Έγιναν αναφορές στα ποσά που χρειάζεται η ομάδα, τις επόμενες κινήσεις της στο άμεσο μέλλον και τις προσπάθειες που γίνονται από όλους για την εξεύρεση χρημάτων, με τον μπασκετικό ΑΡΗ να δίνει 15 τελικούς ως το τέλος της σεζόν, οπως σημείωσε ο Λευτέρης Αρβανίτης.

Στην συνέχεια, έκανε την πρώτη του τοποθέτηση ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Λευτέρης Αρβανίτης:“Είμαστε εδώ για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τα δεκάδες προβλήματα της ΚΑΕ. Ο λόγος της συνέντευξης είναι για να γίνει ένα κάλεσμα εν όψει Λαυρίου. Είναι ο πρώτος από τους 15 μονούς τελικούς της ΚΑΕ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στην χειρότερη στιγμή της αιώνιας ιστορίας του. Είναι μία στιγμή η οποία χρειάζεται συστράτευση όλων των δυνάμεων του ΑΡΗ. Του κόσμου και των ανθρώπων που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Βρισκόμαστε στην τελευταία θέση και έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας.

Το κάλεσμα αυτό γίνεται τώρα. Θα ήθελα όμως ο Αρειανός να το έχει στο μυαλό του πριν από κάθε ματς της ομάδας. Χρειαζόμαστε τον λαό του ΑΡΗ, διότι πάντα αυτός κρατάει την ομάδα όρθια. Το έχει κάνει πολλές φορές και τον παρακαλάμε να το κάνει ακόμη μία. Ξέρουμε ότι οι εποχές είναι δύσκολες αλλά η αγάπη του κόσμου είναι τόσο μεγάλη που πάντα δίνει λύσεις.

Εχουμε ξεκινήσει επαφές. Πιστεύουμε στο εγχείρημα. Είναι λίγο αργά αλλά πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας. Δηλαδή να σωθεί η ομάδα. Είναι λυπηρό αλλά αποτελεί την πραγματικότητα. Πιστεύουμε ότι θα το προλάβουμε και θα το… γυρίσουμε. Κόντρα στο Λαύριο το γήπεδο πρέπει οπωσδήποτε να γεμίσει. Να υπάρχει η ζεστασιά του κόσμου προς την ομάδα. Οι παίκτες και οι προπονητές θα μας σώσουν. Και εμείς θα τους βοηθάμε. Θα παρακαλούσα να προστατεύσουμε την ομάδα. Όποιος έχει το παραμικρό πρόβλημα, ας απευθύνεται σε εμάς και σε κανέναν άλλον. Η διοίκηση είναι εδώ για να αντιμετωπίσει τα πάντα.

Ένα δεύτερο ζήτημα είναι τα διαρκείας του 2ου γύρου. Είναι μία μεγάλη βοήθεια για τις εκάστοτε διοικήσεις. Είναι πολύ καλές οι τιμές τους, για όλα τα βαλάντια. Κάποιες άλλες κινήσεις που αφορούν την μπουτίκ για τα Χριστούγεννα, οι παραγγελίες έπρεπε να έχουν γίνει πιο πριν. Ας δώσουμε βάση στα διαρκείας.

Ο ορίζοντάς μας είναι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Δεν βλέπουμε παραπέρα. Ο,τιδήποτε άλλο θα κριθεί στις ΓΣ του Ερασιτέχνη. Θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα. Επειδή υπάρχει ένα κενό τον Φεβρουάριο, θα δούμε μήπως κάνουμε εκείνη την περίοδο μία γενική συνέλευση”.

Για τα χρήματα που χρειάζεται ο ΑΡΗΣ, ο κ. Αρβανίτης είπε:“Μέχρι το τέλος του 2019 χρειάζονται 100 χιλιάδες ευρώ. Εχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται κάποια χρήματα. Εχουμε συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 20 χιλιάδες. Μέχρι το τέλος της σεζόν θα πρέπει να μαζέψουμε άλλες 300 χιλιάδες ευρώ”.

Για την κατάπτωση της εγγυητικής, ο κ. Αρβανίτης είπε:“Εχουμε ξεκινήσει ήδη ενέργειες. Περιμένον μία πρόταση από εμάς, η οποία όμως προϋποθέτει χρήματα και προκαταβολές. Η εγγυητική έχει καταπέσει και προσπαθούμε τελευταία στιγμή να την σώσουμε”.

