Το τέλος της εποχής Λάσκαρη και η επιλογή μεταξύ δύο προτάσεων

Ωστόσο, αυτός που θα αποφασίσει για την επόμενη μέρα είναι ο Νίκος Λάσκαρης. Το βέβαιο είναι ότι η τωρινή κατάσταση είναι αδύνατο να συνεχιστεί. Ουσιαστικά ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ θα κληθεί να επιλέξει μεταξύ δύο προτάσεων. Η πρώτη είναι στα χέρια του εδώ και αρκετές εβδομάδες, υπήρξαν μάλιστα και κατ’ ιδίαν συναντήσεις, φαίνεται όμως ότι δεν καλύπτει τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν δρομολογηθεί εξελίξεις.

Στη συγκεκριμένη πρόταση εμφανίζεται να έχει σημαντικό ρόλο ο επιχειρηματίας Παύλος Ζουλιάμης ο οποίος παλιότερα δραστηριοποιήθηκε στην ΚΑΕ, ήταν χορηγός της ομάδας για κάποιους μήνες τη σεζόν 2012-13, αλλά στη συνέχεια ήρθε σε ρήξη με τον τότε πρόεδρο της ΚΑΕ, Λευτέρη Αρβανίτη και αποχώρησε από τα δρώμενα. Πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι στις συζητήσεις που έλαβαν χώρα μεταξύ ανθρώπων του σχήματος με τον εντεταλμένο σύμβουλο της ΚΑΕ, Μάνο Λάσκαρη, οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες (σ. σ. μεταξύ αυτών είναι και παλιοί παράγοντες περιφερειακών ομάδων της Basketleague) οι τελευταίοι αναλαμβάνουν το άνοιγμα της φετινής χρονιάς – αρκεί να αποκτήσουν το μάνατζμεντ της εταιρίας – ενώ είναι υπό συζήτηση και το θέμα των χρεών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του επόμενου 24ώρου θα κατατεθεί και δεύτερη πρόταση στην οποία θα ηγείται ο νυν πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, με την υποστήριξη επιφανών μελών της οικογένειας του Άρη αλλά και του ΑΣ. Η δική του πρόταση θα περιλαμβάνει τον διορισμό διοίκησης Πρωτοδικείου με την προϋπόθεση της άμεσης καταβολής σημαντικού ποσού από τους ανθρώπους που θα απαρτίζουν το σχήμα αλλά και με το δικαίωμα μετοχοποίησης των χρημάτων που θα βάλουν. Πληροφορίες θέλουν εκπροσώπους του συγκεκριμένου σχήματος να επιδιώκουν να προσεγγίσουν και τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, Τομ Παπαδόπουλο, ο οποίος είναι ο βασικός χορηγός της ΠΑΕ Άρης. Ωστόσο, ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

Επί της περίπτωση του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία είχε αναφέρει το gazzetta.gr ότι στο περιθώριο του φιλικού αγώνα μεταξύ του Άρη με την Μπόκα Τζούνιορς, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης, είχε μεταφέρει στον Νίκο Γκάλη το ενδιαφέρον του Τομ Παπαδόπουλου για την ομάδα μπάσκετ. Είχε δεσμευτεί για τον προγραμματισμό κατ’ ιδίαν συνάντησης με την άφιξη του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη ο οποίος αναμένεται να έρθει εντός του επόμενου μήνα. Πέραν τούτου, επί του παρόντος, δεν υπάρχει κάτι νεότερο.

Κλείνοντας, ο Νίκος Λάσκαρης θα κληθεί να επιλέξει μεταξύ των δύο προτάσεων. Επίσης, το ενδεχόμενο ενοποίησης των δύο προτάσεων δεν υφίσταται ούτε κατά διάνοια, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν εξάλλου οι σχέσεις μεταξύ των επικεφαλής των δύο σχημάτων δεν είναι καλές.

Νέα στοιχεία:

Ζουλιάμης – Καπάζουγλου η μια πρόταση , Αρβανίτης , επιφανείς Αρειανοί η άλλη.

Πρόταση 1:

  • Αναλαμβάνει τα χρέη για φέτος
  • Θέλει το μάνατζμεντ
  • Τα χρέη γενικά υπό συζήτηση

Πρόταση 2:

  • Αρβανίτης , Πλιάκης κλπ , μαζί με τον ΑΣ
  • Άμεση εισροή χρημάτων , με δυνατότητα μετοχοποίησης
  • Διοίκηση πρωτοδικείου ( για να μην χρεωθούν αυτοί όλα τα χρέη της εταιρείας , αν σκάσει η ομάδα στα χέρια τους )
  • Μπορεί , ίσως και καλά στο μέλλον να φέρουμε και τον θείο από την Αμερική ( Τομ Παπαντόπουλος )

Για τον θείο από την Αμερική είχε πει ο Καρυπίδης στον Γκάλη πως ενδιαφέρεται κι από τότε ακούμε για το σχήμα με μπροστάρη τον Γκάλη ( πόσο Άρης είσαι;;;)

Τα νέα στοιχεία μας δείχνουν επίσης πως , οι δυο διοικητικές προσπάθειες δε μιλιούνται μεταξύ τους , άρα ξέρουμε και την αντιπολίτευση της επόμενης μέρας ( ενότητα πάνω από όλα ).

