Θεώρησα πως καλύτερο ήταν να το κάνω άρθρο,πάρα μια απλή ερώτηση σε ένα άσχετο θέμα.

Με αφορμή το “ντέρμπι” που έχουμε το Σάββατο με τον Παο, αναρωτιέμαι ποια παιχνίδια θεωρούνται πλέον ντέρμπι για τον Αρη.

Και αυτό γιατί ο Πρόεδρος μας ανέβασε  τα εισιτήρια σε όλες τις θύρες κατα 5 ευρω.

Θεωρειται λοιπον  ντερμπι το ματς του Σαββατου?

Με τον ΟΣΦΠ, ΑΕΚ,ΠΑΟΚ?

Με τους δυο τελευταιους να το δεχτω ανεξαρτήτως δυναμικης,λογο οτι ο ενας ειναι ο αιωνιος “εχθρος” και η ΑΕΚ ειναι αυτη που ειναι!!Οταν μου ανεβαζεις ομως κατα 5 ολοκληρα ευρω ενα ματς που κατα 90+ %  ειναι χαμενο και απλα ελπιζεις να μην διασυρθεις, βοηθωντας σε αυτο ενα γεματο Παλε,αντι  να κρατησεις τις ιδιες τιμες ωστε να εξαληψεις και το ενδεχομενο του οικονομικου παραγοντα αφου υπαρχει και η τηλεοπτικη καλυψη, κάνεις ακριβως το αντιθετο.

Εγω ας πουμε που θελω να παω με την συζυγο μου και την ανηψια μου,θα μου βγει στην καλυτερη 15 ευρω ακριβοτερα και οχι στις θεσεις που καθομαι παντα.

Αυτα τα 15 ευρω θα ηταν καφεδες,ενα αναψυκτικο,ενα σαντουιτς τελος παντων.

Ε δεν θα παω και θα κατσω να το δω στην τηλεοραση.Εν ολιγης,θεωρω οτι οταν ζητας απο τον κοσμο συμπαρασταση στην ομαδα,με γεματο γηπεδο,ξεχωρισε ποτε πρεπει να ανεβασεις τις τιμες και ποτε οχι.

Και αυτο γιατι δεν ειμαι ο μονος που θα σκεφτει οτι θα χασω που θα χασω,γιατι να δωσω επιπλεον 15 ευρω για να κλαψω στο γηπεδο?

Κλαιω και στο σπιτι μου.

Ασε τις τιμες στα ιδια και το πιθανοτερο ειναι να βγαλεις και περισσοτερα.

Δυστυχως ο Αρης την δεδομενη στιγμη δεν εχει την δυναμικη να θεωρει ντερμπι τα ματς αυτα,οταν ο ιδιος ο Αρειανος οπαδος κατατασει την ομαδα απο την 6η (στην καλυτερη)θεση και κατω και τα οικονομικα μας για τους περισσοτερους υποθετω ειναι τετοια που σκεφτεσαι και το παραμικρο εξοδο επιπλεον.

Δεν ξερω αν ειναι σωστες οι σκεψεις μου,εγω παντως ετσι αισθανομαι και θα ηθελα παρα  πολυ να διαβασω και αλλες σκεψεις  απο φιλους.

44 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Night Audit

1. Βάζε τόνους
2. Βάζε παραγράφους
3. Λογική είναι αυτή η τιμολογιακή πολιτική. Στα εμπορικά ακριβότερα , στα υπόλοιπα κανονικά . Το αν αυτή η πολιτική κόβει εισιτήρια ή τα κέρδη είναι παραπάνω είναι κάτι που δεν μπορούμε να ξέρουμε εμείς…

Night Audit

Αυτά τα παιχνίδια τραβάνε περισσότερο κόσμο ναι το πιστεύω και δυστυχως πιστεύω πως αυτοί που έλκονται από αυτά τα παιχνίδια θα έρθουν σε αυτά μόνο και τα βλέπουν σαν ντέρμπι

Night Audit

Επίσης κάποιοι έρχονται για να δουν τον Παναθηναϊκό

Night Audit

Απαιτείς από την ΚΑΕ προσαρμογή στην πραγματικότητα, αλλά θεωρείς τραγικό πως υπάρχουν κάποιοι που έρχονται να δουν μια ομάδα μόνιμα στο Τοπ 8 της Ευρωλιγκας;

