Ακούγεται τις τελευταίες ημέρες πως ο Κώστας Μήτογλου θα αφήσει το Γουέικ Φόρεστ και θα ξεκινήσει επαγγελματική καριέρα, ευρισκόμενος στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στον ΕΣΑΚΕ υπάρχει κατατεθειμένο το συμβόλαιο του Μήτογλου με τον Άρη, το οποίο οι κίτρινοι μονομερώς είχαν καταθέσει, αλλά ο παίκτης ουδέποτε προσέφυγε για να το ακυρώσει.

Συνεπώς, ο Άρης υπό μία μορφή – η οποία δεν έχει διευκρινιστεί επακριβώς – εξακολουθεί να έχει τα δικαιώματα του παίκτη στην Ελλάδα και ενδεχομένως θα πρέπει να μπει στην συζήτηση για να τον εντάξει στο ρόστερ του, αν και εφόσον ο Μήτογλου αποφασίσει να μην επιστρέψει για την τελευταία του χρονιά στο Γουέικ Φόρεστ.

Πηγή: Ο Άρης διατηρεί τα δικαιώματα του Μήτογλου στην Ελλάδα – PRESSARIS

Συνεπώς, ο Άρης υπό μία μορφή – η οποία δεν έχει διευκρινιστεί επακριβώς – εξακολουθεί να έχει τα δικαιώματα του παίκτη στην Ελλάδα

κι εδώ ακριβώς είναι το ζουμί; Ποια μορφή ; Ισχύει το μονομερές συμβόλαιο ή αν πάει στη Φίμπα θα το σπάσει εύκολα; Πολλά ερωτηματικά.

17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisSiak

Να παίξει σε εμάς πάλι δύσκολο. Αν ήταν καλύτερα οικονομικά ίσως.

Από τη στιγμή που επέλεξε προ τριετίας να κόψει τον ομφάλιο με τον Άρη θεωρείται asset όποτε ότι μπορείς να κερδίσεις σαν ομάδα. Πούλημα δηλαδή.

Επίσης λέει μονομερως. Τι μονομερως είναι αν ο παίχτης μπορεί να το σπάσει ανα πάσα στιγμή.

teotsex

Λογικά θα το καταγγείλει στη Φίμπα και θα μείνει ελεύθερος αφού μας επιδικαστεί ένα μικρό ποσό.Δηλαδή θα πάρουμε τα λεφτά που δώσαμε στην ομάδα του Ροδόπουλου για να τον αποκτήσουμε.Είναι κάτι σαν τα τροφεία του ποδοσφαίρου,απλά στο μπάσκετ δεν επιδικάζονται πολύ μεγάλα ποσά.

Πάντως αν τελικά πάει στον Παναθηναικό δεν πιστεύω να βρει χρόνο και να παίξει.Λογικά θα έχει 2 πάουερ φόργουορντ μπροστά του.Επίσης πιστεύω ότι δεν είναι έτοιμος για το υψηλότερο επίπεδο της euroleague.Σε εμάς θα είχε περισσότερο χρόνο και θα μπορούσε να εξελιχθεί.

Toby B

Συμφωνώ, θα είναι λάθος του να πάει από τώρα σε μια ομάδα που θα μπορεί να παίζει ελάχιστα και μόνο στην Ελλάδα. Εδώ ο Χαραλαμποπουλος που είναι παικτάρα δεν μπόρεσε να βρει ρόλο. Αν είχαμε την οικονομικλή δυνατότητα του περσινού καλοκαιριού θα ήμουν αισιόδοξος ότι μπορεί και να μείνει στον Άρηα για μια διετία. Φέτος πιθανότερο είναι να πάει σε κανένα παοκ για κανά χρόνο παρά να έρθει σε μας. Αγορά Παναθηναϊκός και πακέτο δανεισμός Μήτογλου-Χαραλαμπόπουλου στο κρατικό.

stepap

Ερώτηση προς όλους.
Γιατί να έρθει φέτος στην Ελλάδα χωρίς πτυχίο αφού μπορεί να το κάνει του χρόνου, όταν έχει τελειώσει το κολέγιο;

stepap

Επειδή το να κάνουμε σχέδια είναι Τσάμπα θα ήθελα μόλις λυθούν τα οικονομικά προβλήματα να αναλάβει την ομάδα ο Δράκος και να δώσει όραμα σε παίκτες τύπου Μητογλου Μποχωριδη Φλιωνη Χριστιδη, Καββαδά να δουλέψουν για να κάνουν τον Άρη πάλι πρωταγωνιστή.
Το ξέρω ότι θέλει αρκετο χρημα αλλα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει σχέδιο

rio2016

Αδελφέ είσαι μέσα στο μυαλό μου. +100

ChrisSiak

Είπες τη λέξη κλειδί. Χρήμα.

stepap

Αρκετο χρημα αλλα όχι υπερβολικά πολυ. Αυτοι οι παίκτες + Διπλαρος Μούρτος κανουν γυρω στα 600 χιλιάρικα . Ας πάρουμε και 6 αμερικανάκια του 150αρικου.

