Άκουσα απόψε τον Βλαχόπουλο στον LIBERO και είπε την άποψη του για τη συνέλευση των μετόχων της ΚΑΕ και την διαφαινόμενη αποχώρηση της Γένεσις . Επιγραμματικά είπε :

  • Είναι τραγικό λάθος της Γένεσις να αποχωρήσει έτσι .
  • Το μπάτζετ ήταν γύρω στα 2-2,5 εκ.€ στην εποχή της
  • Φέτος είχαμε το χειρότερο μπάτζετ των τελευταίων 6 ετών και το 1,2 εκ. € που λέμε για του χρόνου θα είναι ακόμα χειρότερο
  • Έπρεπε να παραιτηθεί όλο το συμβούλιο ( και ο Δαμιανίδης δηλαδή ) και να αποφασίσει ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ( η Γένεσις δηλαδή ) τι θα γίνει
  • Αν δε θέλει να μετέχει ας βγάλει ανακοίνωση το γιατί

Τα λόγια του συγκεκριμένα στο θέμα μπάτζετ ήταν ” θες απλά να κατεβάσεις ομάδα στο πρωτάθλημα τότε το 1,2 εκ € είναι καλό ” . Μάλιστα , εννοεί δηλαδή ότι με αυτό το μπάτζετ δεν πάμε για πολλά και θα επιπλεύσουμε γιατί οι άλλο θα είναι ανύπαρκτοι .

Σκέφτομαι ότι η Γένεσις αποχώρησε ( ουσιαστικά ) στη μέση της χρονιάς 2005-2006 και τυπικά αρχή του 2007 . Άρα οι ομάδες της ( με το μεγάλο μπάτζετ ) ήταν πριν από αυτές με αποκορύφωμα την ομάδα που πήρε το κύπελλο στη Λαμία ( και έπαιξε μπασκετάρα ) . Αλλά πέραν μιας γλυκιάς ανάμνησης ( κ κάποια ράμματα στο κεφάλι του Μπάρτον ) δεν έχουμε κάτι άλλο να θυμόμαστε .

Η Ευρωλίγκα ήρθε μετά – με το μικρότερο μπάτζετ – αλλά και πάλι διαφορά μεγάλη δεν κάναμε . Απλά μια φορά φτάσαμε στο ένα σουτ από τον τελικό του Πρωταθλήματος .

Φτάσαμε πάλι σε ένα σημείο να αποχωρεί ο Τζεβελέκης γιατί δε θέλει να βάζει τόσα χρήματα πια . Είναι πάλι κομβικό το σημείο . Μικρό μπάτζετ και μια ομάδα με πολλούς νεαρούς και με ρίσκο ( μεγάλο ή μικρό ) να μην είναι στην 4αδα στο τέλος της χρονιάς ή μεγάλο μπάτζετ και καινούριες ομάδες κάθε χρόνο με ελπίδα να κάνουμε κάτι παραπάνω;

Και εδώ θέλω να κάνω ξεκάθαρη τη θέση μου .

Η δεύτερη επιλογή ΔΕΝ υπάρχει . Κανείς δε θα βάλει λεφτά . ΚΑΝΕΙΣ . Όχι μόνο στον Άρη αλλά και σε όλο το μπάσκετ ( αποχώρηση Λιανού , Βωβού , Μαλάκου ) . Η κρίση έχει χτυπήσει αυτούς τους ανθρώπους και δεν τους αδικώ . Δεν μπορούν να ματώνουν άλλο . Ειδικά στον Άρη η λύση είναι μια . Να γίνει ότι γίνεται στο ποδόσφαιρο με τα διαρκείας .

Δυστυχώς το μπάσκετ όμως είναι στην άκρη πια στο μυαλό του Αρειανού . Το θυμάται στα ντέρμπι και στο τέλος όταν είναι να κράξει . Δε θέλει να το βοηθήσει . Δε θέλει να ασχοληθεί ενεργά !

Με βάση τις περσινές τιμές ο μέσος όρος των εισιτηρίων διαρκείας μας ήταν 483 € ( σε όλες τις θύρες εκτός από τα πολύ επίσημα δίπλα στον πρόεδρο ) . Εντάξει είναι μια μπακαλίστικη προσέγγιση αλλά θέλω να δείξω τι εννοώ !

1,500 διαρκείας ( νομίζω τόσα είχαμε φέτος )* 483 = 724.500€
4.000*483 = 1.932.000 €

Απλά το φετινό μας μπάτζετ διαφορά !

Αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει . Το ξέρουμε όλοι . Οπότε πια είναι η άλλη – μοναδική κατ’εμέ – επιλογή μας ;

Να φτιάξουμε εμείς παίχτες . Πάρε δυο Αμερικάνους και δώσε στους 5 μικρούς μας ρόλο .
ΔΕ με νοιάζει τι θέση θα βγω φέτος
ΔΕ με νοιάζουν τα περιστασιακά κέρδη
Η μόνη ελπίδα να κάνουμε κάτι καλό , να χτυπήσουμε πρωτάθλημα , ( εκτός από το να πιάσω το Τζόκερ μετά από 10πλο τζακ ποτ ) είναι να δημιουργήσουμε εμείς παίχτες . Τη δυναμική να τους κρατήσεις την έχεις . Δεν είμαστε Ηρακλής να χάσουμε όλους μας τους παίχτες .

Γιατί πιστεύω πως σε 3 χρόνια μια ομάδα με ομάδα με βασικούς Μούρτο , Χρυσικόπουλο , Παπανικολάου , Τσαιρέλη και να φτάνουν στο επίπεδο που όλοι περιμένουμε και θα γεμίζει το Παλέ και θα έχει δυναμική για κάτι καλό .

Όνειρα λέτε έ ;; Μπορεί … αλλά προτιμώ αυτό από τη μιζέρια …

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ale3andro

Εγώ πάλι αμφιβάλλω έχουμε την δυναμική να κρατήσουμε νεαρούς που μπορεί να “βγουν”…
Όπως και να έχει πάντως συμφωνώ ότι είναι ο μοναδικός τρόπος να ανέβει η ομάδα και να γίνει ελκυστικότερη στον κόσμο

Night Audit

Νομίζω ότι έχουμε τη δυναμική να τους κρατήσουμε πιο πολύ από άλλες ομάδες … αν γίνουν τόσο καλοί που θα τους θέλουν όλοι ας φύγουν . Θα φέρουν όμως χρήματα στην ομάδα . Το κάνουμε με τους Αμερικάνους γιατί όχι κ με τους Έλληνες ;

ale3andro

Νομίζω ότι τελικά λέμε το ίδιο πράγμα. Αν γίνουν τόσο καλοί που θα τους θέλουν οι “πιο πλούσιες” ομάδες, ας φύγουν φέρνοντας όμως χρήματα. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, πχ να τους κρατήσουμε με μεγάλα συμβόλαια για να χτυπήσουμε τους “πιο πλούσιους”…
Αυτό εννοώ όταν λέω ότι δεν έχουμε δυναμική, οικονομική δυναμική.

Night Audit

Απλά εννοούσα ότι δε θα τους χάσουμε για ψίχουλα – ακόμη κ για το τίποτα – όπως οι άλλοι … Αλλιώς ναι συμφωνώ … δεν μπορούμε να συναγωνιστούμε τους άλλους …