Μονοετές το συμβόλαιο παιδιά…αυτό δεν το περίμενα

Πηγή: Παναγιωτης Γιαννακης: Η επιστροφη ενός θρυλου | Aris BC – Official Page & Online Store

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο 58χρονος κόουτς υπέγραψε την Παρασκευή (07/07) μονοετές συμβόλαιο με την ομάδα μας.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι ένας ζωντανός θρύλος του ΑΡΗ και επιστρέφει μετά από 24 χρόνια στην ομάδα με την οποία έγραψε πολλές από τις χρυσές σελίδες του ελληνικού μπάσκετ. Η έλευσή του από τον Ιωνικό Νικαίας το 1984 σήμανε την έναρξη της Αυτοκρατορίας του ΑΡΗ. Ο «δράκος» συνέθεσε μαζί με τον Νίκο Γκάλη το κατά τεκμήριο κορυφαίο δίδυμο γκαρντ στην Ευρώπη για πολλά χρόνια και με μπροστάρηδες τους δυο τους, ο ΑΡΗΣ κατέκτησε σωρεία τίτλων και έκανε ένα αήττητο σερί 80 αγώνων που όμοιό του δύσκολα θα ξαναδεί το ελληνικό μπάσκετ.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει κατακτήσει 14 τίτλους με τη φανέλα του ΑΡΗ: Επτά πρωταθλήματα (συνεχόμενα), έξι κύπελλα Ελλάδας και ένα κύπελλο Κυπελλούχων. Όντας παίκτης του ΑΡΗ, κατέκτησε με την Εθνική Ομάδα το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1987 και το ασημένιο στο Ευρωμπάσκετ του 1989.

Πέρα από τη λαμπρή καριέρα του ως αθλητής, ο Παναγιώτης Γιαννάκης είχε μεγάλες διακρίσεις και ως κόουτς. Οδήγησε την Εθνική Ομάδα στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ του 2005 και στο ασημένιο μετάλλιο του Μουντομπάσκετ 2006, όταν η «επίσημη αγαπημένη» έγινε η τελευταία, μέχρι σήμερα, ομάδα που κέρδισε την Εθνική των ΗΠΑ.

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ

Γεννημένος την Πρωτοχρονιά του 1959 στην Αθήνα, ο Παναγιώτης Γιαννάκης ξεκίνησε την αθλητική καριέρα του στον Ιωνικό Νικαίας. Το 1982 επιλέχθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ από τους Boston Celtics και το 1984 ήρθε στον ΑΡΗ. Το 1993 μεταπήδησε στον Πανιώνιο και το 1994 στον Παναθηναϊκό, με τη φανέλα του οποίου κρέμασε τη φανέλα του το 1996.

Στην Εθνική Ανδρών ντεμπουτάρισε σε ηλικία 17 ετών και έχει το ρεκόρ συμμετοχών με 351. Έχει αγωνιστεί σε οκτώ Ευρωπαϊκά και τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996.

Αμέσως μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ο Παναγιώτης Γιαννάκης ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα. Και μάλιστα από την Εθνική Ελλάδας, στην οποία παρέμεινε ως το 1999. Το 2001 συμφώνησε με τον Πανιώνιο και ένα χρόνο αργότερα με το Μαρούσι, το οποίο οδήγησε μέχρι τη δεύτερη θέση της Α1. Το 2004 επέστρεψε στην Εθνική Ανδρών και το 2008 ανέλαβε τον Ολυμπιακό, από τον οποίο αποχώρησε το 2010. Στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο της Limoges (2012-13) και της Εθνικής Κίνας (2013-14).

ΤΟ ΠΑΛΜΑΡΕ ΤΟΥ

Τίτλοι ως αθλητής του ΑΡΗ:

7 Πρωταθλήματα Ελλάδας: 1985, 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991.

6 Κύπελλα Ελλάδας: 1985, 1987, 1988, 1989, 1990, 1992.

1 Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης: 1993.

Τίτλοι και μετάλλια ως αθλητής με την Εθνική Ομάδα:

1 Χρυσό Μετάλλιο Ευρωμπάσκετ: 1987

1 Ασημένιο Μετάλλιο Ευρωμπάσκετ: 1989

1 Χρυσό Μετάλλιο Μεσογειακών Αγώνων: 1979

1 Ασημένιο Μετάλλιο Ευρωμπάσκετ Παίδων: 1975

Τίτλοι και μετάλλια ως προπονητής:

1 Χρυσό Μετάλλιο Ευρωμπάσκετ: 2005

1 Ασημένιο Μετάλλιο Μουντομπάσκετ: 2006

1 Κύπελλο Ελλάδας: 2010

Διακρίσεις (ως αθλητής)

Κύπελλο Πρωταθλητριών 1η θέση : 1996

Κύπελλο Πρωταθλητριών: 3η θέση 1989, 1995

Κύπελλο Πρωταθλητριών 4η θέση: 1988, 1990

Ημιτελικά Κυπέλλου Κόρατς: 1985, 1994

Ευρωμπάσκετ 4η θέση: 1993, 1995

Ευρωμπάσκετ 5η θέση: 1991

Μουντομπάσκετ 4η θέση: 1994

Ολυμπιακοί Αγώνες: 5η θέση: 1996

Ως προπονητής

Euroleague Φιναλίστ: 2010

Euroleague 4η θέση: 2009

FIBA Europe League Φιναλίστ: 2004

Ευρωμπάσκετ 4η θέση: 1997, 2007

Μουντομπάσκετ 4η θέση: 1998

Ολυμπιακοί Αγώνες 5η θέση: 2004, 2008

Πρωτάθλημα Ασίας 5η θέση: 2013

88 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Darth_heisen

Χτυπαει καπως το μονοετες,αλλα ειναι το λιγοτερο που πρεπει να μας απασχολει τωρα. Ας εχει μια πετυχημενη χρονια και βλεπουμε τα δεδομενα οικονομικα κ μη του χρονου. Καλη διαθεση φαινεται πως υπαρχει.

experience

Ε το μονοετές κατευθείαν σου φέρνει στο μυαλό ότι δε θέλω να δεσμευτώ, θέλω να μπορώ να την κάνω το καλοκαίρι εύκολα

ομολογώ δεν το περίμενα ετσι…Για 3ετες δεν έλεγαν;Και σήμερα ο Βλαχόπουλος έγραφε πως ο Γιαννάκης σκέφτεται για 3 χρόνια μετά τον Άρη και τα 15 δικά του προσωπικά βήματα μπροστά….
Δεν ξέρω.Μήπως στον 1 χρόνο πιστεύουν οτι θα ξεπεραστούν τα οικονομικά πρβλήματα και θα γίνει αναπροσαρμογη συμβολαίου προς τα πάνω;

Δεν ξέρω, δε νομίζω πάντως να είναι αυτό

experience

Καλώς ήρθε ο καινούργιος προπονητής. Μακάρι να έχει μία καλή χρονιά με επιτυχίες. Δεν στέκομαι στο συναισθηματικό κομμάτι, μακάρι προπονητικά να είναι αυτό που χρειάζεται στον πάγκο του Αρη

emperor1914

Ελπίζω να μην ξεκινήσουμε την μίρλα και για το μονοετές…. Πάμε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο φέτος την ομάδα και με όσον τον δυνατόν περισσότερα διαρκείας!

Πάντως ανακοινώθηκε πριν το σουκου-να και κάπου που βγαίνουμε πιό πριν απ’το αναμενόμενο!
Ήδη συζητιέται παντού!
Σιδερένιος,Δράκε!

Πρώτη φορά δεν είχαμε αναβολή, μετά σπό πολύ καιρό ?

SAKLEFORD

Μονοετες και βλεπουμε.Αν η συνεργασία ειναι θετική δε θα κολλησουμε σε αυτο ουτε θα κατσει μονο ενα χρονο.Κ γω πολυετες ηθελα αλλα σκεφτομαι τουτο.Αλλωστε κ πολυετες να κάνεις αυτη την εποχή αν δε παει καλα το πραγμα σπαει πιο ευκολα κι απο μηνιαιο.

Toby B

Καλώς ήρθες Δρακε. Αφήστε το μο μέρες παιδιά δεν ειναι πρόβλημα. Μακάρι να είναι καλά οικονομικά η ομάδα και να μεινει για 10.

the god of war

Καλώς ήρθες δράκε,εδώ και χρόνια σε ήθελα,τελικά έγινε τώρα!Ας μην γκρινιάζουμε για το μονοετές και ας κάνουμε το σταυρό μας που δέχτηκε και δεν πάμε σε Αγγέλου ή Λυκογιάννη …!!Με την ανασφάλεια που επικρατεί λογικό…

Sam Vincent

Καλωσόρισες στο σπίτι σου Δράκε του Άρη και της επίσημης αγαπημένης. Αν μεταφέρεις στην ομάδα το πάθος σου και την αυταπάρνηση σου , μέσα στο γήπεδο δεν φοβάμαι τίποτα . Εύχομαι ,άλλη μια τιμημένη φανέλα να στολίζει σε λίγο καιρό το “Nick Galis Hall ” και να μείνεις εδώ για πάντα.

Sam,μη το πάρεις στραβά,αλλά μήπως ξέχασες κάτι;-))

Φυσικά και δεν ξέχασα . Είπα πως εάν κλείσει ο Δράκος χωρίς να πέσει χρήμα θα είμαι η Μαρία Αντουανέτα…Αν στην συνέντευξη δεν βρέξει χρήμα με βαριά καρδιά…

Sam Vincent

comment image

Sam Vincent

Αρκεί να μην με κρεμάσετε…

κρέμασμα όχι,καρμανιόλα ναι!

Από καρμανιόλα περνώ κάθε μέρα ,ξεκινώντας από το χωριό μου και περνώντας από το δικό σου στον δρόμο για την δουλειά…

Έτσι βγαίνουν οι ειδήσεις!Να δω πότε θα μου κορνάρεις να σε τρατάρω καρπουζάκι με φέτα αλα Σαββόπουλος!

Sam Vincent

Ε ρε και να ανοιξει την κάνουλα ο Λάσκος στην συνέντευξη…Την πάτησες .

Sam Vincent

Οχι αλλά τρολάρεις…

Sam Vincent

Χτύπα κι άλλο ,θα τ αντέξω (φατσούλα που κλαίει από το γέλιο).

Δώσε μου ένα tip ακόμα και σταμάτησα …Οπωσδήποτε.
Το συνθηματικό θα είναι : Captain ,I m your first mate…

Χαχαχα!
Ένα tip,έ;Δύο θα δώσω!Λοιπόν…
“Καραγκιόζης” και
“Κύμα”!O Jim Patras μπορεί να βοηθήσει αν θυμάται κάτι τουρνουά γυναικείου μπιτς βόλευ;-)))
Μας βλέπω να απαγγέλουμε Ποίηση και να μιλάμε για τις Μούσες,Sam!

Χμμμ. Θα σε βρω .Εκεί μεγάλωσα. Περνώ τον Καραγκιόζη και πριν τον ανήφορο ,σταματώ και φωνάζω : Κάααπτενν .Τι κερδίζω?

Είπαμε,καρπουζάκι με φέτα στανταρ αλλά όλο και καμμιά ελιά και κανα αμπέλι (κατά τον Ελύτη)θα βρούμε επιπλέον!
Πάντως it’s a small world afterall!…Τρέλανέ με οτι έμενες και κοντά στο σπίτι του Μπούζα-που τον τρακάρισα αγνώριστο σε ψιλικατζίδικο τις προάλλες!

