Με σημερινή της ανακοίνωση η Uleb  έκανε γνωστό το νέο τρόπο διεξαγωγής του Eurocup.

Πλέον στο Eurocup θα συμμετέχουν 48 ομάδες στην πρώτη φάση του. Αυτές θα είναι χωρισμένες σε 2 γεωγραφικές περιοχές για να μειωθούν τα κόστη και θα σχηματίσουν 8 ομίλους των 6 ομάδων .

Οι 3 πρώτες κάθε ομίλου , θα περάσουν στην επόμενη φάση κι εκεί θα συναντήσουν και τους 8 που θα έχουν αποκλειστεί στην πρώτη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκα.

Οι 32 αυτές ομάδες θα σχηματίσουν 8 ομίλους των 4. Οι 2 καλύτερες ομάδες του κάθε ομίλου , θα προκριθούν στη φάση των 16 κι από εκεί και πέρα θα ξεκινήσουν οι διπλές αναμετρήσεις , μέχρι τον τελικό.

 

Τι σημαίνει αυτό για τον Άρη; 

Μας δίνει μια καλή ευκαιρία να παίξουμε Ευρώπη , αν το ζητήσουμε. Σε 48 Ευρωπαικές ομάδες , νομίζω πως θα έχουμε σίγουρα 2 Ελληνικές ( μπορεί και 3 ). Ο Πανιώνιος είναι ο σίγουρος και μετά είναι ΑΓΟΡ , ΠΑΟΚ κι εμείς.

Ο πρόεδρος του ΑΓΟΡ έχει επανειλημμένα τονίσει πως δεν τον ενδιαφέρει να αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Ο συμπολίτης δεν ξέρω αν το αντέχει οικονομικά.

Για να πω την αλήθεια , ούτε εμείς ξέρω αν το αντέχουμε οικονομικά , αλλά πιστεύω πως με τον καινούριο τρόπο διεξαγωγής , μειώνονται τα έξοδα μετακίνησης ( σημαντικό έξοδο ) και αυξάνονται τα ενδιαφέροντα παιχνίδια , οπότε – θεωρητικά – αυξάνεις και τα έσοδα.

Αν γίνει μια σωστή επεξεργασία από τη διοίκηση , μπορεί να βγούμε κερδισμένοι ( τουλάχιστον να μην μπούμε μέσα ) οικονομικά. Τα Ευρωπαικά παιχνίδια , προσελκύουν πιο εύκολα παίκτες , ακούγεται η ομάδα σε όλη την Ευρώπη και μπορείς να δημιουργήσεις πρόσθετα έσοδα.

Αν το κάνουμε σωστά , θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία!