Το μεγάλο πρόβλημα του Άρη δεν έχει έρθει ακόμα

Ούτε η τραγική εμφάνιση στην Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα είναι μεγάλο πρόβλημα, ούτε οι κακές επιλογές του Παναγιώτη Γιαννάκη σε ξένους παίκτες, ούτε το ότι η φετινή ομάδα δεν είναι πληρωμένη στη ώρα της.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι δημιουργήθηκε το καλοκαίρι μια ομάδα που κοστίζει πολλά περισσότερα από όσα μπορεί να φέρει πίσω και αυτό θα έχει τραγική συνέπεια στην ήδη ταλαιπωρημένη ΚΑΕ από όσα έχουν συμβεί πέρσι και τις ακάλυπτες υποχρεώσεις.

Αν ο Νίκος Λάσκαρης δεν αποφασίσει να μειώσει δραστικά το ρόστερ – όχι απαραίτητα την ποιότητα, η οποία ούτως ή άλλως αμφισβητείται επί πραγματικών δεδομένων – κι αν ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν “συμβιβαστεί” με αυτή την απόφαση ως ο τεχνικός ηγέτης, τα πράγματα για τον Άρη θα γίνουν πολύ χειρότερα, διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν οι πόροι για να καλυφθεί ούτε η φετινή χρονιά.

Ο φετινός στόχος του Άρη δεν είναι αγωνιστικός. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Σε τουλάχιστον δύο στιγμές στη διάρκεια του καλοκαιριού το PRESSARIS επεσήμανε την αναγκαιότητα να αποδεχθούν όλοι στην ομάδα του Άρη ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ρόστερ με μπάτζετ παικτών μάξιμουμ 500.000 ευρώ.

Και αυτό το ποσό διότι τόσα περίπου θα μπορούσε να είναι τα έσοδα για να καλυφθούν όλες οι υποχρεώσεις που απορρέουν από έναν τέτοιο αγωνιστικό προϋπολογισμό με βάση τα “πραγματικά” έσοδα, κι όχι τις επικείμενες, υποτιθέμενες, στα λόγια χορηγίες.

Αυτό δεν έγινε και ο Άρης καλείται να καλύψει συμβόλαια και υποχρεώσεις προς εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές και λειτουργικά έξοδα χωρίς να έχει εγγυημένα έσοδα για όλα αυτά.

Πρέπει… χθες η διοίκηση να ρίξει το αγωνιστικό μπάτζετ, να λύσει συμβόλαια όπως έγινε με τη περίπτωση του Κουάμι Βον (αν και ο Αμερικανός ήταν αυτός που ζήτησε πρώτος να αποχωρήσει), να αποκτήσει πιο φθηνούς παίκτες – οι φθηνότεροι δεν θα είναι και… χειρότεροι – και να μπορέσει να γίνει και πάλι συνεπής στην υποχρεώσεις της.

 

46 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
stepap

“Να αποκτήσει πιο φθηνούς παίκτες – οι φθηνότεροι δεν θα είναι και… χειρότεροι “.
Στα λόγια όλα εύκολα είναι.
Αντε και σταματάει ο Πετ και δινεις δανεικό τον Μοραντ και παίρνεις αλλο τεσσαρι.
Τι αλλο να κάνεις απο εκεί και πέρα για να μειώσεις το Μπατζετ;

aka Θεούλης

Ο ατσακ πρότεινε να φυγει ο γουίβερ. Εγώ συμφωνώ. Τον ατσακ αμα τον βαλεις να βρει παικτη για αντι του μπενσον θα σου βρεί 5 καλυτερους 3 φθηνοτερους και 2 σε συνδιασμό. Εμεις γτι δ μπορουμε;

stepap

Καλύτερους και φτηνότερους απο τον Μπενσον;
Αστειεύεσαι βέβαια.
Τρία χρόνια ψάχναμε τέτοιον ψηλό. Δεν νομίζω οτι είναι κάτι εύκολο να βρούμε τέτοια εποχή.

