Ιδού τι ισχύει σε κάθε περίπτωση και ποια είναι τα ποσά που έχουν επιδικαστεί στους παίκτες, συμπεριλαμβανομένων και των δικαστικών εξόδων:

ΜΑΪΚΛ ΤΖΕΝΚΙΝΣ: Αυτή είναι η μεγαλύτερη οφειλή αναφορικά με τα ban και φτάνει τις 250.000 δολάρια. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν έβγαλε ολόκληρη τη σεζόν 2016-17 στον ΑΡΗ, αφού αποδεσμεύτηκε στις 13 Μαρτίου του 2017. Είχε διετές συμβόλαιο, όμως η ΚΑΕ μπορούσε να απαλλαγεί από αυτόν τον “βραχνά”πληρώνοντάς του τα δεδουλευμένα. Κάτι που δεν έγινε, με αποτέλεσμα τη δικαίωσή του από τη ΦΙΜΠΑ. Με τον Τζένκινς έχει επιτευχθεί διακανονισμός και μένει η υπογραφή του παίκτη και φυσικά η τήρησή του για να λυθεί το θέμα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ: Ο Έλληνας σέντερ έχει δικαιωθεί για 153.000 ευρώ. Πέρυσι επιτεύχθηκε συμφωνία μαζί του, όμως δεν πήρε τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί ως προκαταβολή και η υπόθεση παραμένει εκκρεμής. Εφόσον ικανοποιηθεί οικονομικά, αναμένεται να βάλει την υπογραφή του.

ΓΑΪΟΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ: Η υπόθεση του Έλληνα σέντερ κρατάει εδώ και πολλά χρόνια. Είχε συμφωνήσει και υπογράψει πριν την άρση των πρώτων ban, το 2014. Η ποινή επανήλθε λίγα χρόνια μετά. Πλέον, το θέμα έχει διευθετηθεί, αφού πήρε πρόσφατα την τελευταία δόση, ύψους 16.000 ευρώ.

ΕΡΙΚ ΜΠΑΚΝΕΡ: Παρόμοια περίπτωση με του Τζένκινς. Μάλιστα, ο Αμερικανός σέντερ έφυγε νωρίτερα από τον Άρη, μια μέρα μετά την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου επί της ΑΕΚ (15/1/2017). Ο Μπάκνερ είχε επίσης διετές και αρκετά υψηλό (280.000 ετησίως) συμβόλαιο και του επιδικάστηκαν 300.000. Όμως το ποσό μειώθηκε δραματικά, κατά πληροφορίες στο 15-20% της αρχικής οφειλής και έχει δοθεί στον παίκτη ήδη μία προκαταβολή.

ΟΥΙΛ ΚΑΜΙΝΓΚΣ: Έχει λαμβάνειν το μικρότερο ποσό, περί τα 60.000 ευρώ. Γίνεται συζήτηση για να μειωθεί το ποσό όσο το δυνατόν περισσότερο και να πάρει μία προκαταβολή, ώστε να διευθετηθεί η υπόθεση.

Τώρα… αρχίζουν τα (πιο) δύσκολα

Πάμε στις πιο δύσκολες περιπτώσεις, όπου η ΚΑΕ αρχικά συνάντησε καθολική άρνηση, στις προτάσεις που κατέθεσε για μεγάλο “κούρεμα”της οφειλής και εξόφληση σε βάθος χρόνων.

ΝΤΕΒΙΝ ΜΑΡΜΠΛ: Ακόμα ένας κακός χειρισμός της πρώην ιδιοκτησίας της ΚΑΕ. Ο Αμερικανός φόργουορντ αποχώρησε κάνοντας καταγγελία της σύμβασης στις 16 Δεκεμβρίου του 2016 και το ποσό που του επιδικάστηκε από τη ΦΙΜΠΑ ήταν 150.000 δολάρια. Ο Μπαρμπλ δε δέχτηκε καν να συζητήσει την πρώτη πρόταση της νέας ιδιοκτησίας. Θεωρείται η δυσκολότερη των περιπτώσεων.

