Ψάχνουν  τρόπο να σώσουν ΠΑΟΚ και Άρη, για να σωθούν αυτοί | to10.gr

Η Θεσσαλονίκη έχει βουίξει ότι ο ΕΣΑΚΕ, δια του προέδρου του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, θα επιχειρήσει αναδιάταξη της κατηγορίας, ώστε να μην υποβιβαστεί κανείς. Είναι κάτι που συζητήθηκε και πέρυσι, όταν έγινε μπάχαλο το πρωτάθλημα. Από πέρυσι, όμως, οι ομάδες έχουν δείξει ότι δεν συμφωνούν, αφήστε που με τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν, μάλλον για μείωση πρέπει να πάμε κι όχι για αύξηση.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θέλει να εμφανιστεί ως ο «σωτήρας» των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης, παρότι είναι γνωστό ότι ποτέ δεν είχε καλές σχέσεις με τον Άρη. Αυτή τη στιγμή, όμως, που γκρεμίζεται η παρηκμασμένη «αυτοκρατορία» του, είναι ικανός για κάθε συμμαχία, προκειμένου να κρατηθεί στον προεδρικό θώκο.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, από την άλλη, είναι λογικό να ανησυχεί. Αφαιρώντας από τη σκέψη μας τη δεδομένη αγάπη που τρέφει για τον ΠΑΟΚ (δεν είναι ποινικά και ηθικά κολάσιμο), ο κ. Γαλατσόπουλος αντιλαμβάνεται ότι ενδεχόμενη απουσία των δύο «μεγάλων» της συμπρωτεύουσας (ή έστω ενός εκ των δύο), σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη απουσία του Ολυμπιακού, χαμηλώνουν το ενδιαφέρον κι εντέλει την αγοραστική αξία του προϊόντος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως και να ‘χει, η σκέψη θα μείνει σκέψη. Πιο πιθανό είναι στην πορεία να μειωθούν οι ομάδες, να επικρατήσει η λογική κι η ανάγκη που πραγματικά έχει το πρωτάθλημα, παρά να υπάρξει ετσιθελική σωτηρία του Άρη και του ΠΑΟΚ. Μια λύση θα ήταν το «κλειστό πρωτάθλημα», στα πρότυπα του ΝΒΑ, αλλά αυτά δεν γίνονται στο… πόδι, απαιτείται χρόνος, μελέτη, πλάνο για να αλλάξει συνολικά η βιτρίνα του αθλήματος.

Πηγή: Ψάχνουν τρόπο να σώσουν ΠΑΟΚ και Άρη, για να σωθούν αυτοί

Ο Κογκαλίδης , κάνει επίσημες τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και μήνες.

Η τελευταία παράγραφος έχει πλάκα , γιατί μπορεί να είναι σωστή , αλλά πως βγάζει κάποιος το συμπέρασμα , σε αυτή τη χώρα , πως θα γίνουν τα πράγματα λογικά , δεν μπορώ να καταλάβω…

39 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
experience

Όχι, εγώ έτσι δε θέλω να σωθώ, να αλλάζουν εξόφθαλμα φωτογραφικά κανονισμοί για να μη πέσω. Για μένα δε θα είναι το ίδιο μετά, θα ξέρω ότι έπεσα και μου κάνανε χάρη. Καλύτερα Α2 παρά έτσι. Στον Ηρακλή δεν κάνανε καμία χάρη όταν έπεσε

experience

Η πραγματικότητα είναι ότι πρωτάθλημα που κάνει τέτοιες διευκολύνσεις είναι πλήρως απαξιωμένο. Ας ψηφίσουμε και κανέναν νόμο να πάρουμε και πρωτάθλημα τότε. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν σαν θέμα για ψηφοφορία. Σαν πρόεδρος δεν ξέρω τι θα έκανα, σαν οπαδός όταν πήγε να πέσει η αεκ και πήγαν να τη σώσουν με κάτι τέτοια (έπεσε τελικά όπως ήταν και το σωστό) είπα ότι θα ήταν απίστευτη ξεφτίλα να το κάνουν για την αεκ και το πρωτάθλημα θα ξεφτιλιζότανε. Δεν μπορώ να λέω αυτά όταν είναι για άλλη ομάδα αλλά μετά να τα αλλάζω επειδή έτσι συμφέρει τη δική μου