Toby B

για να πέσει το μπάτζετ στα επίπεδα που μπορούμε να πληρώσουμε, πρέπει να φύγουν Βον (έφυγε ήδη), Μπένσον, Πέτγουεϊ και ένας ακριβός Έλληνας και να πάρουμε 2 Αμερικάνους των 30χιλ. Απλά. εγώ Μπελ και Γουίβερ δεν θα τους ακουμπούσα, είναι καλοί παίκτες και φθηνοί. Επίσης Μπένσον μου αρέσει και θα τον κρατούσα. Μόραντ είτε μέινει έιτε φύγει το κόστος είναι μικρό. Αθηναίου, Τσαϊρέλης είναι οι ακριβοί Έλληνες. Ίσως πρέπει να θυσιαστεί ένας από τους δύο.

Jim Patras

Aν φύγει και ο Αθηναίου,ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει πρόταση από TUR,θα βάζουμε μονίμως κάτω από 60 π.
Αν ο Gary Bell συνεχίσει να σουτάρει με τέτοια ποσοστά καλό θα είναι να λυθεί το συμβόλαιο.Για Petway &Morant,τα είπαμε τον Αύγουστο.

experience

Ηδη βάζουμε μονίμως κάτω από 60

Sam Vincent

Αν θυμάμαι καλά ,από τον ισολογισμό του 16 ,τα έξοδα διοίκησης ήταν 300 χιλ. Να αφήσουν τις m@L@kIES ,ΑΥΤΌ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ.

Sam Vincent

Τι να πω τώρα? Πως το θέμα που κάποιοι ανακάλυψαν σήμερα και μας το δίνουν με αυτό το άρθρο ,το έχουν επισημάνει από το καλοκαίρι τουλάχιστον 50 άνθρωποι εδώ στο ΒΑ ??? Θυμάστε που για πλάκα είχα ορίσει διοίκηση Sam ,Stepap,Toby ,Sub, κτλ ,υπό τον Night ? Ακόμα και αν δεν είχαμε φέρει ούτε ευρω (ο sub θα είχε φερει 100 χιλιάρικα χορηγίες με το …στανιό) σίγουρα θα είχαμε κινηθεί πιο κοντά στα πραγματικά έσοδα της ομάδα. Όταν ξεκινάς να κάνεις προϋπολογισμό ,φροντίζεις με τα έσοδα της χρονιάς ,πρώτα να μπορείς να εξυπηρετήσεις τα χρέη , τις δανειακές υποχρεώσεις και τα πάγια έξοδα .Αφού λοιπόν τα αφαιρέσεις από τα πραγματικά έσοδα ,αρχίζεις να υπολογίζεις τι μπορείς να ξοδέψεις(οικιακή οικονομία α γυμνασίου). Αν υπάρχει πλεόνασμα τότε αναμορφώνεις τον προϋπολογισμό και μπορείς να κάνεις και άλλα έξοδα (κάποιοι δίνουν κοινωνικό μέρισμα ,χοχο) . Εμείς και εδώ τα κάναμε όλα λάθος .Πρώτα αρχίσαμε τα υπέρογκα έξοδα για να ανακαλύψουμε σήμερα πως δεν μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τα πάγια (γήπεδο) ούτε τα χρέη (99 + παίκτες περσινοί) αλλά ούτε και τα φετινά έξοδα . Μόνο υπέρογκους μισθούς διοίκησης πληρώνουμε (300%αυξηση) για να μας διοικούν με αυτόν τον τρόπο (για να μην πω πάλι κάτι …διχαστικό). Ας ελπίσουμε πως ο vice president με τον brand ambassador και τον … kiss my Ashvetsio θα τα βγάλουν τα λεφτά τους .

aka Θεούλης

Η πλακα αυτή που λες εκεινο το βραδυ πηρε εκταση μεχρι αργά και οριστηκαν αλλοι 5-6 απο δω μεσα κ εγω μαζί οι οποιοι καλυπταμε τουλαχιστον μια ντουζινα τασκ φορς υπό τις συγκεκριμενες συνθηκες.

