Τουλάχιστον έχω προσωπικούς θαυμαστές!

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς βλέπαμε διάφορα στατιστικά και κρίναμε την πορεία της ομάδας,αλλά και των παικτών σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τώρα που τελείωσε η χρονιά, νομίζω είναι μια καλή ευκαιρία να συνοψίσουμε αυτά τα νούμερα και να δούμε αν αυτά που είδαμε στο παρκέ, αποτυπώνονται και στα στατιστικά.

Η ανάλυση θα γίνει ανά θέση.

Ξεκινάμε λοιπόν με τους άσσους,μια θέση που μας πόνεσε όλη την χρονιά!

Για περισσότερες εξηγήσεις για το τι σημαίνουν τα διάφορα στατιστικά κοιτάξτε εδώ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΓΙΝΗΣ

PER:10.6
TS%: .515
ORB%: 0.5%
DRB%: 7.4%
AST%: 15.9%
TOV%: 17.9%
USG%: 22.8%
Offensive Rating: 96.7
Defensive Rating: 106.0
A/TO : 0.90

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το θέμα είναι πως θα το δεις… Αν δεις τα νούμερα με τον Βεργίνη στην αρχή της χρονιάς θα πεις πως έτσι τουλάχιστον τα έσωσε στο τέλος. Αν ψάχνεις όμως σε αυτά τα νούμερα έναν ανώτερο παίκτη, έχασες.

Αυτό που μάθαμε(τουλάχιστον εγώ) από τη φετινή χρονιά του Βεργίνη,είναι πως δεν είναι άσσος. Αργεί να οργανώσει την επίθεση, σκέφτεται πρώτα το σουτ, και γενικά δεν έχει το ”ένστικτο” του άσσου. Επίσης θα πρέπει να μάθει να παίζει καλά, είτε είναι για 5 είτε είναι για 30 λεπτά!

Φυσικά ξέρω πως ο Βεργίνης προερχόταν από 3 χρόνια απραξίας και έναν μεγάλο τραυματισμό, οπότε είναι λογικό να ελπίζεις σε καλύτερη χρονιά του χρόνου.
Απλά θα πρέπει να καταλάβει κι αυτός κάτι.
Θέλει να γίνει ο 6ος παίκτης,που θα δίνει σκορ κι ενέργεια σε μια καλή ομάδα ή πρώτος σκόρερ σε μέτρια/κακή που θα τον αφήνει να σουτάρει συνέχεια,να κάνει νούμερα και να μην παίζει καθόλου άμυνα;

ΝΤΑΝ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ

PER:76.6
TS%: .430
ORB%: 1.4%
DRB%: 10.3%
AST%: 12.7%
TOV%: 24.1%
USG%: 16.9%
Offensive Rating: 76.6
Defensive Rating: 103.1
A/TO : 0.50

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Άσχημα νούμερα…ειδικά αν νομίζεις πως βλέπεις άσσο… γιατί ο Νταν είχε κάποιες καλές στιγμές-έπαιρνε σουτ,οργάνωνε την ομάδα, δεν έκανε λάθη-αλλά κυρίως είχε κακές… Λάθη,λάθη και πάλι λάθη, μάλιστα λάθη αβίαστα,λάθη που πονούσαν την ομάδα…

Επιθετικά ήταν κακός σε όλη τη χρονιά, με μια μικρή βελτίωση προς το τέλος κι αυτό είναι που μου δίνει μια ελπίδα για το μέλλον.

Αμυντικά ήταν αρκετά καλός,ειδικά στο one on one και μετά και στην ομαδική άμυνα. Αλλά η επόμενη χρονιά είναι η χρονιά που θα δούμε τι έχουμε στα χέρια μας.

Συνήθως οι Ελληνοαμερικανοί, βελτιώνονται τη δεύτερη χρονιά.
Ελπίζω το ίδιο να γίνει και με τον Νταν…

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ

PER:-5.5
TS%: .167
ORB%: 4.3%
DRB%: 0.0%
AST%: 28.6%
TOV%: 57.1%
USG%: 12.7%
Offensive Rating: 36.7
Defensive Rating: 109.5
A/TO : 0.5

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Όταν τα νούμερα σου κάνουν τα νούμερα του Νταν να φαίνονται ωραία,τότε δεν πάει καλά το πράγμα…
Ο Μποχωρίδης μπήκε για τα καλά φέτος στην ομάδα-κατά τη γνώμη μου έπρεπε να παίζει και περισσότερο από τα 5,2 λεπτά- και του χρόνου θα πρέπει να θεωρείται μέρος του rotation της ομάδας και να έχει τουλάχιστον 10 λεπτά μ.ο.
Τα εργαλεία είναι εκεί. Καλό κορμί,μακριά χέρια.εξυπνάδα και ταλέντο. Η επόμενη χρονιά θα δείξει και μέχρι που μπορεί να φτάσει με αυτά. Η εμπειρία θα τον βοηθήσει να διαχειρίζεται τις καταστάσεις καλύτερα, να μη φοβάται όταν σουτάρει και να αρχίσει να βλέπει το παιχνίδι πιο αργά(συνήθως στην αρχή της καριέρας σου,όλα πάνε γρήγορα).
Αμυντικά δεν είναι κακός και μπορεί να γίνει ένας αμυντικός, άνω του μετρίου.
Το θέμα είναι η προσωπική του δουλειά αυτό το καλοκαίρι. Τα λεπτά θα τα βρει στην ομάδα του χρόνου.
Στα χέρια του είναι αν θα τα κρατήσει ή όχι…