Ένσταση, με την οποία ζητά την υπέρ του κατακύρωση του αγώνα, υπέβαλλε ο ΑΡΗΣ μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την Banvit.

Η ομάδα μας υποστηρίζει ότι όταν ο Tadija Dragicevic πέτυχε το τρίποντο που έγραψε το 93-94, στο χρονόμετρο απέμεναν 26.6 δευτερόλεπτα για τη λήξη της παράτασης. Μετά το κόψιμο του Σπύρου Μούρτου στον Theodore, το χρονόμετρο έδειχνε 1.7 δευτερόλεπτα για τη λήξη, κάτι που σημαίνει ότι είχε λήξει ο χρόνος των 24” για την τουρκική ομάδα.

Πηγή: Ενσταση κατεθεσε η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. | Aris BC – Official Online Store

για να δούμε…

 

51 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisSiak

Το ελαχιστο που επρεπε να κανουμε.

aka Θεούλης

Φίλε τα φάουλ σε καββαδά και τσαιρέλη που έγιναν πριν την παράταση στο ρμπάουντ δεν υπάρχουν ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!! Τρέλα!

gerorge

https://www.novasports.gr/basket/europi/champions-league/article/306114/den-ginodai-auta-re-ari/#.WGwPMi8jHIU
Στο 06:35 των highlights νομιζω οτι φαινεται οτι η ΚΑΕ εχει δικιο.Βεβαια απο αυτο μεχρι την δικαιωση της ενστασης απεχουμε πολυ.Μετα το τριποντο του ντραγκι παντως φαινεται οτι το χρονομετρο τρεχει για καποια δευτερολεπτα ανεξαρτητα απο το 24αρι

experience

Εαν έγινε έτσι τότε σημαίνει ότι απέμενε κάποιος χρόνος και σε μας να κάνουμε επίθεση, καθώς κύλισε χρόνος χωρίς να παίζει παιχνίδι.

stepap

Τώρα θα φανεί αν είναι σοβαρή η διοργάνωση που παίζουμε.Αν μας δικαιώσουν θα πρέπει να ξαναπάμε να παίξουμε το 1,7 με δική μας κατοχή.

Sam Vincent

Αν ξαναπαικτουν τα 1,7 το κυρος της διοργάνωσης θα ανέβει stepup? ( προσπάθησε να το δεις ως φίλαθλος της Βαλένθια)

xanthoskyli4

Χέστηκα για τον φίλαθλο της Βαλένθια, φίλε Sam. Όλοι οι σωστοί φίλαθλοι ανά τον κόσμο απαιτούν ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ στις αθλητικές αναμετρήσεις. Εξάλλου έτσι θα δείξεις, ότι ακόμη και στα λάθη σου, δεν είσαι σαν την Bertomeou Clan

Sam Vincent

Μαζί σου σκύλε κι εγώ χέστηκα. Απλά προσπαθώ να μπώ στα παπούτσια αυτών θα αποφασήσουν για την ένσταση…

stepap

Βεβαίως Σαμ . Οταν η Φιμπα διατυμπανίζει ότι θέλει δικαιοσύνη και ισονομία και οτι οι ομάδες που θα έχουν την καλύτερη κατάταξη στα εθνικά πρωταθλήματα θα πρέπει να παίζουν στην Ευρωλίγκα , δεν μπορεί να αφήνει να συμβαίνουν αυτα τα αίσχη στην διοργάνωση της.

Sam Vincent

Να σου δώσω μια άλλη διαταση .Χτες έγινε μια σφαγή που την μάθαμε εμείς ,οι Τούρκοι (χαράς ευαγγελια) και λίγοι μυημένοι.Ούτε η πρώτη ,ούτε η τελευταία… Αν παικτούν τα 2 δευτερα αφού η ομάδα μας ξαναταξιδέψει ,επειδη εγιναν εγκλήματα από γραμματεια και ρέφερις θα μιλουν όλοι πλέον για διοργάνωση του κω… .Γιαυτό λεω πως ισως προσπαθήσουν να το κουκουλώσουν δίνοντας μας κατι παρακάτω (όπως σωστά λες κι εσύ) δεδομένης της όποιας δύναμης του Λάσκαρη στην Φιμπα .

