Καλημέρα και χρόνια πολλά στην ομάδα μας.

Πολλά έχουν γραφτεί μέσα στα χρόνια για αυτήν την ομάδα ( έχει ένα καταπληκτικό αφιέρωμα στην Άρης Είσαι , προτείνω να την αγοράσετε ) , ωστόσο εγώ θέλω να εστιάσω σε δυο θέματα αυτήν την ημέρα

Το πρώτο είναι ο 22ος τίτλος μας .

Ο θεσμός του Σούπερ κυπέλλου, δηλαδή αγώνα μεταξύ πρωταθλητή και κυπελλούχου ,καθιερώθηκε από την ΕΟΚ, το 1986 και πραγματοποιήθηκε μόνο για μια χρονιά το ίδιο έτος ,προφανώς γιατί τα επόμενα 4 χρόνια ,δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί καθώς πρωταθλητής και κυπελλούχος ήταν ο ΑΡΗΣ.

Ο τίτλος είναι επίσημος αφού οι αγώνες διοργανώθηκαν από την ΕΟΚ ,απονεμήθηκε τρόπαιο και είναι ο 22ος τίτλος .
Υπενθυμίζω ότι αντίστοιχο τίτλο του σούπερ καπ, ο ΑΡΗΣ έχει κατακτήσει στο βόλεϊ και όλοι τον αναφέρουν ως επίσημο.

Πραγματικά , δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μετράμε αυτόν τον τίτλο και δεν υπάρχει κι ένα λάβαρο για αυτόν στο ταβάνι του Νίκος Γκάλης. Πολύ λάρτζ το παίζουμε και δε μου αρέσει.

Το δεύτερο είναι το που ακριβώς ιδρυθήκαμε. Στην – πολύ καλή – σελίδα στο FB ARIS Retro 1914 , έχουμε νέα στοιχεία :

Στο ύψος της Εθνικής Αντιστάσεως ψηλά, υπάρχει μια κολώνα η οποία γράφει (πολύ λανθασμένα) : “Εδώ ιδρύθηκε ο Άρης”.
Σύμφωνα με όλα τα ιστορικά στοιχεία και μέσω της προφορικής παράδοσης από τους παλαιότερους ο Άρης ιδρύθηκε σε ένα καφενείο στου Βότση.
Αυτό το καφενείο λεγόταν “Εξοχικό του Φλόκα” ή “Καφενείο του Φλόκα” ή “Εξοχικός Κήπος Φλόκα”. (Όλες οι ονομασίες είναι σωστές).
Που βρίσκονταν όμως αυτό το περίφημο καφενείο;
Το “Εξοχικό του Φλόκα” ΔΕΝ βρίσκονταν στο ύψος της Εθνικής Αντιστάσεως εκεί που σήμερα είναι λάθος γραμμένο το “Εδώ ιδρύθηκε ο Άρης”!
Το “Εξοχικό του Φλόκα” υπήρχε από τον Ιούλιο του 1905 και βρίσκονταν πολύ πιο κάτω, δίπλα και αριστερά από ένα διατηρητέο το οποίο βρίσκεται και υπάρχει μέχρι και σήμερα στη Βασιλίσσης Όλγας 212.
Το διατηρητέο στην Βασ. Όλγας 212 ήταν εκείνη την εποχή το καφέ “Μοδιάνο” (μετέπειτα σχολείο Ρήγας Φεραίος) και δίπλα ακριβώς και αριστερά ήταν το περίφημο “Καφενείο του Φλόκα” στο οποίο ιδρύθηκε ο Άρης! Δυστυχώς από την μέχρι τώρα έρευνα δεν έχει βρεθεί πουθενά κοντινή φωτογραφία και ίσως να μην βρεθεί ποτέ…
Το πιο σημαντικό απ’όλα όμως είναι πως βρέθηκε μετά από 105 χρόνια το ακριβές σημείο στο οποίο ιδρύθηκε ο Άρης και αυτό είναι στη σημερινή Βασιλίσσης Όλγας 210.
“Χρόνια Πολλά αγάπη μου γλυκιά…

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pontios-Superas

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΣ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΗ !!!
Ωραιο αρθρο night και αν δεν σου ειναι κοπος μπορεις να ανεβασεις ακριβης συντεταγμενες και των δυο σημειων μεσω google maps γιατι δεν σκαμπαζω και πολλα απο ανατολικη θεσσαλονικη.