Night Audit

Δεν ξέρω αν είναι Αρειανοί, αλλά πιστεύω πως θα έρχονται κι έτσι αρκετοί

Jose

Αν ήθελα να δω τον παο ή τον οσφπ θα πήγαινα στους δίπλα. Τουλάχιστον όταν βάζουν καλάθι να χαίρομαι.

sfak3

Συμφωνώ.Και βαθιά μέσα του ο κάθε αρειανός που έρχεται γήπεδο, πιστεύει.στη νίκη ανεξαρτήτως αντιπάλου.

sfak3

Μία φιλική παρατήρηση..Το κενό μεταξύ των μικρών κειμένων, θεωρείται πλέον τρόπος διαχωρισμού παραγράφων.

Night Audit

Ναι εγώ τα έβαλα

gallistis237

Αυτές οι κινήσεις που θυμίζουν Πανόπουλο και Κομπότη που βάζουν το εισητήριο 40 ευρώ για να δαγκώσουν όποιον καημένο θέλει να δει μία 《 μεγάλη 》ομάδα στη πόλη του. Και αυτό νομίζω κάνει ο Γουλιέλμος. Ακριβαίνει το εισητήριο όχι για δούμε εμείς την ομάδα μας, αλλά για να δούμε μία ομάδα από την Ευρωλίγκα

Jose

Η συγκεκριμενη συζήτηση δε μπορεί να ξεκινήσει απλά με βάση την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου για ένα αγώνα. Η βάση πρέπει να είναι το σχέδιο μάρκετινγκ που πρέπει να έχει μια αθλητική εταιρεία. Η ΚΑΕ Άρης σίγουρα δεν ειχε τα τελευταία χρόνια και από ότι φαίνεται ακόμα δεν έχει. Παρόλα αυτά το βασικό είναι ότι μιλάμε για μια ιδιωτική εταιρεία που έχει δικαίωμα να κοστολογει το προϊόν της και να το παρέχει στους ΠΕΛΆΤΕΣ της σε οποια τιμή θεωρεί ότι θα της αποφέρει μέγιστα κέρδη. Είναι προφανές ότι στη ΠΑΕ η αύξηση στο ματς με το παοκ θα τις αποφέρει σημαντικά κέρδη αφού το γήπεδο θα γεμίσει. Στη ΚΑΕ αυτή η αύξηση είναι πράγματι αμφίβολο το κατά πόσο θα ευνοήσει τα κέρδη της. Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτα τα ματς σίγουρα τραβανε περισσότερο κόσμο από ένα αδιαφορο Ευρωπαικο πχ αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικό, εμπορικό, οικογενειακό κλπ θε κέρδιζε πολλά περισσότερα από μια έντονη παρουσία κόσμου στις κερκίδες από 10-20 χιλ παραπάνω που μπορεί να αποφέρει η αύξηση σε ένα μισοάδειο γήπεδο.

