Το παιχνίδι είχε πολλά νεύρα , αποβλήθηκαν οι δυο προπονητές , τεχνικές ποινές , αντιαθλητικά και ήταν περίεργο για ένα παιχνίδι με τέτοια διαφορά στις ομάδες…

Με ένα πεντάλεπτο ( 10-15 ) πήρε μια διαφορά 18 πόντων ο Παναθηναϊκός και μετά απλά παλεύαμε να τη ρίξουμε κάτω από τους δέκα.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως το κάναμε παιχνίδι ξανά . Με τεράστιο πάθος , καταπληκτική άμυνα και έναν τεράστιο Μαγκί , που μας έφερε σιγά σιγά κοντά στο παιχνίδι.

Μετά όμως η ποιότητα και το βάθος του Παναθηναϊκού φάνηκε ( και φυσικά αρχίσανε τα φάουλ σε κάθε επαφή υπέρ τους , όχι υπέρ μας ) και η αστοχία μας σε 2 συνεχόμενα τρίποντα στο -8 , έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.

4 Παράγοντες

Team OffEff DefEff PACE eFG% TOV% OREB% FT%
Aris 90.9 109.1 75.7 50.0 19.5 14.3 41.4
Panathinaikos 112.9 94.1 75.7 54.1 21.5 32.4 44.3

Στατιστικά εδω

  • Δεν το παρατήσαμε το παιχνίδι ποτέ και αυτό για εμένα είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Η ομάδα είχε πάθος , ήθελε να νικήσει και εκνεύρισαν και τους αντιπάλους. Μπράβο τους.
  • Ο Αγγέλου πρέπει να ηρεμήσει. Μπορεί τώρα να έφταιγε ο Πασκουάλ , δεν ξέρω , αλλά έχουμε 2/2 παιχνίδια με τεχνική ( τώρα αποβλήθηκε κιόλας ). Τα λέγαμε για τον Γιαννάκη πέρυσι , αλλά πάει να σπάσει το ρεκόρ.
  • 0/2 ο Καμπερίδης σαν πρώτος.
  • Μαγκί τους έκανε τους ψηλούς του Παναθηναϊκού ότι ήθελε πραγματικά. Και δε μιλάμε για παίκτες σειράς . Παπαγιάννης , Βουγιούκας , Λάσμε μαζεύαν φάουλ.
  • Τεράστια διαφορά στην ποιότητα , βγαίνει ο εκνευρισμένος Καλάθης και μπαίνει ο Λεκαβίτσιους από τη μια κι εμείς κάνουμε τον σταυρό μας σε κάθε φάουλ
  • Γιατί αποφασίσαμε να κάνουμε τον Κάιζερ high post threat και περνάει η επίθεση από αυτόν και ψάχνει να δώσει πάσες και να σουτάρει από μέση απόσταση;
  • Θα έκραζα τον Μαγκί γιατί δεν καρφώνει , αλλά μετά είδα τον Μποχωρίδη και Χάρις να χάνουν  κανά δυο λέι απ και είπα να το αφήσω…
  • Ο Μπελ γιατί δεν βαράει τρίποντα και μπαίνει μέσα από τη γραμμή για να σουτάρει . Γκάρι , 3 πόντοι καλύτεροι από τους 2…
  • Έχετε προσέξει πως όταν αρχίζουν οι οργανωμένοι ένα ότι να ναι τραγούδι ( συνήθως για κάποιο ραντεβού που έδειραν τον αντίστοιχο αντίπαλο σύνδεσμο ) που το πάνε κανά 20άλεπτο και κανείς άλλος δεν το τραγουδάει , η ομάδα κολλάει;
84 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
O_Betatzis

Μπράβο στην ομάδα. Δυναμική, με πάθος και προσήλωση. Μαγκί είσαι πουλέν συνέχισε να μας δικαιώνεις με τον Καπετάνιο. Χάρις αποφάσισε τι θες: να σε βρίζω ή να σε αποθεωνω; με μπέρδεψες σήμερα. Πάμε τον Πανιώνιο τώρα με πάθος.
Ένα σχολιο: οκ ο Αγγέλου αλλά οι παίκτες ήταν ψύχραιμοι. Προτιμώ κ την λίγη ένταση από αδιαφορία.

Corto Malteze

Τώρα πιάνομαι από μη αγωνιστικό αλλά ΠΟΣΟ δίκιο στο τελευταίο που λες. Και όχι μόνο η ομάδα αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος ξενερώνει. Βέβαια άντε να τους το εξηγήσεις..

Jose

Ειλικρινά το τελευταίο σχόλιο είναι κάτι που με έχει κουράσει καιρό τώρα. Δεν είναι μόνο τα τέλειως άκυρα συνθήματα χωρίς ρυθμό. Το χειρότερο είναι ότι αποδεικνύεται ότι αυτά τα παιδιά δεν αντιλαμβανονται το μπάσκετ. Αντί να βοηθούν την ομάδα τη κάνουν και χάνει τον οποιο ρυθμό αποκτά.

Jose

Όχι ρε φιλε. Τη δεκαετία του 90 και αρχές 2000 υπήρχαν άνθρωποι που γύριζαν ματς μόνο με την κερκίδα αλλά ένοιωθαν από μπάσκετ.

Jerel Mcneal

Προφανώς φιλε μου ζεις σε μια αλλη εποχή,γιατί οι οργανωμένοι εχουν αλλαξει.Αν παρατηρήσεις τους οργανωμένους των αλλων ομάδων θα αντιληφθείς οτι οι δικοί μας αποτελούν τους καλύτερους στην ελλαδα και ο τροπος με τον οποίο ξεσηκώνουν την ομάδα στο παλε ειναι μοναδικός.Εσύ,ομως,μαλλον θες να παίζουμε σε ενα γηπεδο τυπου νιζνι με την μπαλα να ακουγεται στο παρκέ και τους αντιπάλους σαν τον Παναθηναϊκό να μας ρίχνουν 30 πόντους στο κεφάλι. Ακόμα και αν δεν σ’αρεσουν τα συνθήματα μη λες οτι τα παιδια στην κερκιδα κανουν την ομαδα να χανει τον ρυθμό της .Ειναι κριμα για τα 17χρόνα που έβγαλαν το λαρύγγι τους, για να ακους εσύ τους αντιπάλους σου να λένε οτι εχεις μια από τις καλύτερες έδρες στην Ευρώπη..