Sam Vincent

Για να κάνεις απλή και χρηστή διαχείριση θέλει μόνο ψυχή και κοινή λογική και όχι υψηλόμισθα στελέχη… Αυτά χρειάζονται φυσικά για τα πιο δύσκολα και εξειδικευμένα . Για να δημιουργήσουν κλίμα και υπόβαθρο ,για να κάνουν το προϊόν όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό και να το τοποθετήσουν σωστά στην αγορά να διαθέσουν άριστα τα πλεονάσματα που θα γίνουν παραγωγικότερα και θα γεννήσουν νέες ευκαιρίες. Εμείς διαθέτουμε πακτωλό χρημάτων για την διοίκηση και μας διοικούν (λέμε τώρα) αχυράνθρωποι .Δεν είναι πλάκα ,εμείς μπορούσαμε καλύτερα γιατί θ το κάναμε από αγάπη και με ανιδιοτέλεια . Πήγαινε να φας νομικά τον Κυριακουλέα αν πρόκειται για την καψούρα του. Πούλα στον ΑΤΣΑΚ κουτσαλογο αν μπορείς . Κάνε μαγκιές στον night , τάισε πρόλογο στο Θεούλη . Η μήπως ξέρεις περισσότερο μπάσκετ από τον gerorge ,toby ,stepap κτλ. Δεν υπερεκτιμώ κανέναν αλλά με αυτά που βλέπουμε μέχρι σήμερα από τους ανθρώπους της διοίκησης δηλώνω με βεβαιότητα πως τα έκαναν όλα λάθος. Εμείς ,κάτι θα πετυχαίναμε ,έστω και κατά λάθος.

Ody

Πολύ καλά λοιπόν Sam. Αφού υποτιμάς τόσο πολύ τις διοικητικές μου ικανότητες, θα με έχεις απέναντι να πετροβολώ τη διοίκησή σας. Εσύ το διάλεξες!

aka Θεούλης

Εσυ πασά μου εισαι ενα με τον Σαμ. Γιαυτό δ σ αναφερει καν.. πακετο θα πηγαινετε και οποιος βγαλει ακρη μαζί σας, αρχικά προσλαμβάνεται και επι τοπου του χορηγώ αγωγή εγώ

Ody

Ρε Θεούλη, Άρης χωρίς αντιπολίτευση γίνεται; Άσε με καλύτερα στα κάγκελα να γαβγίζω. Μου πάει περισσότερο.

aka Θεούλης

O insider της κερκίδας θα εισαι. Σκέψου το

Dr Nimbelugen

Κλαίω!(δεν χρειάζεται να επαναλάβω πως σε έχω ανάγει στον απόλυτο ζεν μάστερ φου μαντσού γκουρού μου <3 !)

Ody

Είσαι και φαίνεσαι (να περάσει, δεν βρίζω).

Sam Vincent

Κάθε διοίκηση για να λειτουργήσει όπως πρέπει χρειάζεται μια …υπερπανίσχυρη αντιπολίτευση .(στον τέλος του ορισμού την διοίκησης γράφω κτλ)

Night Audit

Εμείς δε θα χρεώναμε ( τόσο τουλάχιστον , γιατί με τον ΑΤΣΑΚ μέσα θα μπαίναμε ) την ΚΑΕ. Κι αυτό είναι μεγάλο κατόρθωμα

stepap

Ο Ατσακ θα πρότεινε ακριβούς αλλά ο Προέδρος Night θα του εβαζε πλαφόν τα 60 χιλιάρικα μέσο ορο ανα παικτη. Οπότε δεν θα μπαίναμε μέσα.

Toby B

Και τον Καλαμπάκο στον πάγκο να βρίσκει παίκτες από τα νοσοκομεία… Πέρα από την πλάκα δεν θα πηγαίναμε χειρότερα. Απλά θα έπρεπε μέσα σε ένα εξάμηνο να βρουμε 1-2 άτομα που θα μπορούσαν να βάλουν λίγα χρήματα ώστε να πληρωθούν παλιές αμαρτίες. Όσο καλή διαχείριση και να κάνεις, δεν λύνονται έτσι αυτά τα προβλήματα. Ρευστό και διαχείριση θέλουμε.

Sam Vincent

Εδώ τα καταφέρνει ο Λάσκος χωρίς ρευστό .Σε λεπτομέρειες θα κολλήσουμε?

