A generic square placeholder image with rounded corners in a figure.

Κυρίως για τους «κίτρινους», το ενδεχόμενο διεξαγωγής όλων των αγώνων του 2020 (δηλαδή κι αυτών της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου) κεκλεισμένων των θυρών θα στοιχειοθετήσει οικονομικό στραγγαλισμό γιατί θα συνδυαστεί, η σημαντικότατη απώλεια εσόδων με την ύπαρξη υπέρογκων χρεών και υποχρεώσεων απέναντι στις οποίες δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν. Κυρίως όμως, τα έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας αλλά και τα μεμονωμένα εισιτήρια καλύπτουν περί του 25-30 τοις εκατό του συνολικού προϋπολογισμού.

Για την ακρίβεια, ο μέσος όρος εισιτηρίων διαρκείας που διαθέτουν οι «κίτρινοι» στην τελευταία πενταετία αγγίζει τα 1.700 καθώς υπήρξαν και σεζόν, όπως αυτή της περιόδου 2016-17, όπου ξεπεράστηκε το φράγμα των 2.000 εισιτηρίων διαρκείας. Ο αντίστοιχος μέσος όρος μεμονωμένων εισιτηρίων πλησιάζει τα 1.500, αλλά σ’ αυτόν τον τομέα όλα εξαρτώνται από τις επιδόσεις της ομάδας και φυσικά από το κατά πόσο ελκυστική θα είναι στη σκέψη του φιλάθλου ο οποίος δεν προμηθεύτηκε εισιτήριο διαρκείας.

Κατά προσέγγιση, τα έσοδα της ΚΑΕ Άρης από τους δύο αυτούς τομείς βρίσκονται μεταξύ 350-400 χιλιάδων ευρώ. Στο ενδεχόμενο διεξαγωγής των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, αυτά θα βγουν από τον συνολικό προϋπολογισμό διότι δεν θα υπάρξει η δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων διαρκείας.

Μάλιστα, αυτό το καταστροφικό σενάριο έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία δεν υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο για τις ομάδες και κυρίως, δεν μπορεί να υποστηριχθεί με ασφάλεια ότι ακόμη κι αν προκύψει, θα είναι τόσο ισχυρό σε σημείο να καλύψει έστω ένα κομμάτι της απώλειας εσόδων από τα εισιτήρια.

Εκτιμάται ότι στο ενδεχόμενο διεξαγωγής των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, θα αυξηθούν τα ποσά που θα εξασφαλίσουν οι ομάδες μέσα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, αλλά στην περίπτωση της Basketleague υπάρχουν δύο δεδομένα.

Πρώτον: Πέρυσι η ΕΡΤ προχώρησε σε δραστική μείωση του συμβολαίου και γενικώς έδειξε απροθυμία για το συγκεκριμένο προϊόν. Δεύτερον: Δεν υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος τηλεοπτικός πάροχος και δεν υφίσταται κλίμα ανταγωνισμού ούτως ώστε να αυξηθεί και η εμπορικότητα των σχετικών δικαιωμάτων.

Πηγή: Το καταστροφικό σενάριο των… άδειων κερκίδων

Καταστροφικό ή όχι , αυτό είναι το δεδομένο και με αυτό πρέπει να κινηθούμε.

 

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jose

Προφανώς και οι υπόλοιποι δε θα έχουν αντίστοιχη χασουρα αλλά όπως και να χει χωρίς καθόλου έσοδα πρωτάθλημα δε θα ξεκινήσει. Πρέπει να σκεφτούν σοβαρά τη δημιουργία ερασιτεχνικης Α1.

Αν είναι στην διακριτική ευχέρεια καθεμιάς ΚΑΕ να χειριστεί το θέμα ,aka ο σωζων εαυτόν σωθητω,μπορει να υπάρξουν “λύσεις”-ημιμετρα για μας του στυλ να υπάρξουν διαρκείας που ναι μεν θα σημαίνει οχι γήπεδο αλλά να έχουν άλλα….κομφορ.Δεν ξέρω,κατι.Εκπτωσεις στη μπουτίκ;😬Κάτι θα βρεθεί…Ένα 30% έκπτωση για τη μεθεπόμενη σεζόν στα διαρκείας,πχ.
Ουτως ή άλλως πολλοί αρειανοί τα διάρκειας δεν τα αγοράζουν για να πάνε γήπεδο αλλά ως μία ιερή συνηθεια.
Αν είναι όμως να γίνει κάτι από κοινού σαν Α1,το φοβάμαι να πω την αλήθεια περισσότερο.

kaptsik

Είναι μοναδική ευκαιρία να καθίσουμε με τις άλλες ομάδες σε ένα τραπέζι και να αποφασίσουμε ειδικά για φέτος να μην πέσει καμιά ομάδα του χρόνου. Αυτό θα δώσει άνεση σε όλες τις ομάδες για βιώσιμα μπάτζετ.
Για μας λέω ότι είναι ευκαιρία, επειδή διαφορετικά μπορεί ακόμη και ένα μπάτζετ των 400.000 να γίνει και θηλιά στο λαιμό μας και να πέσουμε στο τέλος. Αντίθετα με την ασφάλεια της μη πτώσης κάνεις ένα μπάτζετ των 300.000 το πολύ και αν όλα πάνε καλά τότε ξεπληρώνεις κι ένα ποσό από τα χρωστούμενα και δίνεις και ρόλους στους μικρούς.

vaggelaris

Είναι όντως άσχημο σενάριο για τον Άρη. Κ για οικονομικούς λόγους αλλά κ ψυχολογικούς. Καθώς ένα παλε με κόσμο δίνει πάντα στην ομάδα μας ώθηση στα παιχνίδια. Πρέπει να δούμε κ τα 2 κομμάτια. Οι περισσότερες ομάδες της Α1 είτε παίζουν με κόσμο είτε όχι το ίδιο κ το αυτό. Θα δώσω το παράδειγμα της Λάρισας που μένω. Η ομάδα δεν έχει κόσμο κ γεμίζει μόνο με παναθηναϊκό. Οπότε θα χάσει μεν τα λίγα εισιτήρια που πουλάει αλλά αγωνιστικά δε θα επηρεαστεί. Εγώ θα πρότεινα στον Άρη λόγω ειδικών συνθηκών να βγει μια έκτακτη εισφορά των φιλάθλων όπως της viva φέτος που να καλύψει μέρος των εσόδων των εισιτηρίων. Η να βγει ένα πολύ οικονομικό διάρκειας ειδικών συνθηκών για όλη τη χρονια(100 ευρώ πχ) ώστε να βοηθήσει την ομάδα κ όταν με το καλό επιστρέψουν οι φίλαθλοι να έχει κ κόσμο στο γήπεδο. Ξέρουμε ότι όλα τα οικονομικά των ομάδων θα είναι πιεσμενα(χορηγοί, τηλεόραση). Με τις κατάλληλες κινήσεις πιστεύω ότι ο κόσμος μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά ακόμη μια φορά. Δύσκολο μεν αλλά αν μια ομάδα μπορεί να το κάνει αυτή είναι ο Άρης.
Συγνώμη για το σεντόνι…