Σε πληροφορώ φίλε πως ο Δημος σκοπεύει να παραχωρήσει το κάμπιγκ του Παλιουρα (Καραγκιόζη) στην Μητρόπολη Καλαμαριάς για παιδική κατασκήνωση… Επίσης ,είμαι απολύτως βέβαιος πως οι σχέσεις σου με τους μετανάστες του Πάλιουρα θα είναι άριστες…

Καλημέρα ή καλύτερα καλησπέρα!Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους μέχρι στιγμής.Οικογένειες είναι η συντριπτική πλειοψηφία τους,παιδιά παίζουν συνέχεια έξω.Βέβαια εγώ είμαι πιό μέσα,αλλά όποτε περνάω από’κει για το λεωφορείο μια χαρά τα βλέπω.Θυμάμαι μια φορά,δυο αδερφάκια,αγόρι-κορίτσι)με το που τα χαιρέτησα στον δρόμο,μας πρόσφεραν αμέσως απ’τα ερίκια που κρατούσαν!Γενικά πάντως,για τουςπερισσότερους που έχουν σπίτια εκεί δίπλα,είναι παραπάνω από ενόχληση:Η ταβέρνα του Θωμά δεν ανοίγει φέτος για “προφανείς λόγους”(έτσι έγραψε σε ταμπέλα εκεί!)και στο στενό τη μια άκρη την έκλεισαν (παράνομα)με καγκελόπορτα,σα να λέει από’δω δεν περνάτε.Νοικιάζουν βλέπεις στη μαύρη σε ρώσους τουρίστες τη βίλα…
Για τη κατασκήνωση δε το ήξερα!Δηλαδή,τί;Δεν θα μπορούμε να πηγαίνουμε οι υπόλοιποι για μπάνιο εκεί;

Τα καλύτερα μπιφτεκάκια στη ταβέρνα του Θωμά…τι μου θύμησες!

Έτσι…Καλά είναι,αλλά καμμία σχέση με τα τότε.

Sam Vincent

Έτσι pep . Πήγα πριν δυο χρόνια και εισέπραξα μια μικρή απογοήτευση.

Εαν ,πετύχει το σχέδιο του Δήμου ,δεν θα μπορούμε να κολυμπάμε εκεί. Πάντως ,αγωνίζομαι συστηματικά για να μην πετύχει. Με συγκίνησες με την εικόνα που μου μετέφερες με τα προσφυγάκια .’Ήμουν βέβαιος πως άνθρωπος με τις δικές σου ευαισθησίες θα συμβίωνε άριστα με τους δύστυχους φίλους.

Αν έρθεις …παραλία ,εκεί που κουνιούνται οι πολλές οι βάρκες ,σε τρατάρω φρέντο σε υπέροχο μπαλκόνι.

Δεν μας τα λες καλά,Sam… Άκου “εκεί που κουνιούνται οι πολλές οι βάρκες”…Έχω διαβάσει το “Καπανταήδες και μαχαιροβγάλτες” του Πετρόπουλου και ως σωστός Καπετάνιος, δεν έχω σχέση μαζί τους!

Προσπαθώ να δώσω το στίγμα της γειτνίασης μας και με παρεξηγείς .Ο Κ δεν κουνιούνται βάρκες αλλά μεγάλα αλιευτικά. Ο Καπάνταης ήταν πουλενάκι αλλά δεν μακροημέρευσε.

gerorge

Καλως ηρθε λοιπον κι επισημα,κι ελπιζω να με διαψευσει για το οτι δεν τον ηθελα.Το μονοετες παντως καπως περιεργο,γιατι υποτιθεται οτι ερχεται για μακροχρονιο πλανο με αναπτυξη μικρων κτλ,πραγμα που σε περιοδο μιας χρονιας δεν μπορει να φανει αρκετα

Bilias6

Το προσωπο του τα λεει ολα!

δεν είναι λειτουργικό Bilia τo link…;
edit=Ντάξει ,βγήκε!

Bilias6

δεν το ειδα, καλη δουλεια ναιτ! Καιρο δεν εχεις να παρεις -?

Τί πρέπει να προσέξουμε στην φωτογραφία,Night;

Χαχαχα,μάλιστα!Τον Priest -“gangsta”-Sunday,έ;
Επίσης στην σημειολογία της φωτό, να επισημάνω τον εμφανώς αδυνατισμένο Μάνο(προφανώς του κόπηκε η όρεξη τελευταία…)και το οτι ο Λάσκαρης είναι ο μόνος που δεν κάνει αγκαλίτσες!
Πάντως έτσι που είναι πιασμένοι,μου θυμίζουν τις τσιρλίντερ που χόρευαν συρτάκι στο Eurobasket του 2005!Διεστραμμένο το μυαλό μου,θα πείτε…

ντροπή και αίσχος!! Παπακυριάκης in, Αρβανίτης out??? σαν να μου φαίνεται ότι το αφεντικό δε φαίνεται να μαθαίνει από τα λάθη του και ξεχνάει εύκολα….

starstar2301

Τι thug life, αυτός έρπη έχει βγάλει.

Dr Nimbelugen

Καλώς όρισες και πάλι Δράκε.Ούτε μίρλα ούτε τίποτα.Ας λυθούν τα θέματα και το μονοετές θα γίνει πολυετές.Συγκρατημένη αισιοδοξία,εμείς από την πλευρά μας θα στηρίξουμε με παρουσία και διαρκείας και ας ελπίσουμε πως όλα θα προχωρήσουν έστω βήμα-βήμα προς την επιθυμητή κατεύθυνση!

Vamos_G1

Welcome home Dragon!!!

Guardiola3

Μη σας στενοχωρεί αυτό…κ εγώ στη FCBarcelona υπέγραφα κάθε χρόνο μονοετές κ στο τέλος αν αθροίσεις έκανα 4 συνεχείς σεζόν κ έφερα πολλούς τίτλους! Έτσι δίνεις κίνητρο κ εγρήγορση κ στον εαυτό σου κ στους παίκτες κ στη διοίκηση.

χαχαχα!Σωστός!

Captain αν & με μνημόνευσες για beach volley,εγώ θα σε πάω 1,5 χρόνο πίσω όταν ο Δράκος έβγαλε φλόγα στην κιτρινόμαυρη κερκίδα στην Πάτρα.
https://basketballaris.gr/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82-65-73/

Ναι ρε Jim!Το θυμάμαι…Από τότε είπα μέσα μου “λες;”…

Aκριβώς.Και εγώ θυμόμουν ότι είχες σταθεί στην ξεχωριστή κίνηση του Δράκου &γούσταρες γι΄αυτό έκανα την παραπομπή!

gerorge

Δεν υπηρχε και ξεχωριστο αρθρο για την κινηση του Γιαννακη εδω στο σαιτ;Δεν εχω την υπομονη να παω τοσο πισω για να το βρω

gerorge

Εξαιρετικος.Προσπαθουσα για κανα δεκαλεπτο να το βρω με τα σχετικα αρθρα,δηλαδη καπως στην τυχη,και γυρισα εδω μπας και.

Jim Patras

Ευχαριστώ,προσπάθησα και χθες καθώς θυμόμουν ότι υπήρχε σχετικό άρθρο αλλά δεν το είχα βρει..Αφού όμως το μνημόνευσες &εσύ,έψαξα ακόμη πιο σχολαστικά..

“Πετάχτηκα” κι έριξα μια ματιά…Με το καλημέρα ,τσουπ ο Dionysios να περνά τον Γιαννάκη γεννεές 14 και να του απαντά στο ίδιο ύφος αλλά διαφωνώντας κάργα, ο Γιάννης81!!!Ρε πως περνάει ο καιρός!….

Αμφότεροι εξοστρακισθέντες..

Kostaris

Καπετανιε κ γω το ίδιο έκανα, χαχαχαχα!
Κ διάβασα κ την αφεντομουτσουνα μου να αποθεώνει Δράκο(εντάξει κ να στολίζει τον βοηθό, χαχα)….
Jim o Διονύσης αυτοδιαγραφηκε αλλά ο Γιάννης διαγράφηκε(κ άδικα νομίζω)…
Εκτός από τον Θανάση, χάθηκε κ ο συνονόματος…που σαι κωστααααα;;;

Jim Patras

To γυαλί ανάμεσα σε Διονύσιο &Night Audit είχε ραγίσει από νωρίς & δεν υπήρχε ελπίδα επανένωσης..Ναι,νομίζω όπως αναφέρεις έγινε,ο Διονύσιος έφυγε από το ΄΄σπίτι΄΄ λίγο πριν γίνει το ΄΄φονικό΄΄καθώς έμοιαζε αναπόφευκτο..
Ο συνόνοματος σου λείπει 5 μήνες,πρέπει να γυρίσει.

