Προγραμματισμένο Διοικητικό Συμβούλιο σήμερα στις 17:00 στον ΕΣΑΚΕ για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Basket League και τον καταμερισμό των χρημάτων.

Οι ομάδες θα χωριστούν σε τρία υπογκρούπ, ανάλογα με τη συνολική αγωνιστική παρουσία τους και την εμπορική δύναμή τους στην αγορά.

Στο πρώτο θ’ ανήκουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Μαζί προβλέπεται να μοιραστούν περί τα 3.000.000 ευρώ. Λίγο κάτω δηλαδή από το 50% του συνολικού ποσού.

Στη δεύτερη κλίμακα, βάσει της δυναμικής και της σταθερότητάς τους, έχουν ενταχθεί ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, η ΑΕΚ, ο Προμηθέας, ο Κολοσσός και το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη πλέον. Εκτιμάται ότι αυτές οι έξι ομάδες θα μοιραστούν ένα ποσό της τάξεως των 2.500.000 ευρώ.

Τέλος, το Λαύριο, ο Απόλλωνας Πάτρας, ο Ιωνικός και η νεοφώτιστη Καρδίτσα, ως κομμάτια της τρίτης υποδιαίρεσης, θα λάβουν μερίδιο από το 1 εκατομμύριο ευρώ που απομένει στη δεξαμενή.

Πηγή: Συνεδριάζει το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ για τα τηλεοπτικά του πρωταθλήματος – Μοιράζεται 2.500.000 ευρώ ο Άρης με άλλες πέντε ΚΑΕ – pressaris.gr

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jose

Παντως μεγαλη επιτυχια να παιρνουν οι ομαδες λογω οσφπ 1 εκ παραπανω και να του δινουν 1,5εκ.

kp79

Και να είναι ο Κολοσσός στο ίδιο γκρουπ με Άρη ΑΕΚ συμπολίτη

Pippo

Αν ξυπνήσουν κάποτε όλοι και καταλάβουν ότι με ΟΣΦΠ και ΠΑΟ που τα θέλουν όλα δικά τους δεν υπάρχει μπάσκετ και πουν δίκαιη μοιρασιά, salary cap αλλιώς πρωτάθλημα χωρίς αυτούς τους δύο, τότε θα έχει ενδιαφέρον το μπάσκετ. Απλά έχουμε δύο ομάδες στην Ελλάδα να κάνουν προπόνηση, να έχουν σπρώξιμο από διαιτησία, να αλλάζει το πρόγραμμα επειδή παίζουν στην Ευρωλίγκα και που και οι ίδιοι οι φίλαθλοι τους πηγαίνουν μόνο στα μεταξύ τους παιχνίδια. Εύγε, φοβερό προϊόν.

vaggelaris

Αν δεν αλλαξει η γενικη νοοτροπια των δυο που τους ενδιαφερουν οι μεταξυ τους κοκορομαχιες δε θ γινει τιποτα. Δεν ενδιαφερονται για το αθλημα ουτε για το προιον. Δυστυχως το ιδιο συνεβαινε κ στο διπολο ΑΡΗΣ ΠΑΟΚ. Μη κρυβομαστε. Ετσι ειμαστε σα λαος. Αν φυγουν δε κ οπως λες απο το πρωταθλημα τοτε η τωρινη BL θα ειναι κατι σαν την Α2 σε αντικτυπο. Δε θ ασχολειται κανεις. Αρα δε θ επαιρνες ουτε τα 250 της ΕΡΤ. Αυτη ειναι η κατασταση του ελληνικου μπασκετ…