Για την δεύτερη φορά που καλείται να διαχειριστεί τέτοια κατάσταση, ο κ. Αρβανίτης σημείωσε: “Μας δίνει ελπίδες και δύναμη. Κουράγιο ώστε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Ήρθαμε με πολύ όρεξη και πίστη ότι μπορούμε να πετύχουμε. Μας δίνει δύναμη και κουράγιο η στήριξη του κόσμου. Οπως την σεζόν 2012-13. Το ίδιο θα γίνει και τώρα”.

Για το κατά πόσο υπήρξε επαφή με τον κ. Γουλιέλμο, ο κ. Ρουσιαμάνης είπε:“Υπάρχει επαφή αλλά από την στιγμή που αποχώρησε, δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ συνεισφοράς. Αυτά που μπορούσε να δώσει, τα έδωσε. Αυτό μας δήλωσε. Μπήκαμε χωρίς να έχουμε εικόνα. Απλά για να βοηθήσουμε τον ΑΡΗ. Ενημερωνόμαστε καθημερινά για το τί έρχεται και τι θα βρούμε μπροστά μας”.

Για το ύψος των χρεών της ΚΑΕ, ο κ. Ρουσιαμάνης είπε:“Δεν θέλω να κρύψω κάτι. Τα χρέη είναι… δυναμικά. Εξαρτάται που κοιτάς. Μπορεί να είναι από 4 μέχρι και 6 εκατ. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Με τους υφιστάμενους διακανονισμούς; Πολλοί αθλητές έχουν παραιτηθεί από μισθούς και τόκους. Θα πληρωθούν τα συμφωνηθέντα ή θα επανέλθουν οι αρχικοί διακανονισμοί;”

Για τα χρέη, ο κ. Αρβανίτης είπε: “Πρέπει να επικεντρωθούμε στην επόμενη μέρα και στο παιχνίδι του Σαββάτου. Ο κόσμος θα ενημερωθεί από την ΓΣ του ΑΣ για το ύψος των χρεών. Είναι πολλά πάντως”.

Για το άρθρο 99: “Εχει μείνει λίγο πίσω αλλά συντηρείται. Είναι ζωντανό. Εχουμε μία καταβολή στο τέλος του μήνα. Οσον αφορά αθλητές και πιστωτές είμαστε αρκετά πίσω. Για αυτό υπήρξε και κατάπτωση της εγγυητικής”.

Για τις μετοχές και το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί κάποιος ενδιαφερόμενος για αυτές, ο κ. Ρουσιαμάνης είπε:“Ο κ. Γουλιέλμος έχει βάλει κάποια λεφτά. Αρκετά τα έλεγα. Από εκεί και πέρα έχει δηλώσει ότι αφού δεν μπορεί να βοηθήσει θα παραδώσει τις μετοχές σε όποιον μπορεί να βοηθήσει. Χωρίς να έχει καμία απαίτηση”.

Για τους επιφανείς παράγοντες του ΑΡΗ, ο κ. Αρβανίτης ανέφερε:“Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν βάλει πολλά χρήματα. Πάντα απευθυνόμασταν στους συγκεκριμένους ανθρώπους. Θεωρώ ότι έχουν κουραστεί οικονομικά. Είναι… στριμωγμένοι από τις δουλειές τους. Σίγουρα θα βοηθήσουν αλλά με μικρότερα ποσά. Τα χρήματα που συγκεντρώνουμε είναι κυρίως από καινούργιους Αρειανούς, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν λίγο παραπάνω. Η δύναμη του κόσμου όμως είναι μεγαλύτερη από εκείνην οποιουδήποτε επιφανή Αρειανού. Σεβόμαστε τα χρήματα που έχουν βάλει, αλλά δεν είναι τα ίδια με αυτά του παρελθόντος”.

Για τις πηγές εσόδων και το θέμα του γηπέδου:“Η προσπάθεια εξεύρεσης εσόδων είναι μία συνεχής προσπάθεια. Παράλληλα αναμένουμε από τις πωλήσεις των διαρκείας, των εισιτηρίων πόρτας αλλά και κάποιες χορηγίες. Είμαστε πολύ κοντά να κλείσουμε μερικές. Έχουμε στο μυαλό μας κάποια πράγματα. Πιστεύω ότι θα κλείσουμε σύντομα κάποια ποσά. Και σιγά-σιγά θα ανοίγουμε την… βεντάλια των ανθρώπων που συζητάμε. Για παράδειγμα, κάποιοι άνθρωποι έστειλαν χρήματα από τις ΗΠΑ.

