Αρθρο του Χρύσανθου Τσαλτίδη στο gazetta.gr, όπου υποβάλλει ενστάσεις για τη συμμετοχή του ΑΡΗ στο Fiba CL. Παραθέτω τις βασικές του απόψεις:

 

ροσωπικά δεν έχω καμία απολύτως εμπιστοσύνη σε οτιδήποτε εμπλέκεται ο Βασιλακόπουλος και το σύστημα της ΕΟΚ. Ο ΑΡΗΣ έχει απωλέσει τίτλους χάρη στην δικαιοσύνη της ομοσπονδίας με τα αιωνόβια στελέχη και δεν μπορεί τώρα που η συγκεκριμένη διοργάνωση, που στερείται μεγάλων ομάδων να προσπαθεί να κερδίσει από την αίγλη του και ο σύλλογος να της προσφέρει απλόχερα την ιστορία του, το κατάμεστο παλέ, τα τρόπαιά του.

Και μόνο που υπάρχει ΕΟΚ στην μέση ο ΑΡΗΣ θα έπρεπε να επιλέξει την άλλη πλευρά άσχετα αν σε δυο χρονια μπορεί κάποιος κάλλιστα να μου πει ότι η ΦΙΜΠΑ θα δικαιωθεί δικαστικά και δεν θα υπάρχει πλέον Ευρωλίγκα.

– Η ευρωλίγκα αυτή την στιγμή έχει τις κορυφαίες ομάδες και ο ΑΡΗΣ θα καλείται να παίζει με το κάτω του μετριου σε Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία κτλ κτλ κτλ και κάτι απίθανες ομαδες από το Βέλγιο και το Μαυροβούνιο. Αν οι ιθύνοντες της ΚΑΕ θεωρούν ότι αυτό θα είναι θελκτικό για τον Αρειανό προφανώς και κανουν λάθος. Ο ΑΡΗΣ σίγουρα έχει το πιο μπασκετικό κοινό στην Ελλάδα, αλλά φέτος πέρα από την δικαιολογημένη μεγάλη πληρότητα στο Παλέ λόγω των θετικών του Λάσκαρη, της ομάδας, του οράματος κτλ κτλ θα πρέπει να συνυπολογίσουν ότι το ποδόσφαιρο είναι στην Γ εθνική. Και ναι του χρόνου δεν θα είναι στην Λίγκα, αλλά θα είναι σε πορεία ανόδου από την Β΄. Για να τον κρατήσεις και στην… καλαθόσφαιρα Τετάρτη-Σάββατο θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον Ούνιξ, Τραμπζονσπόρ, Αρμανι και Άλμπα. Όχι ομάδες που ακόμα και η ΦΙΜΠΑ ντρέπεται να οινομάσει και κρύβεται πίσω από τα 4ος ή 5ος στο πρωτάθλημα.

– Και βέβαια μας είπαν ότι αν βγει 3ος ή 4ός ο ΑΡΗΣ θα παίξει στην διοργλανωση της ΦΙΜΠΑ. Δηλαδή αν βγει 7ος που θα παίξει; Πάλι ο ΑΡΗΣ ή ακόμα και ο ΠΑΟΚ θα παίξουν. Προσέξτε όμως κάτι. Αν, λέμε αν ο ΑΡΗΣ βγει δεύτερος ή πρώτος που θα παίξει; Πάλι με τον πεμπτοέκτο της Ιταλίας και τον δευτεροτρίτο του Βελγίου;

– Θεωρώ λάθος την επιλογή της ΚΑΕ, αλλά κρατάω μία επιφύλαξη. Πρώτον δεν ξέρω όλες τις παραμέτρους, αλλά προφανώς η έλλειψη ενημέρωσης δεν αποτελεί δική μας (του κλάδου) ευθύνη. Δεύτερον θεωρώ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΛΑΣΚΑΡΗ να επιλέξει ακόμα και αν διαφωνώ και θεωρώ ότι κάνει λάθος. Δεν έβαλα εγώ 1.5 χαρτί με το καλήμέρα, δεν πλήρωσα εγώ τα χρέη των προηγούμενων, δεν έδωσα όραμα στον κόσμο του ΑΡΗ. Αυτά τα έκανε ο Λάσκαρης και σε κάθε περίπτωση ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ έχοντας μάλιστα όλες τις παραμέτρους κατά νου. Μπορεί επίσης να μάθει τι συνέβη πριν 11 χρόνια που πήγε να κάνει κάτι ανάλογο η ΦΙΜΠΑ. ΣΟΥΠΡΟΛΙΓΚΑ ΛΕΓΟΝΤΑΝ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΘΛΗΜΑ.

Αφήνω και ένα ακόμα ενδεχόμενο. Αυτό το οποίο εύχομαι. Η στρατηγική να είναι αυτή. Και στο τέλος να δούμε με, τρίπλα και τρίποντο από το κέντρο, τον ΑΡΗ ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Εκεί όπου πρέπει να βρίσκεται δηλαδή ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ.


 EOK δεν εμπιστεύομαι! | EuroCup & Άρης | gazzetta.gr

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Night Audit

κι εγώ αδιαφορώ για τη γνώμη Τσαλτίδη να σου πω την αλήθεια…και δίκιο να έχει…

stepap

Ο ΑΡΗΣ έχει απωλέσει τίτλους χάρη στην δικαιοσύνη της ομοσπονδίας με τα αιωνόβια στελέχη και δεν μπορεί τώρα που η συγκεκριμένη διοργάνωση, που στερείται μεγάλων ομάδων να προσπαθεί να κερδίσει από την αίγλη του και ο σύλλογος να της προσφέρει απλόχερα την ιστορία του, το κατάμεστο παλέ, τα τρόπαιά του.

Αν, λέμε αν ο ΑΡΗΣ βγει δεύτερος ή πρώτος που θα παίξει; Πάλι με τον πεμπτοέκτο της Ιταλίας και τον δευτεροτρίτο του Βελγίου;

Αλλος ένας μπασκετικος που ζει ακομα με το παρελθόν. Αυτα μας φάγανε και η ανυπομονησία της γρήγορης επιτυχίας χωρίς να έχουμε εργαστεί μεθοδικά πρώτα.