Ρωτήθηκε για το αν έπαιξαν ρόλο τα τελευταία οχτώ λεπτά του πρώτου αγώνα όταν η Νίζνι από το -12 έκλεισε τον αγώνα στο -2 και απάντησε: “Το μπάσκετ περνάει μια μεγάλη ποιοτική κρίση και μπορεί να είναι έτοιμα τα χέρια και τα πόδια, αλλά η ψυχολογία και το μυαλό θέλον αντοχή και υποστήριξη για να βρεθούν εκεί που πρέπει. Στον πρώτο αγώνα εμείς δεν είχαμε να χάσουμε κάτι, η Νίζνι είχε και είχε και την πίεση. Σήμερα εμείς παίζαμε με την πίεση, γιατί έπρεπε να περάσουμε. Είχαμε την πίεση και δεν την αντέξαμε”.

Για τις 19 άστοχες βολές (17/36) των παικτών του είπε: “Ξέρετε πολύ καλά τι μάχη έγινε το καλοκαίρι για να φτιάξουμε την ομάδα και να μαζέψουμε αυτά τα παιδιά. Ξέρετε πολύ καλά τι μπάτζετ είχαμε στην διάθεσή μας. Αν έβαζαν και τις βολές, δεν θα έκαναν αυτό το μπάτζετ. Ένας άνθρωπος γεννιέται με κάτι που πρέπει να διορθώσει. Αυτό που ζητάμε είναι στοργή στους παίκτες και συνθήκες δουλειάς. Αν έβαζαν τις βολές δεν θα έκαναν 50.000 δολάρια. Ο ΜακΓκι με αυτό το κορμί, αν τις έβαζε θα έκανε 500.000 όχι 70.000 που κάνει σήμερα. Παρόλ’ αυτά έχουμε προπονητή για τις βολές, δουλεύουμε με βίντεο κάθε μέρα και προσπαθούμε. Προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε, αλλά θα πρέπει να ζεις με κάτι”.

Ρωτήθηκε για τη μη χρησιμοποίηση του Δημήτρη Βεργίνη και εξήγησε πως “θα μπορούσε να παίξει και ενδεχομένως να έδινε λύσεις επιθετικά. Αυτό που του εξήγησα είναι ότι επειδή ο Δημήτρης είναι παίκτης μισού γηπέδου και αυτή η ομάδα πορεύεται αυτό το διάστημα με την άμυνα σε όλο το γήπεδο και το τρανζίσιον, είναι έξω από το στιλ του και γι’ αυτό δεν παίζει. Είναι δική μου απόφαση, εγώ παίρνω την ευθύνη. Όταν η ομάδα βρει αυτοματισμούς στο μισό γήπεδο, τότε ο Δημήτρης θα μπορέσει να μας βοηθήσει”.

Πηγή: Αγγέλου:

27 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jose

Άρα δηλαδή η ομάδα αυτή είναι και σε όποιον αρέσει. ΥΓ τι σημαίνει παίκτης μισού γηπέδου;

Jim Patras

Να συνεχίσουμε εδώ..Ο Βεργίνης ήρθε φέτος.Άρα δεν τον βρήκε στην ομάδα..

Jim Patras

Σωστά..Αλλά στην κατάσταση που είμαστε μου μοιάζει πολυτέλεια να έχουμε έναν παίκτη που θα περιμένουμε να βγουν οι αυτοματισμοί για να πάρει χρόνο συμμετοχής…

vaggelaris

Κ εννοείται θα βοηθούσε κ με την εμπειρία του. Πάντως είναι πολύ νωρίς για να μας πάρει από κάτω γιατί έρχονται πολύ δύσκολα ματς. Εγώ απογοητευτικα πάντως από την προσέλευση(μετά από νίκη μάλιστα) κ από τις αποδοκιμασίες. Δηλαδή αυτό αξίζει στην ομάδα αυτή?

Jose

Με όρους αγοράς και πολύ της είναι. Δε γίνεται από τη μια να λέμε “συμβιβαστειτε ότι η ομάδα ειναι δύσκολα και δεν έχει άμεσους στόχους” και από την άλλη να ζητάμε να έχει κοινό λες και παλεύει για πρωτάθλημα. Αν η ομάδα βολοδέρνει θα βολοδέρνει και το κοινό της.