kaptsik

Καλώς ήρθες Δράκε!
Είμαι σίγουρος ότι θα δώσεις όλο σου το “είναι” για την ομάδα και θα εμπνεύσεις παίκτες, κόσμο και διοίκηση.
Ελπίζω κι εύχομαι να μη σε τρελάνουμε μόνο εμείς!
Εύχομαι όπως η περσινή χρονιά ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες και γρήγορα ξεφούσκωσε φέτος τα πράγματα τα έρθουν ανάποδα.

aris6emperor

Πάμε γερά Αρειανάρα! Δυστυχώς παρατήρησα ότι κάτω από το ποστ της ΚΑΕ για τη πρόσληψη Γιαννάκη ένα ”φάντασμα” του παρελθόντος έκραξε τη ΚΑΕ γράφοντας ολόκληρο ”σεντόνι”.

aris6emperor

Διότι ο συγκεκριμένος ήταν και επώνυμος φίλαθλος και μετά έγινε ”δημοσιογράφος” τρομάρα του.

Dimitraris

Κ εσυ Δρακε παρε μας τα μυαλα!!!δεν σε προλαβα σαν παιχτη.ισα που θυμαμαι το κορατς του 93 ,θα σε χαρω επιτελους σαν προπονητη!!!κανεις παιχτης δεν μπορει να γυρισει να του πει”κοουτς αυτα που λες δεν γινονται”γιατι πολυ απλα καταφερε τα αδυνατα!!!ας παιξουμε κ με 20αρηδες κ με 18αρηδες κ με 40αρηδες!!!ειμαι σιγουρος οτι η ομαδα θα αποτελειται απο παιχτες με μαχητικό πνευμα αλλωστε ο δρακος θα τους βγαλει το 200%

Ziozio

Φαγωθηκατε όλοι με το μονοετες λες και αν υπεγραφε τριετες είναι σίγουρο ότι θα ήταν και του χρόνου εδώ εάν κάποια από τις δύο πλευρές ήταν δυσαρεστημένη…… Και ο πριφτης άλλο έναν χρόνο είχε…. Αγαπάμε Γιαννάκη όμως δυστυχώς δεν θα παίζει αυτός μπάσκετ και αν δεν πλαισιωθει από καλούς παίχτες κράξιμο θα φάει και αυτός από τον γνωστό προπονητοφαγο Ελληνικό λαό. Για εμένα το σημαντικότερο ήταν ότι αυτή η κίνηση δείχνει ότι υπάρχει ζωή στον πλανήτη Αρη…αναμένουμε την Δευτέρα με ανυπομονησία.

Καλώς ήρθες σπίτι Παναγιώτη! Πάμε να (ξανα)ζήσουμε μεγάλα πράγματα! Δεν με στενοχωρεί το μονοετές. Ο Δράκος θα πετύχει και δικαιλογημένα ο Λάσκαρης θα του τα σκάει χοντρά για τα επόμενα χρόνια. Με ελληνικό κορμό και πετυχημένες επιλογές ξένων (μην τα ξαναλέμε, εννοώ φτηνούς και αποδεδειγμένα ποιοτικούς τύπου Φιτζπάτρικ, Ρέλεφορντ, Ρέντικ, κλπ) ακόμα και με μόνο 1 μύριο μπάτζετ, η ομάδα θα παίξει όμορφο μπάσκετ. Όλοι διαρκείας!!

ΥΓ Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να ανεμίσει και η φανέλα με το νο 5 στον ουρανό του Παλαί! Ακούω απόψεις επ’ αυτού. Τι λέτε;

vayio

Το εχουμε επισημανει εδω και πολυ καιρο, προσωπικα το εγραψα την επομενη μερα της γιορτης του Γκαλη. Η φανελα με το 5 πρεπει να αποσυρθει στην κορυφη του Παλε, με αυτην του Χαρη Παπαγεωργιου….