Toby B

Κάτσε τώρα που πήραμε Μπόχω μπορεί να αρέσει στον Παναθηναϊκό και να τον πουλήσουμε πίσω..χαχα σίγουρα λεφτά

aka Θεούλης

Damn right stepap

Night Audit

Και θα είχα ανταρσία από τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου και θα με ρίχνατε και μετά θα άρχιζα πόλεμο με τον Δασκάλου σαν αιχμή του δόρατος και τον Σαμαρά ( γιατί ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ) και εσωστρέφεια πάλι. Άρης είσαι και εμείς γνήσια τέκνα σου 😛

aka Θεούλης

Αντα αντεεε τελειωνετεεεε! Ανυπομονώ!

aka Θεούλης

Εχουμε και jose στα λογιστικά πλέον να τρολαρει την εφορία ακατάπαυστα. Δεν κρατιεμαι απο την αγωνία

Dr Nimbelugen

Όταν ο γιός μου ήταν μικρός,βλέπαμε παρέα G.I. Joe και επίσης έχω δει όλα τα Πόλεμος των Άστρων.Με θέλετε για τασκς (σικ) φορς?

Sam Vincent

Δικαιωματικά γιατρέ αναλαμβάνεις επικεφαλής τασκ φορς αιμοδοσίας και πρωτοβάθμιας περίθαλψης… Τη δευτεροβάθμια την έταξα στον θεούλη.

Dr Nimbelugen

Εκεί να μου επιτρέψεις να τονίσω πως ήδη έχεις γιατρό επιπέδου Ευρωλίγκας,καθώς ο νυν συνάδερφος είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου και είχα την τιμή να συνεργαστώ-συνυπάρξω μαζί του στο ίδιο νοσοκομείο την περίοδο της ειδικότητας(διαφορετικές εξειδικεύσεις βέβαια).Για το κυλικείο φορς πάντως ψήνομαι χαλαρά!

Sam Vincent

Αυτό το κράτησα για μένα ντοκ . Λυπάμαι πολύ.

simon says

Το λάθος είναι ότι η δημιουργία της φετινής ομάδας βασίστηκε στις ονειρώξεις / φούμαρα / κερδίζω χρόνο του ιδιοκτήτη!! Αν έλεγε ότι φτιάχνω ομάδα 400.000-500.00 χιλ. θα είχαν πέσει όλοι να τον φάνε, ενώ τώρα κέρδισε χρόνο (τι να τον κάνει, δεν ξέρω…)!! Νομίζω πάντως πως όλοι θα ανοίξουν τα χαρτιά τους από τον καινούργιο χρόνο, όταν ο Λάσκαρης κατηγορηθεί για την υπόθεση με το Λετονό και πρέπει αν μεταβιβάσει τις μετοχές!!!!
Για το ρόστερ δεν είμαι ειδικός, αλλά θα θεωρήσω ακόμα μεγαλύτερο λάθος, σε μια τέτοια χρονιά να μην μάθουμε τις πραγματικές δυνατότητες των Φλιώνη, Πουλιανίτη, Χρηστίδη, ίσως και Καλαιτζάκη!! Αν δεν παίξουν τώρα, πότε???

Night Audit

Αυτό λέω κι εγώ. Ας χάνω. Ας παίζω τραγικά. Τουλάχιστον να έχω στο τέλος της χρονιάς στοιχεία για αυτά τα παιδιά και τι μπορούν να κάνουν.

stepap

Εγώ πάντως καταλαβαίνω πτι θα σταματήσει ο Πετ και δεν θα αντικατασταθεί. Οπότε είναι ευκαιρία για Μοραντ, Χριστίδη, Μποχωριδη, Φλιωνη και Πουλιανιτη να βελτιωθούν και να χτίσουμε πάνω σε αυτούς την επόμενη χρονιά γιατί έρχονται μέρες του 2012.

