Είναι αλήθεια πως ένα ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Γκάλη, την ζωή του, την καριέρα του, την επίδραση του στον ελληνικό αθλητισμό έλειπε. Όχι πλέον μιας και το αποτέλεσμα μίας μεγάλης προσπάθειας είναι στον… αέρα.

Ο λόγος για μία σειρά ντοκιμαντέρ για την ζωή και την καριέρα του κορυφαίου Έλληνα αθλητή όλων των εποχών, ενός εκ των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών στην Ευρώπη και στον κόσμο.

«My name is Nick» είναι ο τίτλο του ντοκιμαντέρ, της σειράς που αποτελείται από 12 ωριαία επεισόδια (δύο κύκλοι των έξι επεισοδίων), τα οποία χωρίζονται σε 4 τριλογίες.

Η πρώτη ξεκινά από το ξεκίνημα του, και φτάνει μέχρι τον αποκλεισμό του ΑΡΗ από την Tracer το 1986.

Η δεύτερη τριλογία αφορά την καριέρα του στην εθνική ομάδα. Από την πρώτη συμμετοχή στο προ ολυμπιακό του Βεβέ μέχρι το 1992 και τον τραυματισμό του στην Γλυφάδα στο Ακρόπολις κόντρα στην Τσεχοσλοβακία.
Η τρίτη τριλογία έχει να κάνει με την «Αυτοκρατορία» του ΑΡΗ και η τέταρτη τριλογία έχει να κάνει με τον εκ διωγμό του από τον ΑΡΗ και τα 1,5 χρόνια στον Παναθηναϊκό (2 επεισόδια).

Το τελευταίο επεισόδιο έχει να κάνει με την υστεροφημία του και την επίδραση στον ελληνικό αθλητισμό.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει σπάνιο φωτογραφικό και τηλεοπτικό υλικό από τα πρώτα χρόνια του Νίκου Γκάλη στην Ελλάδα αλλά κα αρκετές συνεντεύξεις ανθρώπων που τον έζησαν από κοντά, εντός και εκτός παρκέ.

Πηγή: «My Νame is Nick» (vid) – AllAboutARIS.gr

My Name Is Nick – Η Σειρά Ντοκιμαντέρ | Επίσημο trailer ( Ελληνικά ) from Point Six // Sport animation on Vimeo.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
starstar2301

Για εμάς που μεγαλώσαμε μέσα στο Παλέ με τον Νικ και ζήσαμε το απόλυτο μεγαλείο, μόνο το trailer προκαλεί ανατριχίλα και δέος.

vaggelaris

Μακαρι βεβαια ν ειναι διαθεσιμο για ολους κ να μη στριμωχτει σε συνδρομητικα κ πλατφορμες. Ο Νικ ειναι για ΟΛΟΥΣ….