Σημαντικές αποφάσεις πήρε το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ που πραγματοποιείται το μεσημέρι της Πέμπτης , ενόψει της επόμενης ημέρας του ελληνικού μπάσκετ.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες – μέλη του ΕΣΑΚΕ ψήφισαν υπέρ της δημιουργίας τριμελούς ανεξάρτητης επιτροπής αδειοδότησης, η οποία και θα καταθέτει τις εισηγήσεις της στην ΕΕΑ, αλλά και υπέρ της αύξησης της εγγυητικής επιστολής στις 200.000 ευρώ, η οποία και πρέπει να καταβάλλεται μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Πηγή: Basket League: Ψηφίστηκαν η εγγυητική και η δημιουργία τριμελούς επιτροπής αδειοδότησης

ΑΑυτό το 30/06 μου φαίνεται θετικό για εμάς ως, πραγματικό, μέσο πίεσης στον Γουλιέλμο να κάνει κάτι.

Αν, όντως ισχύει κάτι τέτοιο, σε ένα μήνα κάποιος πρέπει να δώσει 200 χιλιάρικα, αλλιώς ο Άρης δε θα παίζει του χρόνου στην Α1.

Και η επίσημη ανακοίνωση:

Στην σημερινή (28/5) συνεδρίαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ έλαβε ομόφωνα αποφάσεις με στόχο την θωράκιση της αξιοπιστίας, της φερεγγυότητας και του «υγιούς» ανταγωνισμού της EKO Basket League. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να εισηγηθεί  προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Ομοσπονδία, τις απαραίτητες το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα τροποποιήσεις του νόμου και των κανονισμών προκειμένου:

* Να συσταθεί στον ΕΣΑΚΕ Επιτροπή Προετοιμασίας για την Αδειοδότηση, στην οποία οι ΚΑΕ θα καταθέτουν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την απόκτηση πιστοποιητικού συμμετοχής στην EKO Basket League και επιπλέον στοιχεία που θα ανταποκρίνονται σε αυστηρά κριτήρια τα οποία θα θεσπιστούν από τον ΕΣΑΚΕ για την συμμετοχή στο Πρωτάθλημα. 

Η Επιτροπή Προετοιμασίας για την Αδειοδότηση, που θα αποτελείται από στελέχη του ΕΣΑΚΕ, θα εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, που θα λαμβάνει δεσμευτικές προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσεις για την συμμετοχή των ΚΑΕ στο Πρωτάθλημα.

Τα αυστηρά κριτήρια συμμετοχής στο Πρωτάθλημα είναι τα εξής:

* Πέραν του ελάχιστου ποσού της εγγυητικής επιστολής ύψους 60.000 ευρώ που προβλέπεται για την χορηγήση πιστοποιητικού από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, την κατάθεση εγγυητικής καλής εκτέλεσης ύψους 140.000 ευρώ. Το ποσό αυτό  θα μπορεί να αποδεσμευτεί για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων των ΚΑΕ της τρέχουσας σεζόν προς τους παίκτες, προπονητές στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

* Κατώτατο όριο ετήσιου προϋπολογισμού ύψους 800.000 ευρώ, με προϋποθέσεις της όσο είναι δυνατόν καλύτερης εκτέλεσης.

* Η διασφάλιση της εξόφλησης των αθλητών και των προπονητών της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, όπως, επίσης η επιβολή ποινών αφαίρεσης βαθμών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με αποφάσεις των Επιτροπών Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών και των Δικαστηρίων. Γι’ αυτό το λόγο θα ζητηθεί η μείωση του χρόνου της έκδοσης των αποφάσεων των Επιτροπών Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών.

Επίσης, αποφασίστηκε, η σύσταση Τμήματος Διαφάνειας, η οποία θα παρουσιάσει στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου προσφορές από εταιρείες, από τις οποίες θα επιλεγεί εκείνη που θα συνεργαστεί ο ΕΣΑΚΕ για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού σε συνδυασμό με την εφαρμογή της «Συνθήκης Magglingen/Macolin» που έχει επικυρωθεί από το ελληνικό κράτος.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
vaggelaris

Εσείς πιστεύετε ότι θα κρατηθούν οι ημερομηνίες? Με το χέρι στη καρδιά…