Πριν κάποια χρόνια είχε γίνει θέμα μια δήλωση για το ποια(πρέπει να ) θεωρούνται ντέρμπι από τον ηθοποιο Παύλου Κοντογιαννίδη,που είναι δηλωμένος Αεκτζης.Δεν ξέρω αν τη θυμάστε,μπορώ να την αναφέρω αλλά θα πιάσει … χώρο.Εγω πιστευω πως ενας γενικός κανόνας υπάρχει,ντέρμπι θα είναι πάντα τα Παοκ-Αρης κ Παο-οσφπ.Αντιθετα,οι υπόλοιποι συνδυασμοί είναι δεύτερης κατηγορίας (παο-παοκ,Αρης-Αεκ,κτλ)και μετράει πρώτιστα η κατάσταση των ομάδων κάθε αγωνιστική σεζόν για το ποιος θα πάει να τις δει και για το αν θα βαφτιστουν ντέρμπι.Ο χρόνος κρίνει.Καποτε ,παλια, ήταν τα Αεκ-Οσφπ(βλέπε “Χούλιγκανς”!)και τα Αρης-Ηρακλης,π.χ.Καποτε…Και μπορεί να ξαναγίνουν (με την έννοια του el classico). Σήμερα, προσωπικά βλέπω ως ντέρμπι τα ματς με Παοκ κ εκείνα με αντιπάλους στην ίδια δυναμικότητα με μας στο πρωτάθλημα.Με τις ομάδες δηλαδη σαν το Λαύριο και…κάτω.
Απάντησα στο ένα ερώτημα, Γιάννη!
Τώρα για το άλλο…
Δεν θα έπρεπε να είναι ενιαία η τιμή για όλες τις ομάδες,σ’όλα τα γήπεδα της Α1; Μπορει ο κάθε ιδιοκτήτης η πρόεδρος να ανεβοκατεβαζει τις τιμές κατά το δοκούν; Υπάρχει όριο η μπορεί κάποιου “τρελού” να τη μπουμπουνισει στο 20€υρω,πχ, οπότε θελήσει;
Αν ναι,συμφωνώ με τον Subaris:Το ζητούμενο δεν είναι να μαζέψουμε λεφτά από τα εισιτήρια;Ναι η όχι;Αφού υπάρχει όντως κόσμος που θέλει να δει τον ΠΑΟ από κοντά (tragic φίλε αλλά σ’αυτόν τον κόσμο ζούμε),που το βλέπει ως σόου δηλαδή,θα πρεπε κατά τη γνώμη μου ο Γουίλ να κατεβάσει το εισιτήριο,όχι να το ανεβάσει.Τοτε ίσως και να είχαμε σολνταουτ και κόσμο που να έμενε εκτός γηπέδου.Ειναι απλοϊκο οικονομικο τρικ,αλλά εφαρμόζεται με συγκεκριμένη ονομασία που μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή.

GOUNAS1914

Τοσα χρονια υπαρχει η ιδια πολιτικη απο ολες τις διοικησεις. Τωρα μας πειραξε? Και την χρονια που παιζαμε με μισο ξενο παλι ετσι ηταν. Τωρα οποιος θελει να παει θα παει. Εγω αν ειμουν θεσσαλονικη θα θυσιαζα τον καφε για να παω γήπεδο.

AlphaMi

Το οτι κατι ειναι ετσι εδω και χρονια δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να συζητηθει ποτε εφοσον καποιος θεωρει οτι εχει αλλη αποψη να καταθεσει
Μεσα απο την κουβεντα μπορει να βγει κατι καλο…

spire

Αν θεωρήσουμε ότι στόχος φέτος είναι η εξυγίανση, τότε η κίνηση αυτή είναι ορθολογική. Παραδοσιακά αν στα παιχνίδια χαμηλού ενδιαφέροντος με ομάδες τύπου ΚΑΟΔ έχουμε έναν πυρήνα φιλάθλων 1500 άτομα, στα ντέρμπυ, με την έννοια του ντέρμπυ ως όνομα ομάδας και όχι ως ανταγωνιστικότητας (δηλαδή ΠΑΟ , ΟΛΥ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ όπως σωστά λες) ο πυρήνας είναι δεδομένος και περιμένεις να φτάσεις κατ’ ελάχιστο 3500 εισητήρια ας πούμε. Σε αυτούς τους έξτρα πελάτες είναι πολλές κατηγορίες. Α) Αρειανοί που πάνε επιλεκτικά σε 5-6 ματς το χρόνο λόγω ονομάτων (έλα μωρέ τώρα ποιος Χολαργός), Β) ΜΗ Αρειανοί , φοιτητές, μπασκετόφιλοι κλπ, που έρχονται να δουν την ομάδα τους ή μια ομάδα Ευρωλίγκας. Δε νομίζω οτί καμία από τις 2 κατηγορίες θα σκεφτεί τα 5 επιπλέον Ευρώ.
Πιστεύω ότι αν οι τιμές ήταν όπως στα κανονικά ματς, οι διαφορά στα εισητήρια θα ήταν βαρία 200 – 300. Εύκολα λοιπόν πιστεύω ότι με τα 5 έξτρα Ευρώ βγάζουν ένα σημαντικά μεγαλύτερο έσοδο.
Και δεν πιστεύω ότι 200-300 άτομα επιπλέον θα μας βοηθούσαν να νικήσουμε τον ΠΑΟ ή θα κερδίζαμε κάτι ουσιαστικό στην εικόνα – πρεστιζ της ομάδος. Οι πιθανότητες ήττας είδικα φέτος είναι μάλλον 99%+

