ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ

Το παιχνίδι είναι κρίσιμο για την 4η θέση , αλλά όχι ζωής και θανάτου. Με μια νίκη εκεί είμαστε κατά 99% 4οι , με μια ήττα δεν καταδικαζόμαστε . Με μια ήττα με -25 , πάλι δεν ήρθε το τέλος ( για εμάς τουλάχιστον , για τον Πρίφτη θα έρθει σε μια τέτοια περίπτωση ).

Η Ρόδος είναι μια έδρα στην οποία έχουμε παραδοσιακά πρόβλημα. Μετράμε 3 σερί ήττες και συνολικά 3-7 στην προϊστορία μας εκεί. Είναι που είναι δύσκολο το παιχνίδι , η αποχώρηση του Τζέκινς και ο τραυματισμός του Ντραγκίσεβιτς ανεβάζουν κι άλλο τον βαθμό δυσκολίας κυρίως στο ότι δε θα έχουμε αρκετά κορμιά διαθέσιμα.

Σκοπός είναι η νίκη ή – ο ευκολότερος – η διατήρηση του +24 ( ελπίζω να μη φτάσουμε να συζητάμε για αυτό κατά τη διάρκεια του αγώνα ).

Ο Κολοσσός παίζει καλύτερα εντός έδρας , όχι τόσο επιθετικά ( 110 off rtg εντός , 106 εκτός ) , αλλά κυρίως αμυντικά. Εκεί από 110 πόντους ανά 100 κατοχές που δέχεται εκτός έδρας , πέφτει στους 101 ανά 100! Αν συνυπολογίσει κανείς και το ότι εμείς πέφτουμε περίπου 20 πόντους ανά 100 κατοχές επιθετικά εκτός έδρας ( από 117 στο 98 !!!! ) καταλαβαίνει το επίπεδο δυσκολίας του αυριανού αγώνα.

Εμείς έχουμε 2 μεγάλα προβλήματα εκτός έδρας.

Το ένα είναι πως δεν μπορούμε να πάρουμε επιθετικά ριμπάουντ. Δεν πέφτουμε μόνο αρκετά στα ποσοστά μας ( 58,4% TS% εντός – 50,2% εκτός ), αλλά δεν μπορούμε να ανανεώσουμε τις επιθέσεις μας , όσο εύκολα το κάνουμε εντός έδρας ( 29% εντός έδρας και 22,8% εκτός έδρας το ποσοστό των διαθέσιμων επιθετικών που παίρνουμε ).

Το άλλο είναι πως δεν μπορούμε να πάμε στις βολές. Η αναλογία βολών ανά σουτ εντός έδρας είναι 37% και εκτός είναι 29%. Αυτό είναι περίπου 5 βολές λιγότερες εκτός , περίπου 3,5 πόντοι κάτω μόνο από αυτό!

 

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Ρέντικ , Ρέλεφορντ και Χολ οι πρωταγωνιστές του Κολοσσού , με τον Βασιλόπουλο να έρχεται σαν πολυεργαλείο και τους Αχόνεν , Γούτσον και Τσούκου να συμπληρώνουν.

Εντός έδρας εμφανίζεται και ο Σαλούστρος , ο οποίος εκτός έδρας είναι τελείως εξαφανισμένος πετυχαίνοντας 3,4 πόντους , αλλά μέσα στη Ρόδο βάζει 8,8.

Σας θυμίζω πως και πέρυσι χάσαμε στη Ρόδο με τον Σαλούστρο να πετυχαίνει 16 πόντους με 4/4 τρίποντα και 9 ριμπάουντ και επίσης τον Αχόνεν να βάζει 14 , από δυο ρολίστες δηλαδή .

