H ΑΕΚ ΒΕΤSSON BC με αίσθημα ευθύνης ανακοινώνει, ότι στη σύσκεψη της Επιτροπής Πρωταθλήματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα (30/01), πρόκειται να ψηφίσει «ΝΑΙ» στο αίτημα της ΚΑΕ Άρης Midea για μετάθεση της ημέρας της αναμέτρησης με ΠΑΟ.

Παρότι σε ανάλογο αίτημά μας, για μετάθεση ή αναβολή της αναμέτρησης με ΠΑΟ, επειδή ακολουθούσε ευρωπαϊκός αγώνας της Ομάδας μας μετά από 2 ημέρες, η Επιτροπή Πρωταθλήματος ψήφισε «ΟΧΙ», παραμένουμε σταθερά και απαρέγκλιτα υπέρ του δικαίου.

Για πολλοστή φορά ενημερώνουμε το φίλαθλο κοινό, ότι βασική προτεραιότητά μας είναι η απονομή δικαιοσύνης και όχι οι ευκαιριακές μικροσυλλογικές σκοπιμότητες. Βασική προτεραιότητά μας παραμένει το συμφέρον του ελληνικού μπάσκετ συνολικά, και ως προς αυτή την κατεύθυνση θα κινούμαστε, όπως πράττουμε άλλωστε επί δέκα συναπτά έτη.

Πρόδηλο είναι, ότι οι κανόνες του ελληνικού Πρωταθλήματος δεν γίνεται να διαμορφώνονται κάθε φορά με βάση τις ανάγκες των δύο ομάδων, που συμμετέχουν στην Εuroleague.
Aυτό πρέπει ν’ αλλάξει.

Και για ν’ αλλάξει, απαιτείται βούληση από όλες τις ΚΑΕ, προκειμένου για τη διασφάλιση της ισονομίας και της βελτίωσης των συνθηκών διεξαγωγής Πρωταθλήματος, με στόχο τον υγιή ανταγωνισμό.

Τι προτείνουμε:
-Mη διεξαγωγή αγώνων τη Δευτέρα, όπως δεν διεξάγονται αγώνες Δευτέρα σε προηγμένα πρωταθλήματα, ανεξάρτητα από την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων στην Euroleague.
-Θεσμοθέτηση Salary Cαp, όπως ισχύει στο γαλλικό πρωτάθλημα.
-Ισόποσο καταμερισμό ΟΛΩΝ των εσόδων (τηλεοπτικά, χορηγικά κλπ).
-Τους παρατηρητές Διαιτησίας στον έλεγχο του ΕΣΑΚΕ.

Πηγή: Υπέρ του αιτήματος του Άρη η ΑΕΚ: «Επιτέλους με ίσους όρους» – pressaris.gr

Δε θα ανέβαζα τίποτα για το θέμα, μιας που το θεωρώ αδιάφορο, αλλά βλέπω ενδιαφέρει πολύ, οπότε το ανεβάζω.

Για την ιστορία, το αίτημα μας απορρίφθηκε (άραγε εμείς στο αντίστοιχο της ΑΕΚ τι είχαμε ψηφίσει;).

Για τα υπόλοιπα που λέει, ωραία και καλά αυτά, αλλά τι τα λέει σε εμάς;

2 ομάδες υποτίθεται κάνουν κακό και 10 ομάδες έχουν “κοινά συμφέροντα”. Πως γίνεται τελικά να νικάνε οι 2; Γιατί ο καθένας κοιτάει τον κώλο του (και φυσικά και η ΑΕΚ και ο Άρης και η κάθε ομάδα). Κανείς δε θέλει το γενικό καλό, αν είναι να τους βλάψει έστω και λίγο. Έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι (και για τους τίμιους και δίκαιους Αρειανούς που θα μου πουν ότι εμείς θα κάναμε το σωστό, θα πω ότι κι εμείς τα ίδια θα κάναμε).

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pippo

Τι εννοείς τι τα λέει σε εμάς; Και τι σημαίνει κι εμείς κάναμε τα ίδια; Ποια; Κι επειδή τα κάναμε “εμείς” είναι σωστά; Έχουμε ένα πρωτάθλημα το οποίο το κάνουμε έτσι ώστε δύο ομάδες να βολεύονται να κάνουν προπόνηση για την Ευρωλίγκα, αυτή η δυάδα δε θα σπάσει ποτέ διότι τα μπάτζετ με τα συμβόλαια της Ευρωλίγκας δε μπορεί να τα φτάσει κανένας. Ποιος θα βάλει δέκα εκατομμύρια στον Άρη όταν ξέρει ότι και πρωταθλητής να βγει στο champions League του μπάσκετ δε θα παίξει. Αυτοί οι δύο έχουν καταστρέψει το μπάσκετ από κάθε άποψη, ένα πρωτάθλημα χωρίς αυτούς και/ή με τις προτάσεις της ΑΕΚ θα είχε ενδιαφέρον. Στο NBA μάλλον χαζοί είναι…

spire

Νομίζω ότι το πάμε λίγο ανάποδα. Οι 2 της Αθήνας δεν έχουν μεγάλο μπατζετ επειδή είναι στην Ευρωλίγκα, αλλά είναι στην Ευρωλίγκα επειδή έχουν μεγάλο μπατζετ. Το ότι το πρωτάθλημα μας είναι προπόνηση για αυτούς πλήν τα ματς των τελικών οφείλεται στην ανυπαρξία των υπόλοιπων 10 ομάδων.
Αν βρεθεί ένας Γιαννακόπουλος για τον Άρη και βάλει 20 μύρια η Ευρωλίγκα θα μας δώσει wild card κατά 99% και 3οι να βγούμε.

vaggelaris

Επαναστατες στα λογια ολοι….

Η τελευταία παράγραφος του Ναιτ,τα εξηγεί όλα.Κι όχι μόνο για το -ελληνικο-μπασκετ.

kp79

Σωστές και δίκαιες οι απόψεις της ΑΕΚ. Όπως σωστές ήταν και οι απόψεις του ΟΣΦΠ πριν λίγα χρόνια, όταν στην παράγκα του μπάσκετ έκανε κουμάντο ο ΠΑΟ με τον Βασιλακόπουλο. Όμως τώρα που έχει ο ΟΣΦΠ τα κλειδιά της παράγκας, κάνει ακριβώς τα ίδια με τους προηγούμενους. Πιθανόν το ίδιο να ισχύει με την κάθε ΑΕΚ