Jose

Ας το δούμε λοιπόν με απλά μαθηματικά. 1300 είναι τα διάρκειας που έχουν πληρώσει οπότε δε μετράνε οι αυξήσεις. Εάν έρθουν άλλοι 1500 επί 15 € είναι 22.500€.Αν ερχόταν άλλοι 500 με 10€ εισιτήριο θα ήταν 2000 επί 10€ 20.000€. Η διαφορά λοιπόν είναι πολύ μικρή εάν χάνεις έστω 500 φιλάθλους. Βέβαια κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι με οποιαδήποτε τιμή οι ίδιοι άνθρωποι θα ερθουν οπότε ας βγάλω κάτι παραπάνω. Εγώ από την άλλη ως πελάτης σκέφτομαι ότι ως θέαμα, στόχους και απότελεσμα η ομάδα είναι κάθε χρόνο και χειρότερη γιατί οι τιμές να ακριβυνουν;

experience

Εγώ δε βρίσκω παράλογο το σκεπτικό σου. Αυτά τα ματς σίγουρα δεν είναι ντέρμπι πια και το 90+% που έβαλες είναι πολύ γεναιόδωρο. Τώρα δεν ξέρω αν θα τραβήξουν κόσμο ή όχι αλλά σου λέει αν είναι να το ανεβάσω κάπου με συγκεκριμένες ομάδες θα το ανεβάσω και όχι με τον Προμηθέα ας πούμε. Το ματς βέβαια είναι αδιάφορο γιατί και τον παο να πας να δεις θα τον δεις με σβηστές μηχανές και όχι να αποδίδει όπως μπορεί. Οπότε δεν ξέρω αν θα κερδίσει ή θα χάσει η καε, μπορεί και ο κόσμος που θα πήγαινε να πάει έτσι κι αλλιώς οπότε θα κερδίσει, αλλά μπορεί και όχι, είναι πολύ δύσκολο να πεις πόσοι θα πήγαιναν αν δεν ανέβαινε το εισιτήριο αλλά ότι δεν θα δεις ντέρμπι δε θα δεις. Οπότε και αυτό που λες εσύ έχει νόημα, ότι τι θα δω αλλά και αυτό που κάνει η καε έχει κάποιο νόημα, οπότε κάνει ο καθένας ό,τι νομίζει

AlphaMi

Θα δεχομουν τα παντα σχετικα με την τιμολογιακη πολιτικη των εισιτηριων εφοσον και η ΚΑΕ ειχε την ικανοτητα να δημιουργει εξτρα εσοδα (χορηγους-μπουτικ-event-καλες τηλεοπτικες συμφωνιες)
Επειδη ομως αυτα προς το παρον ειναι ονειρα θερινης νυχτος τοτε επικρατει η λογικη του “οτι αρπαξουμε”
Επισης πιστευω πως και με ελευθερη εισοδο (που λεει ο λογος) να ειναι το ματς παλι αυτοι που ειναι να πανε θα πανε…

dragon_aris

Σε όλο το κόσμο η πολιτική είναι ίδια. Φυσικά και θα πληρώσεις πιο πολλά για να δεις τον Παο από οτι για να δεις τον Ήφαιστο Λήμνου.
Δεν καταλαβαίνω που βρίσκεις το παράλογο. Επίσης στο γήπεδο δεν πας για να κερδίσεις πας για να δεις την ομάδα. Σιγά μη μας δίναν και επίδομα ήττας για να πάμε στο γήπεδο.Ε πως να το κάνουμε είτε μας αρέσει είτε όχι θα παίξουμε με μια από τις 2-3 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης τα τελευταία 20 χρόνια.