kaptsik

Επί της αρχής έχεις δίκιο. Ωστόσο για το ότι έφτασε η ομάδα σε αυτή τη θέση φταίει και η κατάντια του ελληνικού μπάσκετ (εκτός από εμάς τους ίδιους). Να ξεκινήσουμε την εξυγιάνση του ελληνικού μπάσκετ από εμάς; Ας την ξεκινήσουμε. Αλλά να ολοκληρωθεί (που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται). Να βγει κάτι υγιές και βιώσιμο.
Αλλά να την ξεκινήσουμε από εμάς και να την τελειώσουμε σε μας… Ευχαριστώ δε θα πάρω.

gkanton

ποιος πιστεύεις ότι είναι ικανός να κάνει αυτή την εξυγίανση; Μόνο το κράτος το οποίο μπορεί να θεσπίζει κανόνες και να παρεμβαίνει. Είναι ικανό να κάνει κάτι τέτοιο; Μάλλον όχι, αν πάρουμε σαν δεδομένο κι αυτό που γίνεται στο ποδόσφαιρο. Η ΕΟΚ; Όχι, γιατί το μπάσκετ έχει πεθάνει στην Ελλάδα, σε ότι αφορά τα μικρότερα πρωταθλήματα και την ύπαρξη μπασκετικών ομάδων και μπασκετικών παραγόντων. Οι ίδιες οι ομάδες; Χίλιες φορές ΟΧΙ. Τι έκανε πέρυσι ο ΕΣΑΚΕ και η ΕΟΚ που ο ΠΑΟ δεν κατέβηκε στον αγώνα και αλλοίωσε το πρωτάθλημα ή που ο ΟΣΦΠ δεν κατέβηκε με τον ΠΑΟ; Στην ουσία τίποτα. Αν πάρουμε υπόψη μας ότι το μπάσκετ σαν προϊόν δεν πουλάει, και στηρίζεται στην κρατική τηλεόραση, καταλαβαίνουμε ότι οι “παράγοντες” δεν ασχολούνται με τις ομάδες για να βγάλουν κέρδος. Άρα … κάτι άλλο παίζει που σημαίνει ότι τους περισσότερους πλέον τους βολεύει αυτή η κατάσταση, γιατί έτσι ελέγχουν πολλά άλλα πράγματα στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας…

experience

Λέω να τηρούνται οι νόμοι που υπάρχουν και να μην αλλάζουν κάθε χρονιά ανάλογα ποιον συμφέρει. Αν δεν το κάνουμε αυτό δεν υπάρχει εξυγίανση. Αν είναι να αλλάξει ο αριθμός των ομάδων ή οι κανόνες αυτό δεν μπορεί να γίνει στη μέση της χρονιάς, πρέπει να είναι γνωστό από την αρχή. Αλλιώς μιλάμε για σχολίαστο προγραμματισμό. Εάν εμέις οι ίδιοι με την πρώτη ευκαιρία παραβαίνουμε τους κανόνες δεν μπορούμε να γκρινιάζουμε μετά ότι μας αδικούν

kaptsik

Καλά τα λες, αλλά να κοιτάμε και γύρω μας. Μόλις χτες είδες τι έγινε με το θέμα της συνιδιοκτησίας στο Ποδόσφαιρο. Επί της αρχής συμφωνούμε, αλλά έλα που δεν εφαρμόζεται πουθενά η αρχή και ποτέ.