ΒΙΚΤΟΡ ΣΑΝΙΚΙΤΖΕ: Ο Γεωργιανός φόργουορντ έπαιξε μόλις δύο επίσημα ματς με τον ΑΡΗ, έκανε αποθεραπεία όλη τη χρονιά στη Θεσσαλονίκη, κι όμως οι “κίτρινοι”βρέθηκαν με ένα χρέος 205.000 ευρώ και ένα ban από τη ΦΙΜΠΑ! Ακόμα ένας κακός χειρισμός, που πρόσθεσε ένα μεγάλο βραχνά στην ομάδα. Ο Σανικίτζε δεν ασχολήθηκε καν με την αρχική πρόταση του Άρη, που ήταν παρεμφερής με του Μαρμπλ και περιμένει κάτι καλύτερο για να συζητήσει την πιθανότητα συμφωνίας.

ΤΑΝΤΙΓΙΑ ΝΤΡΑΓΚΙΤΣΕΒΙΤΣ: Ο Σέρβος φόργουορντ αντικατέστησε τον Σανικίτζε, όμως αποδείχτηκε ότι εκείνη η χρονιά (2016-17) “φέσωσε”την ΚΑΕ συνολικά 335.000 ευρώ και απέφερε δύο ban μόνο… από τη θέση του πάουερ φόργουορντ (χώρια η οφειλή στον επίσης πάουερ φόργουορντ Μιχάλη Τσαϊρέλη…). Το χρέος στον “Ντράγκι”ανέρχεται στα 130.000 ευρώ και η περίπτωσή του είναι παρόμοια με τις δύο παραπάνω: Απέρριψε την αρχική πρόταση και περιμένει μία καλύτερη.

Το σύνολο

Ο συνολικός αριθμός της οφειλής είναι… εξωφρενικός. Εξαιρουμένης, μάλιστα, της περίπτωσης του Γάιου Σκορδίλη, τα ποσά που επιδικάστηκαν στους υπόλοιπους επτά παίκτες (επαναλαμβάνουμε, μαζί με τα δικαστικά έξοδα) αγγίζουν τα 1.250.000 ευρώ, όλα από τη σεζόν 2016-17! Με τους διακανονισμούς που είτε επιτεύχθηκαν, είτε είναι στόχος να επιτευχθούν, το ποσό μειώνεται κατά πολύ, φυσικά.

Οι κινήσεις

Κοινός παρονομαστής των τριών τελευταίων περιπτώσεων; Η ΚΑΕ περιμένει να κάνει προτάσεις που θα ικανοποιήσουν, έστω σε ένα βαθμό, τους τρεις παραπάνω παίκτες, μόλις συγκεντρώσει κάποια χρήματα, τουλάχιστον για τις προκαταβολές και τις πρώτες δόσεις. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για κάποιες από τις πέντε πρώτες περιπτώσεις, όπου επίσης θα χρειαστεί “καύσιμο”. Χρήματα που στην παρούσα στιγμή δεν υπάρχουν…

Αν και εφόσον βρεθούν αυτά τα χρήματα, ο ΑΡΗΣ θα προσπαθήσει να τελειώσει με υπογραφές άμεσα την πλειοψηφία των υποθέσεων και στη συνέχεια να αποταθεί στη ΦΙΜΠΑ για όποια περίπτωση έχει τις περισσότερες δυσκολίες, με επικρατέστερη αυτή του Μαρμπλ.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι δύσκολο να παρέμβει όταν υπάρχουν περισσότερες από μία περιπτώσεις ban. Το 2014, ο Άρης είχε λύσει τα πέντε από τα έξι ban και, όταν η εταιρία που εκπροσωπούσε τον Άαρον Μάιλς εμφανιζόταν αδιάλλακτη στις προτάσεις της ΚΑΕ, η τελευταία απευθύνθηκε στη ΦΙΜΠΑ, η οποία, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες της ομάδας, ήταν αυτή που έδωσε τη λύση για να αρθεί η τιμωρία. Κάτι που έγινε προς τα τέλη Αυγούστου και ο ΑΡΗΣ ενεργοποίησε τις συμφωνίες με Τόμας, Ριντ, Νέιμικ και Πάσαλιτς.

Όπως και να ‘χει, το θέμα των ban αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα, από την άποψη ότι ο ίδιος ο Δημήτρης Γουλιέλμος οριοθέτησε την 15η Ιουνίου ως καθοριστική ημερομηνία. Αν μέχρι τότε υπάρξει “φως”, ο ΑΡΗΣ θα ξεκινήσει έναν σχεδιασμό με παίκτες από όλη την αγορά. Σ’ αυτήν την περίπτωση είναι πολύ πιθανή και η παραμονή του Γιάννη Καστρίτη.

