Το πρωτάθλημα της Basket League αρχίζει την επόμενη εβδομάδα. Με πόσες ομάδες, όμως; Πόσοι θα πέσουν; Και πόσο σίγουροι είμαστε ότι τελικά θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ; Τα ερωτήματα μοιάζουν περισσότερα από τις απαντήσεις.

Τα χρήματα της συμφωνίας

Κατ’ αρχάς, η περίφημη συμφωνία με την ΕΡΤ δεν έχει υπογραφεί ακόμη. Οι επαφές συνεχίζονται, υπάρχει προφανώς η θέληση για υπογραφές (και η κυβερνητική πίεση, προσθέτουμε), το πιο πιθανό είναι δούμε το πρωτάθλημα από δημόσιες συχνότητες. Τη στιγμή που έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη για το πώς θα μοιραστούν τα χρήματα πρέπει να τονίσουμε ότι:

 

✏ Το ποσό δεν είναι 5.000.000 ευρώ, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει (από την ίδια τη λίγκα), αλλά 4.300.000. Απ’ αυτά, πρέπει να αφαιρεθεί ένα 21% που αντιστοιχεί στα ποσοστά τα οποία αποδίδονται σε αστυνομία, ΕΟΚ κλπ. Άρα καθαρά, οι ομάδες θα εισπράξουν 3.400.000. Ο ΕΣΑΚΕ θέλει 3ετή κλειστή συμφωνία, η ΕΡΤ -σύμφωνα με πληροφορίες- έχει προτείνει 2+1 χρόνια.

 

✏ Αυτήν τη στιγμή, πάντως, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και ΑΕΚ δεν έχουν αποδεσμευτεί ακόμη από το συμβόλαιό τους με την Cosmote. Για να το κάνουν, πρέπει να ξέρουν πόσα χρήματα τελικά θα εισπράξουν από την ΕΡΤ. Εδώ υπάρχει μια λεπτομέρεια: οι δυο ομάδες είχαν εισπράξει πέρσι όλο το ποσό του συμβολαίου τους από τη συνδρομητική πλατφόρμα, παρότι το πρωτάθλημα δεν ολοκληρώθηκε. Απλά είχαν συμφωνήσει ότι ενόψει της νέας σεζόν, θα υπήρχε μια περικοπή 30%. Η Cosmote δεν έχει πρόβλημα να λυθεί το συμβόλαιο τους, αρκεί οι δυο ομάδες να καταθέσουν το ποσό της μείωσης που τους αντιστοιχεί και δεν είναι διόλου αμελητέο…

 

✏ Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει και γραφτεί από τη συμφωνία με την ΕΡΤ, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και ΑΕΚ θα εισπράξουν περισσότερο από το 50% (περίπου 2.000.000 ευρώ), κάτι που δεν βρίσκει απόλυτα σύμφωνους τους υπόλοιπους. Ειδικά Προμηθέα και Περιστέρι, που πρόσφατα νίκησαν στο Super Cup τους δυο “μεγάλους”.

 

Όπως καταλαβαίνει κανείς, πολλά πράγματα πρέπει να λυθούν μέσα σε λίγες μέρες. Είναι δεδομένο ότι η ΕΡΤ θέλει να δείξει τους αγώνες της Basket League. Δεν πρόκειται, όμως, να το κάνει… άνευ όρων και προϋποθέσεων που θα θέσει υπόψη των συνομιλητών της. Τη λίγκα δηλαδή, που έχει να επιλύσει στο μεταξύ τα δικά της σημαντικά προβλήματα.

Πηγή: Το μπάσκετ… βασανίζει την ΕΡΤ

Και κάπου εκεί στην άκρη, ένας ρακενδυτος τρελός, που κουβαλάει 4,5 εκ χρέη, φωνάζει “είναι κι εγώ μεγάλος, 30 χρόνια πριν ήμουν αυτοκράτορας…

Κανείς όμως δεν τον ακούει…

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jose

Δηλαδή μιλάμε για τηλεοπτικό συμβόλαιο γύρω στα 100.000€ και μηδενικά έσοδα από εισιτήρια??? Εγώ απορώ πως είναι δυνατόν με τέτοιους προϋπολογισμούς να δίνει αδειοδότηση η ΕΕΑ;