Τα κριτήρια της επιλογής και ο Νέιμικ

Υπάρχει η περίπτωση του Ντρου Νέιμικ αλλά και αντίστοιχες undersize σέντερ οι οποίοι δεσμεύονται με ομάδες αλλά έχουν τη δυνατότητα λύσης τω συμβολαίων τους. Τρία είναι τα πιο βασικά κριτήρια του Πρίφτη. Το πρώτο σχετίζεται με το ριμπάουντ και κυρίως με τα επιθετικά όπου ο Άρης εμφανίζεται εντελώς ακίνδυνος για τις αντίπαλες ομάδες. Θέλει δηλαδή ο αντικαταστάτης του Μπάκνερ να έχει έφεση στο ριμπάουντ.

Δεύτερον, ικανότητα στις αλλαγές στα σκριν. Από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου η αμυντική φιλοσοφία του Άρη βασίζεται στις αλλαγές στα σκριν, αλλά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν – κυρίως – οι σέντερ του Άρη, δημιούργησε μια μεγάλη αδυναμία. Άρα, ο αντικαταστάτης του Μπάκνερ θα πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη και να μη φοβίζει το σύνολο στη συγκεκριμένη αμυντική τακτική. Τρίτον, ο τρόπος λειτουργίας του στην επίθεση και κυρίως η αποτελεσματικότητά του στα σκριν ούτως ώστε να ανοίγουν διάδρομοι για τους κοντούς είτε να εκτελείται pick n’ roll κίνηση.

Στα παραπάνω, είναι αναγκαίο να συνυπολογιστεί και η επιθυμία του Πρίφτη να συνεργαστεί με παίκτη, ο οποίος δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να αφομοιώσει την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Και κυρίως, δεν θα διαταράξει τις εσωτερικές ισορροπίες.

Υπό αυτή την έννοια, τέθηκε και συζητήθηκε έντονα η περίπτωση του Ντρου Νέιμικ ο οποίος βρίσκεται στο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας έχοντας περιορισμένο ρόλο. Αυτός βέβαια σχετίζεται με τους κανόνες που περιλαμβάνει το Πρωτάθλημα της συγκεκριμένης χώρας καθώς υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τον αριθμό των Αμερικανών που οφείλει να έχει μια ομάδα στη διάρκεια του παιχνιδιού.

Για τον 32χρονο Αμερικανό σέντερ δεν υπάρχει οριστική απόφαση απόκτησής του, αλλά κυριαρχεί η αίσθηση ότι είναι η εύκολη και η προφανής λύση ενός παίκτη που θα ενταχθεί άμεσα στο σύνολο, θα γίνει αποδεκτός και θα εξυπηρετήσει τις ισορροπίες στην ομάδα, πέραν του ότι ανταποκρίνεται και στις οικονομικές προϋποθέσεις που επίσης φαίνεται ότι υπάρχουν.

Ειπα και εγω, πολυ αργησαμε να ακουσουμε για τον Νειμικ.
Σκεφτηκα και λεω οτι ειναι κακος οιωνος, όποτε ακούγεται για Νειμικ, δεν παίρνουμε κανεναν…

 

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Night Audit

Όπως είπα και σε άλλο κείμενο , ήδη είναι πρωτοσέλιδο στη Μέτροσπορ

gerorge

Και το γραφουν και με τροπο για να λενε”Μα εγω ειπα απλα για σκεψεις,δεν ειπα οτι θα γινει” και να νιωθουν καλυμμενοι.

MANOS

Χαχα οτι ναναι γραφουν.Θελουμε αθλητικο 5 αρι κι αυτος δεν ειναι ο Νειμικ,Αν ειναι αληθεια ας μη παρουν παικτη καλυτερα ας κρατησουν τα λεφτα.

Night Audit

Κατά την άποψη μου θέλουμε ένα πεντάρι να παίρνει ριμπάουντ , να παίζει άμυνα και να σκοράρει όσο πρέπει. Αν είναι και mobile ας είναι.

GOUNAS1914

οπου μεταγραφολογια και χαρα και ο νειμικ πρωτος.. καθε φορα τα ιδια. να φερουμε και τον συμπαθη τζερεμι χαντ να δεσει… δεν εχουν τι να γραψουν και αναπαραγαγουν τους ιδιους….

Jiorgy

Θυμίζει αυτό που κάθε Πρωταπριλιά για σχεδόν μια πενταετία μετά την απόσυρση του Θεού Νίκου Γκάλη, όλες οι εφημερίδες έγραφαν ότι επιστρέφει στον Άρη!

Danis

Αύριο περιμένω κάποιος να γράψει και για Μάσευ! Απαράδεκτη δημοσιογραφία!

starstar2301

Φέρτε Τσιάρα που είναι γνώστης να πέσουν τα τσιμέντα.