Αν όχι, η ομάδα θα αναγκαστεί να επιλέξει από μία πολύ μικρή δεξαμενή παικτών και τα σύννεφα θα πυκνώσουν πάνω από τον ουρανό του “Nick Galis Hall”. Ειδικά στην περίπτωση που περάσει η αναδιάρθρωση και το πρωτάθλημα διεξαχθεί με 16 ομάδες…

Πηγή: Φάκελος ban: Τα ποσά και το “στάτους κβο” των διαπραγματεύσεων | AllAboutARIS.com

15/6 πάντως , αν δε φαίνεται φως στο τούνελ , πρέπει να αρχίσουμε επαφές με τους – όσους – ξένους μπορούμε να πάρουμε . Κι αν στην πορεία της χρονιάς φύγει το μπαν – γιατί η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί – τότε κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζονται.

22 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
loukmosh

Mονο σε μένα μοιάζουν λίγα τα 200.000;; με αυτά τα ποσά είναι πραγματικά δύσκολο να μπορέσουμε να αρουμε όλα τα ban..

spire

Εγω καταλαβαινω οτι τα 200.000 αφορουν τις προκαταβολες για να υπογραψουν αρση του μπαν οι παιχτες

gallistis237

Εγκλήματα – χωρίς- τιμωρία για όσους μας εμπλεξαν

Ο Μπάκνερ 280 το χρόνο. Σχεδόν τα 3/5 του φετινού μας μπατζετ

1.250.000 μόνο για το 16/17 ;

Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν αυτά τα λεφτά χωρίς να μπει κάποιος με ζεστό χρήμα . Οπότε ας προσπαθήσουμε να κλείσουμε τους ξένους που μπορούμε τώρα γιατί θα κλάψουμε μετά. Πέρσι τουλάχιστον οι ξένοι που είχαν κλείσει ήρθαν από το Μάιο και έκαναν προπονήσεις. Φέτος που τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο δε δικαιολογείται αδράνεια

kaptsik

Δεν ξέρω αν και πόσο είναι εύκολο, ωστόσο τι θα μας πείραζε να κλείσουμε τώρα 2 παίκτες από τη μικρή δεξαμενή και αργότερα αν όλα πάνε καλά να κλείσουμε τους υπόλοιπους 4 από τη μεγάλη. Τόσο σίγουρη την έχουμε την άρση του μπαν; Κι αν κάτι πάει στραβά; Οποιος κι αν είναι ο προπονητής της νέας χρονιάς, ας έχει την ευχέρεια της επιλογής των υπολοίπων 4 παικτών. Δεν είναι λίγο.

spire

Απο γκαζετα

Ο Τάντια Ντραγκίτσεβιτς κάλεσε τον Άρη να του καταθέσει πρόταση τονίζοντας ότι εδώ και δύο χρόνια δεν έγινε καμία επίσημη συζήτηση!

Αρα καποιος λεει ψεματα… ή εμεις ή αυτος..

spire

Ναι σωστο και αυτο αλλα προφανως ο παικτης δινει γραμμη στο μανατζερ τι να δεζτει και τι οχι

gallistis237

Kαι υπάρχουν και οι παίχτες που κάνουν ότι τους λένε οι μανατζέρ τους χωρίς δική τους βούληση

vaggelaris

Εγώ συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία επισήμανση ότι πρέπει να ξεκινήσουμε ήδη να κλεινουμε παίκτες. Μη ξεχνάμε ότι ανεβαίνουν Ηρακλής κ ιωνικός που σίγουρα λόγω ενθουσιασμού θα προσπαθήσουν να κάνουν καλή ομαδα(τηρουμένων των αναλογιών). Αυτοί έχουν πολύ χρόνο μπροστά τους. Εμείς όμως όχι. Δε πρέπει να πέσουμε στη παγίδα ότι έχουμε όλο το καλοκαίρι μπροστά μας.

spire

Ο Ιωνικος με την ιδια ομαδα φετος πιστευω θα σωζοταν ευκολα και ισως εμπαινε 7-8 πλειοφφ

Jim Patras

Εγώ θεωρώ ότι θα ήταν στο όριο της παραμονής..Με τον Ολλανδό και τον Μαυροκεφαλίδη μόνο δεν μπαίνεις 8αδα.Π.χ.ο Χολαργός είχε Γιάνκοβιτς και 6 Αμερικ.εκ των οποίων οι 4 πολύ καλοί..

