DraftExpress: NBA Announces Early Entry Candidates for 2014 NBA Draft.

Κι αν σου κάτσει;

 

Οι παίκτες που ήθελαν να συμμετέχουν στο φετινό ντραφτ , είχαν μέχρι τις 27/04 για να δηλώσουν το όνομα τους. Μέσα στα ονόματα είναι ο Μποχωρίδης , κατά τη γνώμη μου απλά για να ακουστεί , μιας που μπορεί να αποσύρει το όνομα του μέχρι και την τελευταία μέρα.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως δε δήλωσε συμμετοχή ο Βεζένκοφ , πράγμα που σημαίνει πως δε θα συμμετέχει στα φετινά ντραφτ και θα μείνει σίγουρα ακόμα έναν χρόνο στην Ευρώπη.

Άρα , θα μείνει σε εμάς ή θα τον πουλήσουμε σε Ευρωπαϊκή ομάδα. Ποια ομάδα θα δώσει όμως 280 χιλιάρικα + το συμβόλαιο , για έναν παίκτη που κινδυνεύει να τον χάσει σε έναν χρόνο;

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Είναι μιά άποψη και το ότι μια ομάδα που θα δώσει αυτά τα λεφτά έχει τον ρίσκο να τον χάσει σε ένα χρόνο αλλά το ποσό δεν είναι τέτοιο που να κάνει το ρίσκο απαγορευτικό. Με δεδομένο επίσης ότι οι περισσότερες πιθανότητες είναι στο ντράφτ του 2015 ο Βεζένκοφ να είναι στον Β΄ γύρο απο την μέση και κάτω και δύσκολα να βρίσκει άμεσα ρόλο στο ΝΒΑ τα χρόνια του στην Ευρώπη θα είναι σίγουρα παραπάνω απο δύο ακόμα.

Προσωπικά πιστεύω ότι λόγω θέσης, σωματικών προσόντων και φύσης του αθλήματςο στην Αμερική είναι πολύ δύσκολο για τον Βέζε να βρεί σημαντικό ρόλο εκεί. Κυρίως λόγω όγκου κάτω απο την ρακέτα ένα stretched 4 δεν μπορεί να βρεί ρόλο και ίσως θα μπορούσε να σταθεί στο 3 αν βελτιώσει πάρα πολύ το σουτ του. Με 2,08 ύψος ο Πέτζα έπαιξε τόσα χρόνια στο 3 λόγω του φονικού σούτ. Γενικά ευρωπαίος πέρα απο κάτι δεινόσαυρους στο 5 στύλ Πέκοβιτς και τραχαντήρια playmaker στύλ calderon, rodriguez, rubio είναι πολύ δύσκολο να σταθεί σε θέση εκτός spot shooter (εξαίρεση ο Adetokounbo). Εδώ ο Κούκοτς και ο μεγάλος Ντράζεν έπαιξαν μια γεμάτη 5ετία στην Ευρώπη πρίν τους εμπιστευτούν στην αμερική, άλλες εποχές βέβαια αλλά και σίγουρα πολύ μεγάλα ταλέντα…

Αν το όνειρο του είναι να παίξει στο NBA του εύχομαι να το πετύχει. Τουλάχιστον έχει δείξει ότι είναι δουλευταράς πεισματάρης και έχει καλό περιβάλλον. Στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ όμως μπορεί να αφήσει εποχή, όπως για παράδειγμα ο Διαμαντίδης που επέλεξε να μην δοκιμάσει ποτέ στην Αμερική. Υγεία να έχει το παιδί και αν τελικά τον δούμε άλλη μία χρονιά στο Παλέ σίγουρα θα είναι ευτύχημα και έκπληξη!!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΕ!!

nikos

Εχει το ταλεντο για νβα ο βεζενκοφ…Ισως αμα παει εκει να παιζει αρκετα και σαν “3”….Ο Μποχω παλι δεν ξερω, νομιζω δεν του κανει το νβα..