Trif-3

ψάχνω μα δε μπορώ να βρω το βίντεο από τη φάση. Αν είναι έτσι όπως τα λένε δεν υπάρχει περίπτωση να μη δικαιωθούμε..και λογικά όπως λέει και ο stepap παιζουμε 1,7 με δικη μας μπαλα

aka Θεούλης

αυτό που λέμε είναι οτι όταν ο μούρτος έκανε την τάπα θα έπρεπε να λήξει και η κατοχή για την μπάνβιτ και να έχουμε εμείς κατοχή για 1.7.
Μετά το κόψιμο του Σπύρου Μούρτου στον Theodore, το χρονόμετρο έδειχνε 1.7 δευτερόλεπτα για τη λήξη, κάτι που σημαίνει ότι είχε λήξει ο χρόνος των 24» για την τουρκική ομάδα».

aka Θεούλης

λοιπόν.
Όταν η μπάλα μπαίνει στο παρκέ αλλά ο παίκτης δεν την ακουμπάει, ο συνολικός χρονος του ματς κυλάει κανονικά. ο Θόδωρας την έπιασε λίγο αργότερα και τότε ξεκίνησε να μετράει ο χρόνος των 24ρων για κατοχή. Γιαυτό δεν βγαίνουν τα νούμερα…
Έχουμε δίκιο πάντως ο κανονισμός λέει ο χρόνος ξεκινάει όταν η μπάλα αγγίξει κάποιον παίκτη. Και αν δικαιωθούμε έχουμε κατοχή για 1.7 με το σκορ στο +1 για εμάς. αυτα

stepap

Κανονικα ούτε ο συνολικός, ούτε το 24αρι κυλάει πριν την ακουμπήσει παίκτης. Κοίταξα το χρονόμετρο στην αρχη της φάσης και όντως είχαν διαφορα ενα-δυο δευτερόλεπτα.

aka Θεούλης

ε ναι

mitslion

Είναι η 1η φορά που γράφω, παρόλο που σας διαβάζω τακτικά.
Εχετέ τις καλύτερες ευχές μου,και μπραβο για την καλή δουλεία που κάνουν οι admin.
Εκνευρίστικα σήμερα με την διαιτησία,
Το λάθος που έγινε με τον χρόνο ειναι τραγικό πάντως και πιστεύω ότι η ενσταση θα κερδιθεί
Όταν 1 ομαδα σκοραρει στα 26,6 δευτερόλεπτα(το κανει και ως στρατηγικη) γνωρίζει οτι σε καθε
περίπτωση (αν δεν ανανεώθει ο χρονος απο φάουλ ή σταφανη ή εσκεμένο ποδι) έχει 2,6 το ελαχιστο δευτερόλεπτα
για δική της επίθεση. Άρα ακομη και αν μετρα το καλάθι τους (που δεν μετραει) εχεις 2.6 επιθεση.
ευχαριστώ

experience

Είτε αυτό ισχύει ή ότι κακώς πέρασαν και τα άλλα 2,6-3 δευτερόλεπτα και έπρεπε να έχουμε και εμείς μία επίθεση 3 δευτερολέπτων. Εννοώ ότι αν άργησε να ξεκινήσει το 24 ξεκάθαρα υπάρχει λήξη επίθεσης, αλλιώς έπρεπε να έχουμε κάποιο χρόνο να σουτάρουμε. Πάντως θέμα υπάρχει, δύσκολο το βλέπω πάντως τώρα να γίνει οτιδήποτε. Αν υπήρχε λιγότερος χρόνος απλώς θα ξεκινούσε την προσπάθειά του ο ξένος της Μπάνβιτ νωρίτερα. Ρε συ πάντως είχαν πέρα από όλα τα άλλα και απίστευτη τύχη, όλα τους βγήκανε στο τέλος, δύο φορέςωνα σκοράρεις στη λήξη;

gerorge

Το λει απ δεν ηταν τυχη,ηταν καθαρα δικο μας λαθος το οποιο εκμεταλλευτηκαν.Οπως και το φαουλ του Cummings(αν εγινε γιατι ποτε δεν ξες)επρεπε να ηταν σκληροτερο ακομα και αντιαθλητικο απο το να αφησεις το καλαθι & φαουλ.Δυσκολα παντως τα πραγματα με την ενσταση,θα μας ξαναπανε εκει για να παιξουμε 1μιση δευτερολεπτο με δικη μας κατοχη;