 

 

 

ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Άρης

Κολοσσός Ρόδου

 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΚΤΩΝ

Άρης

Κολοσσός Ρόδου

 

SHOTCHART

 

 

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΊΑ

3-7

ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ

ΣΑΒ 18-03-2017
17:00 NOVASPORTS 4HD LIVE

19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
badgrandpa

Δεν ειμαι αισιοδοξος ουτε για την νικη ουτε για την διαφορα. Πραγματικα πιστευω οτι μας περιμενουν σαν υαινες να ξεσκισουν το κουφάρι μας… ελπιζω ο σιμτσακ να χει τον ιδιο τσαμπουκα με αυτον που ειχε στο πρωτο ματς και γενικα να μην χεστουμε απο το μισος και τη θεληση για εκδικηση που θα βγαλουνε οι αντιπαλοι

Toby B

Για μένα το παιχνίδι θα κριθεί στο ποσό εύκολα δίνουν οι διαιτητές τα φάουλ στον Καββαδα. Το βουνό δεν σταματιεται από παίκτες τύπου Ρεντικ, οπότε πρέπει να βρούμε τον τρόπο να περάσουν αρκετές μπάλες από τα χέρια του. Κατά τα άλλα μια πιθανή ζώνη του Κολοσσου μπορεί να μας βάλει δύσκολα, κυρίως γιατί δεν υπάρχει ο άνθρωπος που θα μοιράσει μπάλες από μέσα προς τα έξω και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για έξτρα πάσα και αμαρκαριστο τρίποντο. Με στατικό μπάσκετ δεν μπορείς να κερδίσεις τη ζώνη. Όπως είπε ο night το παιχνίδι είναι κρίσιμο και για το μέλλον του Πριφτη, πιθανόν να τον περιμένουν στην γωνία και αν δείξει πως δεν μπορει η ομάδα να κερδισει έναν από τους βασικούς διεκδικητές της 4ης θέσης, μάλλον πάει για αντικατάσταση.

Subaris

Αν μας εχουν διαβασει σωστα,θα κλεισουν καθε πασα προς τα μεσα κ θα αφησουν να σουταρουμε απ’εξω.Ουτε αλλαγες στα σκριν θα κανουνε με τον καββαδα!!.Τωρα που εφυγε κ ενα καλο σουτ παραπανω,ακομη καλυτερα γι’αυτους.Αν βρεθουμε κ σε ασχημη μερα απο την περιφερεια,χαιρετα μας τον πλατανο!!Βεβαια για ηττα πανω απο 24 δεν νομιζω,αλλα την ηττα την εχω πιο σιγουρη απο την νικη.Τωρα για τον Πριφτη δεν ξερω αν ειναι THE LAST STAND,απλα με μια ηττα,αλλα κυριως για το πως θα ερθει αυτη.Και βασικα θα ειναι πιστευω αδικο γι’αυτον να ειναι κριτηριο αυτος ο αγωνας για το αν θα μεινει ή αν φυγει γιατι εχουμε πολλα αγωνιστικα προβληματα κ ελλειψεις για να πουμε οτι το εχασε αυτος.Αν ηταν ας πουμε η ομαδα πληρης οπως σε προηγουμενες τραγικες ηττες να το καταλαβω.Τωρα παιζουν ο παγκος κ οι τραυματιες,με μια ομαδα που εχεις ηττες κ με πληρης κ καλυτερο ροστερ απο το φετινο(για περσι μιλαω φυσικα).Αν φυγει μετα απο ηττα απο τον σχεδον ισοβαθμο αντιπαλο σου,θα ειναι σιγουρα του στιλ “σε περιμενω στην γωνια”

experience

Φοβερό σουτ ο Τζένκινς, τι να σου πω. Μην τον αφήσεις μόνο του ήτανε

Subaris

Οπως κ να’χει,εισαι μειον ενα περιφερειακο σουτ.Ειμασταν που ειμασταν,τωρα ακομα χειροτερα.Τωρα καποιος πρεπει να βαλει τους ποντους που μπορει ο ιδιος + τους οσους ποντους του Τζενκινς + συν την καλη αμυνα που επαιζε + τα ριμπαουντ που επερνε.Μην τον βγαζουμε κ παλτο τον ανθρωπο.Σιγουρα δεν βοηθησε οσο θα θελαμε,αλλα οσο δεν αντικαθισταται,θα λειπει.

