον παίκτη και την ομάδα. Για παράδειγμα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα εγκαινιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο με την εταιρία Varelas Home Design, της οποίας ambassador είναι ο Γιώργος Καλαϊτζάκης.

Πηγή: Μάριο Χεζόνια: 5 πράγματα που δεν ήξερες για τον αστέρα του Παναθηναϊκού

Πριν από καιρό είχε πέσει μια ιδέα μέσα στο BA για τη χρηματοδότηση της ομάδας. Η ιδέα ήταν το σπονσοράρισμα ενός συμβολαίου. Δηλαδή να βγαίνει ένα χρηματοδότης – χορηγός και να αναλαμβάνει τα έξοδα συμβολαίου ενός παίκτη.

Διαβάζοντας σήμερα ένα άρθρο για τη συνεργασία του Χεζόνια με τον Παναθηναϊκό συνάντησα αυτή την ιδέα υλοποιημένη

19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
spire

Νομίζω ότι το δικό μας σπονσοράρισμα ήταν για χρωστούμενα, αλλά ναι η βασική ιδέα είναι ίδια.
Μεγάλη μεταγραφή για τον παο, κακά τα ψέματα, αν και κάπως ανούσια αν δεν μείνει του χρόνου.

vaggelaris

Σαν ονομα ειναι αλλα επειδη ολα στο παρκε φαινονται θα δειξει. Η ευρωλιγκα ειναι παλουκι. Δεν ειναι αχαχουχα οπως το nba. Κ ο φριντετ πολυδιαφημισμενος ηρθε κ εφυγε χωρις να αφησει ιχνη…

MrT

Δεν έχει βάση αυτό που λες.Ο Φριντέτ πετούσε στο κολλεγιακό και μετά πέρασε και δεν ακούμπησε στο NBA γιατί δεν είχε την αθλητικότητα για να αντεπεξέλθει. Στην Κίνα έκανε παπάδες γιατί οι άμυνες είναι τύπου Ποσειδωνίου σε σχέση με Ευρωπη . Ο Κροάτης διέπρεψε από πιτσιρικάς στην Ευρώπη και μπήκε πολύ δυναμικά στο ΝΒΑ.Μερα με την νύχτα σε σχέση με τον Φριντέτ.

vaggelaris

Θα φανει στο παρκε…

spire

Συμφωνω απολυτα.
Ο χορηγος δε θα σου ξοφλησει τον παλιο αν δε λεγεται πλιακης.

Ισως να το σκεφτουν στο στησιμο της επομενης ομαδας.

Night Audit

Δανεικός και πληρωμένος από σπόνσορα… φανταστείτε να είχε γίνει αυτό στον Άρη…

Θυμάστε ποιος είχε ” ρίξει την ιδέα μέσα στο ΒΑ”;
Ήρεμα ρωταω ε;🐱

Κοίτα αγαπητέ Καπτσικ,δεν θυμάμαι το δικό σου ποστ ,αλλά εδώ :
https://basketballaris.gr/διπλα-σου-παντα-εγω/
είναι που το πρότεινε η αφεντια μου πρόσφατα κι έγινε ένας σχετικός διάλογος.Ξεκινουσα μάλιστα το σχόλιο με θέληση να αποφύγω παρεξήγηση αν το έχει πει κι άλλος.Εγραφα “Κατι σχετικο άσχετο.Δεν το έχω ακούσει/διαβάσει κάπου,το προλαβαίνω να το δηλώσω αυτό για την περίπτωση που ίσως το έχουμε σκεφτεί πολλοι:Μια καλή λύση θα ήταν να αναλαμβανε κάποιον παίκτη μια ομάδα Αρειανών ,”ΕΠΙΦΑΝΩΝ” κατά προτίμηση (!).Εννοώ να αναλαμβανε τις οφειλές του η το συμβόλαιο του.Θα ήταν ίσως πιο ξεκάθαρα τα πράγματα από το φλου των εισιτηρίων.Ενα παράδειγμα:Πόσα χρωστάμε στον Βεργινη;10000€περιπου;Να τον “αναλάβουν” δύο ,τρεις…δέκα άρειανοι,επώνυμα η και όχι και να τον ξοφλήσουν!Σαν μιας μορφής χορηγοί,”μαικηνες”,..”sugar daddies”😁Το ίδιο για αντιστοιχες περιπτώσεις,πάνω κάτω βατές πχ Αργυρόπουλος(παλιοί)Φλιωνης(νέοι) κ.α.Kαι ας αφήσουμε τα κυρίως,”μεγάλα”, συμβόλαια στη διοίκηση.”