Οσον αφορά το θέμα του γηπέδου, ως ΑΣ κάναμε τρεις συζητήσεις με την διοίκηση των ΕΑΚ. Πάμε καλά. Ξέρετε βέβαια ότι είναι μία συζήτηση με προτάσεις και αντιπροτάσεις. Είναι λίγο δύσκολο αλλά το παλεύουμε και στο τέλος θα βρούμε την λύση. Θέλει ένα νομικό πάτημα το οποίο πρέπει να βρούμε. Και θα το βρούμε”.

Για το κατά πόσο αυτή η κίνηση της νέας διοίκησης έπρεπε να γίνει πιο νωρίς, ο κ. Αρβανίτης υπογράμμισε: “Είναι κάτι που ο κόσμος του ΑΡΗ το γνωρίζει. Δεν έγινε. Δεν είναι ώρα να το συζητάμε. Θα ειπωθεί στην ΓΣ του ΑΣ τι έγινε και τι έπρεπε να γίνει. Επειδή όμως η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, ό,τι έγινε έγινε. Να κοιτάξουμε μπροστά και να σώσουμε την ομάδα. Δεν σκεφτόμαστε τίποτε άλλο. Από εκεί και μετά θα τα δούμε όλα και θα λύσουμε ως ΑΡΗΣ.

Η ΓΣ του ΑΣ που θα γίνει με αυτό ως θέμα, είμαι σίγουρος ότι θα έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή. Υπάρχει άνθρωπος που ανέκαβε τις ανανεώσεις και τις εγγραφές νέων μελών. Οσο μεγαλύτερη συμμετοχή υπάρχει, τόσο καλύτερες θα είναι και οι αποφάσεις που θα παρθούν”.

Για το θέμα του Μόρις ο κ. Αρβανίτης είπε: “Εκανε αποχή την Δευτέρα. Τον φωνάξαμε και του μιλήσαμε. Του είπαμε ότι βλέπουμε την ομάδα ως οικογένεια. Ολοι μαζί τρώμε, όλοι μαζί πεινάμε. Θες να συνεχίσεις; Έλα. Δεν θέλεις; Σκέψου το. Κάθε μέρα θα είμαστε εδώ και θα μας βλέπετε. Αλλά αυτό το πράγμα δεν γίνεται. Το σκέφτηκε και ήρθε στην προπόνηση”.

Ο κ. Ρουσιαμάνης προσέθεσε για το θέμα των ανανεώσεων: “Αυτή στην στιγμή δεν σκεφτόμαστε ενίσχυση. Δεν υπάρχει ο χρόνος. Ο προπονητής είναι αυτός που προτείνει και η διοίκηση υλοποιεί. Είναι θέμα του προπονητή. Η αλήθεια είναι ότι συζητάμε για κάποιους αλλά τίποτα δεν είναι ανακοινώσιμο”

Ο κ. Μωΰσιάδης τόνισε από την πλευρά του:“Ειχε γίνει συνάντηση με τον κ. Γουλιέλμο. Αυτά που ζητήαμε, δεν τα πήραμε ποτέ. Είπε να κάνουμε λίγη υπομονή. Δεν μπορείτε να λέτε ότι αργήσαμε. Ο ΑΣ ενήργησε. Αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως, είναι το αγωνιστικό. Να είναι ικανοποιημένη η ομάδα για να υλοπιιήσουμε τους στόχους μας”.

Για το θέμα εξεύρεσης ενός ιδιοκτήτη:“Είναι μεγάλο θέμα. Ο ΑΡΗΣ ψάχνει να βρει επενδυτή, μεγαλομέτοχο με λεφτά από την εποχή του Μητρούδη. Δεν έχει βρει ποτέ. Αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει η ΓΣ του ΑΣ. Το πως θέλουμε να προχωρήσουμε και που μπορούμε να φτάσουμε μόνοι μας ή με μεγαλομετόχους. Ο ΑΡΗΣ δεν έχει ιδιοκτήτες. Ο ΑΡΗΣ είναι ιδέα. Εχει αποδειχθεί ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία. Υπάρχουν χρήματα που κάνουν καλό και άλλα που κάνουν κακό”.