Jim Patras

Eγώ θέλω οπωσδήποτε να παραμείνει η ομάδα,καίγομαι γι΄αυτό..Τούτο θέλω να συμβεί αγωνιστικά ή εξωαγωνιστικά με αναδιάρθρωση.Μόνο με αλλοίωση του DNA δε θα ήθελα,δηλ.π.χ.να πάρουμε τον Α.Φ.Μ.του Ηφαίστου-Φάρου..
Μόνο εμείς και ο παναθ.δεν έχουμε υποβιβαστεί ποτέ,είναι το μοναδικό τμήμα μας που δεν έχει υποβιβαστεί και αν αυτό γίνει με αναδιάρθρωση κανείς δε θα το μνημονεύει σε λίγα χρόνια..Αντίθετα ο υποβιβασμός γράφεται στην ιστορία αιωνίως.
Ο παναθ.έστησε ολόκληρη πλεκτάνη στο φινάλε του πρωταθλήματος,χάνοντας από Γ.Σ.Π. και μη κατεβαίνοντας στον αγώνα με Κύμη προκείμενου από 1ος να βρεθεί 3ος και ν΄αντιμετώπισει τον 6ο ολυμπ.που μόνο έτσι θα υποβιβαζόταν καθώς είχαν δηλώσει οι ιδιοκτήτες του ότι απέναντι σε παναθ.δεν αγωνίζονται..Με αυτό θέλω να πω ότι όταν κάθε ομάδα ασελγεί επί πτωμάτων προκειμένου όχι απλά να ωφεληθεί η ίδια αλλά να βλάψει έτερη ας μην είμαστε τόσο αρνητικοί με ένα θέμα που μας αφορά και δεν έχει αρνητική επίδραση σε κάποιο σύλλογο.

kaptsik

Συμφωνώ. Όταν μείναμε με τις πολλές ομάδες στο τηλεοπτικό είδαμε όλοι πόσο πολύ εκτιμήθηκε και πως μας το ανταπόδωσαν οι υπόλοιποι. Να θυσιαστούμε για διαπιστώσουμε στο τέλος ότι “στην Ελλάδα όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο” δεν το βρίσκω και πολύ… λειτουργικό. Από την άλλη βλέπουμε τον υγιή Προμηθέα να σνομπάρει τη FIBA συμμετέχοντας στο Eurocap (με το Λιόλιο να προαλείφεται για αφεντικό της ΕΟΚ). Οπότε δε χρειάζεται και πολύ με το σταυρό στο χέρι. Τι θα έκανε ο Γιάννης Ιωαννίδης αν είχε τις τύχες του συλλόγου; (χεχε)
Σχετικά με το ΑΦΜ δεν έχω καταλάβει ποιες θα είναι οι αρνητικές επιπτώσεις για την ομάδα. Ας μου εξηγήσει κάποιος. Γιατί αν δεν υπάρχουν απτές αρνητικές επιπτώσεις, τότε το DNA της ομάδας είναι ο λαός, η ιστορία της, οι παίκτες, οι προπονητές, οι παράγοντες, το γήπεδο (αλλά το ΑΦΜ όχι – εκτός αν μου διαφεύγουν νομικά θέματα όπως η σχέση με τον ΑΣ)

kaptsik

Και από χρέη που απαλλασσόμαστε; Τι γλιτώνουμε;

kaptsik

Οπότε μοιάζει σαν δώρο άδωρο. Θυσιάζεις τον ερασιτέχνη για να σώσεις το μπάσκετ. Ξέροντας ότι τι μπάσκετ δεν πρόκειται να ρεφάρει τη χασούρα μέσα σε αυτό το τοξικό περιβάλλον. Και άρα ξέροντας ότι δεν πρόκειται στο μέλλον το μπάσκετ να έρθει και να σώσει με τη σειρά του τον ερασιτέχνη.

dorian gray

Αν η ομάδα του “Προέδρου” βγει δωδέκατη, οι φήμες θα μείνουν φήμες.
Αν είναι 13η ή 14η, θεωρώ την αναδιάρθρωση των κατηγοριών βέβαιη, γιατί ο εν λόγω (που κάνει καριέρα και βιοπορισμό ως παράγοντας του συγκεκριμένου αθλητικο-πολιτικού οργανισμού, που θέλουμε δε θέλουμε έχει γιγαντωθεί) δεν επιθυμεί επ’ουδενί να συνδέσει έναν υποβιβασμό τους με το όνομά του.-

dimisthessaloniki

Και να μη γίνει αυτό, ο παοκ δύσκολα να πέσει. Θα στείλει καμία χορηγία ο σαβιδης και θα πάρει τις νίκες που θελει