Πραγματικά ,πόσο Άρης είσαι;;;;!!!!

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ian 73

Δηλαδή έχουμε μια χειριστη παρούσα κατάσταση και δυο μέτριες υποψήφιες διαδοχες που αντιμαχεται η μια την άλλη.Περαν του προφανούς,του ότι πρέπει να φύγει ο Λάσκαρης για να αποφύγουμε τον ξαφνικό θάνατο,δεν δίνουν ιδιαίτερη αισιοδοξία οι αλλες 2 προτάσεις.Η δε εμπλοκή του Ομογενή μαλλον ως ευσεβής πόθος κάποιων μοιάζει παρά ως δική του πρόθεση.

Arisaloskanis

Ο αρβανιτης δεν παει παντα σετακι με καποιους ανθρωπους απαραιτητα.δεν ειναι κομμα.ο καθενας εχεις την δικη του οντοτητα αποψη κ θεση για τον Αρη.

spire

Αυτό το “Τα χρέη γενικά υπό συζήτηση” δε το κατάλαβα. Δηλαδή κίνημα δε πληρώνω και έτσι; Ή περιμένουμε να τα πληρώσει ο Λάσκαρης χα χα;

timemaster

Ξόδεψα την μισή μέρα για να διαβάσω περίπου 150 δημοσιεύσεις εδώ και άλλες τόσες αλλού.
Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πως στην ομάδα υπάρχουν δύο προβλήματα που ναι μεν αλληλοεπηρεάζονται αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε να βλέπουμε αυτή την εικόνα.
Από την μία η διοίκηση που δεν πληρώνει αλλά και δεν είναι ,ουσιαστικά, παρούσα και από την άλλη η αγωνιστική εικόνα της ομάδος.

Μπορεί το καλάθι παιχτών το Καλοκαίρι να ήταν μικρό μέσα από το οποίο ψωνίσαμε όμως γίνανε επιλογές. Αποκτήσαμε κάποιους παίχτες αξίας και όχι μονάχα παίχτες των lidl. Αυτούς τους παίχτες δε τους είδαμε ποτέ να παίζουν βάση της αξίας τους. Δεν τους είδαμε ποτέ να παλεύουν μέσα στο παρκέ. Τους είδαμε να έχουν περιορισμένο χρόνο συμμετοχής. Τους είδαμε να ανακοινώνουν ότι παρατάνε το μπάσκετ και εν συνεχεία να πηγαίνουν σε άλλη ομάδα.
Όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με το οικονομικό. Τουλάχιστον όχι ως προς τον βαθμό της διαλυμένης ομάδος που βλέπουμε από την αρχή της σεζόν.

Όλα αυτά έχουν να κάνουν περισσότερο με τις σχέσεις και τις αλληλεπιδράσεις μέσα στην ομάδα. Ο Γιαννάκης έφερε κάποιους παίχτες που θεωρητικά λόγο της εμπειρίας τους θα έδεναν την ομάδα. Ο Βασιλόπουλος σε πρώτο βαθμό αλλά και οι Αθηναίου και Πετγουει είχαν αυτό τον ρόλο. Όμως στην πραγματικότητα φαινόντουσαν όλη την χρονιά να έχουν τριβές με τον Γιαννάκη. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούστηκαν στο ανοιχτό μικρόφωνο πράγματα ανεπίτρεπτα από παίχτες. Ενώ και ο τρόπος που έφυγαν οι Βασιλόπουλος και Πετγουει ουσιαστικά δεν έχει να κάνει με το οικονομικό. Και οι δύο παίχτες ήρθαν στον Άρη όχι για τα λεφτά αλλά για να αποδείξουν πράγματα. Ο Γιαννάκης δε μπόρεσε ποτέ να τους δώσει αυτό το κίνητρο.

Από εκεί και πέρα οι άλλοι ξένοι παίχτες μας δεν είχαν ποτέ έναν ρόλο μέσα στην ομάδα. Όλοι ξέραμε και λέγαμε από το Καλοκαίρι τα θετικά και τα αρνητικά τους. Ξέραμε πως ο Ουίβερ δεν είναι ο σκορερ και ο σκληρός Αμερικανός αλλά είναι ένας τεχνίτης. Ξέραμε ότι ο ο Μπελ είναι ένας σποτ σουτέρ και όχι ο σκόρερ στο 1on1. Κ.λ.π. για να μην αναφερθώ σε όλους. Όμως ο κοουτς όχι μόνο δεν έκρυψε τις αδυναμίες τους αλλά τους έβαζε να κάνουν αυτά που πραγματικά δε μπορούσαν.
Στην πραγματικότητα δεν εκτίθωνται στον κόσμο οι παίχτες από τον κόουτς αλλά ο κόουτς από τους παίχτες. Εως και το τελευταίο παιχνίδι όπου είδαμε τον Βασιλόπουλο να προσπαθεί να παίξει σαν τριάρι.