Minnie the Moocher

Να μας ξαναπάνε και με τα έξοδα πληρωμένα απο τη Φίμπα…το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν

experience

Για την επαναφορά και το λει απ συμφωνώ, το έγραψα και στα άλλα σχόλια. Και εννοείται δεν τρως καλάθι και φάουλ, αν είναι να κάνεις φάουλ δεν τρως καλάθι. Δηλαδή χειρότερα δεν μπορούσε να πάει εκείνη φάση με 1 δευτερόλεπτο να μένει.

stepap

Αν είναι έτσι τα πράγματα πρέπει να δουμε την διαφορά που είχε το ενα χρονόμετρο με το αλλο στα 24 πριν την λήξη. Δεν συμβάδιζαν πάντως γιατι θυμάμαι ότι τα κοίταξα κ είχαν μια μικρή διαφορά.

stepap

Τώρα που το ξαναείδα , το 24αρι ξεκινά οταν ο συνολικός χρόνος είναι στο 23,7 ή 23,8.
Για μένα υπάρχουν διάφορες εκδοχές στην εκδίκαση
1. Δικαιωνόμαστε και παίζουμε 2,6 δευτερόλεπτα μετρώντας όμως το καλάθι του Ορελικ. Κάτι που ισοδυναμεί με ήττα.
2.Δικαιωνόμαστε και παίζονται από την αρχη τα 26,6 δευτερόλεπτα
3.Δικαιωνόμαστε και δεν μετράει το καλάθι του Ορελικ και παίζουμε το 1,7 με τη μπάλα δικη μας.
4.Δεν δικαιωνόμαστε και παίρνουμε σφυρίγματα σε αλλα παιχνίδια .

Tarpley-3

5..Δεν δικαιωνόμαστε και Δεν παίρνουμε σφυρίγματα σε αλλα παιχνίδια .

Kotsos

Το σενάριο να παιχτει το ματς στο 93-94, με 26.6 δευτερόλεπτα και κατοχή στη Μπανβιτ αποκλείεται?

Subaris

Εγω αυτο βλεπω το πιθανοτερο αν υπαρξει καποια δικαιωση στην ενσταση.Αν οντως ακουμπησε την μπαλα 3 δευτ. αφου μπηκε στο παρκε,τοτε το λαθος ειναι το ξεκινημα στην μετρηση του κανονικου χρονου,οχι των 24.Η λογικη λεει να διορθωθει το λαθος απο την αρχη του “κακου”

dorian gray

Yπάρχει δεδικασμένο επανάληψης αγώνα ή κατακύρωσης αγώνα στην ηττηθείσα ομάδα, στο πλαίσιο ευρωπαϊκής οργάνωσης;
Είναι, νομίζω, μια σημαντική πληροφορία, γιατί αν δεν υπάρχει, η ένσταση λογικά δεν έχει πιθανότητες.
Και μια 2η ερώτηση.
Που εκδικάζεται;
Από τι είδους δικαστές ή “δικαστές”;

stepap

Επανάληψη αγωνα έγινε πρώτη φορά επί εποχής Ίβκοβιτς στο ΑΕΚ -Ταουγκρες . Νομίζω ήταν το 2002 περίπου

Sam Vincent

Είναι προφανές ότι η ομάδα έχασε από ένα “λάθος “στην χρονομέτρηση…Όσοι θα εκδικάσουν την ένσταση θα το δουν εύκολα. Για την λήψη της απόφασης θα βαρύνουν δυο πράγματα .Πρώτα η βούληση της διοργανώτριας και δευτερον το διαδικαστικό ,οτι δλδ θα πρέπει να επαναληφθουν 2 δευτερολεπτα ,να ξαναταξιδευσει ο Αρης στην Τουρκία μια πολύ επικυνδινη περίοδο κτλ. Κατά την γνώμη μου εαν το θελήσει ο Λάσκαρης θα πάρουμε το παιχνίδι γιατί δεν γίνεται να είναι τόσο ανυπόλυπτος ένας από τους πρωτεργάτες της διοργάνωσης. Αν τελικά το παιχνίδι το χάσουμε θα είναι γιατί ο Λασκαρης θα πειστεί να πάρει κάποια αντισταθμιστικά οφέλη για την ομάδα στην συνέχεια προκειμένου να μην ξεφτηλιστεί κι αλλο το ch.l …Αν συμβεί αυτό θα συνοδευτεί από “χλιαρές” ανακοινώσεις διαμαρτυρίας του Λάσκαρη κατά της διοργανώτριας.

