Ναι, ο Άρης έχει και αυτή την πρωτιά, καθώς είναι η πρώτη ομάδα που έκανε “εξαγωγή” καλαθοσφαιριστή στην Ευρώπη! Και μπορεί η ιστορία να αναφέρει πως πρώτος ήταν ο Φαίδωνας Ματθαίου που το 1955 έπαιξε στη Βαρέζε, αλλά η έρευνα της aris.re πήγε λίγα χρόνια πιο πίσω ανακαλύπτοντας μια άγνωστη ιστορία!

Ο Φαίδωνας Ματθαίου, ο σπουδαίος αυτός αθλητής και καλαθοσφαιριστής του Άρη, πήγε όντως στη Βαρέζε, της οποίας υπήρξε παίκτης-προπονητής τη σεζόν 1955-56. Εκεί πήγε όμως γιατί βρήκε έναν φίλο και συμπαίκτη του από τα παλιά στον Άρη, τον Αντώνη Φλόκα!

Πηγή: Τώνης Φλόκας, ο Αρειανός που έσπασε τα μπασκετικά σύνορα της χώρας μας – www.aris.re

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dr Nimbelugen

Μπράβο Νάιτ.Αυτά είναι ωραία θέματα.Μαθαίνουν και οι μικρότεροι πως ο Άρης ήταν ανέκαθεν μια δύναμη στην καλαθόσφαιρα πέραν τίτλων από το μακρινό παρελθόν,σταθερά στις πρώτες θέσεις των πρωταθλημάτων για να μην ανατρέξουμε σε Βρυξέλλες κτλ.Σύλλογος κατεξοχήν αστικός με φιλελεύθερη κουλτούρα,ανεκτικότητα και πολυσυλλεκτικότητα σε φιλάθλους και αθλητές.Ευ αγωνίζεσθαι,ήθος και ευπρέπεια,πολύ μακριά από τα σημερινά δεδομένα της στραβοστομίασης και του ψευτο-νταηλικιού.

aris6emperor

Εξαιρετικό άρθρο!

aka Θεούλης

Ο υιός του Νίκος, είναι πολύ φίλος. Γνωστή ιστορία με μεγάλο ενδιαφέρον. Μπράβο που το ανέβασες.