Mario Mponi

Οι αποδοκιμασιες ειναι κ αυτες μερος του παιχνιδιου.Οταν βλεπεις airball, χαμενα λευ απ,τοσες χαμενες βολες απο επαγγελματιες παιχτες κ εσυ εχεις πληρωσει για να δεις τουλαχιστον τα βασικα του μπασκετ ε τοτε ξεχνας κ τις “ειδικες συνθηκες”κ το οτι η ομαδα ακομα φτιαχνεται.Ο Αρειανος καλως η κακως δεν εχει μαθει να βλεπει παιχτες περιορισμενων δυνατοτητων κ εδω κ 3 χρονια εχει μπουχτησει απο τετοιους…

Subaris

Καλα κ αυτο μου ακουγεται κατι σαν ” αν βρω γκομενα μπορει κ να γ…..” Ενας παιχτης μειον δηλαδη μεχρι να αυτοματοποιηθουμε?Ζητω που καϊκαμε!! Μια δοκιμη 5 λεπτων δεν ευλαπτε σημερα στην θεση του κυριου Μποχωριδη.

Subaris

Ε τι ηθελες ρε τρελε?Να κανει δημοσκοπιση?!!!Μισου γηπεδου μαλλον εννοει οτι στην επιθεση θα τον βαζει αλλαγη κ στην αμυνα θα τον βγαζει!!

Mits-77

Οποιος θυμαται να μας πει σε ποιο παιχνιδι ο Αρης στο Παλε να μην εχει σκοραρει καλαθι ΚΑΝΕΝΑΣ Έλληνας παίκτης… Απο μια βολη ειχαν Φλιώνης και Μποχωρίδης. Δεν ετοιμασε καλα την ομαδα ψυχολογικα ο Αγγελου, οι Ελληνες απογοητευτηκαν και απο την μικρη προσελευση του κοσμου και λυγισαν κατω απο το βαρος της σημασιας του παιχνιδιου για το Ευρωπαικο μελλον της ομαδας τουλαχιστον για φετος.

Vamos_G1

Μιας κ ο κόουτς αναφέρθηκε στο θέμα των βολών, από μαζοχισμό, κάθισα κ έψαξα στο site του εσακέ τα ποσοστά της ομάδας στις βολές στην κανονική περίοδο τα τελευταία 19 (!) χρόνια (πιο πριν δεν έχουν φορτωμένα στατιστικά ομάδων). Αναφέρω τα ποσοστά μας % αρχίζοντας από πέρσι:

68,3/68,9/72,3/68,3/66,3/72,4/73,7/71,1/73,7/78,2/76,2/71,3/72,7/72,4/71,9/73,4/71,6/70,9/69,5.

Δλδ το χειρότερο ποσοστό μας τα τελευταία 19 χρόνια ήταν το 66,3% της σεζόν 2013/14, ενώ ο μ.ο. μας είναι 71,7%, έχοντας μόλις 5/19 σεζόν κάτω από 70%. Αυτό για να καταλάβουμε το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος. Οπότε το χαβαλεδάκι του στυλ “αν έβαζε τις βολές θα έκανε 500 κ όχι 70” ας το αφήσουμε καλύτερα στην άκρη γιατί κ αν η γιαγιά μου είχε…καλαμπαλίκια, θα ήταν παππούς μου. Λύσεις θέλουμε να ακούσουμε.

Vamos_G1

Εάν με κάποιο (μαγικό ή μη) τρόπο φτάσουμε το 64,5% κ πάλι θα πρόκειται για το χειρότερο ποσοστό μας στην 20ετία!!! Εγώ πάντως με αυτά που βλέπω αμφιβάλλω ακόμα κ για το 60%. Για το πρωτάθλημα δε, δεν το συζητώ καν, όλοι θα στοχεύουν ΜακΓκι. Θα κλάψουν μανούλες. Όσο για τον προπονητή στις βολές, τι να πω. Μακάρι να βοηθήσει, αλλά την κόβω too little too late την φάση. Το μόνο που με έκανε κ πραγματικά γέλασα, είναι ότι το όλο σκηνικό με τον τύπο που βοηθάει στις βολές, μου θυμίζει πάρα πολύ τη σεζόν 2007-08 με κόουτς τον Χέρμπερτ, που είχε φέρει τον μέντορα του από τον Καναδά για βοήθεια κ όλοι αναρωτιόμασταν αν η βοήθεια του ήταν μπασκετικής φύσεως προς την ομάδα ή…άλλης φύσεως προς τον ίδιο τον Γκορντονάκο! Μουχαχαχα!!!

MrT

Χωρίς πλάκα χρειάζεται υπνοθεραπευτης για τις βολές.

