Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Εύχομαι να είστε όλοι καλά και να γουστάρουμε με την Αρειανάρα μας.

Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ τον Night για την προσπάθεια και όλα τα παιδιά για την τρέλα που βγάζουν!

Διάβασα αυτό το άρθρο στο basketplus και ήθελα να το ανεβάσω. Έτσι για την ίντριγκα…

Πιστέυω οτι ταιριάζει γάντι στον Άρη μας…

Η επιτυχία δεν εξαρτάται μόνο από την τακτική

«Δεν λέω η τακτική είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι ενός προγράμματος. Αν δεν μπορείς να ζωγραφίσεις ένα play, αν δεν ξέρεις πως να επαναφέρεις τη μπάλα απ΄ έξω, ή αν δεν μπορείς να αποφασίσεις τι θα κάνει η ομάδα στην τελευταία φάση, τότε άστο, μην γίνεις προπονητής. Εξίσου σημαντική όμως είναι η οργάνωση. Η πειθαρχεία. Το χτίσιμο της ομάδας. Οι σχέσεις με τα μέλη της ομάδας. Οι νίκες και οι ήττες, ωστόσο, εξαρτώνται περισσότερο από αυτά και λιγότερο από την τακτική».

Ο κακός χαρακτήρας με προοπτική θα σε… διώξει

Ο χαρακτήρας της ομάδας είναι η αρχή των πάντων. Θέλουμε παίκτες που δεν έχουν το μυαλό πάνω από το κεφάλι τους. Αν έχεις το μυαλό στο κεφάλι σου, τότε ξέρεις ότι δεν περιστρέφονται όλα γύρω σου, αλλά έχουν σχέση και με τον δίπλα σου ή τον παραδίπλα σου. Είναι η δουλειά μας να επιλέγουμε αυτόν τον χαρακτήρα.

Όταν εξετάζουμε κάποιον παίκτη δεν κοιτάμε το μπάσκετ. Αυτό είναι εύκολο. Φαίνεται αν κάποιος μπορεί να σουτάρει καλά, να πάρει ριμπάουντ, ή να παίξει άμυνα. Κοιτάμε άλλα πράγματα: πως αντιδρά απέναντι στους συμπαίκτες του στα τάιμ-άουτ; Αν χάνουν κρύβονται; Αν κερδίζουν χτυπάνε το στήθος τους και να πανηγυρίζουν σαν να ανακάλυψαν το φάρμακο κατά του καρκίνου, ένα παιχνίδι μπάσκετ είναι μην γελιόμαστε. Μπορείς να το δεις αυτό για κάποιον. Πως αντιδρούν στην προπόνηση, πως συνεργάζονται με τον προπονητή, αν δείχνουν σεβασμό στους άλλους. Αυτά θα σου πουν περισσότερα για κάποιον, από το αν είναι καλός παίκτης.

Οι χαζοί παράγοντες…

Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που είναι αρκετά χαζοί για να νομίζουν ότι μπορείς να καταφέρεις κάτι σε 1 1/2 μέρα αλλιώς σε διώχνουν, άλλοι είναι αρκετά έξυπνοι και καταλαβαίνουν οτι χρειάζεται χρόνος. Εγώ είμαι τυχερός γιατί βρήκα το δεύτερο.

Αφήστε τους παίκτες να εκφραστούν

«Κάποιες φορές τους ρωτάω τι γίνεται; Τι φταίει; Και λένε μόνοι τους ότι πρέπει να επιστρέψουμε πιο γρήγορα πίσω, ή να πάμε στο ριμπάουντ. Πολλές φορές βλέπεις έναν προπονητή να λέει «να πάρουμε τα ριμπάουντ». Σώπα! Δεν το ξέραμε αυτό! Ή λένε «πρέπει να βρούμε τον αμαρκάριστο παίκτη». Αλήθεια; Ούτε αυτό το ξέραμε. Όλοι το έχουμε κάνει αυτό. Νομίζουμε ότι αν απλώσουμε όλη τη γνώση μας στο τάιμ-άουτ, η ομάδα θα παίξει καλύτερα. Αλλά δεν θα γίνεις έτσι καλύτερος. Χαλάς τον χρόνο σου. Αν τους πεις έξι διαφορετικά πράγματα και είχες μαγικές ακτίνες θα έβλεπες τις λέξεις να μπαίνουν από το ένα αυτί και να βγαίνουν από το άλλο. Οπότε διάλεξε κάτι.

Πηγή: O Γκρεγκ Πόποβιτς διδάσκει! – Έτσι χτίζονται οι σοβαρές ομάδες!

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
xanthoskyli4

Φίλε πραγματικά σε ευχαριστώ! Ένα πραγματικά αποκαλυπτικό άρθρο! το καλύτερο που έχω διαβάσει για το άθλημα που αγαπάμε, από έναν κορυφαίο coach και εκπληκτικά συγκροτημένο και φιλοσοφημένο άνθρωπο. Ο σεβασμός μου για τον Πρίφτη εδράζεται σε πολλά κοινά στοιχεία που βρήκα στον λόγο αυτού του ανθρώπου. Respect…