ChrisSiak

Μονοετές. Ήταν ο λακος που είχε η φάβα.
Από την άλλη ο Λασκαρης κερδίζει χρόνο και είναι όλοι κερδισμένοι. Η μπάλα είναι στα χέρια του Λάσκαρη να ξελασπώσει και να κρατήσει τον Γιαννάκη για πολλά χρονια.

Μακάρι μέσα στην επόμενη σεζόν να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση να αρχίσουμε να μιλάμε πάλι για μεγάλα πράγματα, όχι για μεταβατικές χρονιές και τι φάση με τον Παπακυριακη επιτέλους δηλαδή;

Lindodil

Καλως ηρθες σπιτι Παναγιωτη! Παρε μας τα μυαλα για ακομη μια φορα!

Jose

Καλως ηρθε! Προσωπικα ηθελα το Γιαννακη κατω απο αλλες συνθηκες στην ομαδα! Ελπιζω οτι ολα θα λυθουν και η χρονια θα κυλησει ομαλα!

ammonas

Καλώς ήρθες, Δράκε! Το ξέρω πως για όλους μας τα πράγματα εδώ και καιρό δεν εξελίσσονται, όπως τα φανταζόμασταν. Λέξεις και φράσεις, όπως “υπομονή”, “μεταβατική χρονιά”, “πρόβλημα ρευστότητας”, “χαμηλό μπάτζετ”, μας έχουν στοιχείωσει. Το περσινό και προπέρσινο καλοκαίρι φαντάζουν παρένθεση αυτήν την στιγμή.
Όμως, ο Λάσκαρης είναι εδώ. Ο Γιαννάκης είναι εδώ. Μένει να είμαστε κι εμείς εδώ. Χωρίς υπερβολικούς ενθουσιασμούς και ανώριμα σιχτίρια.
Με τον Γιαννάκη δεν θα δούμε μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Αλλά μπάσκετ αυταπάρνησης. Με τον Γιαννάκη δεν θα έχουμε του χεριού μας τους διαιτητές. Αλλά θα μας σέβονται. Με τον Γιαννάκη δεν θα έχουμε πλήρη συσπείρωση. Αλλά συντριπτική ομόνοια.
Υ.Γ.1 Προβλέπω full court press για 3λεπτα, προσαρμογές στην άμυνα και transition σε κάθε ευκαιρία.
Υ.Γ.2 Ο Χατζηκυριακίδης (αν έρθει, αλλά δεν το κόβω) είναι φωνακλάς, αλλά δεν παρεκτρέπεται. Ψάχνεται γύρω από νέες ιδέες για το μπάσκετ και ξέρει να δουλεύει με νέους (δε νομίζω πως τους βελτιώνει αισθητά, πάντως). Το motion 4 έξω – 1 μέσα, όπως το εφάρμοσε φέτος στα Πεύκα και όπως το παρουσίασε προ 20ημέρου στο σεμινάριο προπονητών(παρουσία Γιαννάκη), είναι ευφυές στην απλότητά του.

Yannis

Χαίρομαι που γύρισε ο Γιαννάκης στον Άρη. Είναι οι συνθήκες κατάλληλες; μπορεί να προσφέρει; θα είναι ο λασκαρης ενταξει στις υποχρεωσεις του; έχω αμφιβολίες. Δεν παύει ομως να είναι μια μεγάλη στιγμή για μας που μεγαλώσαμε με τον Άρη όλης της Ελλάδας. Απλά ελπίζω να μη το κάψουμε αυτό το κεφάλαιο, μιας και έχουμε τάσεις αυτοκαταστροφής!

aka Θεούλης

Τίτλοι ως αθλητής του ΑΡΗ… κλάμα!
Επίσης, γνωρίζουμε πολύ καλά το πείσμα του Δράκου σαν παίχτη αλλά και από την προπονητική γωνία έχουμε δει το πείσμα που βγάζουν οι παίκτες του. Το γεγονός ότι επιστρέφει σπίτι του χωρίς μεγάλο μπάτζετ θα τον πεισμώσει σίγουρα και θα το μεταδώσει στους πάικτες του. Κοινώς οι παίκτες εντός εκτός έδρας θα φτύνουν αίμα και ελπίζω όλοι μας να “αγκαλιάσουμε” την προσπάθεια

