Από το hot spot της Λέσβου στον Αρη (vid)

Από το hot spot της Λέσβου στον Αρη

Ο 17χρονος Κογκολέζος παίκτης έχει μια συγκλονιστική ιστορία ζωής, που η διαδρομή της περνάει μέσα από την κόλαση της πείνας, αλλά και μέσα από το Hot Spot προσφύγων της Λέσβου και φτάνει ως τον παράδεισο του Αρη, ο οποίος έκλεισε τον παίκτη, αλλά δεν μπορεί να τον χρησιμοποιεί στην Α1, καθώς έχει κλείσει τις θέσεις των ξένων του.

Επινε νερό για να ξεγελάσει την πείνα του

Ο Κράιστ Ουάμπα γεννήθηκε στο Κογκό. Ηταν μέλος μια πολύς φτωχής οικογένειας που κυριολεκτικά δεν είχε να φάει. Ο Ουάμπα μίλησε για εκείνες τις δύσκολες στιγμές σε βίντεο του προγράμματος «Athlenda Carreer Programe» και είπε ότι έπινε νερό πολλές φορές για να έχει το στομάχι του την αίσθηση της πληρότητας και να ξεγελάει την πείνα του.

Μετανάστης στα 15

Ο Κογκολέζος αποφάσισε να ασχοληθεί στα 14 του με το μπάσκετ. Στο Κογκό δεν είχε πολλές ευκαιρίες να κυνηγήσει τα μπασκετικά όνειρά του. Ετσι στα 15 μόλις χρόνια του αποφάσισε να φύγει από την χώρα του. Πήγε στην Τουρκία, αλλά εκεί δεν μπόρεσε να στεριώσει.

Στο Hot Spot της Λέσβου

Πέρασε στην Ελλάδα με το κύμα προσφύγων που περνάει στην χώρα μας μέσω της Τουρκίας. Βρέθηκε στην Λέσβο, όπου μπήκε σε Hot Spot του νησιού για τους πρόσφυγες. Εμεινε 1 χρόνο εκεί.

Ανακάλυψη του Μπαλογιάννη

Από εκεί βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη. Ο προπονητής του Αστέρα Σίνδου, Γιώργος Μπαλογιάννης τον ανακάλυψε και τον έφερε στην ομάδα. Εκεί ανακάλυψε και το πρόγραμμα «Athlenda Carreer Programe» και έκανε προφίλ στο σχετικό σάιτ.

Κάπως έτσι τον ανακάλυψε ο Βαγγέλης Αγγέλου και ο Αρης.

 

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
AlphaMi

Καπως ετσι ξεκινουν οι ιστοριες που ειναι σαν παραμυθια.
Μπορει πραγματι να ειναι ενα ακατεργαστο διαμαντι και σε 5-6 χρονια να μιλαει ολος ο πλανητης.
Βασικα εμεις θα ειμαστε οκ ακομα και αν εξελιχθει σε εναν καλο και χρησιμο παικτη.
Οπως και να’χει δεν εχυμε να χασουμε τιποτα

Ody

Πως δεν έχουμε; Ξέρεις πόσο νερό πίνει;

dorian gray

Χαμός!!!

xanthoskyli4

…κάποιος να συμμαζέψει … αυτόν τον τύπο με το απίθανο χιούμορ!

aka Θεούλης

comment image

MrT

Εγραψες φιλε?

Starstruck

Νέα περίπτωση Σαμίρ Γκούντα… Ας ελπίσουμε να μην έχει την ανάλογη εξέλιξη και να στεριώσει για τα καλά

Subaris

Προς το παρων μονο και μονο που καποιος δινει τα απαραιτητα για μια αξιοπρεπη ζωη σε εναν ανθρωπο που περασε απο την κολαση, ειναι επιτυχια.Αν του δινεις και την ευκαιρια να ζησει και το ονειρο του τοτε δεν μπορω καν να φανταστω πως μπορει να νιωθει αυτο το παιδι.Ευχομαι να το ζησει και χωρις καμια αποκλιση.

vaggelaris

Πάντως όλο αυτό είναι κ μια καλή διαφήμιση του Άρη αν το δούμε κ από μια άλλη πλευρά. Άλλωστε η διοίκηση κάνει μεγάλη προσπάθεια για να ξαναφτιάξουμε
το όνομα σε όλα τα επιπεδα. Η ιστορία εχει κάνει το θόρυβο της στο χώρο του μπάσκετ. Δε λέω ότι το κάνανε για αυτό αλλά ας δούμε κ αυτή την παράμετρο. Το αγωνιστικό είναι ένα άλλο κομμάτι που θα το δούμε με τον καιρό.

kaptsik

Και αν μαζί με το όνειρο του ζήσουμε και λίγο από το δικό μας, τόσο το καλύτερο!