να βγάλουμε νέους , το φωνάζουν , κράζουν τον Ματσόν γιατί δεν τους έβαζε καθόλου ( συμφωνώ ) και τώρα που υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί , γεμίζουν τον κόσμο με αμφιβολία .

” … χαμηλό μπάτζετ … ” ” … ομάδα απλά για να κατεβεί το πρωτάθλημα … ” ” … χωρίς στόχους για κάτι μεγάλο … ”

Έλεος πια … Φέτος έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να βγάλουμε παίκτες , που είναι ,για εμένα, η ΜΟΝΑΔΙΚΗ μας ελπίδα να κάνουμε πρωταθλητισμό σε κάποια φάση στο μέλλον .

Τώρα είναι η ώρα να ξεφύγουμε από τη μιζέρια ! Το ’80 πέρασε και δυστυχώς ζούμε ακόμα στη σκιά εκείνης της τεράστιας ομάδας .

ΔΕΝ είμαστε τότε
ΔΕΝ έχουμε εκείνους τους παικταράδες
ΔΕΝ μπορούμε να τους αγοράσουμε

Το μόνο που μπορούμε είναι να τους δημιουργήσουμε ! Φέτος έχουμε αυτήν τη μοναδική ευκαιρία . Το πρωτάθλημα θα είναι το χειρότερο των τελευταίων ετών . Ομάδες να φυτοζωούν , παράγοντες να εξαφανίζονται .

Εμείς όμως δε ”διαλυόμαστε” όπως θέλουν να περάσουν κάποιοι . Δε θα κατεβάσουμε ομάδα ανάγκης . Κλάρκ , Μπετς , Αργυρόπουλος , Μπάρλος , Τσαλδάρης + 2 Αμερικάνοι δεν είναι ομάδα ; Και ομάδα είναι και χώρο για να παίξουν οι μικροί θα έχει .

Γιατί από τον κάθε ” Μαυροειδή” προτιμώ τον Τσαΐρέλη
Από τον κάθε ” Γκαβέλ ” προτιμώ τον Παπανικολάου .

Και ας κάνουν λάθη . Και ας χάνουμε αγώνες εξαιτίας τους . Θα είναι ένα μικρό κακό , μπροστά στο καλό . Μπροστά στην ελπίδα μιας πραγματικά μεγάλης ομάδας .

Αυτήν την ελπίδα δε θα μας τη δώσουν τα χρήματα . Ούτε θα μας τη δώσουν οι Αμερικάνοι που έρχονται και φεύγουν . Θα μας τη δώσουν οι μικροί .

Δώστε τους την ευκαιρία και στηρίξτε τους . Να γράφετε άρθρα για την ελπίδα των μικρών , όχι για το πόσο χαμηλό μπάτζετ έχουμε . Για την ευκαιρία που τους δίνουμε , όχι για την ανάγκη λόγω χρημάτων .

Κι αν πάλι αρχίσουν να υπογράφουν τον κάθε κοινοτικό , που θα τρώει χρόνο από τους μικρούς ( γιατί το φοβάμαι αυτό ότι θα γίνει ότι κι αν λέμε ) κράξτε τους .

Αλλά πρώτα πάρτε θέση . Όχι όπου φυσάει ο άνεμος …