Στο πρώτο All-Star Game έπαιξε μια ομάδα που δεν είχε αντίπαλο

Στο πρώτο All-Star Game έπαιξε μια ομάδα που δεν είχε αντίπαλο

Η διαδικασία ήταν απλή. Μια ομάδα με μπροστάρηδες τους Φάνη Χριστοδούλου (Πανιώνιος), Παναγιώτη Φασούλα (ΠΑΟΚ), Ντέιβιντ Ίνγκραμ (Ηρακλής), Αντόνιο Ντέιβις (Παναθηναϊκός), Τόμας Τζόρνταν (ΑΕΚ) καλούταν να κερδίσει τον Άρη του Νίκου Γκάλη και του Παναγιώτη Γιαννάκη. Το ελληνικό πρωτάθλημα στις δόξες του τοποθετούσε τους σταρ 6 πολύ δυνατών ομάδων (αλλά και τον Γκλιν Μπλάκγουελ του Ολυμπιακού) στο ίδιο παρκέ. Ο Άρης κατάφερε να νικήσει τους All-Stars με 133-129, σε έναν αγώνα με το όριο των φάουλ να έχει ανέβει στα 6, με τις επιθέσεις να γίνονται με ‘τη μια’, με 4 περιόδους και όχι δυο ημίχρονα, στα πρότυπα του NBA δηλαδή.

Όταν το all star game ήταν Άρης vs όλων των υπολοίπων στο Παλέ και προς τιμήν του Παπαγεωργίου ενώ μετέπειτα πρωταθλητής Ευρώπης Βουρτζουμης κέρδιζε στα καρφώματα.

Έτσι για να μη ξεχνάμε από που άρχισαν όλα.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dom

Το θυμάμαι αυτό το ματς, είχα πάει. Παρότι ο φανατισμός στα παιχνίδια με τον παοκ ήταν στο αποκορύφωμα του, στο παλε είχε και παοκτσηδες,.λιγότερους βέβαια και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα ήμασταν όλοι μαζι. Επίσης θυμάμαι αυτόν τον Ντέιβις του Παναθηναϊκού, πολύ παικταρας. Έκανε καλή καριέρα στο NBA αργότερα, αν θυμάμαι καλά.

Ian 73

Είχα πάει κ εγώ. Ο Βουρτζουμης είχε καρφώσει πηδωντας πάνω από κάποια παιδάκια αν θυμάμαι καλά.

Dom

Ναι είχε βάλει 4 η 5 παιδακια νομίζω. Ήταν σχετικά φρέσκο το κάρφωμα που είχε κάνει ο Τζόρνταν σε έναν διαγωνισμό και προσπαθούσαν όλοι να τον μιμηθούν. Βέβαια εκείνος είχε πατήσει λίγο πιο μακριά.. Αλλά και του βουρτζουμη ωραίο ηταν.