Σε μια σημαντική κίνηση προχώρησε η ομάδα μας με την απόκτηση του NBAer Ira Newble. Πρόκειται για έναν παίκτη που αγωνίζεται στη θέση τρία είναι 33 χρονών και έχει ύψος λίγο πάνω από τα δύο μέτρα. Έχει αγωνιστεί 8 σαιζόν στο ΝΒΑ όπου οι 4 από αυτές ήταν γεμάτες (κυρίως με τους Cavs). Πέρυσι αγωνίστηκε για λογαριασμό της Bnei Hasharon σε 9 παιχνίδια και είχε 14,4 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ και 1,2 κλεψείματα σε 29,7 λεπτά.
Με μια γρήγορη έρευνα που έκανα, βρήκα ότι πρόκειται για ένα διεισδητικό παίκτη με καλά φυσικά προσόντα, αλλά θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση.
************************************************************************************
Η αναλυτική παρουσίαση !
![]() ![]() ![]() |
”Ο χρόνος τελειώνει. Που είναι ο Κλαρκ να του δώσω την μπάλα ; ” |
Συνολικά 380 παιχνίδια στο ΝΒΑ δεν είναι και λίγα … 20 λεπτά , 5,1 πόντους , 2,9 ριμπάουντ , ένας παίκτης που είναι γνωστός για την άμυνα του και όχι για την επίθεση του . Φυσικά όλα αυτά για το ΝΒΑ , γιατί όταν διαβάζω ότι το 50% των πόντων του είναι από σουτ που βγαίνουν από το σύστημα και το 20% από επιθετικά ριμπάουντ , σημαίνει ότι δε θα έχει πρόβλημα να βάζει πόντους στην Ευρώπη .
Μου αρέσει που είναι μεγάλος σε ηλικία γιατί καλοί οι μικροί Αμερικάνοι , αλλά δε μας χαλάει και λίγη εμπειρία από έναν άνθρωπο που έχει παίξει σε τόσους αγώνες στο ΝΒΑ και σε 12 αγώνες πλέι οφ ( 1,8 λεπτά αλλά είχε τις καλύτερες θέσεις από τους υπόλοιπους θεατές χαχαχα )
Το περίεργο είναι πως δεν είναι για τρίποντα ο Νιούμπλ . Σε 380 αγώνες έχει βαρέσει 249 συνολικά τρίποντα (34,1 % ) . ‘Όπως καταλαβαίνετε και από το ποσοστό καλά κάνει και δε βαράει ! Αυτό σημαίνει πως ο Ματσόν τον προορίζει πιο πολύ για inside game ή για να βγαίνει σύστημα για ένα jump shot ? Τι να πω , θα το ξέρουμε σίγουρα όταν δούμε την ομάδα και στην πράξη .
Στην καριέρα του κατεβάζει το 8,3 % των ριμπάουντ ανά αγώνα , το οποίο τον κάνει 2ο στην ομάδα πίσω από τον Μπετς ( εννοείται ότι είναι και οι δυο πίσω από τον Νέλσον αλλά αυτός δε θα είναι στην ομάδα … ) .
Αν τον έχουμε 3άρι νομίζω ότι είναι μια καλή επιλογή , γιατί ξέρει τις επιθετικές του ικανότητες και δεν πιέζει τα πράγματα και κατεβάζει πάρα πολλά ριμπάουντ για τη θέση του .
Τώρα αυτός ήρθε για αλλαγή του Παπανικολάου ;;;; Αχ Κωστάκι πάλι δε σε βλέπω να παίζεις ….
Θα πάρουμε και 4-5άρι Αμερικάνο να παίζει μέσα στην ρακέτα . Ας πάρουμε… καλό θα είναι λογικά … κακό δε θα είναι …
Για 4αρι ήρθε στον ΑΡΗ ασχετα που μπορεί να κατέβει στο 3.Μπορείς να δεις εδώ κάποια στιγμιοτυπα για να το καταλαβεις.Αλλωστε για αυτό και στην ανακοίνωση της ΚΑΕ τον έχει πρώτα σαν power forward και μετά σαν small forward.
Καλος παίκτης.Δυνατός.
http://www.andrewvye.com/videos.html#inewble
Στην άμυνα παίζουν ρόλο οι θέσεις ούτως ή άλλως … Εκεί γενικά στην Ευρώπη δε θα έχει πρόβλημα σαν 4αρι ( τουλάχιστον στο Ελληνικό πρωτάθλημα ) . Αλλά θα παίζει και 3αρι . Βασικά να μπορεί να τελειώσει μέσα στο καλάθι και καλός θα είναι … Διάβαζα ότι το πρόβλημα του στην άμυνα είναι ότι κάνει handcheck και απαγορεύεται στην Αμερική . Όχι στην Ευρώπη …
Το κακό άμα τον βάλουμε 4άρι είναι ότι δεν ξέρει τη θέση γιατί τόσα χρόνια έπαιζε 3άρι. Σωματικά εγώ πάντως τον βλέπω σαν 3άρι που μπορεί στην Ευρώπη μπορείνα παίξει και λίγο τέσσερα. Για μένα πάντως είναι ένας καλός παίκτης που πρέπει να παίζει 3άρι(αλλαγή του να είναι ο Παπανικολάου) να πάρουμε ένα 2άρι Έλληνα και ένα 4-5άρι Αμερικάνο και κλείσαμε για του χρόνου. Φανταστείτε ομάδα
1:Κλαρκ, Στίνσον, Αργυρόπουλος
2:Χατζηβρέτας, Έλληνας(Τσαλδάρης, Καλαμπόκης, Παππάς, κ.ά.), (Κλαρκ)
3:Νιουμπλ, Παπανικολάου (Μπάρλος)
4:Αμερικάνος, Ντικούδης, Μπάρλος
5:Μπετς, (Ντικούδης), Σκορδίλης
Εμένα μου φαίνεται πολύ δυνατή, ελπίζω να μην ονειρεύομαι.