– Γι’αυτό ρε Άρη έπρεπε να βγεις στην Euroleague.Γιατί εκτός από τον πόνο μας, πρέπει να ακούμε και να διαβάζουμε τον κάθε έναν που έχει ή είχε κάποτε κάποια σχέση με το άθλημα ή περνούσε έξω από έναν σταθμό και του έδωσαν ένα γραφείο με ένα μολύβι για να γράφει.

-Ρε συ Κούση αποφάσισε, είναι ή δεν είναι ο Ματσόν από τους καλύτερους προπονητές που μάλιστα βάζει τα γυαλιά σε κάποιον τυχαίο εν ονόματι Ομπράντοβιτς;Κωλοτούμπα τώρα και μάλιστα μεγάλη, βγάζοντας θέμα παραμονής;Κάτι μου λέει ότι ο Σούλης ούτε απ’έξω δεν θα περάσει και του χρόνου πάλι θα γίνει προπονητάρα ο Ματσόν που δουλεύει με φτωχό μπάτζετ κτλ.

-Ρε συ Χασόπουλε ποίος είσαι εσύ γιατί 15 χρόνια που παρακολουθώ τον Άρη εσένα δεν σε ξέρω.Κι αν χάρισες 500.000 δρχ. γιατί λες ότι δεν το φώναξες ποτέ αλλά μόλις σου έδωσαν φωνή το είπες;500.000 δρχ. είπες, δηλαδή 1500€;Σαν να λέμε δηλαδή ότι είσαι ο ευεργέτης του Άρη.Εγώ με 5 διαρκείας σε ξεπερνάω δηλαδή γιατί φαντάζομαι από τότε έχεις να έρθεις στο γήπεδο.Πάντως θα συμφωνήσω ότι οι αυτοκρατορίες θα μας φάνε σαν ομάδα, γιατί αν υπάρχει ένας που ξέρει μια αυτοκρατορία χωρίς λεφτά να έρθει να μου την δείξει…

-Όσο για το αγωνιστικό θεωρώ ότι ήταν λάθος η πλήρης εμπιστοσύνη στον Ματσόν και η υπερεκτίμηση του αλλά πιο λάθος είναι η αντι-Ματσόν υστερία.Οι εποχές που οι εφημερίδες έφερναν και έδιωχναν προπονητές στο Άρη έχουν περάσει γιατί ευτυχώς γι΄αυτά υπάρχει διοίκηση.

-Συμφωνώ απόλυτα με την παραμονή Μπετς.Ελπίζω ότι με προετοιμασία θα είναι τουλάχιστον ίδιος με φέτος αν όχι καλύτερος.Έχω χρόνια να δω τέτοιο στυλ ψηλό στον Άρη και νομίζω ότι είναι απόλυτα χρήσιμος και το έδειξε πάρα πολύ.

-Για τα στατιστικά που ανέλυσε ο Night Audit θα διαφωνήσω στο θέμα του 3αριού λέγοντας ότι δεν νομίζω να ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά στο παιχνίδι του Μάρσαλ σε σχέση με το Ράιτ.Φυσικά και θα περίμενα τον Ράιτ πιο παραγωγικό επιθετικά αλλά δεν είναι να πεις ότι άλλαξε τρομερά το στυλ στο παιχνίδι μας.Η μετακίνηση του Νέλσον στο 3 προήλθε από την ανάγκη λόγω της έλλειψης του Ράιτ και απλά μας βγήκε σαν σχήμα και καθιερώθηκε.Θεωρώ ότι αφού βγήκε αυτό το σχήμα καλώς έμεινε έτσι.Το πρόβλημα όμως μετακινήθηκε στη ρακέτα όπου εκτός από τον Μπετς υπήρχε το χάος και επί της ουσίας ούτε ένας που να ποστάρει.Για την ακρίβεια ούτε ο Νέλσον δεν έχει τόσο το παιχνίδι με πλάτη οπότε θεωρώ ότι και η άνοδος του σε πόντους οφείλεται ακριβώς στο ότι βγήκε στο 3 και έπαιξε αρκετά με πρόσωπο στο καλάθι και μακρινό σουτ.

-Για το θέμα του Ηλιάδη πιστεύω ότι η εξαφάνιση του δεν πληρώθηκε σε πόντους γιατί επιθετικά η ομάδα ήταν αρκετά καλή σε αυτό το κομμάτι.Πληρώθηκε όμως σε άλλους τομείς και ειδικά το τελευταίο ματς ήταν ματς για τον Σάββα.Προσωπικά το θεωρώ το μεγαλύτερο λάθος του Ματσόν γιατί είναι από τους προπονητές που βασίζονται στο πάθος και τα κότσια των παικτών του και περίμενα ότι εκεί ακριβώς θα τον χρησιμοποιούσε.Έχει αρκετά ελαττώματα σαν παίκτης ο Ηλιάδης αφού είναι ένας γκαρντ παλαιάς κοπής.Δηλαδή μέτριο σουτ,μέτρια τεχνική,όχι και από τους πιο γρήγορους και ίσως όχι πολύ δυνατός αμυντικά.Αλλά έκανε καλή καριέρα έχοντας πολύ επαφή με το καλάθι με πόντους από εκεί που δεν το περιμένεις που αλλάζουν τη ροή ενός ματς, εύκολα κερδίζει φάουλ (πολύ εύστοχος στις βολές), καλός πασέρ αφού μαζεύει πολύ κόσμο πάνω του και αρκετά καλός στα κλεψίματα.Ψυχικά δε ειδικά στον Άρη όλοι έχουμε δει πόσο παθιάζεται με συμπαίκτες και κόσμο.Οπότε στα play-offs νομίζω έλειψαν οι εύκολοι πόντοι του, έστω από βολές, που ξεαγχώνουν την ομάδα και φυσικά το πάθος του.

-Θα κάνω κι εγώ από 2 pick από τις λίστες που έχουν ήδη καταρτισθεί στο blog:
Στο 4αρι θεωρώ καλή λύση τον Καβαλιάουσκας αρκεί να ελέγξουμε ότι είναι Λιθουανός πάππο προς πάππο…Απ’ όσο τον έχω δει παίζει αρκετά μέσα στη ρακέτα αν και νομίζω ότι αμυντικά θέλει βελτίωση.Με ευχαρίστηση διαπίστωσα ότι υπάρχουν και Έλληνες που δουλεύουν και ένας από αυτούς είναι ο Καιμακόγλου που δεν τον πίστευα γενικά αλλά αν θέλει να φύγει από το Μαρούσι θα τον ήθελα.
Στο 5άρι νομίζω το νομίζω ότι η σειρά για μένα είναι Φράνσις, Μαυροκεφαλίδης, Μπάξτερ,Βουγιούκας.Αφαιρώ Μαυροκεφαλίδη γιατί άνοιξε κόντρα και δεν είναι καλό να έρθει,αφαιρώ και Μπάξτερ γιατί αν και 5άρι με τα όλα του νομίζω ξεφεύγει οικονομικά. Άρα σε συνδυασμό χρημάτων και αξίας κρατάω τους άλλους 2.

1 Comment
παλιότερο
νεότερο καλύτερη βαθμολογία
Inline Feedbacks
View all comments
Night Audit

Να σου πω ότι με την αποχώρηση του Μάρσαλ και τον ντεφορμάρισμα του Τσαλδάρη δεν είχαμε το τρίποντο . Αυτό που περιμένει ο παίχτης και του τι δίνουν να βαρέσει .
Νομίζω ο Καβαλιάουσκας αν έχει κάτι άλλο εκτός από λιθουνικό αίμα θα είναι αμερικάνικο …