Kostaris

Δεν υπάρχει ομάδα με ban…είναι αστείο…
Το λιγότερο π έχει να κάνει ο φερομενος ως μεγαλομετοχος, είναι να λύσει τα ban…το λιγότερο!
Πραγματικά θλίψη, όταν βλέπεις τα 2 κυπελλακια πέρσι της αεκ, κ τον προμηθεα στον τελικό φέτος!
Κ οι δικοί μας(το γνωστό “σύστημα” του Αρη), να μας μιλάνε για μπατζετ, σφαίρες του extra, κ ένα σωρό λοιπές μπούρδες π μας αραδιαζανε…..

Sotiris

Διάβαζα χθες σχόλια αεκτσηδων μετά τον αποκλεισμό από Προμηθέα. Έπεφτε φουλ κράξιμο στην ομάδα για το γεγονός της μετριοτατης χρονιάς και θεωρούσαν λογικό εξαιτίας αυτής το άδειο γήπεδο που είχαν χθές σε ημιτελικό πρωταθλήματος.
Από την άλλη εμείς πρέπει να στηρίζουμε την ομάδα ασχέτως απόδοσης και αποτελεσμάτων αλλιώς μας κουνάνε το δάχτυλο και μας κράζουν και μας απειλούν.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ο Γουίλ φταίει για την κατάντια μας την σημερινή απλώς αν δεν έχουμε απαιτήσεις τα στάνταρ πέφτουν δραματικά και όλοι επαναπαυονται.
Δεν μπορώ να διαβάζω ότι σκεφτόμαστε να πάμε σε ομάδα με μπαν ξανά και όχι απλά να μην έχουμε κλείσει ούτε ένα ξένο αλλά να κινδυνεύουμε να χάσουμε και τους δύο βασικούς μας Έλληνες παίκτες.
Και όλα αυτά ενώ ο Γουίλ παραδέχτηκε ότι το μεγαλύτερο λάθος του πέρσι ήταν ότι δεν έλυσε το μπαν.

Jim Patras

Σωτήρη,μ΄εκφράζει πλήρως το σχόλιο σου.

Sotiris

Jim, , αυτό που για μένα δεν έχει καμία λογική είναι ότι μιλάνε χωρίς να λένε τίποτα. Δεν φαίνεται ένα πλάνο, ένα σχέδιο κάτι που να αποσκοπεί κάπου. Ότι και αν είναι αυτό, εξυγίανση, επενδυτής, μνημόνιο, οτιδήποτε. Δεν υπάρχει τίποτα. Άλλα λέμε άλλα κάνουμε. Βάζουμε και δημοσιογράφους να διαρρέουν πληροφορίες για να προετοιμάζουμε τον κόσμο και όλα καλά.
Από την άλλη στο ποδόσφαιρο έχεις έναν άνθρωπο που παρά την έντονη αμφισβήτηση και το γεγονος ότι ξέρεις ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τους λεφταδες, όπως και να το κάνουμε σε πείθει ότι έχει ένα πλάνο, ακόμα και αν αυτό δεν βγεί τουλάχιστον έχει καλές πιθανότητες να πετύχει.
Στο μπάσκετ πάμε στα βράχια χωρίς πλάνο η με πλάνο που κανείς δεν ξέρει ή καταλαβαίνει και ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας.

Ian 73

Αν λήξει η προθεσμία για το kick out των παικτών και δεν έχουν γίνει κινήσεις ουσίας προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα γιατί στην ουσία θα φανεί ότι δεν υπάρχουν λύσεις.

Οι οικονομικά επιφανείς Αρειανοι που είναι? Σε όλη την Μακεδονία δεν υπάρχουν 30-40 να βάλουν μερικά χιλιάρικα (όχι δεκάδες, ούτε εκατοντάδες) έκαστος να στηρίξουν την ομάδα αυτή τη δύσκολη ώρα?

Από τον Γουλιέλμο μην περιμένετε πολλά από οικονομικής πλευράς. Δικηγόρος είναι, όσο και πετυχημένος να ναι δεν είναι ούτε βιομήχανος ούτε εφοπλιστής. Ανήκει στην κατηγορία των επιφανών που προανέφερα, που μπορεί να πεταξει 5-10 Χιλ ευρώ για τον Αρη.

