Από το τέλος του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό και μετά υπάρχει μια συζήτηση για το αν η χρονιά ήταν επιτυχημένη ή όχι.

Κατά τη γνώμη μου , αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί με ένα ναι ή με ένα όχι , γιατί η χρονιά είχε τα καλά και τα κακά της και πραγματικά , μόνο η ιστορία θα δείξει αν αυτή η χρονιά ήταν η αρχή κάτι καλού ή ένα ακόμα βήμα προς τον γκρεμό.

Όταν εγώ βάζω τα θετικά και τα αρνητικά , η ζυγαριά γέρνει λίγο προς τα θετικά . Αλλά πραγματικά νομίζω πως το θέμα είναι στο πως βλέπει κάποιος τα πράγματα , αν πιστεύει δηλαδή πως το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο.

Ας κάνω όμως μια αναλυτική παρουσίαση στο τι ήταν θετικό και τι αρνητικό για εμένα στη χρονιά που πέρασε:

ΘΕΤΙΚΑ

 

Η εισαγωγή στο Άρθρο 99

Ένα από τα μεγαλύτερα βήματα που έχουν γίνει προς την οικονομική εξυγίανση και αγωνιστική ανάταση του συλλόγου. Η διοίκηση κινήθηκε μεθοδικά και με πλάνο , καταφέρνοντας να κάνει κάτι , που αρκετοί το είχαν απίθανο. Με την εισαγωγή στο άρθρο 99 , τα χρέη μας κουρεύτηκαν και τακτοποιήθηκαν , έχοντας πλέον συγκεκριμένες ημερομηνίες εξόφλησης και ακριβή ποσά. Αυτό ανοίγει και την πόρτα για την ανεύρεση ενός επενδυτή ή διαφόρων μικρότερων χρηματοδοτών , ώστε να μπορούν – αν θελήσουν να ενδιαφερθούν – να ξέρουν τι πρέπει να πληρώσουν , χωρίς άλλα παρατράγουδα.

 

Η ενεργή συμμετοχή νεαρών στην ομάδα

Παρόλο που δε βγήκαμε η μικρότερη ομάδα στο πρωτάθλημα ( είμαστε 4οι πίσω από τους Πανιώνιο , ΚΑΟΔ και Τρίκαλα ) , η συμμετοχή των Βεζένκοφ ( 19 ) , Μποχωρίδη ( 20 ) , Γκίκα ( 23 ) και Μούρτου ( 23 ) και από πίσω των Σαρικόπουλου ( 23 ) , Λαρεντζάκη ( 21 ) , ήταν ένα θετικό κομμάτι της χρονιάς και ένας από τους βασικούς στόχους της ομάδας. Ακόμα κι αν πουληθούν κάποιοι από αυτούς , όσο παίζουν , τόσο ανεβάζουν την αξία τους και τόσο κερδίζει διπλά και ο σύλλογος κι από την προσφορά τους στους αγώνες , αλλά και από την – όποια – προσφορά τους στα ταμεία  της ομάδας. Επίσης κάποιος πρέπει να σκεφτεί πως αυτοί οι παίκτες έχουν και μικρότερα συμβόλαια , από κάποιους ” φτασμένους ” παίκτες , άρα όσο περισσότερο προσφέρουν , τόσο περισσότερο είναι value for money.,

 

Η συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου

Το γεγονός πως παίξαμε στον τελικό , 9 χρόνια μετά την τελευταία μας παρουσία , από μόνο του αποτελεί επιτυχία. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως νικήσαμε τον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο στο δρόμο για τον τελικό.

 

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

 

Έλλειψη οικονομικών πόρων

Μπήκαμε στο Άρθρο 99 , αλλά κι αυτό θα είναι μια τρύπα στον νερό , αν δε βρεθούν κάποιοι να βάζουν λεφτά στην ομάδα. Μπορεί φέτος να τα καταφέρουμε με τις πωλήσεις παικτών , αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι κάτι στο οποίο θα βασιστείς . Σήμερα βγάζει Βεζένκοφ – Μποχωρίδη , αύριο Ορφανό – Ματαλόν . Αν δεν αλλάξουν χέρια οι μετοχές , να έρθουν κάποιο άνθρωποι που μπορούν , που ενδιαφέρονται και που αντέχουν να σηκώσουν το βάρος του Άρη , κάθε χρόνο θα συζητάμε για τα ίδια πράγματα.