John Havlicek

οι ανεπάγγελτοι τύποι που κρατούν τις τύχες της αγαπημένης μας ομάδας στα χέρια τους ( που επιμένω πως τους παραδόθηκε με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες –> βλέπε προηγούμενη διοίκηση Αρβανίτη , που περιέργως παραμένει για κάποιους ήρωας και σημείο αναφοράς ) σε αγαστή συνεργασία με φερέφωνα δημοσιογραφίσκους του πενηντάρικου ( σε EUR ) θυμίζουν τις ευτράπελες ιστορίες του Νασρεντίν Χότζα .
________________________________________________________________________________________________________________
Μια φορά, ο Χότζας απεφάσισε, για λόγους οικονομίας, να συνηθίσει το γάιδαρό του να μην τρώει και μόνο να δουλεύει σκληρά , κ’ έπαψε λοιπόν να του δίνει φαΐ. Φυσικά το δυστυχισμένο ζώο ψόφησε ύστερα από λίγες μέρες από ασιτία.
Κι’ ο Χότζας, βλέποντας σωριασμένο κάτω το κουφάρι, αναφώνησε με απογοήτευση και αγανάκτηση :
— Να πάρει ο διάολος να πάρει! Τώρα που έμαθε μια χαρά να μην τρώει, τώρα βρέθηκε να μου ψοφήσει, το τρισκατάρατο!
_________________________________________________________________________________________________________________

πριν ψοφήσει ο γάιδαρος θα σας ψοφήσουμε εμείς κοπρίτες !

( τουμπέκα και για το ότι η ομάδα κατέβηκε ακόμη μία φορά στην Πελοπόννησο με λεωφορείο και διασύρθηκε )

Night Audit

800 χιλιάρικα έβαλε με το που ήρθε ο Λάσκαρης , σε μια περίοδο που μας έκαναν προσφυγή για 8,5 χιλιάδες για το Άρθρο 99.
Πες μου εσύ πως θα έλεγες όχι σε αυτό ή πως θα έλεγες κάτι μου μυρίζει και δε θα σου δώσω την ομάδα , ειδικά όταν για το 99 έχεις βάλει το κεφάλι σου στον ντορβά εσύ προσωπικά ( βλέπε Αρβανίτης ).

John Havlicek

κανείς από εμάς δεν μπορεί να αποδείξει πως έβαλε το συγκεκριμένο ποσό ο ανεπάγγελτος που αναφέρεις … και σίγουρα δεν μπορούν να το αποδείξουν ούτε αυτοί … το τι αναφέρουν στα χαρτιά είναι άλλο θέμα ( ίσως αν ασχοληθούν κάποτε κάποιοι ορκωτοί λογιστές/auditors να βρουν την αλήθεια ) … εγώ προσωπικά όχι δεν θα έδινα την ομάδα σε έναν απατεώνα και θα πλήρωνα από την τσέπη μου (σαν πρόεδρος του ΑΡΗ ) τις 8.5 χιλιάδες EUR για το άρθρο 99 … την γνώμη μου για τον Αρβανίτη προφανώς την έχεις καταλάβει, δεν είναι άμοιρος ευθυνών για αυτό που συμβαίνει τώρα , θα πρέπει να λογοδοτήσει

Night Audit

Το λέει στον ισολογισμό , που εγκρίθηκε από ΔΣ , ορκωτούς λογιστές και στη συνέχεια από το Υπουργείο. Είναι επίσημο , όσο κι αν δε θέλεις να το δεχτείς. Επίσης μέχρι το 2016 όλο και όλοι πληρωνόντουσαν κανονικά.
Γεγονότα. Όσο κι αν δε θέλεις να τα δεχτείς , είναι γεγονότα.
Άμοιρος ευθυνών δεν είναι, αλλά όχι για τότε, έχει ευθύνες για τώρα.
Αλλά εσύ κι εγώ εξακολουθούμε να είμαστε έξω από τον χορό. Δεν χάνουμε την περιουσία μας αν διαλυθεί ο Άρης και δεν πιστεύω πως θα το έκανες έτσι εύκολα.