ChrisSiak

Καλά όλα αυτά αλλά έχεις φτάσει μπατζετ ενάμιση μυριο. Τι στόχους έχεις; Έχεις τη διάθεση να δώσεις χρόνο να τους αναπτύξεις ή θα τους κάψεις δίνοντας χρόνο στα Αμερικανακια;

Θες λοιπόν πριν το μπατζετ να βγεις με τον προπονητή και να πεις. Παιδιά ο στόχος είναι ανάπτυξη νεαρών παιχτών για δημιουργία μελλοντικού κορμού και όσο το δυνατόν ψηλότερα.

Πόσοι πιστεύεις θα το ασπαστούν;

Άσε που θες έναν προπονητή που να έχει ειδικό βάρος τεράστιο για να μην ακούει τα εξ αμάξης κάθε τρεις και λίγο.

Toby B

Και θέλει να κάνεις και 5 χρόνια συμβόλαια σε όλους τους μικρούς για να μην στους πάρουν σε 1-2 χρόνια. Θέλει και 2 3 έμπειρους δίπλα τους. Συν 1-2 σκορερ Αμερικάνους να σε ξελασπώνουν.

stepap

Τομπυ αν όλα αυτα γινουν του χρόνου που εύχομαι ότι οι συγκυρίες θα είναι καλυτερες( λύση στο οικονομικό, επιστροφή Μητογλου, λήξη συμβολαίου Μποχωριδη με ΠΑΟ),δεν χρειάζεται να κάνουμε πενταετές συμβόλαια .
Τα τριετές συμβόλαια τα δέχονται πιο εύκολα οι παίκτες και έχεις την ευκαιρία να βγάλεις χρημα αν θες να πουλήσεις κάποιον .Οπότε θες συμβόλαια μέχρι το 2021 για Φλιωνη Μητογλου Χριστιδη Διπλαρο και απο έμπειρους έχεις τους Καββαδά Μποχωριδη με διετές.
Για τα αμερικανικά έχεις απόλυτο δίκιο, θες δυο σκόρερ οπωσδήποτε.

Toby B

Μέχρι πότε έχουν συμβόλαια Φλιώνη, Δίπλαρος? Νμζ του χρόνου τελειώνουν ε? Οπότε ίσως πρέπει να ανανεωθούν και αυτά από φέτος. Καββαδάς πάντα ήταν το πουλέν μου αλλά βλέπω να χαιρετάει. Μακάρι να κάνω λάθος. Και Τσάι χωράει στην ομάδα μια χαρά παίκτης είναι.
ΥΓ: ανακοινώθηκε και το διαζύγιο με Πρίφτη πριν λίγο.

Jim Patras

O Nίκος έχει σίγουρα 3ετές συνεπώς ναι,τον Ιούνιο του 2018 ολοκληρώνεται.

Toby B

Αν όντως πάμε σε ομάδα που θα έχει ως στόχο τo player development, πρέπει να ανανεωθούν τα συμβόλαια των δύο μέχρι το 2020 σίγουρα.

stepap

Ο Στόχος θα είναι η τετράδα και η προώθηση των νέων παικτών. Με προπονητή τον Γιαννάκη δεν θα γρινιαξουν πολλοί και θα αγκαλιασουν την προσπάθεια οι περισσότεροι μπασκετικοι οπαδοί.

ChrisSiak

Συμφωνώ απόλυτα. Το χρήμα να υπάρχει και όλα τα αλλά γινονται

sotdepo

Σε ένα πιο γενικό σχόλιο..

Αυτό με τους πιτσιρικάδες κ τα μονομερή συμβόλαια κτλ πρέπει να σταματήσει κάπως. Ας βγει ένας κανόνας που θα δίνει έστω ένα πλεονέκτημα στις ομάδες που βγάζουν παίκτες από τις ακαδημίες.

Πχ να μπορεί να προφέρει 5ετές μόνο η ομάδα που τον ανέδειξε (τύπου bird rights στο NBA), ή να μπορεί να ματσάρει την προσφορά άλλης ομάδας (τύπου restricted free agent στο NBA).

Το να γίνεσαι 18 κ αυτομάτως να μην ισχύει τίποτα είναι άστοχο εντελώς.