Η ιστοσελίδα λοιπόν agiornatatipo.it σε σημερινό άρθρο φιλοξενεί ένα εξαιρετικό αφιέρωμα για τον Νίκο Γκάλη, τον “Έλληνα νονό” (il padrino) όπως ton αποκαλεί παρουσιάζοντας ως φιλμ ταινίας και με μεγάλες λεπτομέρειες τη σπουδαία αθλητική καριέρα του.

Οι Ιταλοί είχαν πάντοτε σε μεγάλη εκτίμηση τον Έλληνα “γκάνγκστερ” και για μια ακόμη φορά καταγράφουν με θαυμασμό την πορεία του.

Από τα χρόνια της Αμερικής και το όνειρο του NBA, στις χρυσές εποχές με τον Άρη, την συνύπαρξή του με τον Γιαννάκη και την Εθνική ομάδα. Τιμητικές δηλώσεις συναθλητών του και ανθρώπων του μπάσκετ που συντελούν στην παραδοχή ότι ο Νίκος Γκάλης υπήρξε ο κορυφαίος καλαθοσφαιριστής της Ευρώπης τον 21ο αιώνα και από τους ελάχιστους που μπορούσαν να κοιτάξουν τους κορυφαίους του NBA στα μάτια χωρίς… φόβο!

Μια μοναδική αναδρομή που απλά καταγράφει ένα μέρος από την τεράστια λάμψη του Νίκου Γκάλη!

Πηγή: Υπόκλιση των Ιταλών με μεγάλο αφιέρωμα!

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dom

Πράγματι οι Ιταλοί είχαν πάντα πολύ ψηλά τον Γκάλη, ψηλότερα από άλλα κράτη, μάλλον γιατί ήταν οι πρώτοι που τον γνώρισαν καλά. Πρώτα με τη Λιβόρνο και αργότερα με την Τρεισερ. Ίσως και παλιότερα με την καρερα. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως μόνο στο Ισραήλ τον εκτιμούσαν περισσότερο.

gallistis237

Τους είχε κανει κάτι κηδείες ο Γκάλης απερίγραπτες. Υπάρχει ένα παιχνίδι στο Μιλάνο ( το 90 ;)όπου ξεκίνάει με 0/3 και επειτα έχει 18 (!) συνεχόμενα εύστοχα. Εκείνες τις εποχές τον μάρκαρε ο Μοντέκι στη Τρέισερ και όταν πήγε στον Πάο , τον ξαναπετυχαινει στη Καντού και τον ξεφτιλίζει πάλι 37 χρονών.