Tarpley-3

Καλη πραξη η ενσταση.Εγω θα το ξαναπω ομως πως του χρονου πρεπει να αποχωρισουμε απο το τσιρκο της φιμπα.Για το καλο της ομαδας.Δεν μπορω να θυμιθω παιχνιδι που να ειχε καλη διαιτησια.Στα της φασης με το χρονομετρο πρεπει να ακουμπησει μπαλα ο παικτης οπως λεει ο stepap.Δυσκολο σε αυτη τη μουφοδιωργανωση να ισχυει κατι διαφορετικο.Οπως και εκ του ασφαλους υπηρξε φαουλ στο Τσαιρελη πριν τη παραταση που δεν δοθηκε και ισως και φαουλ στο Καββαδα.Ντροπη του μπασκετ,για πολυ χλεπα η τριαδα με τα γκρι.Οσο για τους Τουρκους ελπιζω να τα ξαναπουμε στο Αλεξανδρειο και εκει θα ειναι βαρια η που..α.

Tarpley-3

Καλα και στην Euroleague οι Τουρκικες παιρνουνε σφυριγματα.Δεν λεω το αντιθετο αλλα τουλαχιστον ειναι η κορυφαια διοργανωση και βλεπεις αλλο επιπεδο μπασκετ.Απο κει και περα και περσι στο Eurocup ειδα κακες διαιτησιες αλλα σαν το χθεσινο ποτε.Ωστοσο αμα παρατηρησεις στην Euroleague Eurocup οι διαιτησιες οι κακες ειναι προβλεπομενες ειδικα οταν ευνοουνται οι Τουρκοι ,ενω στο CL εκτως απο το θεμα της ευνοιας παρατηρω και ερασιτεχνισμο και πραγματικα κακους διαιτητες απλα επειδη τοσο μπορουνε κιωλας.

gerorge

Οντως η μπαλα στο 2.7 ηταν εκτος γηπεδου.Πολυ περιπλοκα τα πραγματα και μαλλον οσο πιο περιπλοκα τοσο πιο δυσκολο να δικαιωθει η ενσταση.Και αν δικαιωθει πιθανολογω θα ειναι να επαναληφθουν τα τελευταια 26.6 δευτερολεπτα

Tarpley-3

Αν δικαιωθει η ενσταση ετσι και αλλιως τα 26,6 θα ξαναπαιχτουνε οχι τα 2,7.

Trif-3

δεν εχει σημασια ποτε σηκωνει το χερι , ο χρονος σταματαει αυτοματα με το σφυριγμα (υπαρχει τσιπακι στη σφυριχτρα). οπως επισης και για το ξεκινημα της επιθεσης που ειπε καποιος φιλος πιο πανω, ο διαιτητης ξεκιναει το χρονο με το μηχανημα στο παντελονι του

Tarpley-3

Ωστοσο το 24αρι ειναι ευθυνη της γραμματειας και οχι των γκρι γενικα.Ισως η μονη φαση που δεν φταινε τα κορακια.Πιο συγκεκριμενα αυτου που ασχολειται με το 24αρι.Μαλλον θα ειχε κανει κανα ντουμανι πριν τον αγωνα η στο ημιχρονο.

