Τη γράπωσε την μπάλα!

Είναι γεγονός πως ψάχνουμε ένα ελαφρύ 4άρι,Έλληνα,άχρηστο φθηνό και έχουν ακουστεί πολλά ονόματα.

Αγγελακόπουλος,Κιτσούλης(ευτυχώς αυτούς τους ξεπεράσαμε) Πάνος και τώρα τελευταία ο Τσακαλέρης,ο οποίος προπονείται με την ομάδα και ελπίζει να πάρει συμβόλαιο.
Τη θέση που θα καλύψει αυτός που θα υπογράψει,θα είναι η θέση που κάλυψε με επιτυχία σχετικά καλά απογοητευτικά ο Μιχάλης Τσαιρέλης.
Αποφάσισα,λοιπόν,να συγκρίνω τον Στιβ Πάνος,τον Τσακαλέρη και τον Αγραβάνη(γιατί είναι μικρός,έχει τεράστιο ταλέντο,είναι ελεύθερος και απορώ γιατί δεν πάμε να τον πάρουμε) με τον Τσαιρέλη, για να δούμε-πάνω κάτω-τι μπορούν να μας προσφέρουν…
Όλοι οι παίκτες παίζανε περίπου τα ίδια λεπτά(8-12 μ.ο.), οπότε συγκρίνω τα πραγματικά τους νούμερα(κι όχι τα per40 minutes).

Ξεκίνησα από την επιθετική κι αμυντική τους αποτελεσματικότητα,Offensive και Defensive Rating.
Ο μεγάλος νικητής εδώ είναι ο Στιβ Πάνος, που ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός  στην επίθεση και αρκετά καλός στην άμυνα.
Ακολουθεί ο Τσαιρέλης-κι επιθετικά κι αμυντικά-το οποίο δείχνει και το πόσο κακοί είναι οι Τσακαλέρης κι Αγραβάνης αντίστοιχα!

Συνέχισα με το USG και το PER τους και το TS%.Στο ποσοστό ευστοχίας, Πάνος και Τσαιρέλης έχουν το -ξεκάθαρο- προβάδισμα, αλλά στο USG και στο PER,τα πράγματα είναι ισορροπημένα., με τον Πάνος όμως να έχει λιγότερες κατοχές ανά αγώνα και να είναι αποτελεσματικότερος.

Στο τέλος είδα και τι κάνουν στον τομέα των ριμπάουντ.

Εδώ ο Τσακαλέρης νικάει(επιτέλους) εύκολα,καθώς καθαρίζει το 18% περίπου των αμυντικών ριμπάουντ και το 14% των συνολικών ριμπάουντ,όταν είναι στο παρκέ, που τον βάζει στους 20 καλύτερους  ριμπάουντερ στο Ελληνικό πρωτάθλημα πέρυσι.Ο Τσαιρέλης έχει ανεβασμένα νούμερα στα επιθετικά ριμπάουντ,αλλά όλοι ξέρουμε πως αυτό συμβαίνει γιατί ο Μιχάλακης δεν ξέρει να κάνει κάτι άλλο στην επίθεση,παρά να κάθετε κάτω από το καλάθι…

Ο Αγραβάνης αδικείται από τη σύγκριση για πολλούς λόγους. Είναι 3 χρόνια μικρότερος από αυτούς κι έπαιζε στο Μαρούσι(την τραγικότερη ομάδα της τελευταίας 5ετίας τουλάχιστον).Η προοπτική του όμως και το ταλέντο του είναι πολύ παραπάνω από τα νούμερα μιας χρονιάς, αλλά δεν έχει ακουστεί για εμάς και δε νομίζω να ασχολούμαστε με αυτόν. Κρίμα.

Για τους υπόλοιπους ,συμπερασματικά, θα έλεγα πως ο Στιβ Πάνος θα έπαιρνε το συμβόλαιο,αν ήταν στο χέρι μου.
 Και νομίζω πως κι ο Αλεξανδρής αυτό πιστεύει,αλλά τα οικονομικά παίζουν μεγάλο ρόλο κι είμαι σίγουρος πως ο Τσακαλέρης θα ζητάει τα μισά από ότι ζητάει ο Στιβ Πάνος.
Σε σχέση με τον 35άχρονο Αγγελακόπουλο και τον 30άχρονο Κιτσούλη, δε θα με χαλάσει βέβαια κι ο Τσακαλέρης(γιατί τουλάχιστον θα έχουμε μια ελπίδα πως κάτι θα συμβεί και θα τρίβουμε τα μάτια μας).