Ας λάβουμε ως δεδομένο ότι η ΚΑΕ έχει όλες τις υπογραφές στα χέρια της. Στη συνέχεια, πρέπει να τις στείλει στη ΦΙΜΠΑ. Από την πλευρά της η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα επικοινωνήσει με όλους τους παραπάνω πιστωτές, ζητώντας και απ’ αυτούς την επικύρωση των συμφωνιών. Από τη στιγμή που η ΚΑΕ δεν έστειλε πέρυσι τις ήδη υπογεγραμμένες συμφωνίες, η ΦΙΜΠΑ θα επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους και των οκτώ πιστωτών. Εδώ υπάρχει το ερωτηματικό τι θα γίνει σε περιπτώσεις όπως του Τζένκινς και του Καββαδά, οι οποίοι πλην των πρώτων δόσεων δεν έχουν ξαναδεί το χρώμα του χρήματος (ο πρώτος δήλωσε, στο SDNA, ότι η συμφωνία είναι άκυρη). Αν, δηλαδή, μπορεί να προκύψει άμεσο πρόβλημα, ή η Παγκόσμια Ομοσπονδία πει στους πιστωτές να κάνουν νέα καταγγελία, εφόσον το επιθυμούν. Στην τελευταία περίπτωση, ο ΑΡΗΣ θα προλάβει να πάρει ξένους, αλλά εγκυμονούν κίνδυνοι για το μέλλον.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι στο κομμάτι των δόσεων, κάθε συμφωνία είναι διαφορετική. Στην περίπτωση του Ντραγκίτσεβιτς, για παράδειγμα, έχει συμφωνηθεί να δοθεί η πρώτη δόση μέχρι τις 30 Αυγούστου. Το θέμα των δόσεων είναι σημαντικό για το μέλλον της ομάδας και θα γίνει σχετική αναφορά παρακάτω.

Συμφωνίες, αλλά όχι ανακοινώσεις

Όταν ολοκληρωθούν όλα τα παραπάνω, η ΦΙΜΠΑ αναμένεται να στείλει το «ΟΚ» στον ΑΡΗ, ήτοι το ελεύθερο για να πραγματοποιήσει μεταγραφές χωρίς περιορισμούς. Μέχρι να γίνει αυτό, η ομάδα μπορεί να συμφωνήσει με ξένους παίκτες, ακόμα και να τους υπογράψει, όχι όμως να τους ανακοινώσει, κάτι που είχε γίνει και πριν από πέντε χρόνια.

Εδώ τα πάντα κρέμονται σε μία λεπτή κλωστή. Αν η υπόθεση καθυστερήσει στο γραφειοκρατικό κομμάτι, ή αν προκύψει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, οι παίκτες που θα έχουν υπογράψει μπορούν να βρεθούν μετέωροι, λίγες εβδομάδες πριν το τζάμπολ της Basket League και ενώ οι θέσεις θα έχουν κλείσει στα υπόλοιπα πρωταθλήματα.

Συνεπώς; Το ζητούμενο για τον ΑΡΗ είναι να τελειώσει το θέμα το συντομότερο δυνατό, γιατί αν μπει Σεπτέμβριος και ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες, μαύρα φίδια θα (ξανα)ζώσουν την ομάδα.

Το «πρέπει» στην καταβολή δόσεων

Τον ΑΡΗ αυτήν τη στιγμή «καίει» να άρει τα ban και να φτιάξει ομάδα για τη νέα σεζόν. Όμως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πει «βλέπουμε» για τη συνέχεια. Γιατί αν η ΚΑΕ δεν είναι συνεπής στην καταβολή των δόσεων, η ομάδα θα πάρει απλά παράταση ζωής για 2-3 μήνες και μετά θα βρεθεί σε ακόμα μεγαλύτερο τέλμα.

