Επειδή κάνουμε πολύ κουβέντα για την απόδοση των παικτών μας και το ποιος παίζει καλά ή όχι, πιστεύω πως είναι καλό να δούμε και τι λένε τα νούμερα.

Συνολικά

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει την επίδραση (net) που είχε ο κάθε παίκτης στο παιχνίδι της ομάδας, με βάση το πως παίζει η ομάδα με αυτόν στο παρκέ (on) και εκτός (off). Αυτό το υπολογίζουμε, βρίσκοντας τη διαφορά μεταξύ της επιθετικής (off rtg) και αμυντικής (def rtg) αποτελεσματικότητας που είχε η ομάδα όταν αυτός έπαιζε και όταν ήταν στον πάγκο.

Με αυτά στο μυαλό, ας δούμε τι γίνεται στα δυο πρώτα παιχνίδια της ομάδας:

Ξεκινώντας από την τελευταία στήλη (NET), υπάρχουν δυο παίκτες που ξεχωρίζουν.

Ο Τολιόπουλος που έχει +55,9 net rtg, με την ομάδα να είναι στο +24,1 στην επίθεση και -31,8 στην άμυνα, κοινώς, χωρίς αυτόν στο παρκέ, δεν υπάρχουμε!

Από την άλλη είναι ο Μποχωρίδης. Επιθετικά είμαστε λίγο χειρότεροι όταν παίζει (-6,3), αλλά αμυντικά είμαστε τραγικοί όταν παίζει (+38)!

Προφανώς και μιλάμε για μικρό δείγμα – μιας και είναι μόνο 2 παιχνίδια – αλλά αυτά τα νούμερα είναι εντυπωσιακά.

Γκαλινάτ και Χάρελ είναι οι μόνοι από τους υπόλοιπους που δεν έχουν αρνητικό πρόσημο, με τους Ντε Σόουζα και Σλαφτάκη να ακολουθούν με ελάχιστη αρνητική επιρροή.

Για τον Καρ συγκεκριμένα, φαίνεται από τα νούμερα, πως το πρόβλημα είναι στην επίθεση, με την ομάδα να είναι στο -6 με αυτόν στο παρκέ, ενώ στην άμυνα είναι πρακτικά ουδέτερος.

Πεντάδες

Αν ρίξουμε και μια ματιά στις πεντάδες μας, 5 σχήματα έχουν παίξει μαζί πάνω από 4 αγωνιστικά λεπτά, με την καλύτερη μας να είναι αυτή που έχει παίξει και τα περισσότερα λεπτά (9,5) και να αποτελείται από τους Τολιόπουλο/Γκαλινάτ/Μποχωρίδη/Σλαφτάκη/Σανόγκο.

Η δεύτερη σε λεπτά (5,8) είναι αυτή με τους Καρ/Γκαλινάτι/Μποχωρίδη/Σανόγκο/Σόουζα, μια ομάδα που είναι φωτιά στην επίθεση, αλλά δεν μπορεί να σταματήσει και πολλά στην άμυνα.

Συμπέρασμα

Είναι ακόμα πολύ νωρίς

Το ξαναλέω και εδώ, το δείγμα είναι πολύ μικρό, ακόμα καλά καλά δεν υπάρχει συνδυασμός παικτών που να έχει παίξει ολόκληρο δεκάλεπτο μαζί, απλά ήθελα να ανεβάσω αυτά τα νούμερα, ώστε να υπάρχει και μια στατιστική εικόνα για το τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
dammys

Ναι ρώτησε κανείς τον Μποχω αν θέλει να παίζει 3αρι; Άμα τον βάλει π.χ 3αρι φυσιολογικό είναι να έχει ΧΑΛΙΑ νούμερα τουλάχιστον στην άμυνα που θα μαρκάρει πιο ψηλούς και πιο δυνατούς παίκτες.
Οπότε ποιο το νόημα των στατιστικών; Θα είχε αν όλοι οι παίκτες έπαιζαν στις θέσεις τους..

nikos3118

Βασικά νομίζω ότι τα στατιστικά δεν έχουν νόημα μετά από δύο αγώνες, πράγμα το οποίο λες κι εσύ. Θα είχε πάντως ενδιαφέρον μια σύγκριση των τόσο πρώιμων στατιστικών με αυτά μετά από 7 η 8 αγωνιστικές.

dragon_aris

Ωραια αναλυση, θα έχει μεγαλύτερο νοημα οταν γίνουν πιο πολλοι οι αγωνες.
Απλα η απορια μου είναι πως γινεται μποχωριδης ενω ειναι ο χειρότερος στατιστικά να ειναι και στις 2 καλύτερες πενταδες;
Για μενα με το ματι η καλύτερη 5δα μεχρι τώρα είναι:
Τολιο-Γκαλινατ-Χαρελ-Σανογκο-Σοουζα.