 

Η παρουσία στον τελικό του κυπέλλου

Όσο θετικό ήταν η συμμετοχή στον τελικό , τόσο αρνητική ήταν η παρουσία μας εκεί. Τη μάχη τη χάσαμε από την αρχή , όταν ανακοινώθηκε πως ο τελικός θα γίνει ” μόνο με προσκλήσεις ” , για να καταλήξουμε στο να υπάρχουν 150 φίλαθλοι του Άρη και 2000 του Παναθηναϊκού. Φυσικά δεν υπάρχει και κάποιος ιδιαίτερος λόγος να γκρινιάζουμε για αυτό , μιας και αγωνιστικά φροντίσαμε να κάνουμε τη χειρότερη μας εμφάνιση σε τελικό και μια από τις χειρότερες της ιστορίας μας , χάνοντας σε ένα ημίχρονο με 37 πόντους!

Ντροπή.

 

Το επίπεδο της ομάδας

Δυστυχώς , τα δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρα . Είμαστε μια ομάδα που θα αποτελέσει σκαλοπάτι για την καριέρα του κάθε αθλητή / προπονητή. Ήρθε ο Αγγέλου με όραμα τριετίας , στους 3 μήνες πήγε στην Εφές , ο Αθηναίου ήθελε να φύγει – πιθανότατα – από την στιγμή που ήρθε , ο Βεζένκοφ ξέρει πως εδώ έμεινε για να παίξει και να βελτιωθεί/ αναδειχθεί ώστε να κάνει το επόμενο βήμα. Δυστυχώς αυτοί είμαστε , ότι κι αν πιστεύουμε εμείς για την ομάδα μας , ότι κι αν λέμε είμαστε ένα σκαλοπάτι για κάτι καλύτερο . No money , no honey…

 

Η ομάδα , κατά τη γνώμη μου , δεν μπορεί να πάει καλύτερα χωρίς Αμερικάνους. Θα είμαστε πάντα στην 6-7 θέση , εκεί είναι το ταβάνι μας. Συμφωνώ με τον Ασημακόπουλο πως η ομάδα έκανε το καλύτερο δυνατό φέτος αγωνιστικά. Ένα σουτ εύστοχο ή μια καλύτερη άμυνα και θα πηγαίναμε καλύτερα , αντίστοιχα όμως με ένα εύστοχο των αντιπάλων θα πηγαίναμε χειρότερα.

Το αγωνιστικό όμως , δεν ήταν το βασικό κριτήριο αυτής της χρονιάς .

Το οικονομικό είναι και αυτό θα μας κάνει να αλλάξουμε επίπεδο κι αυτό που πρέπει να κοιτάμε.

Με βάση αυτό πιστεύω πως η χρονιά φέτος ήταν θετική , ένα βήμα μπροστά.

Το καλοκαίρι θα φανεί αν θα συνεχίσουμε αυτή την πορεία ή όχι.

 

 

 

 

 

 

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
The_Emperor_Is_Dead

Αν βαλουμε στην ακρη τα ακρως εγωιστικα, ξεπεσμενα και φθαρμενα κλισε του τυπου “ΑΡΗΣ εισαι”, “ΕΙΣΑΙ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ”, “ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΑΠ ΤΟΝ ΤΑΔΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΙΝΑ” και πολλα αλλα, η χρονια για μενα θεωρειται ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ! Ουτε πετυχημενη, ουτε αποτυχημενη! Και αυτο πρεπει να το συνειδητοποιησουν απαντες, ειτε ειναι δημοσιογραφοι, ειτε φιλαθλοι, ειτε οργανωμενοι, ειτε αυτοι που παιρνουν διαρκειας, ειτε αυτοι που πανε μονο στα ντερμπι! Και θα υπαρξουν αρκετες ακομη ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ χρονιες, γιατι λειπει το πιο βασικο, τα “μπικικινια” που ελεγε και ο ακαλυπτος! Οποιος θελει παει παλε να δει μπασκετακι, αυτο με 3-4 εμπειρους και μερικα παιδακια να τρεχουν πανω κατω, ξεχνωντας τα ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ κ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ και ισως καποια στιγμη ξαναρθουν τετοιες εποχες!

experience

Όσο τα οικονομικά δεν χειροτέρεψαν η χρονιά είναι πετυχημένη για μένα. Κατά τα άλλα τα είπε ο παραπάνω.