Jose

Εγω φίλε ήμουν οργανωμένος όταν στην απέναντι κερκίδα ήταν οι αντίπαλοι έτοιμοι να μας φανε το λαρύγγι. Όταν το γήπεδο έβραζε και αν έφτανες 30 λεπτά (όχι κανα 10 λεπτό μετά που περιμένουν για να μπουν τζάμπα) πριν το ματς δεν έβρισκες θέση ούτε στο διάδρομο απέξω. Τα 17χρονα καλό είναι να μάθουν ιστορία πρώτα από όλα και να καταλάβουν ότι εκεί πάνε να φωνάξουν για να βοηθήσουν την ομάδα όχι για να μας πουν με ποιον πλακωθηκαν προχθές.

Jerel Mcneal

Συμφωνω απολυτα μαζι σου φιλε. Μακαρι πραγματικα να παρέμενε το γήπεδο και οι οπαδοί ετσι οπως τα περιγράφεις. Αλλα, δυστυχώς, η εποχή αυτη που περιγράφεις ειναι παρελθόν.Η κοινωνια εχει αλλαξει ,οι νεοι εχουν αλλαξει, το <> εχει αλλάξει, ο Αρης ο ιδιος εχει αλλαξει.εγω προσωπικα συγκινούμαι να βλεπω 17χρονα να βγάζουν το λαρύγγι τους και να δημιουργούν πιεστική για τον αντίπαλο ατμοσφαιρα σε εναν αγώνα ,του οποίου το αποτέλεσμα ειναι προκαθορισμένο την στιγμή που οι γείτονες και λοιποί οπαδοί(πλην ολυμπιακου) με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό πολυ απλα δεν πατάνε στο γήπεδο.άσε που την εποχη που ησουν εσύ οργανωμένος ο Παναθηναϊκός ερχόταν για να χασει.

Vamos_G1

Αν κ προφανώς δεν ήλπιζα σε κάτι για το συγκεκριμένο παιχνίδι, το παλέψαμε μέχρι τέλους, φανήκαμε αρκετά συγκεντρωμένοι (λιγότερα λάθη από τον ΠΑΟ, κοντά στις ασίστ, θετικό πρόσημο στον λόγο ασίστ/λάθη, περισσότερα μπλοκ+κλεψίματα) κ αν δεν χάναμε 2-3 εύκολα καλάθια (δεν βάζω καν τα 2 ελεύθερα τρίποντα προς το τέλος) κ δεν είχαμε 50% στις βολές θα μπορούσαμε να είμασταν ακόμα πιο ανταγωνιστικοί. Μακάρι να δείχνουμε αυτό το πρόσωπο σε κάθε ματς.

Kostaris16

Το οτι υπάρχει μεγάλη διάφορα ποιότητας δεν χρειαζεται καν να το λέμε. Όμως η ομάδα έδειξε αποψε οτι αν δέσει μπορεί άνετα να παλέψει σημαντικά πραγματα φέτος. Στα σημαντικά εννοώ να παλέψει ΑΕΚ που είναι καλη ομάδα ,αλλά νομιζω οτι θα είναι κάπως χειρότερη απο πέρυσι και εναν ΠΑΟΚ που δεν τρομάζει . Δεν βάζω στην εξίσωση τον Προμηθέα που δεν εχει την περσινη συνοχη. Ο Αγγέλου φτιάχνει μια ομάδα που θα ρίχνει ξύλο. Αν βρει και κάποιους αυτοματισμους θα ξαναφέρει και τον κοσμο στο γηπεδο, μέσα απο τα παιχνίδια.

aris6emperor

Μόλις έφυγα από το γήπεδο και ετοιμάζομαι για το ταξίδι της επιστροφής. Η ομάδα πάλεψε παιδιά. Ναι χάσαμε βολές, λέι-απ, αλλά παλέψαμε με διαιτησία 70-30 υπέρ ΠΑΟ. Μόλις πήγε η διαφορά στο -5 οι ρέφερι τα έκαναν πάνω τους. Μαγκί παλίκαρος. Τόμας-Λάγκφορντ μας πλήγωσαν αρκετά. Ο Καλάθης πολύ εριστικός. Δίπλα μου κάθονταν ένας 25αρης με μεγάλο κομποσχοίνι. Ήρεμος κι ευγενικός πριν το τζάμπολ. Μόλις άρχισε ο αγώνας ανέβασε πίεση και μετά όρμηξε στα κάγκελα. Χαχα. Η ομάδα θέλει στήριξη. Η Αρειανάρα αξίζει τα 180 χλμ.