Εφόσον οι δόσεις δεν καταβάλλονται και γίνουν νέες καταγγελίες, ο ΑΡΗΣ θα βρεθεί ξανά κατάφατσα με την πραγματικότητα των ban. Και το ότι δε θα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει κάποιον παίκτη από ένα σημείο και μετά, ίσως να είναι το μικρότερο κακό. Αρχικά, θα έχει να αντιμετωπίσει την εύλογη αδιαλλαξία των πιστωτών για νέες συμφωνίες. Υπάρχει και ο κίνδυνος τα ban να αυξηθούν, ήδη κλείνουν δύο μήνες από τη δικαίωση του Κάιλ Ουίβερ από τη ΦΙΜΠΑ, ενώ ανοιχτό είναι και το θέμα Γκάρι Μπελ. Χώρια που είναι άγνωστο αν και ποιοι ξένοι των τελευταίων δύο χρόνων έχουν προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Όλα αυτά μπορούν να υποθηκεύσουν το μέλλον της ΚΑΕ, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, οπότε η τήρηση των συμφωνιών είναι εκ των ων ουκ άνευ. Ήδη ο ΑΡΗΣ παίρνει μία γεύση από τη σχετική ασυνέπεια, αφού είναι ήδη κατατεθειμένες στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αιτήσεις για κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ από πιστωτές των τελευταίων χρόνων…

Κανένας εφησυχασμός

Κοντολογίς: Η άρση των ban είναι «πρέπει» για να μπορέσει ο ΑΡΗΣ να παρατάξει μία κανονική ομάδα στο πρωτάθλημα. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και… κάθε ώρα μετράει. Εφόσον καταφέρει να νικήσει το χρόνο και βρεθούν οι κατάλληλοι παίκτες για να στελεχώσουν το ρόστερ, θα ισχύσει το «κάλλιο αργά παρά ποτέ». Όμως αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι τα προβλήματα του ΑΡΗ λύθηκαν. Τα χρέη είναι ένας καθημερινός αγώνας επιβίωσης, ο οποίος απειλεί την ίδια την ύπαρξη του ΑΡΗ. Οπότε, κάθε εφησυχασμός, θα είναι μοιραίος…

 

Πηγή: Φάκελος ban: Η “άρση με κάθε κόστος”, η μάχη με το χρόνο και το “πρέπει” της συνέπειας | AllAboutARIS.com

Εδώ , να θέσω απλά την απορία μου , πως εμείς δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε παίκτες και η ΑΕΚ ( που ακόμα έχει 3 μπαν ) ανακοίνωσε Σλότερ και Ρέι;

Δελτίο λογικά δεν μπορούμε να βγάλουμε , αλλά να τους ανακοινώσουμε γιατί όχι;

 

15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Μήπως παίζει ρόλο στις διαπραγματεύσεις;Δεν ξέρω…Κατι που διάβασα χτες στην Άρης είσαι είναι που στις διαπραγματεύσεις με τον Ντραγκισεβιτς κουμάντο έκανε η γυναίκα του κι ήταν σε τέτοιο σημείο σκληρή,που κλαιγαν τον καημένο τον Ντραγκι για τη παντόφλα που τρώει.Ταδε εφη Teacher’s.Σωβινιστικο,το ξερω…

Μήπως το παίζει/έπαιζε καημένος ο Γουίλ μιλώντας με τους άλλους-“Σας παρακαλώ καλέ κυρία,συμφωνήστε για τον διακανονισμο να προλαβω κι εγώ το τσαμενο κάνα παίκτη από τα λιμα”.

Σου λέω για το τι μπορεί να γινόταν τόσο καιρό.Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς συμφώνησε ο καθενας(αν και με του Μαρμαρά δεν έχει κλείσει ακόμη).Μπορεί να έχουν και μισή ντουζίνα παίκτες,λέω εγώ,ετοιμους αλλά να μην ανακοινώνονταν γιατί ακόμα ο Ντραγκι κι ο Σάνι και ο Μαρμπλ,δεν είχαν δεχτεί καν κρούση.Αλλιως τους μιλάς για κουρεμα κτλ βγάζοντας μια εικόνα κακομοίρη όπως την περιέγραψα πιο πάνω κι αλλιώς τους λες “έλα υπέγραψε κι εσύ,το κάναν κι οι άλλοι.Αντε ,έχω να ανακοινώσω και παίκτες!”.
Τώρα αν μου λες γιατί δεν τους ανακοινώνει από χτες η σήμερα σου λέω:Σουκου,μήνας Αύγουστος.Δεν αποκλείεται να περιμένουν και την υπογραφή του Μαρμαρα και να το κάνουν.Ενδεικτικα(πάλι από την εφημερίδα χτες😁)των άγριων διαθέσεων,η εταιρεία που εκπροσωπεί τον Μάρμαρα και ο -νεος-ισραηλινος μάνατζερ του ,έστειλαν στην Καε καμιά 50αρια μηνύματα αρχικά,εκ των οποίων στα μισά, έβριζαν τον Λάσκαρη.
Νομίζω αυτό, προχωρουν στη Καε προσεκτικά.Μη ξεχνάς επίσης ότι τα τελευταία καλά νέα του χτες είναι απλά διαρροές και ότι γράφτηκε από μια συγκεκριμένη εφημερίδα με… χαρτί και μελάνι.Το μόνο επίσημο σαν κίνηση είναι η υπογραφή Βλασιου.