gkanton

O “έλεγχος” του πρωταθλήματος έχει χαθεί κι από την ΕΟΚ κι από τον ΕΣΑΚΕ. Κουμάντο κάνουν συγκεκριμένοι παράγοντες και φυσικά μάνατζερ. Ομάδες ελέγχονται από άλλες, αλλάζουν έδρα και ΑΦΜ, οπότε η τράπουλα είναι σημαδεμένη. Άλλοι θα αποφασίσουν ποιοι θα σωθούν και ποιοι θα πέσουν. Εμείς από τη στιγμή που μας σφίγγουν τη θηλιά τα χρέη και τα μπαν και αφού δεν έχουμε τέτοιας ποιότητας ομάδα να σωθούμε μόνοι μας, είμαστε έρμαια των διαθέσεων άλλων. Είδαμε τα περσινά αποτελέσματα, βλέπουμε και τα φετινά. Όσο δεν λύνονται τα οικονομικά μας προβλήματα δεν μας σώζει τίποτα. Και να σωθούμε φέτος με οποιοδήποτε τρόπο, του χρόνου θα ξαναζήσουμε πάλι τα ίδια.

Hunter

Το κακό ξεκίνησε με την αύξηση των ξένων στο ελληνικό πρωτάθλημα. 6 ξένοι είναι πάρα πολλοί, και μάλιστα αμερικανοί, αλλάζουν αμέσως όλες οι ισορροπίες αν κάποιος ρίξει λίγα χρήματα. Επίσης οι αμερικανοί που έχουν θεοποιήσει το χρημα, εξαγοραζονται πολύ εύκολα, γιατί δεν έχουν συναισθηματικούς δεσμούς με το άθλημα στην Ελλαδα ή με τις ομάδες μας. Δείτε τι έπαθε ο Κόροιβος προπερσι όταν εξαγοράστηκαν οι ξένοι του για να χάσουν από τα υποβιβασμενα Τρικαλα εντός, γεγονός που ευνοούσε τον Πανιώνιο. Εννοείται πως θα ήταν καλύτερο να υπάρχουν 2 μόνο αμερικανοί και άντε άλλοι 2 ευρωπαίοι που παλιά τους βαζαμε ως ομογενείς. Οι Έλληνες έπρεπε να είναι η πλειοψηφία στις ομάδες, αλλά με περιοριστικούς όρους, όχι βέβαια με 12ετη κλειστά δελτια-συμβολαια όπως παλιά, αλλά ούτε και με αυτό το φυγε-ελα στη μέση της χρονιάς σε 2-3 ομάδες. Εν ολίγοις αυτοί που έραβαν & ξηλωναν το πρωτάθλημα σύμφωνα με οδηγίες – συμφέροντα έχουν και την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Όχι απλώς αναδιάρθρωση αλλά ραγδαίες αλλαγές & τομές. Και φυσικά δεν είμαστε κοροϊδα να πληρώσουμε εμείς τη νύφη επειδή υπάρχει ατιμωρησία και άρπα κόλλα αποφάσεις. Να βρουν αυτούς που χρέωσαν τον Άρη και να τους κατασχέσουν τα πάντα, να αλλάξουν νόμους και κανονισμούς, να θωρακίσουν το πρωτάθλημα, δεν θα την πληρώνουν οι οργανισμοί για τα ανθρώπινα λάθη. Το χρήμα πάντα θα αλλοιώνει τά πάντα, γι αυτό χρειάζονται “κοινωνικά συμβόλαια” των θεσμών με τους ανθρώπους.
Και φυσικά στηρίζουμε ΝΑΙ σε περίπτωση αναδιάρθρωσης, γιατί μας το χρωστάει η ιστορία. Αν δεν υπήρχε Αρης & Γκαλης δεν θα υπήρχε μπάσκετ στην Ελλαδα. Αντί μόνιμου “Γκαλοσήμου” που θα έπρεπε μόνιμα να μας πληρώνουν λοιπον, προτείνω και την μόνιμη απαλλαγή μας από υποβιβασμούς…

experience

Είναι πολλοί αλλά έτσι και ακκιώς ίσχυε γιατί πάιρνανε αβέρτα διαβατήρια και θεωρούνταν κοινοτικοί οπότε το κάνανε και επίσημο. Είχανε γεμίσει και οι εθνικές των Σκοπίων με κάτι αμερικάνους που παίρνανε διαβατήριο με αντάλλαγμα μερικούς αγώνες με την εθνική