Το σημείο που θέλω να σταθώ είναι η μανουρα Βαγγέλου-Πασχαλη.Θα ξεκινησω θυμιζοντας στους παλιούς και κάνοντας τον δάσκαλο στους νέους τρια περιστατικά για τον οξύθυμο χαρακτήρα του προπονητή μας.Ειναι 1996 και παίζει στο Ιβανοφειο Ηρακλής-Ολυμπιακος.Ο Αγγέλου έχει μετακομίσει από τον Πανιώνιο στον Γηραιό ενώ λίγο μετά κάνει το ίδιο ο Ντουντα από τη Νέα Σμύρνη στον Πειραιά.Σε κάποια άσχετη φάση,αν θυμάμαι καλά σε μια επίθεση του Ηρακλή, ο Στάθης περνά μπροστά από τον πάγκο του Οσφπ κατεβάζοντας τη μπάλα κι αρχίζει να μπινελικωνει με φωνές κ χειρονομίες τον μετέπειτα μέντορα του στην προπονητική…Μιλάμε στα ξαφνικά,στο έτσι!Είπανε πως είχαν προηγούμενα από τον Πανιώνιο.
Το άλλο είναι το 2011 σε ματς Ολυμπιακού-Ηλυσιακου,ως βοηθός του Ίβκοβιτς,έλουσε πατωκορφα τον Φλεβαρακη σε μια φάση που συζητιόταν για καιρό.
Και φέτος το καλοκαίρι σε φιλικό με τον Ιωνικό Νικαίας,έδιωξε κακήν κακώς τον διαιτητή που τον εκνεύριζε για τα σφυρίγματα του αλλά μετά από παρακλήσεις των φιλοξενούμενων (για να μη πάει τζάμπα το ταξίδι τους)πήγε στα αποδυτήρια κ τον παρακάλεσε να επιστρέψει….
Σήμερα δεν ξέρω τι έγινε ακριβώς.Μπορει να του τη βιδωσε που είδε στην 1 να τον σχολιάζει για την κρατική,ο Μέξας ?Πάντως πρέπει να ηρεμήσει κ να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.Αν δεν αποβαλλοταν ,το πλεονέκτημα θα ήταν καθαρά υπέρ μας ,με τον Καλάθη αποδιοργανωμενο κ με δύο φαουλ.

Με τον Ιωνικό Νικ.

Σωστά Τζιμ,το διόρθωσα!Είδες που είχαμε δίκιο κ χρειαζόταν η “επεξεργασία”;

Ο Αγγέλου προκλήθηκε καθαρα από τον άλλο.Απλα έπρεπε να κάνει πως δεν υπάρχει για αυτόν κ έτσι να πάει στα αποδυτήρια μόνο ένας.Τοτε ,πιστεύω βάσιμα ,μέχρι και κερδίζαμε.Αν ρίξεις μια ματιά σε αθηναϊκά σάιτ μιλάνε για σόου Αγγέλου κ τζέντλεμαν Πασκουάλ!!!!Τη στιγμή που δείχνουν τι συμβαίνει πεντακάθαρα οι φωτογραφίες και λιγότερο το βίντεο (η ΕΡΤ κοιμόταν απο πλάνα κ ο ρεπόρτερ των πάγκων εκτίθεται με τό να φαίνεται στις φωτό δίπλα στο συμβάν κ απλά να τα ξύνει)

Οχι νταξει.Αλλα είναι αυτό το”αν”!

O_Betatzis

Μιλάς για οπαδικο σαιτ που δεν ξέρουν οι αρθρογράφοι ούτε τα μισά από πολλούς εδώ μέσα.

Ο κοουτς παρασυρθηκε ξεκαθαρα κ απο τον κοσμο.Να μην σου πω πως απο ενα σημειο κ μετα το εκανε μονο για τον κοσμο.Για μενα χειριστηκε την κατασταση ετσι ωστε κ να πορωσει περισσοτερο την κερκιδα,αλλα κ να αποσυντονισει κ τον αντιπαλο σε ενα παιχνιδι που νικης/ηττας εγερνε απο πριν συντριπτικα προς την ηττα.Μου θυμισε Ξανθο κ το ευχαριστηθηκα λιγακι να πω την αληθεια!!

Jim Patras

3/3 καθώς είδε το Τ και στο ΄΄Δημ.Τόφαλος΄΄ για το Κύπελλο Ελλ.

Jim Patras

Μάλιστα νομίζω και στους 3 αγώνες στην 1η πέριοδο(για Πάτρα είμαι βέβαιος).Άρα μπαίνει έτοιμος για όλα..

SAKLEFORD

Μου αρεσε η αντιδραση της ομαδας.Επιπλεον οπως εγραψε κι ενας φιλος μου αρεσει ο τροπος που παιζουμε, η ποιοτητα μας λειπει.Η ολη διαφορα στο μπατζετ εγκειται. Αν δεν αλλαξει κατι στο μπασκετ επειγοντως τα ιδια και τα ιδια θα βλεπουμε εκτος καποιων εξαρσεων οπως το 15 που τους φαγαμε δις στα πλευ οφς. ΥΓ. πως ερχονται ολοι εδω απεξω (βλεπε ισπανο προπονητη) τζενλεμεν και καλα και ξετσουτσουνιαζουνε στην Ελλαδα, και μ εμας ειδικα…

Είναι επειδή οι ξένοι ,αν τους ρωτήσεις απο Ελλαδα και μπάσκετ τι ξέρουν, θα σου πουν “Άρης”.Ήταν ένα κοινωνικοοικονομικόαθλητικό θαύμα ο Άρης που ομοιο του η Ευρώπη δεν είχε ξαναδεί.Σε παραπέμπω στην συνέντευξη του Γουλιέλμου.

Sam Vincent

Η εμφάνιση ήταν θετική και ενθαρρυντική .Η ομάδα δείχνει να έχει επιθετικό πλάνο . Η μπάλα ακουμπάει στους ψηλούς (Μαγκι) .Ψάχνει τις γρήγορες επιθέσεις .Ψάχνει τα μις ματς . Χτυπάει τις αδυναμίες της άμυνας του αντιπάλου (Παπαγιάννη, Λαγκφορντ). Κυρίως όμως ,δεν κολλάει η μπάλα στα χέρια των παικτών. Αμυντικά είναι σκληρή ομάδα .Πολύ καλό παιχνίδι από τον Λευτεράκη χωρίς τα γνωστά λάθη .Σήμερα ήταν ο ηγέτης της ομάδας μας . Μαγκι αν έβαζε τις βολές δεν θα έπαιζε σε μας ,είχε δίκιο ο κόουτς . Ο Χαρις ήταν ο Ντοκτορ Τζεκιλ και ο Μιστερ Χαιντ .Εκεί που αναρωτιόμουν τι δουλειά κάνει , κόλλησε δυο τρίποντα και ένα δίποντο καπάκι . Ο Μπελ σοβαρός και ο Νταλό καλός .Έπρεπε να παίζει στο τέλος αντι του Φλιώνη κατά την γνώμη μου για να ματσάρει τον Καλάθη και να απειλήσει .Οι αντίπαλοι του Λάκη σε κάθε ματσ θα φευγουν με δαρμένοι με μώλωπες .Μπράβο στον Χρηστίδη που κρατήθηκε στο παιχνίδι απέναντι σε θηρία . Οταν το ματς έσφιξε για τον παο τα κοράκια δίνουν δυο ανύπαρκτα φαουλ σε Λακη και Φλιώνη που μέχρι και αυτός έπιανε τα μαλλιά του . Αμέσως δεν δίνει καταφανέστατο γκολ-φαουλ σε Λευτεράκη και φαουλ του Παπαπέτρου σε ντραιβ του Λάκη . Χάσαμε δυο μοναδικά λευ απ ( Λευτεράκης και Μακγί -κάρφωσε αγόρι μου) .Χάσαμε δυο καλά τρίποντα, 12 βολές και δεν καταφέραμε να μπούμε στο ματς. Η ομάδα μας κοστίζει όσο ο Θανάσης που έπαιξε 3 λεπτά .Μπράβο λοιπόν στην ομάδα που για 35 λεπτά ήταν σοβαρότατη και στο τέλος πλησίασε τον παο. Με τέτοιες εμφανίσεις θα κάνουμε τις απαραίτητες νίκες εύκολα για να κοιτάξουμε παραπέρα .