John Havlicek

Εσύ πιστεύεις λοιπόν πως ο Αρβανίτης τόσα χρόνια ενασχόλησης με τον ΑΡΗ μας ( συνεργαζόμενος αγαστά με Δαμιανίδη & Λάσκαρη και ενδιαμέσως έχοντας και τον θώκο της προσδρίας ) δεν κάλυψε το κεφάλι του που όπως λες είχε βάλει τον ντορβά για το άρθρο 99 ; είπαμε βλάκες λόγω αγάπης για την ομάδα μπορεί να γινόμαστε καμμία φορά , αφελείς όμως δεν είμαστε .
Σόρυ αλλά ούτε τον ισολογισμό πιστεύω ( οι ισολογισμοί φτιάχονται με έγγραφα , τιμολόγια εξόδων , εσόδων κλπ που πολλές φορές δεν ανταπροκρίνονται στην πραγματικότητα ) , οι μόνοι που έχουν βάλει λεφτα και μάλιστα εκατομμύρια EUR αυτά τα δύο χρόνια είμαστε εμείς με διαρκείας & εισιτήρια και κανείς άλλος , διαφωνώ με τα λεγόμενα σου, δεν είμαστε καθόλου έξω από τον χορό γενικότερα … και να είσαι σίγουρος πως ούτε ο Αρβανίτης θα χάσει την περιουσία του , έχουν γνώση οι φύλακες και ήταν με τους φύλακες , αυτός συνεργάστηκε με τους δικηγόρους Σφυρή & Χριστοφορίδη ( που ο ρόλος τους αποκαλύφτηκε εκ των υστέρων ) και ‘παρέδωσε’ την ομάδα σε έναν ακάλυπτο ! που δεν είχε καμία οικονομική επιφάνεια , καμία εταιρεία και από ότι φαίνεται καταχράστηκε εκτός από την εμπιστοσύνη μας και τα λεφτά μας ….

Night Audit

Δεν μπορώ να σε πείσω , προφανώς έχεις παγιωμένη άποψη και προτιμάς να πιστεύεις σε σενάρια , αντί γεγονότα , γιατί θεωρείς πως τα γεγονότα μαγειρεύονται. Οκ , είναι η γνώμη σου , δεν τη συμμερίζομαι.

John Havlicek

δεν νομίζω πως ο ρόλος σου είναι να με/μας πείσεις και φυσικά ούτε εγώ προσπαθώ να σε πείσω , ο καθένας μας διαμορφώνει μόνος του τις απόψεις τους καλώς ή κακώς , μακάρι κανείς μας να μην δικαιωθεί γιατί όλα τα σενάρια οδηγούν στην καταστροφή .

simon says

Το πρόβλημα της όλης κατάστασης είναι ότι ο Λάσκαρης στη αρχή λειτούργησε έξυπνα!!!!!
Έβαλε λεφτά μπροστά με σκοπό να βγάλει μετά………. Ο Αρβανίτης πνιγμένος από τη καράφλα του Λάσκαρη πιάστηκε, γι’ αυτό και τελικά γλιστρήσαμε!!!!!

Night Audit

Δυστυχώς όλα τα σενάρια οδηγούν προς τα εκεί φίλε μου…

simon says

Φίλε night μένω Αθήνα και τώρα που έχω μεγαλώσει, έχω χάσει τις επαφές μου από Θεσσαλονίκη μεριά! Εκτός από τα κακά, κανένα καλό σενάριο από τις 12 Δεκέμβρη και μετά παίζει?????????? Ή να γυρίσω πλευρό?????????

Night Audit

Γύρνα

Yannis

Κατά τα αλλά περσυ έφταιγε ο Πρίφτης! Και κάποιοι μας λέγανε λουζερ και πριφτολαγνους! Η κατάσταση είναι τραγικά άρρωστη και ο μεγαλύτερος υπεύθυνος είναι ο λασκαρης. Μεθαύριο θα μας πει η ανακρίτρια, άμα θα βάλει μέσα τον καραφλό η όχι. Από κει πέρα για την αγωνιστική χρόνια χεστηκα, πως θα ξεμπερδέψουμε είναι το μέγα θέμα.

simon says

ΕΑΝ η ανακρίσεις τον παραπέμψει σε δίκη, ακόμα και αν δεν φυλακίστει, το πρώτο βήμα δεν θα έχει γίνει?? Ποιος θα πάρει τις μετοχές?? Ο Μάνος??