Η χρησιμοποίηση του Λευτέρη Μποχωρίδη για 25 περίπου λεπτά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό  ήταν από τα φωτεινά σημεία του παιχνιδιού και κάτι-από τα λίγα μάλλον-που θα κρατήσουμε από αυτό παιχνίδι.
Ο Αλεξανδρής χρησιμοποίησε τον Μποχωρίδη σαν άσσο για αρκετή ώρα κι αυτό ήταν θετικό.
Τι έκανε όμως καλά και σε τι χρειάζεται βελτίωση;

  1. Συστήματα.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω,ο Μποχωρίδης(κάτι παρόμοιο κάνει κι ο Βεργίνης) δίνει τα συστήματα αργά,συνήθως αφού περάσει το κέντρο.Έτσι,έχεις ήδη χάσει 8-10 δευτερόλεπτα και πρέπει να κάνεις πιο γρήγορα την επίθεση,χωρίς να έχεις ευκαιρία για δεύτερο σύστημα,αν δεν καταφέρεις να βγάλεις το πρώτο.(στο βίντεο είναι η μόνη φορά που βάζουμε καλάθι μετά από τέτοια επίθεση).
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιωθεί, γιατί όσο πιο γρήγορα στήσεις την επίθεση,τόσες περισσότερες επιλογές έχεις και αυξάνεις τις πιθανότητες επιτυχίας.

 

2. Σούταρε,μη φοβάσαι!

Είμαι σίγουρος πως όποιος το έχει δει το παιχνίδι,είτε στο γήπεδο είτε από την τηλεόραση,το φώναξε σε κάποια φάση στον Μποχωρίδη. Έπαιρνε το σκριν,έμενε ελεύθερος και δε σηκωνόταν.
Ούτε πάσα έδινε.
Έμενε αναποφάσιστος.
Αυτό θέλω να πιστεύω πως είναι απλά απειρία(φόβος) και με τον καιρό και τα παιχνίδια θα φύγει. Δεν πρέπει να φοβάται το σουτ του ή να το σκέφτεται πολύ. Πρέπει να ακολουθήσει το ένστικτο του και να κάνει αυτό που νιώθει πως είναι σωστό.Γιατί αλλιώς θα μένουμε στο…περίπου.

3. Διείσδυση.

 Δυο φορές το έκανε,4 πόντους έβαλε.Τα προσόντα τα έχει,γρήγορος είναι,όταν βλέπει διάδρομο πρέπει να τον παίρνει και να πηγαίνει δυνατά στο καλάθι.Μόνο καλά πράγματα μπορούν να συμβούν αν το κάνει αυτό!

Φυσικά,ο Μποχωρίδης,είναι ακόμα στην αρχή της καριέρας του και με τα παιχνίδια θα διορθώσει αρκετά πράγματα στο παιχνίδι του.
Ελπίζω στο τέλος της χρονιάς να μιλάμε για το πόσο βελτιώθηκε από την πρεμιέρα με τον ΠΑΟ κι όχι το πόσες φορές θα κάνει τα ίδια λάθη.
Τα προσόντα είναι εκεί,η ευκαιρία μπροστά του.
Στο χέρι του είναι να τα εκμεταλλευτεί!
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
atsakala

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ. ΨΗΛΟ ΠΟΙΝΤ ΓΚΑΡΝΤ, ΚΑΛΗ ΤΡΙΠΛΑ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΟΛΜΙΑ. ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΤΟΝ ΛΙΑΔΕΛΗ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΛΥ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ. ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΘΕΛΕΙ ΛΕΥΤΕΡΑΚΗ. ΑΝΤΕ ΜΑΚΑΡΙ

Anonymous

Το πότε θα πεί το σύστημα είναι και θέμα προπονητικού τιμ, αν αργεί να του δώσει εντολή και παράλληλα έχει και πίεση στο κατέβασμα, όπως στο video, πως να μην καθυστερήσει???
Δεν είναι τπτ να το λύσεις ένας απλός τρόπος είναι σε τέτοιες συνθήκες να επιφορτίζεται το 2 με το να δώσει το σύστημα.