Dimitraris

Θαρραλέα εμφανιση οπως κ αυτή της προηγουμενης εβδομαδας.μ’αρεσει η τακτικη που πιεζουμε σε ολο το παιχνιδι ωστε να καταστρεψουμε το παιχνιδι του αντιπάλου .βλεπουμε πως οταν οι παιχτες ειναι τακτοποιημενοι ειναι συγκεντρωμενοι μονο στον αγωνα.αυτον τον μποχω θελουμε.Μου αρεσε πολύ σημερα κ ας εκανε καποια λαθη.τον χρηστιδη πρεπει να το κανει μερικα ιδιαιτέρα ο Μπουρούσης.παρα ειναι αγαθος γιγαντας.οχι να πλακωνεται αλλα οχι κ τοσο σοφτ.μαγκι ιδιος ο Σαμψών!προχωραμε γιατι εχουμε παιχνιδι την τεταρτη και ενα must win παιχνίδι εκτος εδρας με πανιωνιο,

Subaris

Εγινε αυτο που ηλπιζα.Να χασεις αξιοπρεπεστατα κ να χρειαστει τα κορακια να επεμβουν για σιγουρα πραγματα….Ειναι απο τα ματς που καποια στιγμη σε κανουν να πεις “βρε λες?”,αλλα αμεσως μετα σκεφτεσαι σιγα να μην σε αφησουν τσ κορακια κ πριν τελειωσει η σκεψη,αμεσως επιβαιβεωνεσαι με δυο μονο σφυριγματα.Το ονειρο ελαβε τελος,κουνα τωρα το κεφαλι σου που τολμησες να εχεις κ ελπιδα τραχανά!Οπως κ να εχει εμεινα ευχαριστημενος,τολμησα να ελπιζω κ ας ηταν long shot,εδωσαν τα παιδια στον κοσμο αυτο που ηθελαν κ σιγουρα καταλαβαν αυτοι αλλα κ εμεις οτι αν παιζουν ετσι και κοσμο θα εχουν στο πλευρο τους αλλα θα βαλουν δυσκολα σε ολους τους αντιπαλους.Ευχομαι να συνεχισουν αυτες τις εμφανισεις κ ολα θα πανε καλα.

SAKLEFORD

Μπα οχι, αυτο εγω δε το νομιζω ναιτ , σωστα παιζουμε..και εχουμε σωστα μοιρασει το παιχνιδι και στους ψηλους. Βλεπε Μαγκι..νομιζω οτι πρεπει να το εχουμε πιο πολυ σαν επιλογη οταν κλεινουν στον πολυ Μαγκι, γιατι ετσι κι αλλιως δεν χουμε τους πολυ κλασσικους σουτερ για να κανουμε πολλα σιγουρα σουτ..Επιπλεον οταν κλεινουν και πανε απτα 6 μετρα και πιο ευστοχοι μου φαινονται και περισσοτερες πιθανοτητες για επιθετικα ριμπαουντ εχεις.

MANOS

Δεν περιμενα να δω αυτο το ματς για να εχω γνωμη για τον παικτη αλλα ο Φλιωνης απλα δεν,,,Γιατι πηρε τοσο χρονο σημερα ?ο Νταλο που ειχε 2 αιρμπολ σε διποντο πατουσε καλυτερα.Κατα τα αλλα ειδα για χιλιοστη φορα ενα ιδιο ματς Αρη ΠΑΟ Αλεξανδρειο μαχητικοτητα για τον κοσμο εμεις αλλα οποτε ηθελε ο ΠΑΟ πατοθσε γκαζι .Δεν περασαμε ποτε μπροστα οποτε δεν διεκδηκησαμε το παιχνιδι απλα δειξαμε στοιχεια τετοια που ειναι ελπιδοφορο οτι θα νικαμε ομαδες απο 4 θεση κ κατω. Ο Τζουνς στον ΠΑΟΚ περσι επαιρνε σε λιγοτερο χρονο συμμετοχης πολλα περισσοτερα φαουλ αυτο τα λεει ολα.Αρση του μπαν γρηγορα για μην τυχον τραυματισμους κ για ασσο που σκοραρει κ κατι κανουμε .

Sam Vincent

Τον Νταλό.

Sam Vincent

ΟΚ . Δεν έλαβα το οικονομικό υπ όψην ,Μόνο αγωνιστικά μίλησα .Η αποζημίωση ισχύει για οποιαδήποτε αλλαγή .

MrT

Καλό σημείο αυτό γιατί εχωκ απορίες.Αν φύγει το Μπαν ,λέμε μετά τα Χριστούγεννα (υπάρχει τέτοια πιθανότητα?) είμαστε σε θέση να κάνουμε αλλαγές στους ξένους στην κατάσταση που ήμαστε?Αν όχι πρέπει να το δεχτούμε ότι θα πορευτούμε με τους παίχτες που έχουμε και να ελπίζουμε να δέσει το ρόστερ.

