Ο Δημήτρης Γουλιέλμος στην πρώτη του και μοναδική συνέντευξη τύπου εξέφρασε περισσότερο επιθυμίες και όχι εκτιμήσεις βασισμένες πάνω σε ένα επιχειρηματικό πλάνο με βάση την πραγματικότητα του Άρη και του ελληνικού μπάσκετ.

Έκανε λόγο για 500.000 ευρώ που θα έβαζε αυτός και οι άνθρωποι που τον βοηθούσαν και θα πήγαιναν στα παλιότερα χρέη. Μίλησε για μπάτζετ της ομάδας το οποίο θα βγαίνει από τα έσοδα της και δεν θα χρεώσει την ΚΑΕ ούτε ευρώ παραπάνω. Περίμενε 1 εκ. ευρώ εγγυημένα έσοδα. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έγινε.

Τα χρήματα που έβαλε ο ίδιος και προορίζονταν για τα παλιότερα χρέη, πήγαν κυρίως στις τρέχουσες υποχρεώσεις και το φετινό μπάτζετ. Και αυτό γιατί τα έσοδα ήταν αρκετά λιγότερα απ’ όσα είχε εκτιμήσει, ενώ τα έξοδα αρκετά περισσότερα.

Το μειωμένο κατά 80.000 ευρώ τηλεοπτικό συμβόλαιο πήγε στην μίσθωση του γηπέδου, ενώ τα διαρκείας είχαν πτώση την ίδια ώρα που η ευρωπαϊκή περιπέτεια χρέωσε την ομάδα με ένα ποσό άνω των 50.000 ευρώ. Οπότε το μπάτζετ βγήκε από νωρίς εκτός… τροχιάς και τα χρήματα που προορίζονταν για τα χρέη αναγκαστικά δόθηκαν αλλού.

Έτσι φτάσαμε τέλη Απριλίου και η ΚΑΕ είναι φανερό ότι αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, αφού υπάρχουν οφειλές είτε προς το άρθρο 99, είτε σε οφειλές παλιών παικτών με αποκορύφωμα την αίτηση κατάπτωσης της εγγυητικής από πέντε αθλητές που εκπροσωπεί ο κ. Πετράτος, είτε στην τωρινή ομάδα, είτε προς το Κράτος για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος αναζήτησε «συμπαίκτες», κάποιοι βοήθησαν αλλά όχι στον βαθμό που θα περίμενε ο ίδιος και είναι κάτι που το λέει με παράπονο. Όμως οι ώρες είναι κρίσιμες και πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση. Είτε από τον Δημήτρη Γουλιέλμο, είτε από τον οργανισμό Άρη.

Πηγή: Περιμένοντας ένα θαύμα… | SDNA

Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που του χρεώνω εγώ. Το λέγαμε και τότε , το 1εκ. έσοδα είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά . Θα μου πεις από την άλλη , αν έκανες ομάδα με χαμηλότερο μπάτζετ ( υπήρχε άραγε καν αυτή η επιλογή;;; ) , θα είχαμε σωθεί αγωνιστικά;

25 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sotiris

Παρακάτω λέει και χειρότερα. Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο μηδέν (πάλι). Είτε θα γίνει κάτι είτε θα βαρεσει το κανόνι.

simon says

Η μόνη λύση κατά τη γνώμη μου, η μόνη, είναι η δημιουργία μιας νέας Γένεσις. Λίγο πιο διευρυμένη, με διάφορα ποσοστά συμμετοχής, ανάλογα με τα χρήματα που ο καθενας βάζει. Ένας τεχνοκράτης για διευθύνων σύμβουλος, Σουμποντιτς π.χ. για τεχνικός διευθυντής και στο συμβούλιο τουλάχιστον τρείς παλαίμαχοι!

gallistis237

Ίσως πρέπει να περάσουμε το σημειο 0 για να γίνει αυτό ,να μαζευτούν οι αρειανοι

gallistis237

Δυστυχώς ήταν κακή η εικόνα αγωνιστικα. Αν παίζαμε καλυτερο μπασκετ, κάναμε περισσοτερες νίκες ,
προχωρούσαμε Ευρώπη, ο κόσμος θα ηταν πιο κοντά και τα έσοδα περισσοτερα. Η εικόνα είναι αλληλένδετη με τη προσέλευση του κόσμου.

