Ο Θεόφιλος Μητρούδης πήρε το… όπλο του. Γιατί το λέμε αυτό; Διότι το βιβλίο του «Η Αυτοκρατορία. Η άνοδος και η πτώση από την πίσω πλευρά του φεγγαριού» (εκδόσεις IANOS) θα συζητηθεί γιατί περιλαμβάνει φοβερά ντοκουμέντα.

Πρόκειται για μια αυτοβιογραφική αφήγηση, που αναφέρεται στην ιστορία της ομάδας μπάσκετ του Αρη, από το 1984 έως το 1994. Μια δεκαετία κατά τη διάρκεια της οποίας συντελέστηκε τόσο η δημιουργία όσο και η αρχή της πτώσης της λεγόμενης «Αυτοκρατορίας» του μπασκετικού Άρη της Θεσσαλονίκης. Τόσο τα γεγονότα που έζησε, οι διάλογοι όσο και η προφορικότητα της γραφής του Θεόφιλου Μητρούδη, κάνουν την αφήγηση αρκετά ενδιαφέρουσα, και όχι μόνο για τους οπαδούς της κιτρινόμαυρης ομάδας.

Πηγή: O Θεόφιλος Μητρούδης, για Αρη, Γκάλη και πολλά ακόμα! | sportime.gr

Ελπίζω να είναι ενδιαφέρον. Να θυμίσω εδώ , ότι και ο Ιωαννίδης θα βγάλει βιβλίο σε λίγο , που το επιμελούνται οι Σκουντής και Καρύδας ! Αυτό κι αν θα είναι ενδιαφέρον !

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
chief

Πολύ αμφιβάλλω για το αν μπορεί να βγει κάτι καλό για το σύλλογο από τα απομνημονεύματα ανθρώπων με τεράστια εγώ. Πιο πιθανό μου φαίνεται να δούμε μια τελευταία προσπάθεια υπεράσπισης της προσωπικής υστεροφημίας τους, ακόμη και εις βάρος του συλλόγου. Ελπίζω να διαψεύσουν τις αρνητικές προσδοκίες μου.

Ian 73

Αν θυμάμαι καλά είχε βάλει τα λεφτά,μαζί με τον Μπουταρη και τον Μιχαηλίδη για τη μεταγραφή του Γιαννάκη. Έφερε τον Ταρπλει και πήραμε το πρώτο ευρωπαϊκό.Θα τον κυνηγά πάντα ο Διωγμός του Γκάλη.Εμειναν και διαφορα κωμικά στην ιστορία,όπως το κυνηγητό με φιλάθλους μετά από μια ήττα από τον Ηρακλή αλλά και η δήλωση του σε συνέντευξή τύπου,”δεν θα κάνω άλλες αλλακιες”.

ChrisSiak

Έχω παρακολουθήσει την συνέντευξη του Ντιατλοφ(μιάμιση ώρα διάρκεια) ότι δεν έφταιγε αυτός για το Τσερνόμπιλ.

Ο καθένας παντα το βλέπει από την σκοπιά του. Για μένα ας πούμε θα είναι παντα αυτός που έδιωξε τον Γκάλη.

Πατάς στο λινκ κ έχει φωτογραφία τον Μητρούδη με πασμινα,να ατενίζει το υπερπέραν σαν μητροπολίτης.Εννοειται ασπρόμαυρη=καλλιτεχνική…Σαν σωστός συγγραφέας που σέβεται τον εαυτό του.

Sam Vincent

Αν το έκανε για να βγάλει λεφτά από τις πωλήσεις του βιβλίου έκανε λάθος γιατί δεν θα βγάλει . Αν το έκανε για να δικαιολογηθεί και να τον συγχωρέσουμε το μόνο που θα καταφέρει είναι να θυμίσει και να αναμοχλεύσει τα πάθη του παρελθόντος του . Ότι και να γίνει χαμένος ο Τεο .