Sam Vincent

Συμφωνώ .Μιλώ για την περίπτωση όπου ξεμπανιαριζόμασταν και μια αλλαγή θα ήταν απαραίτητη για να μην μπούμε σε περιπέτειες .

Jim Patras

Αν στο μέλλον συζητηθεί,υπάρχει και η επιλογή απόκτησης Έλληνα άνευ άρσης απαγορευτικού.

stepap

Ποιον θα ήθελες τζιμ από Ελληνική αγορά που να αντέχει τα οικονομικά δεδομένα μας για το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος;

Jim Patras

Οι επιλογές θα είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού..Οπότε ας δούμε τότε τι υπάρχει..Λογικά θα μπορούμε να πάρουμε κάποιον που είναι δυσαρεστημένος από το χρόνο συμμετοχής..

stepap

Τον Τσαιρελη ας πούμε ε;
Δυστυχώς δεν υπάρχουν ελπίδες για τον Μιχάλη αλλά το είπα γιατί θα έκλεινε 2 τρύπες στο 4 και στο 5 που κατά την γνώμη μου είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μετά την έλλειψη σκόρερ στο ροστερ μας.

stepap

Το γράφω αυτό γιατί δεν νομίζω ότι έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα στον άσσο όσο αναφέρουν οι φίλοι. Νταλο Βεργινης Φλιωνης έχουν στα 2 παιχνίδια του πρωταθλήματος 28 πόντους 8 ασίστ και 5 λάθη. Αξιοπρεπή νούμερα θα έλεγα.

Jim Patras

Ε,δεν έχω τέτοιες βλέψεις..

Sam Vincent

Υπάρχει Ελληνας με χαρακτηριστικά που χρειαζόμαστε και να κοστίζει 50 χιλ που μάλλον είναι το πλαφόν μας? Το κουτσαβάκι που μπορούσε να βοηθήσει και ήταν ελεύθερος μέχρι προσφάτως έκλεισε στους δίπλα .

Jim Patras

Μηνιαίο έχει υπογράψει εκεί αλλά δε θα τον ήθελα ποτέ.Ας μείνει με την Ι.Τούνη,καλά θα είναι εκεί..
Ο Χρ.Στεφανίδης είναι ακόμη ελεύθερος αλλά δεν αξίζει πια..
Ας περιμένουμε τη 12η αγωνιστική.

Sam Vincent

Καθαρά αγωνιστικά ,μπορεί να βοηθήσει .Είναι καλύτερος νομίζω απ΄όλους μας τους άσσους .Έχω δηλώσει πως μου είναι πάρα μα πάρα πολύ αντιπαθής. Σοβαρά τώρα : πιστεύεις πως μπορεί να βοηθήσει ο Ματαλόν με τον Χριστόφορο περισσότερο από τους άσσους μας?

Jim Patras

Για το Χρ.Στεφανίδη όπως έγραψα,δεν αξίζει.
Για τον Μάριο,ναι,,μπορούσε να δώσει βοήθειες.Σου φαίνεται αστείο?

Sam Vincent

Τζιμ ,νομίζω ξέρεις πως σέβομαι την …μπασκετοσύνη σου .Ναι ,δεν μπορώ να το διανοηθώ . Δεν σέβομαι ιδιαίτερα μπασκετικά τον Φλιώνη αλλά πιστεύω πως είναι καλύτερος του Ματαλόν και σε ηλικία που σου αφήνει κάποιες λίγες ελπίδες . Απο Βεργίνη και Νταλό πιστευω είναι κλάσεις κατώτερος .

Jim Patras

Αντίστρεφω το ερώτημα,θεωρείς ανώτερο τον Παπαντωνίου από Βεργίνη,Φλιώνη,Dallo?

MANOS

Δεν χρειαζεται να διωξουμε καποιον αναλογως το παιχνιδι θα βγαινει ο Χαρις η ο Νταλο…..ωομιζω.

MrT

Πάντως απ’ όσο έχω δει ο Βεργινης είναι καλύτερη επιλογή από τον Φλιωνη μάλλον χρειάζεται να πάρει περισσότερο χρόνο.

vaggelaris

Μπραβο σε ολους γιατι δε το παρατησαμε ρτο ματς. Τεραστια η διαφορα της ποιοτητας δε λεω αλλα εγω πιστευω οτι αν ειχαμε ενα παικτη πραγματικο σκορερ σημερα μπορει να κερδιζαμε κιολας οσο υπερβολικο κ να ακουγεται. Θεωρω οτι τηρουμενων των αναλογιων η αμυνα μας ηταν πολυ καλη. Απλα στην επιθεση μας δεν εχουμε εναν παικτη να τραβαει κουπι κι αυτο σημερα μετρησε στο τελος. Με κοσμο στο παλε οι παικτες ανεβαζουν ταχυτητα κ δεν εχουμε να φοβηθουμε κανεναν. Με αδειο παλε θα εχουμε θεμα. Τωρα νικη στην ευρωπη κ οπωσδηποτε με πανιωνιο που εχει 0-2. Εγω παντως σημερα εφυγα ευχαριστημενος

O_Betatzis

Ο Μάγκι δε θα μπορούσε να παίξει λίγο παραπάνω; η και πολύ παραπάνω; Επίσης τον Βεργίνη τον πίεσαν πολύ και δε φάνηκε. Ισως να μην ήταν κ η μέρα του.

