Μήπως βλέπετε εκεί στις γωνίες κάποιον παλιό γνωστό μας;

Αν είναι αλήθεια πως τα τρίποντα από τη γωνία είναι τα πιο έξυπνα jump shots στο μπάσκετ, ο PJ Tάκερ είναι ο Άλμπερτ Αϊνστάιν των καλαθιών. Είναι ο πρώτος σκόρερ και από τις δυο γωνίες. Έχει σκοράρει 46 τέτοια σουτ, στα πρώτα 29 ματς της σεζόν. Η επιτυχία του ωστόσο, είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς. Είναι ο προορισμός στο τέλος τακτικών που ‘χουν δημιουργηθεί για αυτές τις ευκαιρίες“.

Το τρίποντο από τη γωνία είναι το σουτ που κατ’ εξοχήν εξαρτάται από τις συνεργασίες. Θέλει δηλαδή, την ασίστ του. Το 95% αυτών που ‘χει βάλει ο Τάκερ αφορά πάσα από φίλο Rocket. Από την αριστερή γωνία έχει 54% και από τη δεξιά 36%. Το 81% των σουτ που έχει επιχειρήσει γενικά, φέτος είναι από τις γωνίες

Πηγή: Οι καλύτεροι παίκτες του ΝΒΑ σε κάθε σημείο του γηπέδου

Εκτός από το ίδιο το άρθρο, μεγαλύτερο ίσως ενδιαφέρον παρουσιάζει ένας υπερσύνδεσμος σε ένα άλλο άρθρο: Ayasdi: η εταιρία που έκανε το μπάσκετ αληθινή επιστήμη. Εκεί περιγράφονται οι “13 κρυμμένες θέσεις του μπάσκετ”!

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Night Audit

Με αφορμή αυτό, το έκαναν και για την Ευρωλιγκα
https://m.contra.gr/Basketball/Europe/Euroleague/kalathhs-spanoulhs-sloukas-17-roloi.5329925.amp.html?__twitter_impression=true

aka Θεούλης

Πόσα κ ποσα βιντεακια και συνδεσμοι υπαρχουν στο youtube με αναλυσεις ή τροπους για τα παντα ! Πραγματικά αν θες…
όσο για τον Τακερ, πέρα απο το τριποντο στη γωνια που το έχει στανταρ συστημα το χιουστον (με τακερ και Αριζα) 3 χρονια τωρα, αποτελεί τον σκληρό των ροκετς και ειναι ο αρχηγός των αποδυτηρίων απο την πρωτη του χρονιά εκεί.

Sam Vincent

Υπάρχει μια θέση στο μπάσκετ που δεν την έχει εντοπίσει ακόμα κανένα αλγοριθμικό πρόγραμμα και καμία διερεύνηση νοημοσύνης παρα μόνο τα δύστυχα ,ταλαιπωρημένα και ατυχέστατα ματάκια μας . Αυτή του Νταλό ή αλλιώς : combo praying game destructor ή αλλιώς allou dallou demeck p.g. . . Υπάρχουν φήμες πως τον έβαλαν στο πρόγραμμα και αυτό έβγαλε tilt .