👍😁

vaggelaris

Το σημαντικο τωρα ειναι να βρουμε σπονσορες για τα μπαν…

simon says

Καλό… αλλά βοηθήστε με λίγο… Ο Χ σπόνσορας, γιατί θα το κάνει?? For the love of the game?? of Aris?? ή θα προσδοκά και κάποια ανταλλάγματα (π.χ. διαφήμιση στο Αλεξάνδρειο)?? Τα λεφτά?? Θα πηγαίνουν στην ομάδα?? Θα υπογραφεί ο παίκτης ιδιωτικό συμφωνητικό με τον σπόνσορα (όταν πήγε να τα κάνει το μωρουλινι δεν σας άρεσε!!!!!!!!!!!!)?? Ο έξω από δω, μπορεί να χωθεί σε πολλές λεπτομέρειες!!!!

spire

Πολύ σωστή ερώτηση. Νομίζω ότι μπαίνεις στην λογική του brand association.

Υποθέτω ότι ο ΠΑΟ θα κάνει κάποια εκδήλωση – παρουσίαση του Χεζονιά στην οποία θα παρουσιαστεί ο Χ σπόνσορας που “τον έφερε”. Οπότε οι φίλοι του ΠΑΟ θα πουν “α δες η Φίνα Κότα π.χ.” μας έφερε τον παικταρά. Ας φάμε από εκεί και μπορεί αν ανεβούν οι πωλήσεις της λόγω διαφήμισης του χρόνου να μας φέρει τον Λεμπρόν π.χ..

Φαντάζομαι ότι και το λοιπό διαφημιστικό κομμάτι (ταμπέλες, site, φανέλα κλπ) σε χορηγίες 200.000 Ευρώ είναι αυτονόητο.

simon says

Ωραία το πας, οπότε ξαναρωτάω!! Εάν σε ένα μήνα μαλώσουν ο Κατας με τον Χεζονια και ο δεύτερος φάει πάγκο τι γίνεται?? Ο σπόνσορας θα μηνύσει τον ΠΑΟ για διφυγοντα κερδη?? Εάν δεν βγεί και πολύ καλός, θα πει εγώ πληρώνω, απαιτώ να παίζει?? Την διαπραγμάτευση για το συμβόλαιο ποιός θα την κάνει??

spire

Εικασίες λοιπόν.

Λέω ότι μια σοβαρή διοίκηση δε θα αφήσει τον σπόνσορα να έχει λόγο στο αγωνιστικό κομμάτι. Σαφώς θα υπάρχει συμβόλαιο μεταξύ ΚΑΕ και σπόνσορα. Μας δίνεις τόσα και εμείς υποχρεούμαστε να φέρουμε τον Χεζονία και θα πάρεις τόσες πινακίδες και τέλος. Ούτε όσο θα παίζει ούτε αν θα παίζει. Οπότε αν ο Κάτας στείλει τον Χεζονία σπίτι του για τον οποιονδήποτε λόγο, ο σπόνσορας κανονικά δεν θα έχει κανένα νομικό πάτημα για να διεκδικήσει οτιδήποτε.

Είναι τόσο απλό; Μάλλον όχι. Αν έβαλε 1 σπόνσορας τόσα λεφτά, σημαίνει ότι ή τα βάζει χρόνια ή τον θες για χρόνια. Οπότε λογικά πας με τα νερά του.

Πιστεύεις ότι ο συγκεκριμένος στον συγκεκριμένο ΠΑΟ δεν θα πιάσει; Εγώ πιστεύω είναι 3 κλάσεις πάνω απ’ τον καλύτερό τους. 3-4 παίζει, έναν Παπαπέτρου έχουν εκεί και έναν Μήτογλου. Κάνεις δεν είναι σταθερός φέτος και σαν ποιότητα δεν πλησιάζουν καν.

Αλλά ναι πιστεύω και χάλι να είναι θα βαράει 30-35 λεπτά.

Διαπραγμάτευση φαντάζομαι την κάνει η διοίκηση, και μετά βγαίνει στη γύρα για να δει αν υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρίες.

Δεν έχω ιδέα βασικά. Υποθέσεις κάνω, έτσι;

Είναι όμως και πολλοί που θα βοηθούσαν στο ανώνυμο.Αυτο εδώ στην Θεσσαλονίκη και δη στους Αρειανούς,ίσως είναι πιο δυνατο σαν κουλτούρα.Ας πούμε,πως είχαμε πολλούς ανώνυμους Αρειανούς που δίναν εισιτήρια διαρκείας σε ανέργους συνοπαδους;Ένας τέτοιος θυμάμαι είναι ο δικός μας Naos 80-0.(πάνω από μία φορά).
Όσο για το “πως θα γίνει”,βρίσκεται τρόπος ρε παιδιά..!Ο φόβος είναι μη μπουν στη μέση …πιστωτές.Μα για αυτούς γίνεται.Δηλαδη θα βρεθούν τα λεφτά του Βεργινη κ θα βάλει αυτός εμπόδια για το πώς θα τα πάρει;Αν ο δικηγόρος του εγείρει θέμα,του λέει …σχισε τα συμβόλαια 😜