Aris cy

Συμφωνώ με όλα τα πιο πάνω και πιστεύω ότι η διοικηση δουλεύει κατά την άποψη μου σωστά. Αν δεν ρυθμιστούν τα οικονομικα, αγωνιστικά δεν θα αλλάξουν τα δεδομένα. Θεωρώ τη χρονιά πετυχημένη και δίνω τα συγχαρητήριά μου σε όλους. Υπομονή είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες.

GOUNAS1914

πιστεύω ότι η χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αλλά τελείωσε με μια γλυκόπικρη γεύση..
ας κάνουμε ένα σύντομο come back στην χρονιά
1. η ομάδα κράτησε τον κορμό της τον προπονητή και τον Βεζένκοφ.. ο κόσμος εξ αρχής δεν πίστεψε την προσπάθεια παρά μόνο μετά την νίκη στην δράμα και το διπλό στην πυλαία… την εβδομάδα εκείνη πουλήσαμε όσα διαρκείας είχαν φύγει το καλοκαίρι… αν κερδίζαμε και τον παοκ στο παλέ θα είχαμε άλλα τόσα.. (είμαστε πανυγηρτζίδες τι να κάνουμε αν και μπασκετικός λαός θεωρητικά)
2. στο πρωτάθλημα δεν τα πηγαίναμε καλά.. είμασταν μέχρι και τον γενάρη κάτω από την 8αδα και αυτό που μας έδινε κίνητρο και ώθηση μέχρι τότε ήταν η προοπτική συμμετοχής στον τελικό…εκεί κάναμε το καλύτερο ημίχρονο της χρονιάς με τον πανιώνιο σε ένα γεμάτο παλε..
3. εκεί φεύγει ο αγγελου και κάπου χανόμαστε… 1 μήνα ψάχνουμε προπονητή και βρίσκουμε τον μινιτς. το διάστειμα αυτό στοιχίζει με δυο ήττες με πατρα και κολλοσο εντος που ήταν καθοριστικές..
4. πηγαίνουμε στον τελικό (η διοίκηση δεν φροντίζει για το 50-50-φάουλ) και στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πάει για καφέ στο κέντρο του ηρακλειου… το παιχνίδι λήγει πολλά με λίγα…. το ότι πήγαμε σε έναν τελικό έστω και έτσι για έμενα ήταν θετικό
5. φεύγει ο αθηναιου… ο μινιτς δίνει μια πιο επιθετική μορφή στην ομάδα παίζει πιο ελκυστικό για τα δεδομένα μας μπασκετ και φτάνουμε στο ματς της ροδου που πετάμε το γάλα με την καρδάρα κάτω…
ΓΕΝΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
κάπως έτσι για μ’ενα η χρονιά είναι γλυκόπικρη αλλά ρεαλιστικά μέχρι εκεί μπορούσαμε… με 2 ξένους τύπου παοκ θα ειμασταν τετράδα μαζί με πανιωνιο
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ
πιστώνεται το άρθρο 99, η σωστή διαχείριση τον εσόδων και το θέμα βεζενκοφ…. νομίζω μέχρι τώρα το πει καλά το καράβι και πλέον χρειάζεται να βρει επενδυτή να κάνει την ομάδα από κομπάρσο πρωταγωνιστή.
ΚΟΣΜΟΣ
2 ματς είχε κόσμο το παλε με παοκ και πανιωνιο… τα λόγια είναι περιττά..
ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ
1. υπάρχει χρόνος αρκετός για το αγωνιστικό… πρέπει να βρούμε πόρους αν δεν έρθει επενδυτής ώστε να μην χάσουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία.. (καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει άρα πρόταση για βεζενκοφ από εφες είναι υπαρκτή).
2. χορηγίες.. επιτελούς ένα πλάνο πάνω σε αυτό.. πόσα χρόνια έχουμε να δούμε χορηγό στην φανέλα???

kostas

Καλησπέρα σε όλους,
συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Απλά θέλω να δώσω έναν ορισμό για τον επενδυτή. Εγώ εννοώ κάποιον που θα βάλει λεφτά τώρα ώστε να οργανώσει μια εταρία με σκοπό το κέρδος με το αναμενόμενο επενδυτικό ρίσκο. Αν κατά τη γνώμη μου εννούμε κάποιον που θα βάλει λεφτά για τη γκ@βλα του “επειδή είναι Άρης” τότε είναι σαν να ζητάμε το λαχείο ή έναν που θα αποδειχτεί λαμόγιο.