Η ΚΑΕ έχει το δικαίωμα μέχρι τα τέλη Ιουνίου να λύσει τα συμβόλαια των πέντε εκ των έξι ξένων (ο Μπορίς Νταλό ήδη αποτελεί παρελθόν), καταβάλλοντας ένα ποσό για το “kick out”. …Το ποσό για κάθε “kick out” είναι εναρμονισμένο με το ύψος του συμβολαίου του κάθε παίκτη.

Αν δεν το κάνει αυτό ο ΑΡΗΣ μέχρι το τέλος του μήνα, ενεργοποιείται αυτόματα ο δεύτερος χρόνος του συμβολαίου του εκάστοτε παίκτη, με αυξημένες, μάλιστα, αποδοχές. Κάτι που στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει σαν «σενάριο» στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας. Ήτοι, θεωρείται απίθανο να συνεχίσει κάποιος από τους Τζόουνς, Μαγκί, Κάιζερ, Μπελ, Χάρις και την επόμενη χρονιά. Οι λόγοι είναι αγωνιστικοί αλλά όχι μόνο: Το θέμα της αποχής κλόνισε τις όποιες σκέψεις υπήρχαν για παραμονή κάποιων παικτών.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι και οι παίκτες από την πλευρά τους έχουν όρο για “kick out” στα συμβόλαια, μπορούν, δηλαδή, μέχρι τον Ιούλιο να καταθέσουν κάποιο ποσό και να μείνουν ελεύθεροι. Για να γίνει αυτό, βέβαια, πρέπει να έχουν βρει πρόταση από άλλη ομάδα και εύλογα με καλύτερους, οικονομικά, όρους.

Μένει να φανεί, στην περίπτωση που η ομάδα σχεδιαστεί με δεδομένο το ban, άρα και τις περιορισμένες επιλογές στην αγορά, αν αλλάξουν τα δεδομένα για κάποιον παίκτη. Θεωρητικά τις περισσότερες ελπίδες, από αγωνιστικής πλευράς, θα είχε ο Λάκι Τζόουνς, όμως ο δεύτερος χρόνος του συμβολαίου του πλησιάζει εξαψήφιο νούμερο, οπότε τα πράγματα είναι εξ ορισμού δύσκολα.

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, στον ΑΡΗ θα έχουν κατασταλάξει αν θα ξεκινήσουν το σχεδιασμό με δεδομένα τα ban, ή αν υπάρχει έδαφος για το αντίθετο.

Το θέμα των ban θα παίξει το ρόλο του και στην υπόθεση του Γιάννη Καστρίτη. Ο Έλληνας κόουτς περιμένει στο ακουστικό του, κάνοντας παράλληλα μία προεργασία για οποιοδήποτε από τα δύο “σενάρια”.

Πηγή: Τα “kick out” των ξένων και τα δύο “σενάρια” | AllAboutARIS.com

2 Comments
παλιότερο
νεότερο καλύτερη βαθμολογία
Inline Feedbacks
View all comments
καπετάν Κανένας

Να τα τα γνωστά δεκαήμερα…..!Όχι του Βοκκακιου, βεβαίως-βεβαιως(αν και με Γουλιέλμο,Ροδολφο, κολλούσε κι ένας Βοκκακιος.)

O_Betatzis

Εμένα πάλι γιατί στειφογυρνα στο μυαλό μου το: “μια του κλέφτη, δύο του κλέφτη…” Δύσκολα τα πράγματα