dragon_aris

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τη μετάβαση που κάνουμε τις τελευταίες μέρες από το “νοικοκύρης Γουιλ που τα έχει όλα πληρωμένα κανονισμένα” στο “δεν υπάρχει μια χρειάζεται αλλαγή όλα είναι πίσω χρωστάμε”.
Πώς φτάσαμε εδώ;Θυμάμαι σαν τώρα την απάντηση του στο ερώτημα τι γίνεται αν δε πάει κάτι καλά στα προσδοκώμενα έσοδα είχε πει θα τα κάλυπτε αυτός από τη τσέπη του μαζί με τους συνεργάτες του.

gallistis237

Πάντως το ένα εκατομμύριο που προυπολόγιζε δεν είναι σαν σκέψη πολύ τραβηγμένο. Περιπου 250 είναι το τηλεοπτικό μαζί με τη betshop,θα υπολόγιζε έσοδα από εισιτήρια (3000 κοσμος*20 αγωνες*10 ευρώ) περιπου 600, συν οτιδήποτε επιπλέον από χορηγίες και αλλα ψιλά. Εντελως μπακαλιστικα. Προφανώς στο κοσμο και τις χορηγίες έπεσε έξω

Jose

Τα ποσοστά που λες δε τα ήξερε ο Γουιλι όταν έβγαζε το μπατζετ; Το μόνο πραγμα που είπε σε εκείνη τη συνέντευξη και κράτησε ήταν πως αν τα παει χάλια ο Αγγέλου θα φύγει. Εγώ πάντως δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις του Γουιλι, αλλά όπως λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικανοί “ο δρόμος προς τη κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις”!

Sam Vincent

Φίλε Jose . Συμφωνώ με όλα όσα λες . Είναι τεκμηριωμένα και λογικά . Το αρχικό πλάνο δεν βγήκε . Ήταν αισιόδοξο αν θέλεις ή ακόμα και ανεδαφικό . Δεν υπάρχει όμως άλλη πρόταση και εναλλακτική λύση . Εφόσον ο Γουιλ ,όπως κι εσύ συμφωνείς δεν είναι απατεώνας (μέχρι σήμερα τουλάχιστον για να είμαστε ακριβείς) δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και δεν φαίνεται να στέκεται εμπόδιο στο να βρεθεί μια τέτοια ,πρέπει να τον στηρίξουμε μην μας πάθει τίποτα !!! Δείχνει να ψάχνει για συμπαίκτες .Αυτό πρέπει να κάνει αφού δεν τα καταφέρνει μόνος του . Έκανε ένα άνοιγμα στην Αμβροσιάδου και είμαι σχεδόν βέβαιος πως το έκανε και με άλλους αλλά και με την κυβέρνηση . Η δουλειά του ως δικηγόρος που ασχολείται με χρηματιοικονομικές υποθέσεις είναι μαλλον ιδανική και μπορεί να σηκώσει 20 τηλέφωνα .Οι δουλειές αυτές χρειάζονται λίγο χρόνο .Ελπίζω γιατί δεν έχω και πολλά αλλα πράγματα να κάνω .

xav

Ρε συ night, εσυ που τα ψαχνεις αυτα, γνωριζεις αν υπαρχει διαφορα στο κερδος της καθε καε απο τις πωλησεις διαρκειας και τις πωλησεις απλων εισητηριων?

xav

ναι, συνυπολογιζοντας και τη διαφορα στην τιμη.

Sotiris

Εγώ πάλι θυμάμαι κάτι άλλο και παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος, δεν είπε ο Γουίλ σε κάποια φάση μέσα στη χρονιά ότι έχει βάλει 1,5εκ;
Είναι έτσι; Και αν ναι, που πήγαν αυτά τα λεφτά;

Sotiris

Ε αυτά που πήγαν; Είναι δυνατόν να δόθηκαν τόσα λεφτά σε χρέη χωρίς να λυθεί το μπαν και να είμαστε πίσω σε όλες τις πληρωμές;

xav

ευκολα

Kostaris

Μόνο π έτσι όπως τα λες τώρα Night, μπακαλιστικα δεν τα είπε ο gallistis ή ο Jose, όπως λες, αλλά ο Γουλιελμος τα πε κ τα υπολόγιζε μπακαλιστικα

Jim Patras

Λογικά δε θα πληρώνουμε ιατρικό κέντρο αφού έχουμε τη χορηγιά από Άγιο Λουκά…Συν τα μάτς στην Αττική οπότε κάτι γλυτώνουμε & από εκεί..