Jim Patras

Έτσι είναι,συνιστά απώλεια.Η συνεισφορά του (μικρή ή μεγάλη)στο παιχνίδι της ομάδας ήταν πολύπλευρη..

vlzvl

..και εγώ νομίζω είναι άδικο να φύγει (αν είναι να) από ήττα με τον Κολοσσό.
Είναι πολύ καλή ομάδα και ισάξια με ΠΑΟΚ για να’μαστε τόσο δραματικοί.
Δεν είναι πρόβλημα ένας αγώνας και είναι στα συν του Πρίφτη ότι ήθελε εδώ και καιρό να φύγει ο Τζεκινς. Βεβαια αυτός τους έφερε κλπ. στα ίδια γυρνάμε.
Συμπέρασμα: απλά ένας αγώνας, είτε χάσουμε είτε κερδίσουμε αν φύγει ο Πρίφτης τότε χάνουμε πολλά περισσότερα. Και εδώ που τα λέμε είδαμε το πόσο δυνατοί χαρακτήρες εόναι όσοι φύγανε, ο ένας τραυματιζόταν στο νύχι και δεν έπαιζε, ο άλλος σέντερ χωρίς να παίρνει ριμπάουντ και ο άλλος φοβερός σουτέρ όταν η μπάλα ήταν θεόκρυα και έφτιαχνε τα στατιστικά του με αυτό.
Φταίει ο Πρίχτης? σίγουρα. Να φύγει επειδή δεν τα πήγαν καλά μερικοί προβληματικοί παίχτες? όχι, τουλάχιστον όχι μέχρι να δούμε τη συνέχεια

Toby B

Εδώ που φτάσαμε ας μείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το παιχνίδι είναι δύσκολο και τολμώ να πω πως ο Κολοσσός είναι το φαβορί, οπότε είναι όντως κρίμα να φύγει ο Πρίφτης μετα από τέτοιο αγώνα. Βέβαια αν γίνει καμιά στραβή και χάσουμε με κατεβασμένα τα χέρια δεν σώζεται η κατάσταση.

Subaris

Γι’αυτο εγραψα οτι αν φυγει θα παιξει ρολο για το πως ηρθε η ηττα κ οχι απλα μια ηττα.Κριμα δεν ειναι.Αστειο θα ειναι.Γιατι αν παμε με τα συνηθη δεδομενα οτι οι επιλογες των παιχτων ειναι καθαρα του προπονητικου τιμ κ δεν μπηκε αλλο χερακι μεσα,η χρονια ειναι δικη του ευθυνη.Οποτε πρεπει να αποδωθουν ευθυνες.Ο αυριανος αγωνας αν αποδειχτει μοιραιος για τον πριφτη,τοτε θα νιωσω οτι με κοροιδευουν.Δηλαδη περιμενατε να χασουμε απο τον κολοσσο που καλοστεκεται στην Α1,που ειναι πληρης κ εμεις ουτε οι μισοι κ αυτοι τραυματισμενοι,στην εδρα του που ειναι δυνατος κ κανει ολα σχεδον τα μεγαλα ματς ντερμπι,να καταλαβετε οτι ο Πριφτης πρεπει να φυγει?Τοσα ματς παραδειγματα ειχατε,στο ντερμπι βαζετε τελεία?Ας μεινει εως το τελος,στο φιναλε να χρεωθει,αν χρεωθει αυτος την ολη ζημια και οχι να παρουν τα σκαγια κ τον αντικαταστατη του.Αυτο θα ειναι οντως κριμα!

Subaris

Δεν μπορουν να αλλαξουν κ πολλα πραγματα σε αυτο το σημειο για να αποδειχτει οτι ο κοουτς δεν ειχε το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης.Για να μην παρεξηγηθω,θεωρω πως ο Πριφτης πρεπει να τελειωσει το καλοκαιρι απο τον Αρη.Το καλοκαιρι ομως,οχι τωρα.Αν επρεπε να φυγει,ας εφευγε τον Γεναρη.Τωρα ειναι απλα αστειο.Ειναι σαν να μην πατουσες ολη την χρονια στο σχολιο χωρις να σου βαζουν απουσιες και την τελευταια μερα του σχολειου,να πηγαινες κανονικα κ στην τελευταια ωρα της γυμναστικης επειδη δεν φορουσες φορμα να επερνες 200 απουσιες για ολη την χρονια κ να εμενες!!

dorian gray

Ακόμα και με το υπάρχον ρόστερ ο Άρης (θα έπρεπε να) είναι το φαβορί.
Και σε ό,τι αφορά στον κύριο Πρίφτη, δε τού ζητείται το ακατόρθωτο.
Νίκη κόντρα στον Κολοσσό έστω με έναν πόντο διαφορά.
Νομίζω ότι η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει.