xanthoskyli4

Εκεί που φτύνω δε γλείφω

xanthoskyli4

Δεν πρέπει να έρθει τέτοιο θέμα. Αν έρθει, και ήμουν πρόεδρος του ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ Άρη, φυσικά και θα ψήφιζα θετικά. Άλλα η προσωπική μου άποψη επί του θέματος, ως φίλου του μπάσκετ και του Άρη για περισσότερο από σαράντα χρόνια, δεν αλλάζει και είναι γραμμένη λίγο παραπάνω

xanthoskyli4

Κι εγώ από αυτά που διαβάζω έχω σχηματίσει την ίδια εικόνα: ” Αν θα ψηφιστεί κάτι τέτοιο ,δε θα είναι από τον Άρη ή για τον Άρη , θα είναι γιατί συμφέρει τους πολλούς. Εμείς , θα είμαστε παράπλευρη απώλεια ή προσθήκη , πάντως σίγουρα όχι αρχηγοί.”. Το θέμα είναι πάντα σε αυτήν τη χώρα η ‘εργαλειακή’ αντιμετώπιση των θεσμών. Ένα συνεχές ‘ράβε ξήλωνε’ κατά το δοκούν. Έτσι όμως δεν πρόκειται ποτέ να σοβαρευτούμε,. ούτε οι πολίτες πρόκειται να σέβονται κανένα θεσμό. Στο προκείμενο τώρα είναι προτιμότερο να παρθεί μία απόφαση που θα δίνει μόνιμη κλειστή θέση σε κάποια κλαμπ για λόγους καθαρά εμπορικούς και δημοφιλίας – κάτι σαν τη γιούρολιγκ

BillyHoyle

Επειδή το θέμα έχει ιστορικές διαστάσεις, για εμένα είναι πιο μαύρη σελίδα το “προκάλεσα” αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος για να μην πέσω απο τον υποβιβασμό.

Το να πεσω και να προσπαθήσω να ξαναανεβω με ολα τα συμπαρομαρτουντα ειναι ένας αγώνας που μπορεί να δωθεί και να αποτελέσει σταθμό στην ιστορία της ομάδας. Ο Άρης δεν είναι άτρωτος, τι να κανουμε, τοσα χρόνια φυτοζωουμε. Η ψωροπερηφανια (κατ εμέ) του δεν επεσα ποτέ, πρέπει να είναι καμάρι στα καλά και ατσαλωμα, κινητρο στα δύσκολα, όχι δικαιολογία για να κάνουμε τον Κινέζο.

Θα κάνω ότι μπορώ για να μην πέσω, άπαξ όμως και πέσω θα κοιτάξω το μετά. Κι όταν κάποια στιγμή θα πανηγυρίσουμε ξανα έναν τίτλο, μια πρόκριση θα δουμε το ταξίδι απο τα χαμηλά σαν τέτοιο. Δεν νομίζω να μου χαλάσει τη στιγμή το ότι κάποτε επεσα, ουτε και μπορεί να μου το προσάψει κανείς. Το να μείνω με οποιαδήποτε διαθέσιμη μαιμουδια θα είναι πάντα εκεί, σαν μια αμφιβολία στο αν αξίζω να βρίσκομαι εδω που βρίσκομαι.

Ας το κάνει ο καθε φαρος, κολοσσος, προβλητα δε με ενδιαφέρει. Μπορεί να νιωσω ηλίθιος το 2021 οταν αυτοί θα παίζουν στη μπασκετ λιγκ κι εγω οχι. Η ιστορία ομως της ομαδας είναι πολύ μακριά και σπουδαία για κάτι τέτοιο. Εγκλωβισμένοι στο σήμερα ναι, φαντάζει σανίδα σωτηρίας, κανοντας ενα βήμα πισω για εμένα ακριβώς το μεγεθος του συλλόγου είναι που του επιτρέπει να υποβιβαστεί και να επιστρέψει