AlphaMi

Την ομαδα σου ή την αντιπαλη ομαδα;
Δεν ειναι θεατρο το γηπεδο που πας να δεις μια παρασταση.
Η διαφορα του αθλητισμου με τα υπολοιπα θεαματα ειναι οτι υπαρχει “αποτελεσμα” και εφοσον υπαρχει αυτο τοτε,ειτε λιγο ειτε πολυ,εκτος απο οπαδος της ομαδας εισαι και οπαδος της νικης

dragon_aris

Άμα ήταν έτσι με την ντιναμο τιφλιδας θα είχε 5 χιλιάδες κόσμο. Να μην καταργήσουμε και τη λογική. Σε όλο το κόσμο το ίδιο γίνεται είναι εμπορικό το θέμα.Να κράζουμε τη διοίκηση γιατί δεν έχει φέρει έναν χορηγό δεκτό αλλά όχι για το αυτονόητο που κάνει στα εισιτήρια.

AlphaMi

Δεν θελεις να καταλαβεις τι σου λεω

dragon_aris

Φίλε άσε εμένα. όταν έχεις μια τέτοια φαεινή ιδέα καλό είναι να αναρωτιέσαι. “Τι γίνεται σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο στη πολιτική των εισιτηρίων?”.Απάντησε σε αυτό το ερώτημα πρώτα και μετά βλέπουμε τα υπόλοιπα.

AlphaMi

Μια που μιλαμς για τον υπολοιπο κοσμο,να πουμε και οτι ολες οι σοβαρες ομαδες ανακοινωνουν μαζι με τα διαρκειας και τις τιμες των απλων εισιτηριων για ΟΛΗ την διαρκεια της χρονιας και για ΟΛΑ τα προγραμματισμενα παιχνιδια.
Δεν αποφασιζουν γενικες εισοδους πχ 10€ (ασχετος αντιπαλου) αναλογα με το πως κυλαει η χρονια και στο τελος να καταληγει το διαρκειας πιο ακριβο απο τα απλα εισιτηρια
Δεν το εχει κανει ο Γουλιελμος (ακομα) αλλα εχει γινει πολλες φορες στο προσφατο παρελθον

dragon_aris

Μπήκα από περιέργεια τώρα στο σαιτ της Μπαρτσελόνα. Για Ευρωλίγκα στο εντός με νταρουσάφακα έχει 14 ευρώ πέταλο.Με ολυμπιακό έχει 34 το ίδιο διάζωμα. Μπήκα και στους Μπακς, 30 δολάρια πέταλο με Πιστονς,150 δολάρια με Warriors.
Παντού τα εισιτήρια πάνε με την εμπορικότητα του αντιπάλου. Φυσικά και συμφωνώ με τα 5 ευρώ.Και λίγα τα θεωρώ.

dragon_aris

Κλασσικά η μπάλα στην εξέδρα.Τι σχέση έχει οτι δεν είναι ισάξιες με μας?Για την αξία του εισιτηρίου σε σχέση με τον αντίπαλο δεν μιλάμε τόση ώρα? Τι να σου πω αν το βρείς μπες στο σαιτ της νιζνι και δες πόσο θα κάνει το ματς της με τη Τσσκα και πόσο με τη Σαρατοφ. Παντού έτσι γίνεται.
Το χρέος πως ακριβώς θα το πληρώσουμε με τέτοια νοοτροπία δεν καταλαβαίνω. Μας αρέσει ο τεχνοικράτης Γουλιέλμος αλλά δεν μας αρέσει να πληρώνουμε. Μας αρέσει το μοντέλο οργανωμένων ομάδων άλλα όταν δεν επηρεάζει τη τσέπη μας.

