Τζέι Τζέι Άντερσον: «Για τον Ρόι»

Πέρασαν 28 χρόνια από τότε. Τι θυμάσαι από τον Άρη και τον Ρόι;

«Ήταν διασκεδαστικό. Ήμουν εγώ, ο Ρόι και ο άνθρωπος που τον βοηθούσε, ο Ουόλι. Θυμάμαι, ο Ουόλι ήταν από το Μίσιγκαν και ήταν χρόνια μαζί με τον Ρόι.

Ήθελα να μείνω στον Άρη και άλλες σεζόν. Το ίδιο και ο Ρόι. Ο τύπος που είχε έρθει να με αντικαταστήσει ήταν… χοντρός. Έπαιζε στους Ουίζαρντς, αλλά ξεχνάω το όνομά του. Γι’ αυτό δεν τον κράτησαν και έτσι έμεινα εγώ στον Άρη.

Ήταν η εποχή που ο Ρόι είχε τραυματιστεί. Και δεν ήθελαν να με πληρώνουν. Θυμάμαι την κάπνα στο γήπεδο. Δεν μπορώ να την ξεχάσω. Αλλά και το γεγονός πως όταν είχαμε ενα σοβαρό ματς, εγώ και ο Ρόι είμασταν θύματα…απαγωγής, για να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Μέχρι το σημείο που ο Τάρπλεϊ τραυματίστηκε. 

Θυμάμαι, ο general manager της ομάδας μου είχε πει να μη σκοράρω, γιατί θέλει να σκοράρει ο Ρόι. Εγώ, τότε, είχα πει «ΟΚ». Όταν όμως ο Ρόι τραυματίστηκε, η ομάδα ήταν δική μου. Σκόραρα σε κάθε ματς 25-26 πόντους. Και μετά έφυγε…

Λυπάμαι που το έκανε, γιατί είχαμε καλή ομάδα και μπορούσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Τον καταλαβαίνω γιατί δεν είχε πληρωθεί για δύο μήνες. Εγώ ήμουν τυχερός, είχα πάρει τα χρήματά μου από το καλοκαίρι (σ.σ.: γέλια)».

«Του λέγαμε να πάψει να πίνει…»

Προσπάθησες να τον σταματήσεις;

«Ναι! Τον έπαιρνα μαζί και τρέχαμε στα βουνά. Έπινε κάθε μέρα τουλάχιστον δύο μπύρες. Όταν σταματούσε, όλα ήταν καλά. Αλλά μετά ήθελε και άλλο.

Και ο Ουόλι του έλεγε να σταματήσει. Αυτός όμως ήθελε. Ένα πρωινό μου είπε ότι θέλει να σταματήσει οριστικά. Και μετά έβγαλε μία μπύρα από την τσέπη του και την ήπιε».

Πώς ήταν στο παρκέ ο Ρόι;

«Μιλούσε. Και μιλούσε άσχημα (σ.σ.: για να ακριβολογούμε η ατάκα του Τζέι Τζέι Άντερσον ήταν «talking a lot of shit»). Όταν τον φυλούσε κάποιος, ο Ρόι ήταν πάντα προετοιμασμένος. Είχε ντρίπλα, είχε σουτ, έκανε τα πάντα για να βάλει καλάθι.

Φρόντιζε όμως να του μιλάει κιόλας. “Δεν μπορείς να με φυλάξεις, θα το βάλω στη μούρη σου” και άλλες διάφορες τέτοιες ατάκες».

Θυμάσαι τον τελικό στο Τορίνο;

«Μπορώ να τον ξεχάσω; Όπως πάντα λέω, εγώ και ο Ρόι, θα έχουμε για πάντα αυτόν τον τελικό. Και την κούπα. Ήταν εκπληκτικό, σε κάθε φάση, 2-3 παίκτες ήταν πάνω του».

Αν πρέπει να διαλέξεις μία ιστορία από τον Άρη και τον Ρόι ποια θα είναι αυτή;

«Μία ημέρα είχαμε πάρει το αμάξι για να κατεβούμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο Ουίλι οδηγούσε, εγώ ήμουν συνοδηγός και ο Ρόι είχε βολευτεί στο πίσω κάθισμα. Μόλις ο κόσμος μας κατάλαβε, βγήκε στο δρόμο, περικύκλωσε το αμάξι και άρχισε να φωνάζει το όνομα του Τάρπλεϊ!».

https://www.gazzetta.gr/basketball/basket-league/article/1537794/tzei-tzei-anterson-gia-ton-roi

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Night Audit

Αυτός που έγραψε το άρθρο στα Ελληνικά πάντως, δεν ξέρει μπάσκετ…

Δεν μπορείς να με φυλάξεις,σε λέω….

Night Audit

Ε μα ναι , φυλάξεις; Guard me?

Θεός φυλάξει!