Subaris

Αυτο!

Sam Vincent

Δεν πρέπει πλέον τα αποτελέσματα των ματς που μένουν να αποτελούν κριτήριο για την παραμονή του κόουτς ,εκτός και αν βγούμε πάνω από τρίτοι. Πρώτον, γιατι δεν εχει καμιά ουσιαστική σημασία η κατάταξη. Δεύτερον γιατί η ομάδα παίζει με τρεις ξένους εκ των οποίων ο ένας ζηλεύει τους μισθούς τω συμπατριωτών του στην Ρόδο. Τρίτον γιατί η ζημιά από τις λανθασμένες επιλογές του κόουτς έγινε όλη και είναι ανεπανόρθωτη. Όσο για το ματς ,ωραία η Ρόδος ,τουριστικός προορισμός και καλό καλοκαίρι.

Subaris

Και αυτο με την 3 θεση σχετικο ειναι φυσικα ετσι?Αν ας πουμε χανει αβερτα η ΑΕΚ απο τον καθενα κ εμεις κερδισουμε τα αυτονοητα,δεν λεει κατι.Κατα τ αλλα,συμφωνω σε ολα.

Sam Vincent

Ναι ,σχετικό και αυτό. Αν καταρρεύσει ξαφνικά η ΑΕΚ και αρχίσει να χάνει απο παοκ Ρεθυμνο και Τρίκαλα ,και την ξεπεράσουμε θα είναι σαν να τρέχουμε μόνοι και να ερχόμαστε δεύτεροι. Όσο για την παραμονή του κόουτς θα πω ότι η λογική λεει πως θα φύγει μόνο εάν έρθει ένας αρκετά …φθηνότερος, γιαυτό ας προσέχουμε τα λόγια μας και σας προειδοποιώ να μην βιαστείτε να με ξαναπείτε Κασσάνδρα. Ουγκ.

timemaster

πολύ απαισιόδοξους σας βρίσκω και δε ξέρω γιατί.
Επειδή έχουμε να κερδίσουμε εκτός έδρας από τις 17/12 και από τότε έχουμε ένα 10-0;
Επειδή έχουμε τρεις σερί ήττες στην Ρόδο;
Επειδή θα παίξουμε με τρεις ξένους όπου οι δύο είναι ακόμα τραυματίες;
Επειδή η ομάδα δεν έχει βγάλει καλό πρόσωπο όλη τη χρονιά;

Εγώ πάντως είμαι αρκετά αισιόδοξος και πιστεύω σε νίκη.
Νομίζω πως οι μέρες ξεκούρασης αυτή την εβδομάδα και οι αρκετές προπονήσεις αρκούν να μας δώσουν την νίκη. Σε αυτό το παιχνίδι πηγαίνουμε χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας κανένα άλλο και χωρίς να έχει προηγηθεί σε σύντομο διάστημα άλλο.

Οπότε πολύ ενέργεια στην άμυνα , κομβικοί παίχτες ο Ξανθόπουλος και ο Γιάνκοβιτς και πολύ τάισμα στον Καββαδά που δεν έχει αντίπαλο.

Subaris

Οσο συμφωνω με τρολαρισμα στο πρωτο μισο του σχολιου σου,αλλο τοσο συμφωνω κ στο αλλο μισο!! Πραγματικα,το μυαλο μου κολλησε στην ευρωπης εποχες κ δεν σκεφτηκα καθολου τις παραπανω μερες ξεκουρασης κ προπονησεις.Ενα ατου παραπανω να κανω θετικη προβλεψη γιατι με τρωει τοση ωρα να κανω αρνητικη!!