Σε προσωπικό επίπεδο, στην Α2 θα παω στο γήπεδο και πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα το κάνουν. Σε αντίθετη περίπτωση θα δυσκολευτω πολύ.

vaggelaris

Στα περισσότερα πραγματικά θα συμφωνήσω. Είναι πραγματικά ταμπού για τις μεγάλες ομάδες ο αγωνιστικος υποβιβασμος. Λες κ δεν υπάρχουν αντίστοιχα ευρωπαϊκά παραδείγματα. Όλα έχουν την ακμή τους κ την παρακμή τους. Εμείς είμαστε σε παρακμή ξεκάθαρα. Εγώ δεν έχω κόμπλεξ με την Α2. Το θέμα είναι δυστυχώς ότι είναι τόσο τεράστια τα χρέη της ομάδας κ πλήρης η απουσία σχεδίου που έτσι όπως είναι το ελληνικό μπάσκετ δομημένο θα αργήσεις να σηκώσεις κεφάλι. Ακόμη κ η Α2 αλλά κ η Β εθνική θέλει χρήμα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι είναι γεμάτο από τυχοδιωκτες παράγοντες που παίρνουν ομαδουλες της σειράς κ χωριά κ μέσω του στοιχήματος γελοιοποιούν το άθλημα. Κάτι που το βλέπουμε πλέον κ στη μεγάλη κατηγορία. Με λίγα λόγια είναι εύκολο ακόμη κ μια ομάδα που έχει κόσμο όπως ο Άρης να “χαθεί”.
Υ. Γ. Το περιμέναμε απλά σήμερα τυπικά ανακοινώθηκε. Λιολιος for president. Η κατρακύλα του ελληνικού μπάσκετ συνεχίζεται. Βασιλακοπουλος reloaded…

vaggelaris

Ναι θα ψήφιζα απλά λέω ότι ας μην έχουμε κομπλεξ στο θέμα υποβιβασμός. Το ζήτημα είναι το μετά. Να έχουμε ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα…

vaggelaris

Πάνω κάτω το ίδιο λέμε. Απλά να προετοιμαζομαστε για όλα τα σενάρια. Ακόμη κ για το άσχημο. Κ συνεχίζω να πιστεύω αυτό που έχω γράψει κ παλιότερα. Δε μπορείς να τη γλιτώνεις στο τσακ κάθε χρόνο. Κάποια στιγμή θα την πληρώσεις. Πρέπει να μπει επιτέλους μια σειρά στην ομαδα

Ian 73

Αν ήμουν εγώ που έχω δηλώσει κατά της αναδιάρθρωσης ,θα ψήφιζα Ναι γιατί κάποια πράγματα είναι υπεράνω προσωπικών απόψεων.

ston planiti Ari

Φυσικά και δεν θα μας αρέσει να σωθούμε εξωαγωνιστικά όμως για να επιβιώσει μία ομάδα όπως κ ο άνθρωπος αναγκάζεται κάποιες φορές να κάνει κ πράγματα που δεν του αρέσουν.
Ανάγκα κ οι Θεοί πείθονται…
Ο Θεός μας έχει καταντήσει να θεωρείται ο τελευταίος τροχός της άμαξας στο πρωτάθλημα. Το ότι θα ωφεληθούμε δίχως να το επιδιώξουμε προφανώς και θα πρέπει να θεωρείται καλοδεχούμενο ως γεγονός αν τελικά συμβεί. Και δεν ειναι το ίδιο να εισαι πανίσχυρος οικονομικά, να παρανομείς και να αλλαζουν οι νόμοι για σενα απο το να σαι απένταρος και δίχως στον ήλιο μοίρα κ να αλλάζουν κανονισμό για να παραμείνεις στη ζωή. Να σκεφτούμε ψύχραιμα ότι ούτε παιχνίδια στήσαμε, ούτε διαιτητές πληρώσαμε για να κάνουμε λόγο για κηλίδες στην ιστορία μας. Η λογική λέει στην παρούσα οικονομική συγκοιρία πως η πτώση θα φέρει καταστροφή γιατί δεν θα υπάρχουν ούτε αυτά τα έσοδα που υπάρχουν τώρα ενώ τα χρεη θα συνεχίζονται. Δεν έχουμε Αγγελόπουλους από πίσω αλλά τον ΚΑΝΕΝΑΝ που ούτε θα τρέξει την ομάδα στα αλώνια ούτε θα έχει εμπνευση και ιδέες για να τη βγαλει ξανά στον αφρό. Για εμένα προσωπικά δεν υπάρχει δίλημμα στο ναι ή όχι της αναδιάρθρωσης.

