Τα τελευταία 3 παιχνίδια,κάναμε ισάριθμες νίκες,αλλά ένα ερώτημα γεννήθηκε στο μυαλό μου:


Παίζουμε όντως καλύτερα ή είναι απλά συγκυρία;


Επειδή τα παιχνίδια δεν τα έχουμε δει όλα(και τις νίκες και τις ήττες), αποφάσισα να τα δω μέσα από τα νούμερα τους και ειδικά μέσα από τους 4 παράγοντες(οκ και να τα είχαμε δει όλα,πάλι τους 4 παράγοντες θα συνέκριναΟ Γελαστούλης χαμογελάει πλατιά)…






ΝΙΚΕΣ
ΗΤΤΕΣ
67.6
PACE
72.7
104.9
OFF EFF
93.5
88.6
DEF EFF
105.9
52.9
EFG%
46.1
40.2
EFG% OPP
48.7
0.30
OREB%
0.26
0.30
OREB% OPP
0.38
18.4
Tor
20.2
16.3
Tor OPP
16.8
0.26
FT/FG
0.41
0.34
FT/FG OPP
0.36



Τα νούμερα νομίζω δείχνουν πως αυτή ομάδα έχει ταυτότητα!


Είναι μια αμυντική ομάδα!


Όταν νικάμε παίζουμε αργά, με συνολικά 67,6 κατοχές ανά αγώνα, 5(!!!) λιγότερες από όταν χάνουμε!
‘’Όχι άλλο τρέξιμο’’, θα πρέπει να είναι το moto μας από δω και πέρα και θα πρέπει να το τηρούμε ευλαβικά!


Όταν παίζουμε αργά,λοιπόν, νικάμε κι όταν νικάμε είμαστε πιο αποτελεσματικοί επιθετικά και αμυντικά, είμαστε πιο εύστοχοι(+6%),αλλά και κάνουμε τους αντιπάλους μας άστοχους(-8,5%), παίρνουμε αρκετά επιθετικά κι αντίστοιχα περιορίζουμε τα επιθετικά των αντιπάλων( να δεχτώ ότι στις 2 από τις 3 νίκες μας έπαιζε ο Μπόγρης, αλλά αυτός παίρνει μόλις  2,7 γαρύφαλλα ανά καλάθι ριμπάουντ ανά αγώνα)και κάνουμε λιγότερα λάθη(περίπου 2% ανά αγώνα).


Φυσικά 3 παιχνίδια, απέναντι σε κακούς αντιπάλους μάλιστα, δεν είναι και ιδιαίτερα καλό δείγμα,θα μπορέσει όμως να αποτελέσει έναν μπούσουλα, για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε στα επόμενα παιχνίδια…

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
KANTHAR0S

Άμυνα, ριμπάουντ και αιφνιδιασμό θέλουμε.

Night Audit

Άμυνα και ριμπάουντ… για αιφνιδιασμό βλέπουμε γιατί πετάμε κάτι πάσες ότι να’ναι συνήθως…

Anonymous

paizoume kaluteri amuna apo tote pou irthan stin omada davis k tsaldaris pou einai polu kaloi amuntikoi k paizoun k kontrol mpasket stin epithesi…prepei na veltiwsoume to inside game stin epithesi gia na exoume elpides otan to skor paei psila se enan agwna

Άγγελος

Είναι προφανές ότι από την άμυνα έχουμε αντλήσει αυτοπεποίθηση, νίκες και κατ’ επέκταση ψυχολογία. Αυτό ήταν που έπρεπε να εξασφαλίσουμε σε πρώτο βαθμό. Και χαίρομαι που το κάναμε.

Για μένα προς αυτή την κατεύθυνση έχουν βοηθήσει τα μέγιστα Μαυραειδής και Μπόγρης. Ο πρώτος είναι πάρα πολύ καλός αμυντικός στην περιφέρεια, έχοντας σβήσει όλους όσους έπιασε, ενώ ο Μπόγρης δίνει όγκο στο καλάθι, τον οποίο χρειαζόμαστε και στο πρωτάθλημα (ακόμα ρε ξεφτίλες;;).

Αν πάρουμε και ένα ακόμι κορμί (με τι λεφτά, είναι άλλη κουβέντα) για να φορτώνεται με (σωστά) φάουλ, να έχει καλές τοποθετήσεις για ριμπάουντ και να κουράζει τους αντίπαλους ψηλούς, θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

Όσο για τα ματς που κερδίσαμε εκτός στο Eurocup, πιο πολύ στέκομαι στην απειρία τους, παρά στην ανικανότητά τους. Αν το ψάξεις, είχαν 70+ πόντους μ.ο. και τους περιορίσαμε σε 60 και 51.

Anonymous

η περιφερεια μας εχει πολυ καλους αμυντικους…στα ψηλα ειναι που χανομαστε