Kostaris

Φίλε Ian, αν κ καταλαβαίνω πως το εννοείς(με την καλή έννοια εννοώ), αν δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά από οικονομική άποψη από τον μεγαλομετοχο, τότε κλαφτα!!!
Δλδ τι να περιμένουμε από τον μεγαλομετοχο, αν όχι λεφτά;
Δεν το καταλαβαινω αυτό…
Αυτή η γλοιωδια με τους παράγοντες στον Αρη πρέπει να σταματήσει…
Κάθονται στην καρέκλα του προέδρου, αυτοπαρουσιαζονται ως σωτηρες, αφραγκοι όλοι τους, φτιάχνουν αστεία πλανα-αεροπλανα 5ετιας, ρίχνουν το ανάθεμα στους προηγουμενους,, βάλτωνει η ομάδα, ξςφτιλιζομαστε, απαιτούν από τον κόσμο, αλλά αλίμονο σε μας αν απαιτησουμε από αυτούς, κ μας παίρνει ο διαολος εδώ κ μια δεκαετία…
Ο κόσμος τους βαρέθηκε κ τους σιχαθηκε!
Λεφτά…αν δεν βρουν λεφτά να φτιάξουν μια σοβαρή ομάδα, το τμήμα θα ρημαξει, θα απαξιωθει κ άλλο!
Τα πράγματα έχουν ζορισει επικίνδυνα…
Αστειοτητες τύπου “φτιάχνω ομάδα με μπαν κ παίζω για τη σωτηρία, τέλος”
Λύσεις κανονικές με χρήματα… Τέρμα τα παραμύθια!
Δεν πειθεται κάνεις πως δεν υπάρχουν λύσεις…

Sam Vincent

Sorry Κώστα αλλά ακόμα και αν είμαι ο τελευταίος χοντροκέφαλος του ΒΑ αλλά και του Άρη , εγώ τουλάχιστον δεν βλέπω λύσεις . Αν εσύ βλέπεις ,θα ήθελα να τις ακούσω .

kaptsik

Στην περίπτωση Γουλιέλμου δεν είναι οι πρόεδροι που καταλαμβάνουν την καρέκλα, αλλά αυτοί που δεν την καταλαμβάνουν (είτε γιατί δε μπορεί κανείς άλλος – είτε επειδή δε θέλει)

Ian 73

Φίλε μου Κώστα ας πάρουμε όλες τις περιπτώσεις του τι μπορεί να είναι ο Γουίλιαμ
1)Μπροστινος κάποιου:Αν αληθεύει είναι κάτι πολύ βαρύ, χρειάζονται όμως αποδείξεις ή έστω σοβαρές ενδείξεις για να υποστηρίξουμε αυτή την εκδοχή. Εγώ δεν τις έχω υπόψη μου. Βέβαια κρατώ μια πισινή, πιστός στη ρήση του Αντρεότι “το να σκέπτεσαι κακοπροαιρετα είναι αμάρτημα, συχνά όμως πέφτεις μέσα”.

2)Καποιος που προσπαθεί να επωφεληθεί από τον Αρη:Πως? Βγάζοντας λεφτά από την πώληση παικτών όπως ο ΜακΓκι? Παίρνει δόξα όντας ο πρόεδρος του Αυτοκράτορα? Εδώ κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία ως ο πρόεδρος που υποβιβασε τον Αρη, κάτι σαν ο Γραντας του μπάσκετ.

3)Ένας ευκαταστατος και ικανός δικηγόρος με κάποιες οικονομικές δυνατότητες τύπου Πλιακη που έχοντας (υπερβολική) εμπιστοσύνη στις διασυνδέσεις του και τις διαπραγματευτικες ικανότητες λόγω επαγγέλματος ανακατεύτηκε με τα κοινά της ομάδας. Πιθανόν να υπήρχαν κ άλλοι παράγοντες μαζί του αρχικώς, ανάλογων οικονομικών δυνατοτήτων, που του είπαν “ξεκινά εσύ κ εμείς θα σε στηρίξουμε”, αφήνοντας τον μόνο τελικά.

Από τις 3 εκδοχές, θεωρώ πιθανότερη την τριτη. Μπορεί να κάνω λάθος.