BadLuckLuke

… έχουμε και προπονητή βολών δηλαδή?????? Τι λε ρε παιδί μου!!! 😛

gallistis237

Το κακό είναι ότι με τόσο χαμηλά σκορ στην επίθεση, θα μας βγαίνει η ψυχή να κερδίσουμε – όπως έχει αναφερθεί πάμπολλες φορές εδώ. Το θέμα είναι ότι αφού το ξέραμε ότι θα είμαστε τόσο δυσκοίλιοι στη επίθεση γιατί δε πήραμε ένα σκόρερ που θα μας έδινε 15 -20 στάνταρ πόντους σε κάθε παιχνίδι. Το Μάιο είχε ακουστεί ότι ο Μπάρτ είχε κλείσει στον Ιωνικό Νικαίας στην Α2, και προχθές ανακοινώθηκε από το Ρέθυμνο. Αν κυκλοφορούσε ελευθερος γιατί δεν τον τσιμπήσαμε ; Εκτός και αν το δελτίο του πέρσι με την Λάρισα βγήκε μετά το μπαν.

Starstruck

Oπωσδηποτε το να γιουχαρεις τους παίχτες δεν είναι σωστό, πρέπει από ένα σημείο και μετά να συνειδητοποιείς ότι μέχρι εκεί μπορούν και εσύ το πολύ που έχασες ήταν 10 ευρώ να βρεθείς μέσα. Αλλά για την προσέλευση είναι όπως όταν ένας τραγουδιστής χάνει τη φωνή του και γίνεται παραφωνος χάνει σιγά σιγά και το κοινό του. Δεν πάει ο άλλος να στηρίξει ψυχολογικά τον καλλιτεχνη και να λέει “μπράβο αηδόνι μου προσπάθησε να βρεις τη φωνή σου” όταν αυτό τραβάει χρονικά σε μάκρος και γίνεται κατά κόρον, γιατί καταντάει γραφικός. Απλώς τον παρακολουθείς πλέον από μακριά. Αυτό γίνεται και με τον Άρη: Δεν πείθεις εδώ και χρόνια = δεν έχεις κόσμο. Πραγματικά κρίμα γι αυτή την ομάδα να μην μπορεί να ορθοποδήσει 20 χρόνια τώρα…

Starstruck

E ναι, γιατί ο κόσμος κάτι έλπιζε, κάτι περίμενε. Είδε όμως να παρελάζουν λαμόγια και να καταχρεώνουν την ομάδα καταστρεφοντας την και ξενερωσε, βαρέθηκε. Τώρα, αφού κάηκε στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι, δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να καταφέρει ο Γουλιελμος. Πάντως το πρώτο δείγμα δεν είναι ενθαρρυντικό, και δεν υπάρχει πλέον ένας Πελεκάνος, ένας Πασαλιτς, ένας Βεζενκοφ, να τραβήξουν στο σκορ. Οι έλληνες ιδίως που έχουμε είναι σκέτη απογοήτευση. Και χωρίς σβελτο αμερικανό play να μοιράζει παιχνίδι το οικοδόμημα δεν θέλει πολύ για να καταρρεύσει…

timemaster

κατά την γνώμη μου η γιούχα επιβάλλεται όταν βλέπεις παίχτες να είναι αδιάφοροι στον αγώνα.
Θυμάμαι περιπτώσεις που παίχτης κάτω από το καλάθι αντί να μαρκάρει έξυνε τις μπάλες του.
Παίχτης να χάνει την μπάλα και αντί να τρέχει στην άμυνα να περπατάει ή να διαμαρτύρεται στους συμπαίχτες του, στους διαιτητές κ.λ.π.
Τέτοιες περιπτώσεις είναι διαφορετικές από το να βλέπεις έναν παίχτη απλά να χάνει το λευ-απ ή τις βολές αλλά να ματώνει κάθε λεπτό.

Από εκεί και πέρα αν εξαιρέσεις κάποιους από εμάς ( που δεν ήμαστε τετραψήφιο νούμερο) που θα πηγαίναμε σε κάθε παιχνίδι ακόμα και στο ερασιτεχνικό, όλοι οι υπόλοιποι ερχόντουσαν, έρχονται και θα έρχονται για τις νίκες και ίσως μερικοί και για το θέαμα.
Κακά τα ψέματα αν δεν έπαιρνε τα πρωταθλήματα ο Άρης του 80′ για κάποιο λόγο (βλέπε διαιτησία) το ίδιο θα γινόταν και ας είχαμε Γκάλη-Γιαννάκη.
Εδώ παίζαμε Ευρωλίγκα και θυμάμαι να ήμαστε κάτω από 1000 άτομα.