timemaster

Στατιστικά.
Δύο παίχτες μας είχαν + σήμερα. Ο Βεργίνης και ο Μακγκι με +1.
Πραγματικά ο δεύτερος δεν είχε αντίπαλο κάτω από το καλάθι με τον υπέρβαρο Παπαγιάννη και τον σοφτ Βούγιουκα να κάνει πάρτι.
Όμως το πόσο καλός είναι ο Βεργίνης μου δείχνει την γύμνια μας στην περιφέρεια σε καθαρό μυαλό.
Προσωπικά μετά από αυτό το παιχνίδι αρχίζω να αμφιβάλω για το αν χρειαζόμαστε έναν διαολεμένο άσσο όπως ο Κάμινγκς ή έναν καθαρό εγκεφαλικό παίχτη που θα κάνει τα βασικά τύπου Ξανθόπουλου.
Ο Φλιώνης φαίνεται σαν να είναι ακόμα πιασμένος από την προετοιμασία. Μυαλό και σώμα. Του λείπει και ο τσαμπουκάς ώστε να παίρνει προσπάθειες αλλά και το καθαρό μυαλό που θα οργανώσει.
Από εκεί και πέρα η διαφορά στα ριμπάουντ ήταν χαοτική και δεν δικαιολογείτε.
Συμφωνώ μαζί σου night για το τρίποντο. Πρέπει να παίρνουμε περισσότερα ειδικά όταν μας το δίνουν όπως σήμερα. Και τρίποντα όχι σουτάκια από τα 6 μέτρα ειδικά όταν έχεις το ελεύθερο τρίποντο αμέσως πριν.
Ο Χάρις είναι περίεργη περίπτωση. Στατιστικά δεν φαίνεται πουθενά σε όλο το παιχνίδι. Χωρίς ριμπάουντ, με λίγα σουτ πολλά φάουλ αλλά έχει την ικανότητα ακόμα και τότε να μην είναι ο χειρότερός μας παίχτης και να είναι ο μοναδικός ως τώρα (μαζί με τον Βεργίνη) που μπορεί επιθετικά να ξελασπώσει την ομάδα από το πουθενά. Αν ήθελα να τον συγκρίνω με κάποιον αυτός είναι ο Σάκοτα της ΑΕΚ. Βέβαια όταν μιλάμε για βολές μοιάζει περισσότερο με τον Σακ.
Γιά άλλο ένα παιχνίδι τελειώσαμε με περισσότερα λάθη από ασίστ.
Είχαμε 50% στις βολές με Χρηστίδη Χάρις και Μαγκι να έχεουν 2/11.
Η διαφορά που χάσαμε είναι όση και η διαφορά σε πόντους δεύτερης ευκαιρίας. Με εμάς να μην έχουμε βάλει πόντο.
Τέλος να πω πως η μεγαλύτερή μου απογοήτευση φέτος είναι τα λευ-απ. Θεωρώ αδιανόητο αυτό που συμβαίνει φέτος από όλη την ομάδα. Εκεί που λες ότι ο Μαγκι θα καρφώσει και θα σπάσει την ρακέτα αφήνει την μπάλα εκτός καλαθιού. Βλέπεις παίχτες όπως ο Μποσωρίδης και ο Τζόουνς να χάνουν φαινομενικά εύκολα λευ-απ.

Υ.Γ. Η είδηση της ημέρας είναι τα τρία κοψίματα του Σλαφτσάκη. Πραγματικά όταν είδα τα στατιστικά δε το πίστευα.

Jim Patras

Άλλη μια είδηση ότι 1ος σε as.στον αγώνα ήταν ο Μπο με 7.
Ο Dom.Waters είχε το σούτ από μέση και μακρινή απόσταση αλλά και τη δημιουργία.

timemaster

καλά στο φώτοφίνις βγήκε εκμεταλευόμενος τον εκνευρισμό του Καλάθη. Όμως από αυτόν το περιμένω να κάνει τέτοια παιχνίδια φέτος όπου στατιστικά θα έχει πολλές ασίστ, πολλούς πόντους ή πολλά ριμπάουντ. Αλλά τρεις τάπες από τον αναπληρωματικό τεσσάρι που δε σου γεμίζει το μάτι δε το περίμενα.

Πολλά λάθη όμως και μεγάλη αστάθεια. Κατέβαζε την μπάλα και ήξερες ότι θα την χάσει.

Jim Patras

Στο Λαύριο όμως δεν είχε ούτε μια.Παίζοντας μάλιστα κυρίως στο 3 οι 7 as.είναι εκπληκτικός απολογισμός.
Για εμένα ο W.C.ήταν ασταθής..Με τον Dom.στην οργάνωση είχα την πεποίθηση ότι κάτι καλό θα προκύψει,παρεμπιπτόντως έχει ξεκινήσει πολύ καλά με τη Nanterre.

timemaster

ότι είναι είναι. Όμως από αυτόν όπως είπα το περιμένω σε κάποια παιχνίδια. Όπως με το Λαύριο είχε μηδέν και σήμερα 7 έτσι θα έχει 23 πόντους με τον Πανιώνιο και μόλις 3 με τους Φιλανδούς. Αστάθεια και όπως του βγει στο παιχνίδι.

Ο Κάμινγκς όμως ήταν παίχτης που μπορούσε να πάρει το παιχνίδι μόνος του. Ουσιαστικά τώρα συγκρίνουμε τρεις τελείως διαφορετικούς άσσους (έχω αφήσει και τον Ξανθόπουλο μέσα) . Έναν ο οποίος ήταν διάβολος πραγματικός και στην καλή του μέρα θα διάλυε την αντίπαλη ομάδα και πραγματικά στατιστικά ήταν από τους κορυφαίους άσσους όλων των εποχών για την ομάδα μας (νομίζω ότι το αφεντικό εδώ τον είχε στην ίδια κλίμακα με τον Ουίλι). Έναν ο οποίος είχε καλά στοιχεία στην επίθεση με το γλυκό του σουτ από τα 6 μέτρα αλλά όταν κατέβαζε την μπάλα έτρεμε το φυλλοκάρδι σου και έναν ο οποίος μπορεί να τελείωνε τον αγώνα χωρίς να έχει κάνει σουτ και να ήταν ο κορυφαίος παίχτης της ομάδος. Το ερώτημα όμως είναι πως η ομάδα για εμένα μετά από 7 παιχνίδια επίσημα είναι ερωτηματικό ως προς το τι χρειάζεται.

timemaster

είδα τώρα τα στατιστικά του και δεν ξετρελάθηκα.
7/21 δίποντα. 4,7 ασίστ, 2,3 λάθη και να έχει αποβληθεί στα 2 από τα 3 παιχνίδια με φάουλ.