Tarpley-3

Ισχυει και δεν ισχυει ειναι παραξενο.Πριν 2 χρονια ειχα δουλεψει κατι φεγγαρια σαν γραμματεια στην ΕΣΚΑ και η ευθυνη για το 24αρι παει κατευθειαν στον αρμοδιο της γραμματειας που εχει το 24αρι.Ειχε τυχει ενα παρομοιο συμβαν,οχι ιδιο παρομοιο οταν εγινε λαθος στο 24αρι και την ευθυνη φεραμε οι κριτες.Βεβαια μιλαμε για τοπικο πρωταθλημα,νομιζω κιωλας παιζανε Δοξα Βυρωνα,Ηλιουπολη η Χαραυγιακος δεν ειμαι σιγουρος 100% αλλα παρολα αυτα δεν υπηρξε καποια δικαιωση,ουτε καποια ποινη στον διαιτητη.Δεν ξερω αν αλλαζει κατι λογο της διαφορας ποιοτητας του πρωταθληματος στην περιπτωση μας.

Tarpley-3

Ειναι παραξενο,τι να σου πω.Το οτι μετραει τα 8 δευτερολεπτα για να περασεις το κεντρο ισχυει,αλλα ειναι διαφορετικο σε καθε περιπτωση.Συγκεκριμενα χθες εγω μεγαλυτερη ευθυνη ριχνω στον βλακα της γραμματειας που ειχε το 24αρι.Το οτι ο διαιτητης μπορουσε να το τσεκαρει ειναι διαφορετικο,απο την αρχη του κακου που ητανε αυτος στην γραμματεια στην συγκεκριμενη περιπτωση.Οι Γκρι φταινε στην διαχειρηση των φαουλ ξεκαθαρα και στην τελευταια φαση που μας εστειλε παραταση χωρις λογο κατα την γνωμη μου.

Arion3

Δεν γινετε να βλεπεις το βιντεο και να μην δινεις τα φαουλ τουλαχιστον ημαρτον δηλαδη,3 φαουλ στην διεκδικηση μην πουμε οτι ο κορκμαζ μπηκε νωριτερα για το ριμπαουντ και παει η μπαλα σ εμας κανονικα εκτος απο τα φαουλ,τραγικοι διαιτητες,,η ενσταση μας ειναι απολυτα δικαιη και πρεπει να την κυνηγησουμε,εφοσον εχουμε δικιο η μπαλα σ εμας και να παιχτει το τελευταιο 1,5 δευτερολεπτο που μενει..

gerorge

Δεν μπορει μετα απο instant replay να δωσει καποιο φαουλ οσο εξωφθαλμο και να ειναι

Trif-3

μπορεις να δωσεις την κατοχη αναποδα ομως.. ;-p

aka Θεούλης

εγω πάντως στο βιντεάκι βλέπω μετά από γρήγορη σωστή επαναφορά, τον ΝΤΡΑΓΚΙ να κολλάει το τριποντάκι για το 93-94 από τα 8 μέτρα με έναν απελπισμένο Τούρκο να κρέμεται επάνω του και τον λαό του Άρη σε έξαλλη κατάσταση να πανηγυρίζει μαζί με τον Σέρβο για την τεράστια ανατροπή μέσα στο πτηνοτροφείο!!!

MrT

Ξερει κανεις αν εχει δικαιωθεί ποτε παρομοια περιπτωση ενστασης στην Ευρωπη?

ammonas

Να κάνω και μια ψιλο-άσχετη ερώτηση: Γνωρίζει κανείς τί γίνεται σε περίπτωση τραυματισμού παίκτη; Αναφέρομαι στον τραυματισμό του Ζάρα. Ο διαιτητής έπρεπε ή δεν έπρεπε να σταματήσει το παιχνίδι, όταν ξεκαθαρίζει η κατοχή; Δεν έχει διακαιοδοσία και απλά το αφήνει να εξελιχθεί σε σημείο που και οι δυο ομάδες παίζουν με 4 παίκτες, έπειτα επιστρέφει ο Orelik και κολλάει ένα αμαρκάριστο τριποντάκι περιποιημένο με πολύ πανηγύρι; Υπάρχει κανονισμός σχετικός με επιβολή fair play ή μόνο στο μυαλό μας η καλαθόσφαιρα είναι παιχνίδι επιπέδου;

stepap

Πολυ σχετική ερώτηση θα έλεγα. Αλλη ξεφτίλα κ αυτη κ για την Μπανβιτ κ για τους ρέφερι.