Για τον φόβο των Ιουδαίων (ορα μάνατζερ Μαρμπλ).

ΔΕΝ έχει στείλει ακόμα την υπογραφή του,βρε συ!😆Αυτό λεγεται τουλάχιστον,δεν ξέρουμε σίγουρα.Αν μαθευτεί ότι έστειλε και δεν ανακοινώνεται τπτ,τότε ναι, υπάρχει θέμα.

Κι εγώ επιμένω πως η εξήγηση ειναι αυτή που σου δίνω και ο Timemaster κ γω:Λιγο πιο πάνω γράφει για Τζένκινς και Καββαδά και λίγο πιο κάτω γράφει χαρακτηριστικά “αν προκύψει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής”.Άσε τι κάνει η Αεκ.Στον Άρη του σήμερα φαντάζεσαι να ανακοινώσει η ΚΑΕ έναν η και -χειροτερα-5,6 παίκτες από την ελευθερη αγορά μέσ’στην επόμενη βδομάδα και να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και να πει την άλλη μέρα η FlBA “λυπάμαι,έχουμε θέμα με τον κ.Τζεκινς και τον κ.Καββαδα”;
Υπάρχει τρύπα να κρυφτεί ο Γουίλ μετά;
Για αυτό πάει λαου λαου.
Πρώτα θα ακούσουμε την άρση του Μπαν και μετά θα ανακοινωθούν οι παίκτες.

timemaster

ξεχωρίζουμε κατυαρχήν τον λόγο για τον οποίο τοι κάνουμε.
Αν είναι θέμα Φιμπα να μην ανακοινώνουμε νέους παίχτες τότε δεν υπάρχει λογική.
Όμως αν είναι θέμα διαπραγματεύσεων υπάρχει λογική.
Πρώτον πρέπει η φιμπα να πάρει φιτμπαγκ από τον ίδιο τον παίχτη εκτός από την υπογραφή που έστειλε. Και ο παίχτης να απαντυήσει ότι ήρθαμε σε συμφωνία αλλά ακόμα λεφτά δεν έχω δει οπότε δεν δέχομαι να φήγει το μπαν.
Δεύτερος λόγος είναι ότι έχουμε κάποιες συμφωνίες που δεν αθετήσει. Μπορεί κάποιος από αυτούς αφού δει ότι έχουμε πάρει παίχτες κ.λ.π. να πει ότι δεν τους πληρώσαμε οπότε πάει η συμφωνία άκυρη.

Αν όμως η φίμπα πάρει το φιντμπακ αποό όλους. Εμείς ανακηνώσουμε τους παίχτες τότε αυτοί που μας χρωστάνε δεν μπορούν να κάνουν μεγάλα πράγματα γιατί ουσιαστικά θα είναι νέο μπαν από την αρχή.

“να ανακοινώσουμε παίκτες αφού στείλουμε τις συμφωνίες με τη Φιμπα και μέχρι να γίνει επίσημο”:Δεν έχουν σταλεί ακόμα οι συμφωνίες.Μεσα στην εβδομάδα,όλες μαζί ,όταν στείλει κι ο Μαρμπλ.Αυτον περιμένουν-με.

timemaster

Νομίζω πως δεν ισχύει το δε μπορούμε εξαιτίας νόμων αλλά το δε μπορούμε εξαιτίας διαπραγματεύσεων.
Όπως πάντα εγώ το φταίξιμο για την απορία το ρίχνω στην κακή δημοσιογραφία.