Jim Patras

12/33.Είχε ένα μικροτραυματισμό πριν 2 εβδομάδες.Χθες ήταν πολύ καλός με αξιολόγηση 19(7/7 1π 5as.)

O_Betatzis

Ο Σλαφτσάκης είναι μέχρι τώρα μια ευχάριστη έκπληξη και ίσως ο πιο σταθερός μας παίκτης. Ίσως για αυτό έπαιξε και περισσότερο από ότι στο Λαύριο. Εμένα θα μου άρεσε να τον βλέπω ακόμα περισσότερο.

timemaster

Νομίζω πως έπαιξε περισσότερο εξαιτίας των φάουλ του Χάρις.
Και παρόλα ταύτα προτιμήσαμε να παίξουμε ένα 8λεπτο με δύο σέντερ και ένα 4λεπτο με τριάρι παρά να πάρει μερικά λεπτά συμμετοχής παραπάνω από τα 8 που είχε.
Για να είμαι ειλικρινής νομίζω στην θέση αυτή είναι η μεγαλύτερή μας τρύπα μιας και ο Χάρις δεν εμπνέει αλλά και αυτός είναι πολύ κακή επιλογή για μπακ απ. Και δεν υπάρχει και κάποιος άλλος που να μπορεί να καλύψει την θέση.

Υ.Γ. Περιμένω με αγωνία nightAudit όταν (άμα) βγάλεις τις πεντάδες να δω με ποιον παίχτη στο τέσσερα αποδίδουμε καλύτερα και με ποιον παίχτη στον άσσο (αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία)

timemaster

τι εννοείς ότι το 4 είναι θετικό και με τους δύο;
σε σύγκριση με το 4 να καλύπτεται από τον Τζόουνς;

timemaster

Επειδή σε έχασα λίγο.
Αν σε κατάλαβα καλά εννοείς ότι ο κάθε παίχτης είναι με θετικό πρόσημο όχι οι πεντάδες. Μιας και αν προσθέσουμε όλες τις πεντάδες πρέπει το πρόσημο να είναι αρνητικό.

timemaster

εφόσον η ομάδα χάνει το άθροισμα όλων των πεντάδων δεν πρέπει να είναι αρνητικό;

Είναι απίστευτο πως και στις τρεις πεντάδες έχουμε Μπο,Μπελ και Χάρις και καθόλου Τζόουνς,.
Δεύτερη παρατήρηση το πόσο αλλάζει η ομάδα με μόνο την αλλαγή σε σέντερ. 39 μονάδες πάνω η επίθεση και 13 κάτω η άμυνα.
Τρίτη με Βεργίνη αντί για Νταλό παίζουμε εξωπραγματικά καλύτερη άμυνα. Το 68 είναι στατιστικό σφάλμα πιστεύω και στην πορεία θα αλλάξει αλλά πραγματικά είναι κάτι που δε το περίμενα.

Papatzis

Πολύ καλή εμφάνιση. Αν συνεχίσουμε έτσι θα σωθούμε. Αν φέρουμε και ένα σκόρερ θα πάμε για εξάδα. Μια παρατήρηση μόνο. Για ποιό λόγο χάνει τόσο εύκολα λει απ ο Μποχωρίδης? Μπορεί κάποιος να μας το εξηγήσει? Λένε πώς έχουμε το καλύτερο προπονητικό τιμ στην Α1. Τι έχουν κάνει για τα αδύναμα χεράκια και ποδαράκια του Λευτεράκη? Λευτέρη και Βασίλη αν μπαίνατε στο γυμναστήριο καμιά φορά, κάτω απο τη ρακέτα θα πατούσατε γερά και δεν θα τρώγατε τα ταπίδια που τρώτε. Λευτέρη βλέπω τα αδύναμα χεράκια σου και μετά τη φώτο του Αντετοκούμπο και με πιάνουν τα κλάματα. Και ο Αντετοκούμπο σαν τα δικά σου χεράκια είχε αλλά δούλεψε. Εσύ γιατί θέλεις να είσαι παίχτης των 50 χιλάδων ευρώ ενώ θα μπορούσες να ήσουν των 300? Έχεις το ταλέντο να παίζεις σαν παιχταράς και παίζεις σαν φλώρος.

gerorge

Ο Μποχωριδης πρεπει μαλλον να δουλεψει το να σταματαει και να σηκωνεται δυνατα,οπως εκανε σε μια φαση με τον λανγκφορντ αντιπαλο.Στα μπασιματα τρακαρει αρκετες φορες και δεν μπορει να βρει ισορροπια

Εχτές αυτό που τον κράζουμε ότι δηλαδή δεν προσταρει,το σημάδεψε.Σε μια(!) χαρακτηριστική φάση δε,έκανε το απόλυτο(αν εννοείς αυτή με τη Λανκφορντ,gerorge!).Στην ομάδα είναι γεγονός πως δουλεύουν τις αδυναμίες και αυτές που λέμε εδώ και άλλες που εμείς ποτέ δεν θα εντοπίσουμε.Ας πούμε,στον Μαγκίταρο άλλαξαν το μηχανισμό στην βολή,έτσι που ν αποκτά μεγαλύτερη καμπύλη η όλη κίνηση…Στις αρχικές 2/2 ήταν σχεδόν τέλειο για τα δεδομένα του κ προφανώς λειτούργησε.Οι επόμενες άστοχες εκτελέστηκαν είτε με δύναμη παραπάνω είτε βιαστικα.Οχι ότι είναι πουλεν μου κ τον δικαιολογώ αλλά το ότι βγήκε και άργησε να ξαναμπεί έπαιξε το ρόλο του, πιστευω.Οπως και γνώμη μου είναι πως δεν κάρφωσε επειδή φοβήθηκε τραυματισμο από το τράνταγμα.Μπορει κ όχι βέβαια.
Κάτι τελευταίο:Μη κρινουμε αυστηρότερα από το κανονικό τη προπονητική διαχείριση χτες,γιατί ήταν ειδικών συνθηκών!Ο Καμπεριδης κ ΣΙΑ κ να ήθελε να τόλμησει κάτι δικό του δεν θα το τολμούσε.Αυτο που γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι γνωστό-ο έτερος γιος Αγγέλου έτρεχε αποδυτήρια-παγκο κ πάγκο-αποδυτηρια απ’όπου ο πατέρας του έβλεπε το ματς σε μια τηλεόραση.Μπαχαλο!