Πηγή: “Χρειαζόμαστε τον λαό του ΑΡΗ”

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jose

Τα νούμερα είναι πάλι παράλογα. Το καλοκαιρι είχαν πεσει στα 2,5 μυρρια υποτίθεται. Από εκεί και πέρα διακανονιστηκαν και τα μπαν οπότε λογικά θα έπρεπε να πέσουν. Ξαφνικά έγιναν από 4 έως 6 μυρρια περισσότερα από πριν το Γουιλι που έβαλε και 2,5 μυρρια από τη τσέπη του. Τα 300χιλ είναι επιπλέον των προβλεπόμενων εσόδων;; Δε ξέρω τι να πω ειλικρινά.

καπετάν Κανένας

ΑΝΑΚΕΝΙΣΟΙΣ “Ο ΑΡΗΣ”
(ΕΛΛΙΝΑΣ)
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟ : ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ,ΣΟΒΑΤΙΠΙΕ,ΜΠΑΤΑΝΟΒΟΥΡΤΣΑ,ΚΟΒΟ ΚΕ ΧΟΡΤΑ.
ΜΟΝΑΔΙΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕ !!!!!! ΜΟΝΟ ΜΕ 300 ΧΛΙΑΔΑΙ ΤΟ ΣΤΡΕΜΑ ΚΕ 2,5 ΕΚΑΤΟΜΙΡΙΑ ΟΛΟΚΛΙΡΟ ΔΟΜΑΤΙΟ.
ΔΕΚΤΑΙ ΚΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΑΙ.

vaggelaris

Η ομάδα είναι για φούντο ΤΕΛΟΣ. Αν μιλάμε για 4 έως 6 εκατομμύρια πως μπορούν να κλείσουν αυτά τα ποσά? Με ποια έσοδα κ ποιες χορηγίες? Σε αυτό το ελληνικό μπάσκετ? Με τόσα χρέη σε τόσες μεριές κ τόσα μπάν να πλανονται πάνω μας καμία ομάδα δε μπορεί να λειτουργήσει.

gallistis237

Ένας δημοσιογράφος δε βρέθηκε να ρωτήσει ειλικρινά και να μας εξηγήσει πως προκύπτουν τα χρέη των ομάδων ; Είναι σαν τα χρήματα που έχει ο σύλλογος από εισιτήρια, χορηγίες, τηλεοπτικά κτλ κτλ να μπαίνουν σε τσέπες. Τα τελευταία χρόνια πόσο να κόστιζαν οι ομάδες που φτιάχναμε ; Αλλο να λες ότι έπεσα εξω 100 χιλιαρικα στο προυπολογισμό κ αλλο να βλέπεις ότι για χρόνια ολόκληρα όλοι είναι απλήρωτοι

kaptsik

Ας μαζέψουν τους πιστωτές για πραγματική μεγάλη επιμήκυνση των χρεών. Αν δεν τη δεχτούν να τους αφήσουν να φαγωθούν μεταξύ τους και ας το κλείσουν το μαγαζί.
Ανάλογα και με το κράτος. Ας κάτσουν με τους υπουργούς αθλητισμού και οικονομικών να τους εξηγήσουν ότι “ή θα παραχωρηθεί το Αλεξάνδρειο με βιώσιμους όρους ή άντε γεια”. Αυτή τη 2η συζήτηση με το κράτος τη βλέπω πιο εύκολη.
Αν όλα πάνε καλά (χλωμό αλλά ποτέ δεν ξέρεις) τότε ας αποχωρήσουν από τα τηλεοπτικά του εσακε κι ας κάνουν ξεχωριστό συμβόλαιο (ας είναι και μικρότερο)
Αν η ομάδα βρει το δρόμο της στα παραπάνω, τότε υπάρχει δουλειά για να γίνει και στα θέματα διαιτησίας και στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της ομάδας (πολύ μακρινό σενάριο).
Πρίγκηπας δε φαίνεται στον ορίζοντα. Ο τελευταίος που εμφανίστηκε ήταν γιαλαντζί.
Βλέπω την ΑΕΚ που την κορόιδευα που έπεσε για να απαλλαγεί από τα χρέη και εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι εκμεταλλεύτηκε μια ευκαιρία. Μετά Χριστόν προφήτης θα μου πεις.

Sotiris

Από την μια είναι να απορείς, πως ξαφνικά τα χρέη αυξήθηκαν και πάλι.
Από την άλλη διαβάζω σήμερα σε πρωτοσέλιδο ότι οι συμπολίτες χρειάζονται 700χιλ. για να βγάλουν την χρονιά. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι αυτοί είναι σε πολύ χειρότερη θέση από μας. Μπορεί να μου πει κάποιος πως σε αυτούς δεν ακούγεται/γίνεται το παραμικρό και σε μας όλα διογκώνονται;