Παρόλο που δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα, μπορούμε να θεωρήσουμε πως έχουμε τους 3 (από τους 4)Αμερικάνους μας.

Θα ξεκινήσουμε την scouting  report μας με τον Chase Simon.
Στην προσπάθεια μας να μάθουμε περισσότερα για αυτόν, μιλήσαμε με τον δημοσιογράφο των Detroit News,Terry Foster.
”Τον Chase τον ξέρω από τότε που έπαιζε στο γυμνάσιο.Την πρώτη του χρονιά στο κολέγιο(στο Central Michigan) δεν του πήγαν καλά τα πράγματα κι έτσι πήγε στο Detroit Mercy”,μας είπε ο Terry, για να συνεχίσει,”από τη δεύτερη χρονιά του και μετά,τα πράγματα βελτιώθηκαν για αυτόν και είχε κάποιες καλές στιγμές”.
Σε ερώτηση μας για το στυλ παιχνιδιού του μας είπε:” Είναι δυνατός και ψηλός για τη θέση του.Του αρέσει να είναι στις γωνίες και παίρνει συχνά την μπάλα εκεί. Επίσης είναι πολύ καλός στα σουτ από μέση απόσταση.” Το μεγάλο του πρόβλημα είναι”,συνέχισε,” πως δεν είναι καθόλου σταθερός. Τη μια νύχτα θα παίξει εκπληκτικά,την επομένη δε θα υπάρχει στο γήπεδο.Η έλλειψη σταθερότητας τον έριξε έξω από το ντραφτ.”
Να περιμένουμε δηλαδή έναν παίκτη που σουτάρει και δεν προσπαθεί να διεισδύσει;
”Όχι καθόλου.Του αρέσει να τελειώνει τις φάσεις κοντά στο καλάθι και επειδή έχει και καλό κορμί τα καταφέρνει συχνά. Βέβαια,πιστεύω,πως θα είναι καλύτερος σε μια ομάδα που θα τρέχει πολύ στον αιφνιδιασμό κι όχι τόσο σε σετ παιχνίδι,γιατί μερικές φορές δείχνει χαμένος σε οργανωμένες επιθέσεις.”
Τελειώνοντας  τον ρωτήσαμε για τη θέση του. ” Είναι τριάρι.Θα είναι καταστροφικός στο 4.Μπορεί στο κολέγιο να έπαιζε λίγο στο 4, αλλά τα κορμιά στα επαγγελματικά πρωταθλήματα είναι μεγαλύτερα κι αυτός δε θα μπορέσει να αντεπεξέλθει,εκτός αν δυναμώσει αρκετά.Ακόμα κι έτσι όμως το ένστικτό του τον οδηγεί στο να είναι τριάρι!”

Είναι τριάρι λοιπόν ο Simon, αν και κάτι είναι πιθανό να τον δούμε και 4άρι σε πιο χαμηλά σχήματα.
Από τα highlights του και από αυτά που μας είπε ο Foster, φέρνει λίγο σε Richardson…

 Για να δούμε και λίγο τα στατιστικά του.

ΘΕΣΗ: G/F
ΥΨΟΣ: 2,01
ΗΛΙΚΙΑ: 23

Τα στατιστικά του στο κολέγιο:

Έχει ενδιαφέρον να δούμε και την πορεία 2 βασικών στατιστικών κατηγοριών-του TS% και της Offensive Rating του,σε συνάρτηση με τα λεπτά του.Από τη δεύτερη χρονιά του και μετά,τα νούμερα του σταθεροποιήθηκαν κι έμειναν περίπου ίδια μέχρι να τελειώσει το κολέγιο.Αυτό είναι καλό γιατί παρόλο που έπαιζε 30 λεπτά,η επιθετική του ικανότητα και τα ποσοστά του μείναν ίδια. Τώρα αν αυτά τα νούμερα είναι ικανοποιητικά,είναι άλλο θέμα,γιατί 32% στα τρίποντα,δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο…

Το άλλο πράγμα που δείχνει τα σκαμπανεβάσματα του,όπως μας είπε κι ο Foster,είναι η πορεία του μέσου όρου των πόντων του,στη διάρκεια της σεζόν. Με εξαίρεση τη δεύτερη του χρονιά που ο μέσος όρος του ανέβαινε,τις άλλες χρονιές,αρχίζει και πέφτε,από τα μέσα Δεκέμβρη και μετά.Αυτό είναι ένα σημείο που θα πρέπει να το προσέξουμε γενικά.


Σαν γενικό συμπέρασμα,θα λέγαμε πως βρήκαμε ένα τριάρι με καλό κορμί,σχετικά καλό σουτ κι αρκετά αποτελεσματικό. Το στοίχημα θα είναι να καταφέρουμε να τον βελτιώσουμε μέσα στη χρονιά και να τον διατηρήσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο,με τα λιγότερα δυνατά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Αυτόν δεν τον πήραμε για 4αρι?

Night Audit

Όχι τον Ορίων πήραμε για 4άρι

Anonymous

αν ερθει ο πελεκανος μεχρι και 2 παιζει

Σωτήρης

Έτσι είναι. Ο παίκτης είναι 3άρι – 2άρι.