KavatzAris

Θέλω συσπείρωση και πείσμα στην κερκίδα όπως τότε που δεν το βάζαμε κάτω που φωνάζαμε επί ωρες μέχρι κλείσει η φωνή μας να δώσουμε το 101%..Χρειαζομαστε…η βουτιες του Γιαννακη η αυταπαρνηση του το κλαμα του η γκρινια του το πεισμα να περασει στην νεα γενια για να επανεκκινησει η ναυαρχίδα του συλλογου..ΟΛΟΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ περσι δεν μπορεσα να βρεθω περαν απο 6 7 ματς στο Παλε..φέτος δεν σκοπεύω να χάσω ΚΑΝΕΝΑΝ αγώνα και ας παιζουμε με βασικούς Φλιώνη Διπλαρο

KavatzAris

Πάμε σαν αλλοτε

Που σου έκανα…poke στο άρθρο “Για το χατίρι της κάθε Πέμπτης!” το είδες;!;;

timemaster

Νέα εποχή για τον Άρη από άλλη εποχή.
Δε μου αρέσει σαν προπονητής ο Γιαννάκης και το έχω δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν. Ακόμα και τώρα πιστεύω ότι μπορεί να μας βοηθήσει μονάχα σε εξωαγωνιστικό επίπεδο και έμμεσα με το αγωνιστικό.
Αυτό που φοβάμαι είναι ότι την νέα σεζόν θα ισορροπούμε σε τεντωμένο σχοινί.
Από την μία θα έχουμε την λάμψη του Γιαννάκη όπου θα λειτουργεί σαν κυμματοθραύστης για την διοίκηση και θα μας κρύβει τα πραγματικά προβλήματα από την άλλη όμως η ισχυρή του προσωπικότητα μπορεί να τρέξει καταστάσεις στον σωστό δρόμο βάζοντας ΒΕΤΟ και όρους κάτι που προπονητές όπως ο Πρίφτης δεν έχουν το όνομα και την προσωπικότητα να το κάνουν.

Τα αρνητικά του Γιαννάκη εκτός του ότι έχει να σταθεί σε υψηλό επίπεδο από την εποχή του Ολυμπιακού και γενικά η προπονητική του καριέρα ήταν αρκετά σύντομη και σπασμωδική σε επίπεδο σωματίων είναι ότι οι Κασσάνδρες (σαν του λόγου μου) με το πρώτο κακό αποτέλεσμα θα βγουν να τον κράξουν. Άλλωστε για πολλούς είναι μία φορά προδότης που μας άφησε και άλλη μία που δεν ήρθε όταν είχαμε προβλήματα.

Το ότι το μπάσκετ που πρεσβεύει (κακό θέαμα, σφιχτές άμυνες κ.λ.π.) για ένα αγωνιστικό μπάτζετ κάτω από ένα εκατομμύριο εγώ το βρίσκω θετικό. Ουσιαστικά η ομάδα με αυτόν στο τιμόνι και βοηθούσες αυτούς που ακούγονται θα κερδίσουμε πολλά από την αγωνιστική άνοδο των πιτσιρικάδων και με την εκμετάλλευση υπεραξίας παιχτών.

Υ.Γ. Το ότι υπέγραψε για έναν μόνο χρόνο το θεωρώ θετικό. Αν η ομάδα τα πάει καλά τότε δε θα θέλει να φύγει μιας και θα νοιώθει μέσα στο σπίτι του και ίσως να υπάρχει προφορική συμφωνία που να λέει πως αν η ομάδα πάει καλά και ‘έχουν λυθεί τα οικονομικά θέματα του Λάσκαρη ο Γιαννάκης συνεχίζει παίρνοντας μεγαλύτερο συμβόλαιο και μπάτζετ κάτι στο οποίο πρέπει να έκανε σκόντο φέτος . Αν η ομάδα δε τα πάει καλά τότε δε θα τον κάψουμε με μία απόλυση και θα παρακαλάμε να φύγει.

GOUNAS1914

Κοουτς Παναγιωτη Γιαννακη καλως ηρθες στην ομαδα της καρδιας σου.