AlphaMi

Κι ουτε προκειται γιατι δεν θελει…

dragon_aris

Θέλω θέλω!Απλά σταματάω γιατί δεν βγαίνει άκρη.Καταργήστε εσείς την κοινή λογική με την άνεση σας αφού συμφωνείτε μεταξύ σας όλα καλά. Καταργούμε και εμπορικά μοντέλα και πρακτικές χρόνων. Ότι και να λέτε σε όλο τον κόσμο σε όλες τις ομάδες η αξία του αντιπάλου καθορίζει το κόστος του εισιτηρίου.-

AlphaMi

Για το οτι η Μπαρτσελονα και οι Μπακς εχουν ηδη ολα τα εισιτηρια διαθεσιμα και προγραμματισμενα ενω εδω ειμαστε στο “βλεποντας και κανοντας” θα πουμε τιποτα;
Δεν ειναι το θεμα το 5ευρω αλλα η νοοτροπια τηρουμενων των δικων μας αναλογιων

Jose

Φίλε για να μπεις καλοκαίρι στο γήπεδο της Μπαρτσα(ποδόσφαιρο) και να κάνεις μια βολτουλα πρέπει να πληρώσεις 20€ και να έχεις κάνει κράτηση μέρες πριν.Εδω το μουσείο της ΚΑΕ είναι δωρεάν και περνάνε 5 άτομα τη μέρα το πολυ. Επαναλαμβανομαι αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό. Όταν ο Σαμολαδας είχε βάλει 40.000 δραχμές τα εισιτηρια στα επίσημα με τον Παο το 1997 έκανε πολύ καλά γιατί μέσα είχε 6.000 κοσμο(παρεπιμπτοντως λίγο πριν αρχίσει με ένα εισιτήριο έμπαιναν 2 ατομα, κατοπιν εντολής της διοίκησης,). Τώρα που παρακαλάς το κόσμο να έρθει. Που θέλεις το γεμάτο γήπεδο για να φερεις χορηγους τα 5-10 χιλ που θα πάρεις παραπάνω δεν είναι ουσιαστικο κέρδος.

AlphaMi

Που και αυτα τα 5-10,απο οσο εχει δειξει η ιστορια, δεν θα τα παρεις

“Δεν είναι θέμα το πενταευρο αλλά η νοοτροπία τηρουμένων των αναλογιών.”Ακριβώς αυτό,AlphaMi.
Επίσης να σημειώσω πως όταν η κουβέντα γίνεται οικονομική και μάλιστα για αυτό ακριβώς το ρημάδι το “πενταευρο” της τσέπης μας(μου,σου,του),τοτε πρεπει να προσέχουμε περισσοτερο πως μιλάμε.Ενα λόγος παραπάνω δηλαδή να σεβόμαστε την άποψη του άλλου,κάτι που ο dragonaris και πάλι δεν κάνει.
Να το δώσω το εξτρα πενταευρο όχι όμως έτσι.Οχι επειδή “έτσι κάνουν όλες”.Εγώ προσωπικα ενημερώθηκα για αυτή την αλλαγή απο αυτό εδω το τοπικ μιας που σ όλα τα αρειανα σάιτ που “ξεφυλλιζω” δεν βρήκα κάτι.Δεν θα έπρεπε να έχει ανέβει κάπου για ευρύτερη ενημέρωση κι όχι τελευταία στιγμή όταν θα είμαστε στημένοι στην ουρά με το ΑΜΚΑ στο χέρι; Είναι φάουλ της διοίκησης αυτό, μπορεί να το διορθώσει ακόμα,για μένα μια όμορφη κ αποτελεσματική κινηση ως ένα σημείο είναι,η μείωση κ όχι η αύξηση σε αυτούς τους αγώνες,όπως είπα χτες.Ακομα κ τωρα ,ξαναλεω υπάρχει χρόνος.Αφου ούτως ή άλλως, πειράματα κάνουμε κ για το τι κόσμο θα έχει το Παλέ μπορουμε μόνο να το υποθέσουμε.Γιατι να δοκιμάσουμε εκείνο κι όχι αυτό;Η γιατί όχι και τα δύο;Βάλε ΠΑΟΚ 15€ και Μοναχούς Σαολίν,εεεε… Παναθηναϊκό ήθελα να πω,5€!

vaggelaris

Το προβλημα δεν ειναι τα 15 ευρω αλλα το οτι θα τα δωσεις κ δε θα δεις την ομαδα σου ανταγωνιστικη. Εχουμε δωσει παλιοτερα κ περισσοτερα χρηματα βλεποντας πραγματικο ντερμπι κ αξιζει τον κοπο. Εγω σ αυτη την κατασταση που ειμαστε τωρα ειμαι υπερ της γενικης εισοδου.