Jerel Mcneal

Προφανώς δεν αποτελει δικαιολογία η διαιτησία ,διοτι η ομαδα μας δεν ειναι τέτοια που μπορει να τους συναγωνιστεί ,αλλα προσωπικά εχω να πω ενα πραγμα:ρε παναθηναικε εξαστερε και παντοκράτορα με πολλα εκατομύρια μπατζετ, που εχεις σαν στόχο την κορυφή της Ευρώπης πρεπει να παρεις τα σφυρίγματα για να με κερδίσεις ανετα μεσα στο πάλε;παίζεις με εναν Άρη που εχει σαν πραγματικό στοχο την παραμονή και στην συνέχεια ο, τι καλύτερο ,με εναν Άρη λαβωμένο απο τα οικονομικα προβλήματα και για να κερδίσεις μεσα στο πάλε πρέπει να κανεις καραγκιοζιλίκια τύπου πασκουαλ, λασμε, καλάθη και να πάρεις 3-4 καθοριστικά σφυρίγματα.και ερχομαι στο ερώτημα<>…
ΥΓ:δεύτερο σερι ματς που η διαιτησία παιζει τον αντίπαλο 70-30.μαλιστα.
ΥΓ2:ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ διπλο στην Αρτάκης γιατι εχουμε πολυ δυσκολο προγραμμα στην συνέχεια.

Nikolas

Άφησα να περάσει μια μέρα για να ηρεμήσω και έπειτα να γράψω. Γιατί με την χθεσινή πίεση που ανέβασα, δε θα έβγαζα νόημα.
Έχοντας παίξει έως τώρα 7 επίσημα παιχνίδια, έχουμε ένα ικανό δείγμα για να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα.
Στα αρνητικά:
1. Έχουμε χτυπητές αδυναμίες στην επίθεση και πιστεύω πως σχετίζονται απόλυτα με την απουσία ενός ικανού άσου.
2. Έχουμε τεράστιο πρόβλημα στις βολές. Νομίζω πως δεν υπάρχει παίκτης στο φετινό ρόστερ, για τον οποίο δεν καρδιοχτυπάμε όταν πηγαίνει στη γραμμή της φιλανθρωπίας. Και δεν είναι μόνο ο Μακ γκί το πρόβλημα εκεί.
3. Έχουμε πρόβλημα στο 4 επιθετικά. Κανείς από τους παίκτες της θέσης δεν έχει κατανοήσει πλήρως το ρόλο του.
Στα θετικά:
1. Η ομάδα δείχνει πιο δεμένη από παιχνίδι σε παιχνίδι. Έχουμε καλές συνεργασίες για περισσότερο χρόνο του αγώνα και επιθετικά έχουμε σε κάθε αγώνα, συστήματα με τα οποία βγήκαν ελεύθερα σουτ από τους παίκτες που θέλουμε, όπως ο Μπελ.
2. Το επίπεδο της αμυντικής λειτουργίας είναι πολύ καλό, στα αμυντικά ριμπάουντ είμαστε πολύ καλοί, όμως δεν έχουμε τους αντίστοιχους πόντους σε γρήγορες επιθέσεις.
3. Δεν εγκαταλείψαμε κανένα παιχνίδι ως τώρα, σε αντίθεση με ότι γινόταν τις 2 προηγούμενες χρονιές. Παιχνίδια που μας ξέφευγαν με 15-20 πόντους τα παρατούσαμε τελείως. Φέτος τα παλέψαμε όλα ως το τέλος.
Πιστεύω πως θα κάνουμε νωρίς φέτος τις νίκες που χρειαζόμαστε. Εκτός εάν έχουμε τραυματισμούς ή οικονομικής φύσεως προβλήματα φυσικά…
Για τους διαιτητές τι να πω. Απλά απαγορεύεται να κερδίσεις ομάδα ευρωλίγκας. Αυτό.

kaptsik

Συμφωνώ (με επιφύλαξη για το 3 από τα αρνητικά που γράφεις). Ειδικά με το τελευταίο (3ο από τα θετικά) αυτό που συμβαίνει είναι τρελό! Λογικά αν δεν υπήρχε ο ανταγωνιστής Ολυμπιακός (για το πλεονέκτημα έδρας) ίσως ήταν πιο χαλαροί οι διαιτητές. Αλλά και πάλι, δε βλέπουν πως έχει καταντήσει το ελληνικό πρωτάθλημα; Μια νίκη του Άρη τόσο απαγορευτική θα ήταν; Τόσο μεγάλο κακό θα έκανε; Σε τελική ανάλυση και πάλι το πιθανότερο θα ήταν να κερδίσει ο Παναθηναικός (δεν είναι εικόνα να προσπαθεί ο διαιτητής να αποτρέψει την αποβολή του Καλάθη. Έχει συμπαίκτες ο Καλάθης για να τον ηρεμήσουν). Όταν βλέπεις κάτι τέτοια πως να βάλεις λεφτά σε ομάδα εκτός ευρωλίγκας; Πολλά τα εμπόδια που πρέπει να υπερνικήσεις. Είμαι περίεργος να δω πότε θα ξεβρομίσει το τοπίο. Αν μας λέγαν εν έτη πχ 2000 ότι κουμάντο στο ελληνικό μπάσκετ θα κάνει ακόμη (2018) ο Βασιλακόπουλος θα σκάγαμε στα γέλια. Πότε κάποιος άνθρωπος παύει να είναι χρήσιμος (ή “χρήσιμος”); Για την ηγεσία της Ομοσπονδίας μιλάμε, όχι για τον Πάπα…