Κατά την γνώμη μου τα οικονομικά προβλήματα δεν έκαναν τους παίχτες να φύγουν. Τους έκανε ο Γιαννάκης. Αν υπήρχε ένας άλλος προπονητής θα τους χρησημοποιούσε διαφορετικά (και σε χρόνο και σε θέση και σε ρόλο) και με αφετηρία τα νούμερά τους και κατά επέκταση ένα καλό συμβόλαιο θα τους έδινε το κίνητρο.

Μας δήλωσαν πως το Καλοκαίρι ψωνίσαμε από μικρό καλάθι και χάρη στον Γιαννάκη πήραμε κάποιους παίχτες από συγκεκριμένους μάνατζερ. Ουσιαστικά γίναμε μια μανατζερομάδα. Ουσιαστικά τώρα το ένα σενάριο είναι να γίνουμε επίσημα μανατζερομάδα. Όμως για να έχει αποτέλεσμα αυτό πρέπει να γίνει και αλλαγή προπονητή. Να έρθει ένας που θα κάνει τους ξένους να παίξουν έστω για τα νούμερα κάτι που ο Γιαννάκης δε το κάνει. Εμένα προσωπικά δε με ενοχλεί αυτό όμως το θέλω μονάχα σαν προσωρινή μεταβατική λύση κάτι που δεν γνωρίζω αν ήμαστε σε θέση να το απαιτήσουμε.

Τέλος να πω πως κατά την γνώμη μου ο Γιαννάκης είναι ένας μέτριος προπονητής που όμως εδώ και αρκετά χρόνια είναι σε ελεύθερη πτώση και δεν είχε την τόσο μεγάλη καριέρα για να πεις ότι αυτό είναι απλά μια κοιλιά ενώ ο Πρίφτης είναι ένας μέτριος προπονητής που όμως έχει μία βελτίωση χρόνο με τον χρόνο. Αυτό και μόνο εμένα μου αρκεί .

aka Θεούλης

Φίλε time άσχετα αν συμφωνω η ο χι μ οσα γραφεις, ηθελα ν σου πω οτι μου αρεσει πολύ ο τροπος που μαζευεις πληροφοριες, επεξεργαζεσαι και τις μοιραζεσαι. Το ιδιο μ ειχες βοηθησει σε παλιοτερο αρθρο μου. Δηλαδή αν καποιος ασχολιόταν για 1η φορα στη ζωη του με τον Αρη σήμερα, κ διαβαζε το σχόλιό σου, θα καταλάβαινε αμεσως τι παιζει Ευγε

kaptsik

Κι εγώ που έχω διάθεση στήριξης του Γιαννάκη δε μπορώ να μη συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό.
Ωστόσο ο φετινός Γιαννάκης κι ο περσινός Πριφτης δεν είχαν φυσιολογικές συνθήκες για να κριθούν αντικειμενικά

ChrisSiak

Αν πούμε ότι θεωρητικά έχουμε αυτές τις δυο επιλογές προσωπικά κλίνω προς ήταν δεύτερη.

Η ομάδα δε θέλει μάνατζμεντ. Διοίκηση θέλει. Ποσο μάλλον όταν οι διοικούντες θα είναι Πλιάκης κ Αρειανοί που αγαπάνε την ομάδα. Θα μου πεις αφού αγαπάνε την ομάδα γιατί δεν ενώνονται μαζί με τους μανατζαραιους να φτιάξουν κάτι δυνατό; Για τον ίδιο λόγο που δεν χωνανε κ αλλά λεφτά φέτος-εκτός Πλιακη αυτό. Επειδή δε γίνεται να χρηματοδοτείς κ να παίρνει την δόξα άλλος. Καλή η καψούρα για την ομάδα κλπ αλλά θες κ ένα ριμαδοευχαριστω κάπου κάπου. Όσον αφορά για τον ομογενή μαρμαρα κρατάω μικρό καλάθι.

Το θέμα είναι πως φαίνεται ότι το νερό μπαίνει στο αυλάκι. Ας είμαστε αισιόδοξοι κ ας επανέλθει σιγά σιγά μια ομαλότητα.

ammonas

Παίδες, το “δεν μιλιούνται” δεν αποδίδει τις αληθινές διαστάσεις της αντιπάθειας, να ξέρετε…
Πάντως, τι καθόμαστε και “μαλώνουμε” για το ποια από τις δύο προτάσεις προτιμούμε.
Αφού την απόφαση θα την πάρει ο Νίκο, είναι σίγουρο πως θα κάνει αυτό που αποδεδειγμένα εδώ και 2 χρόνια ξέρει να κάνει: να πάρει την λανθασμένη απόφαση…