Ο ιδιοκτήτης της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., Νίκος Λάσκαρης, υπέγραψε σήμερα (21/03) στο Παρίσι pre-contract με την FIBA για το «Basketball Champions League».

«For the love of Basketball» («Για την αγάπη μας για το μπάσκετ»), επικαλούμενος ουσιαστικά την ατάκα με την οποία έκλεισε την ομιλία του προς τα υπόλοιπα μέλη της λίγκας. Υπήρχαν, όμως και άλλοι σημαντικοί παράγοντες που έκαναν την πλάστιγγα να γείρει οριστικά υπέρ της FIBA. «Επιλέξαμε το ‘Basketball Champions League’ για την διαφάνεια, την αξιοκρατία, τον επαγγελματισμό και την μεγάλη προοπτική που έχει».

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι ο κύριος Λάσκαρης ανέβηκε στο βήμα (κατόπιν σχετικής πρόσκλησης των μελών της FIBA) και μίλησε για εσωτερικά ζητήματα της λίγκας. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως δεν πιστεύει στις κλειστές λίγκες και τα κλειστά συμβόλαια και πως μέσα από μια αξιοπρεπή και ‘διάφανη΄ διοργάνωση θα μπορέσουν να αναδειχθούν νέοι παίκτες, νέα ταλέντα και θα αναμετρώνται οι καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Επιπλέον, στάθηκε ιδιαίτερα στην διαφάνεια των εσόδων και εξόδων.

Πηγή: N.Λασκαρης: «For the love of basketball»! (pics) | Aris BC Official

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Toby B

Επιτέλους μία διοργάνωση που μας εκτιμάει και μας στηρίζει. Βέβαια δεν ξέρουμε πως θα αντιδρούσε και η Φίμπα αν μπορούσε να κλέισει συμφωνίες με ομάδες από το τοπ 8 της Ευρωλίγκα. Όσο αδύναμοι και μη εμπορικοί και αν είναι οι αντίπαλοι, ο λαός του Άρη πρέπει να είναι συνεπής και πάντα δίπλα στην ομάδα. Θα είναι ένα μεγάλο τέστ για όλους μας. Τώρα βέβαια προέχουν άλλα. Νίκη κύρους και προοπτικής εναντίον στον Ολυμπιακό. Επιπλέον τι έγινε με Τσούπκο? Θα λείψει καιρό ή κατάλαβα λάθος?