BillyHoyle

Κοίτα από εδώ, τώρα, σου λέω ότι θα ψήφιζα όχι στη θέση του. Όσο αυτό έχει κάποια βαρύτητα. 😉

experience

Σωστός

Sotiris

Συγνώμη κιόλας αλλά είναι ψωροπερηφάνια να λες ότι δεν έπεσα ποτέ αλλά δεν είναι να σου λένε ότι μπορείς να γλιτώσεις και να μην το δέχεσαι;
Λέμε για επανεκκίνηση κτλ αλλά δεν κοιτάμε το ποδόσφαιρο τι ακριβώς πέτυχε με την ίδια λογική; Πέσαμε για να γλυτώσουμε τα χρέη, και τι καταφέραμε; Είμαστε στα ίδια επίπεδα που είμασταν τα περισσότερα χρόνια (5οι με 8οι), τίτλο ούτε για δείγμα, μεταγραφές δεν κάνουμε γιατί ως δια μαγείας τα χρέη ξανάρθαν, κάναμε 4 χρόνια στα χωράφια ενώ λέγαμε για τρένα και δύο χρόνια σε άλλες κατηγορίες, ξεφτιλίσαμε την ομάδα όσο δεν πάει μη ανεβαίνοντας από Γ’ και Β’ εθνική, βρήκαμε ένα σωρό σωτήρες στο μεσοδιάστημα κτλ, κτλ.
Οι φίλοι μας οι συμπολίτες αντίστοιχα τι κάνανε; Συμμάχησαν με όποιον μπορούσαν για να σωθούν, άνοιγαν τράπεζες τις Κυριακές, είχαν αλισβερίσια με όλες τις κυβερνήσεις, δεν πληρώνανε κανένα χρέος και τα βάζανε στο ψυγείο, κάνανε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με τον εκάστοτε “ισχυρό” κτλ. Αποτέλεσμα; Να είναι πλέον καβάλα στο άλογο και να παίρνουν τίτλους με το τσουβάλι. Ακόμα και πρόσφατα, αλλάξανε τους νόμους σε μια βραδιά μη τυχόν και ακουμπήσει κανείς την ομάδα τους. Είδες εσύ πολλούς να ενοχλούνται;
Όπως είπανε και άλλοι, πριν από μένα, το βασικό δεν είναι αν θα πέσεις αλλά το τι θα επακολουθήσει γιατί τα σενάρια είναι μόνο δύο.
1ο ΑΦΜ – δύσκολο μιας και λεφτά δεν υπάρχουν
2ο Τοπικά – άγνωστο πότε θα ανέβεις, τι θα γίνει με τα χρέη κτλ
Άρα το να μείνει η ομάδα στην κατηγορία είναι μονόδρομος. Εκτός και αν θέλουμε να μιλάμε στα παιδιά μας για το παρελθόν και μόνο μιας και μέλλον δεν υπάρχει αλλιώς.

Sotiris

Άρα ούτε αυτό είναι πραγματικά λύση…

kaptsik

Πάντως το να παίρνει έκταση αυτή η κουβέντα, μάλλον δεν κάνει καλό στην ομάδα. Δεν την βοηθά στην στοχοπροσήλωσή της. Ακόμη και με 65% στο Monte Carlo, υπάρχουν ελπίδες σωτηρίας και είμαστε υποχρεωμένοι να μπαίνουμε στο κάθε παιχνίδι με το μαχαίρι στο στόμα!

ChrisSiak

Βασιλακόπουλε θες να κρατήσεις τον Άρη και τον ΠΑΟΚ; Παίξε 90% διαιτησία υπερ τους. Άσε τις αναδιαρθρώσεις. Και μετά τα ξεχνάμε πάλι κ γίνεται καμία σφαγή τύπου κύπελλο στο Ηράκλειο με ΠΑΟ.