Στην τηλεδιάσκεψη των 14 ομάδων της EKO Basket League αποφασίστηκε να διακοπεί οριστικά το Πρωτάθλημα. Απομένει να βρεθεί ο τρόπος, δεν συζητήθηκε θέμα πρωταθλητή και υποβιβασμού.
Οι ομάδες συμφώνησαν για την απόφαση της διακοπής, η οποία ωστόσο θα πρέπει να κατατεθεί με επίσημη πρόταση στον Λευτέρη Αυγενάκη, κατόπιν συνεννόησης και με την ΕΟΚ. Αυτό που πρέπει να αναζητήσουν και να διευθετήσουν βέβαια είναι τα συμβόλαια των παικτών και η καταβολή των δεδουλευμένων, με αρκετές ομάδες να ξεκαθαρίζουν πως έχουν καλύψει οικονομικά τους παίκτες τους και δη τους ξένους.
Πηγή: EKO Basket League: Συμφώνησαν στη διακοπή, ψάχνουν τις λεπτομέρειες
Αντε να δούμε πότε θα τα βάλουν όλα σε μια σειρά…
Όπως γράφει ο Βετάκης στο twitter
Η είδηση στον ΕΣΑΚΕ δεν είναι το οριστικό λουκέτο(για το οποιο η LS έχει γράψει στις 13/3, ημέρα αναβολής της 21ης αγ)αλλά ότι οι ομάδες θέλουν να αλλάξει η προκήρυξη και να αποφασίσουν εκείνες ποιοι θα συμμετέχουν στη Λίγκα.
— Sh⭕t Vetakis (@TheShot71) March 23, 2020
🚨 Περίπτωση 16 ομάδων δεν τίθεται! 🏀 pic.twitter.com/miI17N5QMn
Επίσης
— Sh⭕t Vetakis (@TheShot71) March 23, 2020
📌η πρόταση θα είναι να πληρωθούν τα συμβόλαια έως 13/3
📌πρωταθλητής δεν αποφασίστηκε να αναδειχθεί.Άρα -προς το παρόν-ομάδες δεν υποβιβάζονται.
🚨Το παραπάνω είναι σε άμεση εξάρτηση με το αίτημα για αλλαγή προκήρυξης ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ!
Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό αν συμβεί , μιας που θα πάμε σε τελείως διαφορετικά δεδομένα ( κακά τα ψέμματα το σενάριο των 16 ομάδων είναι τραγικό , όταν με 14 , μόνο 3-4 υπάρχουν κανονικά… )
Και η επίσημη ανακοίνωση:
Στις κρίσιμες στιγμές που περνάει ο πλανήτης προτεραιότητα για όλες και όλους μας είναι η προστασία της ζωής και της δημόσιας υγείας. Η προτροπή μας προς όλες και όλους που αγαπούν το μπάσκετ είναι να επιδείξουν υπεύθυνη στάση και να ακολουθούν τις εντολές των ιατρών.
Λαμβάνοντας υπ΄οψιν το χωρίς προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία φαινόμενο της πανδημίας του COVID 19, η οποία από τις 13 Μαρτίου 2020 οδήγησε στην αναστολή του Πρωταθλήματος της EKO Basket League και από τις 18 Μαρτίου 2020 σε αναστολή λειτουργίας των ΚΑΕ και του ΕΣΑΚΕ, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κατάσταση ανωτέρα βίας που απαιτεί άμεσες αποφάσεις.
Ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος και να συνεργασθεί με την ΕΟΚ για την επίτευξη συμφωνίας προκειμένου να υποβληθεί αίτημα στον Υφυπουργό Αθλητισμού αφ’ ενός να διακόψει οριστικά το Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης της EKO Basket League (A1 Εθνικής Κατηγορίας) αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 λόγω ανωτέρας βίας με ειδική για αυτό νομοθετική ρύθμιση και αφ΄ ετέρου να προβεί σε εξαιρετική νομοθετική ρύθμιση, που θα δίνει στον ΕΣΑΚΕ (κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων) το δικαίωμα να προβεί στην τροποποίηση της Προκήρυξης του άνω Πρωταθλήματος.
Οι ευχές, οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι για όλους τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται. Ευχή μας, επίσης, είναι μετά το τέλος αυτής της δοκιμασίας να σμίξουμε ξανά όλες και όλοι στα γήπεδα του μπάσκετ προκειμένου να χαρούμε το αγαπημένο μας άθλημα. Και επιδίωξη μας αποτελεί στο νέο ραντεβού με τους φιλάθλους μας το Πρωτάθλημα μας να είναι ακόμη πιο ισχυρό.
Κοιτα να δεις που ενας κοροναιος εσωσε την ενδοξη ιστορια κ περηφανεια μας…
Καλη δυναμη σε ολους παιδια κ μη ξεχνατε να μενετε σπιτι για το καλο ολων μας
Θεωρώ ότι και στο παρκέ θα τα καταφέρναμε..Ο συμπολίτης ήταν πια σε δεινή θέση,ο Ιων.θα ολοκλήρωνε με 9 νίκες και ο πανιων.είχε ταβάνι τις 8.
Κι εγώ αυτό πιστεύω. Θα σωνόμασταν αγωνιστικά.